Chytej.cz

čím podložit pletenku? necteno

29.6.2009 | peet26 | 3.281 zobrazení | 10 odpovědí | upravit

Zajímalo by mě, čím kdo podkládáte pletenku proti prokluzu,na multíku bez očka na cívce.. Já dával tenký molitan, ale když jsem ji chtěl otočit, zjistil jsem že je pletenka zničená:(

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 9. července 2009 ve 20:14 ® Davčák
Davčák

Dej tam hadrovou lepenku jak je na hokejky je to vopravdu tutovka. Návin se ti ani nepohne.

reagovat
Pondělí 6. července 2009 ve 20:57 ® vondras reakce na …

při navinutí první řady pletenky na osu ji zakápnu vteřinovým lepidlem nebo náplní do tavící pistole a 100% to drží

reagovat
Pondělí 6. července 2009 ve 14:12 ® HaD
HaD

Taky používám kousek lepící pásky. Je to 100%. Podmotávat to vlascem si dovedu představit jen u vláčecího multíku nebo smekáče pro přívlač. Na regulérní sumcařinu určitě ne.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9397.jpg
Úterý 30. června 2009 v 18:10 ® sony

Proti preklzovaniu pletenky ale na klasickej cievke navijáku ja riešim tak, že si pod ňu dám kúsok (zo dva oviny) leukoplastu. Šnúrka so doň penke zareže a nepreklzuje

reagovat
Úterý 30. června 2009 ve 12:30 ® Robur
Robur

že bych přiznal vlastní chybu, NIKDY. :-D

JJ. včera jsem k tomu mlčel, páč jsem si toho multíku všiml, dnes jsem to nějak zasklil.

reagovat
Úterý 30. června 2009 ve 12:14 ® regulus reakce na …
regulus

Robur> dobře a taky mluvíš o multíku???

Přečti si pořádně dotaz „… pletenku proti prokluzu,na multíku …“

Taky si nedělám špásy. :-)) )

reagovat
Úterý 30. června 2009 v 8:21 ® Robur
Robur

Regule řekl bych, že když Sidonius navinuje jen 100m, tak uvažuje asi takhle:-D

Variantu, že by mi to ryba vymotala celý neřeším, je to z oblasti SCI-FI a pokud by se to stalo, tak budu řešit operativně

Osobně jsem stanovil návin pletneky na 125metrů, teď si nedělám špásy, prostě 100m je málo, když bych lapnul pavouka, tak je to hned pryč a víc jak 125m je zbytečný luxus. Mluvím o přívlači.

reagovat
Pondělí 29. června 2009 ve 23:45 ® regulus reakce na …
regulus

sidonius> neodpustím si poznámku, nač je ti pak pletenka???

Pokud ti ryba vymotá 100m pletenky, tak to nebude žádnej mrňous, že, takže ti ryba udělá pápá. 100m taky asi těžko dohodíš (nemluvím o zavážení), platí to samý co v předchozí větě.

No a další věc je, že je řeč o multíku a tam plnost cívky narozdíl od smekáču hraje minimální úlohu.

reagovat
Pondělí 29. června 2009 v 19:22 ® sidonius
sidonius

Já dávám pod pletenku obyčejný vlasec třeba 0,25mm. Když dáš pod pletenku vlasec, tak zaprvé se ti bude pletenka z cívky snadněji odvíjet ( u náhozu), zadruhé ti stačí třeba jen 100 metrů, a když zasekneš něco většiho, tak ti pomůže vlasec a zatřetí zaplatíš míň peněz, protože 100metru pletenky tě výjde třeba na 500kč a vlasec jako podklad na 100kč,místo toho abys kupoval stejnou délku pletenky jakou ti dá pletenka s vlascem, ale záleží na tobě, ja to používám takto

reagovat
Pondělí 29. června 2009 v 17:41 ® regulus
regulus

Nedávám nic, nevidím pro to důvod, dva oviny kolem cívky a uzel (nevím jak se jmenuje, v podstatě oprátka, čím víc taháš, tím víc se utahuje) a první řadu návinu fest přitáhnu, nemyslím, že by to mohlo nějak prokluzovat.

Variantu, že by mi to ryba vymotala celý neřeším, je to z oblasti SCI-FI a pokud by se to stalo, tak budu řešit operativně. :-)) )

reagovat