Vyhledávání
Jak na sumce ?
20.6.2009 | Renegade | 7.396 zobrazení | 21 odpovědí
Tryky a tipy na sumce na velkých vodách a v hojném množství.Sumci se zde přemnožili a nejeví zájem o potravu.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 6. srpna 2009 v 16:18 ® Hony
-
Hlavně to chce trpělivost. Na sumce vláčkou přes metr jsem čekal několik let.
reagovat - Středa 5. srpna 2009 ve 13:45 ® Silumarkus
-
buďte rádi, že aspoň něco je
reagovatspíš bych řekl, že rybářů je čím dál víc.
- Neděle 2. srpna 2009 ve 23:26 ® 1Mara
-
cormoran> tak tosi nemyslím že rybařina je stejná
reagovat, vem si kolik ryb jsem nachytal jako kluk na Labi a dnes ? a vem si kolik máš záběrů od sumíku dnes a kolik před deseti lety ? je fakt že Cormoušu je tam požehnáno a nadělají hodně paseky , ale musíš uznat že sumíků se v posledních letech vysadilo hodně a teď si nevědí snima rady .Za komančů si slišel jak chytali sumce jen na Vranově a pár ryb z ostatních vod a teď je jich všude hafo ( těch okolo 1 m.)a to se těm vodám vymstí , vem si kolik taková sumík o 1m. denně sežere ? a kolik jich tam je ? Prostě dřív jich bylo ohodně mín jako k dnešním datumům a sám si toho svědkem
.Bavím se o Duchcovskejch vodách a Labi .
- Neděle 2. srpna 2009 ve 13:14 ® cormoran reakce na …
-
1Mara> Prutos má pravdu, moc lidí, kteří jezdí na sumce na fleky co mi, je nepouští. Přesně se drží nadiktovaný teorie o přemnožení a poctivě plní svoje „poslání“…
A co se týče úbytku bílý ryby (který nijak zvlášť nepozoruju), tak v tom určitě nemá prsty jenom sumec. Vzpomeň si na zimu, jak to kolem UnL vypadá, všude samej kormorán. Celkově si myslím, že bílá ryba je tam hojně obsazena a o nějakém větším úbytku bych nemluvil. Stačí se ráno za svítání podívat k řece, je tam tak živo, že bys nevěřil
Navíc nemůžeš srovnávat rybařinu před deseti lety a rybařinu dnes
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 v 8:54 ® Prutos reakce na …
-
1Mara> 90% pouští ulovené sumce? To číslo se mi silně nezdá. Neznám moc lidí, kteří by , byť občas,pustili sumíka kolem metru.
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 ve 3:16 ® 1Mara reakce na …
-
HaD> nechci ti tvou odpověd vyvracet , ale u nás na Labku mizí bílá ryba jako pára nad hrncem a sumíků je tam požehnaně,nejsou veliký , ale je jich tam mrak a když pak na rybářské schůzi slišíš jak vysadili loni 5000 ks a letost dalších 5000 ks a zároveň tě žádaj abys je nepouštěl že dělají hodně paseky tak sic si troufám říct že vým kde se stala chyba , ale u nás na Labku jich je mrak a jsou přemnožený. A co se týče toho že rybářů co se specializujou na sumce je výce tak to stebou souhlasím , ale kolik těch rybářů si toho sumce odnese domů ? 90% to lidi pouštěj zpět, a hlavně ty veliký takže můj názor je že sumců je mnohonásobně více jak před deseti lety a nikdo to nechce žrať
reagovat - Sobota 1. srpna 2009 v 19:12 ® zippo
-
sumci sou nádhera,akorát doporučuju koupit vše mírně předimenzované,když vám zůstane jako mě 45cm cejn i s hakama a obratlikem v rybě.tak za1,je vám líto ryby,co s ní bude? a za 2,to fakt nase…a to sem měl šnůru na 65 kilo,holt chybama se člověk učí,koupím tak na 120,takovej tu není tak to neutrhne.at se všem daří.zippo.
reagovat - Středa 29. července 2009 ve 12:35 ® denim00 reakce na …
-
c4
reagovat - Čtvrtek 23. července 2009 v 18:21 ® rapppala
-
Jak na sumce? Zapeklitá otázka. Takže vlakem? Nebo autem? Tryskáčem? Na kolobrndě?
reagovat - Čtvrtek 23. července 2009 v 18:05 @ Iker
-
jak ze vravi trpezlivost ruze prinasa
reagovatmusis byt hodne trpezlivy a ono to samo pride
- Čtvrtek 23. července 2009 v 15:37 ® Robur
-
hm, tak proč mně neberou? Už ani na míč ne.
reagovat - Čtvrtek 23. července 2009 ve 14:44 ® HaD
-
Popravdě řeči o přemnožení sumce slýchám velmi nerad, protože je to populární blábol, který nemá opodstatnění. Alespoň ne plošně.
Jen pro příklad uvedu zdůvodnění přemnožení sumců jednoho hospodáře na nejmenované lokalitě:
Pravil, že je potřeba snížit míru sumce, neboť se přemnožil. Zeptal jsem se, na základě čeho, případně jaké studie výzkumného ústavu, k tomu došel. Odpověď mě posadila. Sumců se prý loví nejméně dvojnásobek oproti období před 5–10 lety.
Jenže ten „chytrej pán“ si neuvědomuje, že množství úlovků je dané tím, že za posledních 10 let se počet rybářů orientujících se na sumce zmnohanásobil (odhadl bych klidně desetinásobek) a techniky lovu a náčiní umožňují mnohem efektivnější lov. To jsou ty důvody, proč se sumců loví víc, přemnožení je nesmysl.
Pokud tedy ten tvůj porybný používá stejnou analogii, pak je to s odpuštěním blb a nevěřil bych mu.
A úplně na závěr se podepisuju pod to, co napsal osprey – pokud by se sumci přemnožili, byli by hladoví jak vlčí smečka, neboť by vše živé, co ve vodě plave, rychle spásli, aby ukojili své hladové krky.
reagovat - Středa 22. července 2009 ve 23:26 ® osprey
-
Pokud se jakýkoli druh přemnoží, jeví naopak zvýšený zájem o potravu, protože té se nedostává.
To je právě definice přemnožení – druh dosáhne takové početnosti, že vyčerpá své běžné potravní zdroje.
Soudě z toho, co píšeš, tam ti sumci přemnožení nejsou.
Jinak sumec není žádný Einstein a dá se chytat všemi obvyklými způsoby (přívlač, bójka, rousnice na těžko,…) – pokud je zrovna aktivní (musí občas být, jinak by chcípnul hlady).
reagovat - Středa 22. července 2009 ve 21:20 ® petrcech
-
zkus „ruskou třpytku“
reagovat - Středa 22. července 2009 v 16:46 @ Iker
-
no tak to ej totalny blbost ze nejevi zaujem o potravu sumci potrebuju jist tak jako my ostatny len treba zvolit spravnmu taktiku skus chytit karasa 30 cm dlheho a udelej si tycovou bojku a sadnu do clunu vyhod ji na vodu a cekej anebo si to udelej presne to iste ale ne s tycovou bojkou ale s podvodnim plavakem podvodni plavak stoji 3 eura alebo 80 100 KC takze treba pockusat rozne technyky lovu skus an dazdovky na kureci creva a podobne a nebojse prides nato co jim chuti tak vela stastia
reagovat - Neděle 21. června 2009 ve 20:29 ® jersey reakce na …
-
Porybný by to mohl vědět.Pak je to tedy nejspíš jen revír od revíru.
reagovat - Neděle 21. června 2009 v 11:35 ® Renegade reakce na …
-
Vím to od porybných!! Jeden člověk chytil sumce 45cm na rousnici jinak o jiných nevím.
reagovat - Sobota 20. června 2009 ve 22:47 ® jersey
-
No,já nevím,ale v týdnu jsem si projel kousek Slap s echolotem,(prakticky „tutová místa“),ale byl jsem nemile překvapen.Sumců pomálo,chytil jsem jen jedno mimino.Jak jsi přišel na to,že jsou přemnožení?
reagovat - Sobota 20. června 2009 ve 22:43 ® -zruseno
-
Elektřina.:)):))
reagovat - Sobota 20. června 2009 ve 22:39 ® Pumpik
-
:D:D granát
reagovat - Sobota 20. června 2009 ve 20:04 ® cercer
-
dynamit…
reagovat