Chytej.cz

Moravice necteno

19.6.2009 | Petula | 25.760 zobrazení | 63 odpovědí

Malebný pstruhový revír se stálým průtokem díky přehradám Kružberk a Slezská Harta,tato rěka je domovem pstruha obecného,duho­vého,lipana a ostroretky,tok pod nádrží Hrázka však připomíná bílou vodu,jelikož zastoupení tlouště,ploti­ce,okouna a štiky je varující.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Neděle 16. března 2014 v 6:46 ® Petula
Petula

Zdá se,že pro letošek je vyhráno.....kor­moráni utřeli :-)

reagovat
Úterý 11. února 2014 ve 20:34 ® Petula reakce na …
Petula

ondrass> letos zatím od kormoránů na řece klid i volavky se vrátili na rybníky,to je dobře!!!

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 ve 12:17 ® Petula reakce na …
Petula

ondrass> Jinač před 20 lety volavky na moracici byly tak 2–3 na celém jejím toku,dnes jich tam zimuje několik desítek.

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 ve 12:15 ® Petula reakce na …
Petula

ondrass> ono ti ptáčci jsou ten hlavní důvod.Měl bys někdy navštívit v zimě jejich nálety a hodování na Moravici.Úseky řeky dokážou vymydlit do poslední rybky.

reagovat
Neděle 5. ledna 2014 v 15:52 ® ondrass

jasně,ale ty volavky tam pamatuju už před 20lety.kormorány jsem na řece ještě neviděl,na hrázce a na kružberku jich je ale požehnaně.myslím si,že ti ptáci nedělají ale takovou škodu jako vydry.smutné je hlavně to,že ryby nám opravdu z řeky mizí..a to,že přirozený život ve vodě zmizel-bez potěru a malých rybiček.

reagovat
Středa 1. ledna 2014 v 10:46 ® Petula reakce na …
Petula

ondrass> Není to jen vydra,každý rok navštíví Moravici kormoráni a zimují tam volavky z celého okolí.

reagovat
Úterý 31. prosince 2013 ve 12:46 ® ondrass

krásná řeka,nádherné prostředí…na této vodě od svých 5let krásných zážitků hodně…a pamatuji si volavky,chataře pytláky,a ryb zde bylo tolik,že v některých místech se dalo po hřbetech projít suchou nohou.v každé větší tůni bylo moře ostroretek,cej­n,kapr,úhoři,a těch štik,které nestíhali ani ty pstruhy likvidovat.dnes není kapr,není ostroretka,není ani štika(vyjímečně moravice 3 pod hrázkou,kde něco občas spadne).pamatuji si,že ty hejna rybiček po vytření by do největšího podběráku nevlezli. proč?kde je ten potěr?jsou dva důvody,které ničí život na této krásné vodě.za prvé jde o rádoby vodáky z campagnuly,kteří si udělali slušný byznys ze sjíždění řeky každý měsíc.Vytřít se tady může potom snad jen prdel.Moravice se jela vždy na jaře a na podzim. a za druhé,a to je asi největší problém.Vydra říční,osobně na řece jsem viděl dva kusy.A to se tady u nás mluví o cca 10kusech,které byly už spatřeny. Jen tak dál páni ochránci. Řeč byla o Moravici 3 a 4…

reagovat
Neděle 29. prosince 2013 v 15:43 ® Petula
Petula

Včera spatřeno velké hejno kormoránů u Jánských.Na plašení nereagují.Dnes se posunuli ke Kružberku.

reagovat
Neděle 17. listopadu 2013 ve 22:47 ® Petula
Petula

Myslím si celkově,že se starají o pstruhovky všude dobře,ale je věc rybářského tlaku a poslézé kormoránů jak celkově revír v očích rybáře výjde.I Moravice si dva roky po sobě zažila 300 hlavé hejno kormoránů.Díky tomu,že řeka není dramaticky zregulována,tak se rybám daří včas uniknout,ale bohužel né všem.

reagovat
Neděle 17. listopadu 2013 ve 22:39 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

Petula> docela fajn, že jsi profouknul toto fórum, na Moravici jsem už nebyl tak 6 let a slyšel jsem, že to tam je moc príma, kluci se tam o to prý staraj.

reagovat
Neděle 17. listopadu 2013 ve 22:25 ® Petula
Petula

Moravice jako každý rok vydala spostu krásných pstruhů a jsem moc rád,že většina těchto tečkovaných krasavců byla vrácena zpět do jejich domoviny,celkově se stav rybolovců,kteří loví stylem chyť a pusť-přes rok za to budeš znovu obdařen,na Moravici zvednul a díky takovým příznivcům pstruhařiny máme pořád kam se vracet za hezkými zážitky u krásné řeky.

reagovat
Úterý 8. května 2012 ve 12:07 ® džigit reakce na …

Petula> a kaj maš foto? ;-)

reagovat
Úterý 8. května 2012 v 11:56 ® Petula
Petula

Dalsi sezona v plnem proudu a vetsinou se dari.na moravici jsou vazne krasni pstruzi

reagovat
Pátek 26. března 2010 v 7:45 ® Alov reakce na …
Alov

Petula> Přesně tak. Tak at se daří. Petruv zdar :-)

reagovat
Pátek 26. března 2010 v 7:35 ® Petula
Petula

tak nám to za chvíli začne,nový rok,nová sezona,lovu zdar

reagovat
Sobota 26. prosince 2009 v 15:57 ® Petula reakce na …
Petula

no potočáků mraky,ale ročků

reagovat
Pondělí 16. listopadu 2009 ve 22:56 ® cici13 reakce na …
cici13

Petrův zdar jsem Martin.Moravici mám rád Spíše úsek 7, 8, potočáků mraky!Na duháky a lipany jezdím na Širokou Nivu bezvadná chytačka

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 11:54 ® Petula
Petula

pomalu máme po sezoně,nebyla špatná,ale mohlo to být lepší,jak se říká

reagovat
Sobota 10. října 2009 v 7:21 ® Petula
Petula

letos řádí zase volavky,je jich tam jak mravenců

reagovat
Sobota 26. září 2009 v 6:58 ® Petula
Petula

v loni jich tam bylo požehnaně

reagovat
Pátek 25. září 2009 v 7:25 ® Petula
Petula

dávám tu bídu za vinu kormoránům

reagovat
Čtvrtek 24. září 2009 ve 12:44 ® Heky reakce na …
Heky

plno ryb pro to že se tam nesmí chytat, zajdi si tam kde se chytat může a budeš chtat rybky 20cm to ale když budeš mít štěstí. Moravice je zplundrovaná jak nikdy

reagovat
Středa 23. září 2009 ve 20:27 ® mycek
mycek

Jel jsem přes hráz Kružberku a stavil se na jídlo do penzionu Velké sedlo.Tam je moravice moc krásná a plná ryb.Je tam zákaz lovu.Plno lipanů a pstruhu.Moc krásná příroda.

reagovat
Pondělí 21. září 2009 v 16:54 ® bubu reakce na …
bubu

Petula> a to je právě to,co u nás nejde. Napíšeš,že tam a tam se sadilo,že tam a tam jsou pěkné ryby a v tu ranu je revír plnej. Musíš fakt hodně zevšeobecňovat. Taky z toho nemám radost,ale tak to u nás chodí.

reagovat
Pondělí 21. září 2009 v 7:23 ® Petula
Petula

nikdo po nikom přeci nechce místa k lovu,jen se chci všeobecně pobavit o rybařině na řece,taky mám své nej místa a nepíši o nich.jen mě zajímá názor jiných rybářů.

reagovat
Neděle 20. září 2009 ve 12:49 ® bubu
bubu

mihy.san> taky z toho cítím něco nezdravého,ale to je věc druhá. On to možná nemyslí zle.

reagovat
Neděle 20. září 2009 v 11:44 ® mihy.san reakce na …
mihy.san

bubu> Přesně tak. Ti číhají všude. A mimochodem když si přečtu těch posledních 7 příspěvků od P., tak ani nevím, jestli bych s ním byl schopný komunikovat o čemkoli …

reagovat
Sobota 19. září 2009 ve 22:40 ® bubu reakce na …
bubu

Petula> zamysly se nad svou otázkou a možná ti docvakne,proč se ti na veřejným webu,který monitorují i hladi,nedostává kloudné odpovědi.

reagovat
Sobota 19. září 2009 v 7:06 ® Petula
Petula

pstruhaři asi nekomunikujou

reagovat
Sobota 19. září 2009 v 7:06 ® Petula
Petula

???

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1