Vyhledávání
Moravice
19.6.2009 | Petula | 25.760 zobrazení | 63 odpovědí
Malebný pstruhový revír se stálým průtokem díky přehradám Kružberk a Slezská Harta,tato rěka je domovem pstruha obecného,duhového,lipana a ostroretky,tok pod nádrží Hrázka však připomíná bílou vodu,jelikož zastoupení tlouště,plotice,okouna a štiky je varující.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 16. března 2014 v 6:46 ® Petula
-
Zdá se,že pro letošek je vyhráno.....kormoráni utřeli
reagovat - Úterý 11. února 2014 ve 20:34 ® Petula reakce na …
-
ondrass> letos zatím od kormoránů na řece klid i volavky se vrátili na rybníky,to je dobře!!!
reagovat - Úterý 7. ledna 2014 ve 12:17 ® Petula reakce na …
-
ondrass> Jinač před 20 lety volavky na moracici byly tak 2–3 na celém jejím toku,dnes jich tam zimuje několik desítek.
reagovat - Úterý 7. ledna 2014 ve 12:15 ® Petula reakce na …
-
ondrass> ono ti ptáčci jsou ten hlavní důvod.Měl bys někdy navštívit v zimě jejich nálety a hodování na Moravici.Úseky řeky dokážou vymydlit do poslední rybky.
reagovat - Neděle 5. ledna 2014 v 15:52 ® ondrass
-
jasně,ale ty volavky tam pamatuju už před 20lety.kormorány jsem na řece ještě neviděl,na hrázce a na kružberku jich je ale požehnaně.myslím si,že ti ptáci nedělají ale takovou škodu jako vydry.smutné je hlavně to,že ryby nám opravdu z řeky mizí..a to,že přirozený život ve vodě zmizel-bez potěru a malých rybiček.
reagovat - Středa 1. ledna 2014 v 10:46 ® Petula reakce na …
-
ondrass> Není to jen vydra,každý rok navštíví Moravici kormoráni a zimují tam volavky z celého okolí.
reagovat - Úterý 31. prosince 2013 ve 12:46 ® ondrass
-
krásná řeka,nádherné prostředí…na této vodě od svých 5let krásných zážitků hodně…a pamatuji si volavky,chataře pytláky,a ryb zde bylo tolik,že v některých místech se dalo po hřbetech projít suchou nohou.v každé větší tůni bylo moře ostroretek,cejn,kapr,úhoři,a těch štik,které nestíhali ani ty pstruhy likvidovat.dnes není kapr,není ostroretka,není ani štika(vyjímečně moravice 3 pod hrázkou,kde něco občas spadne).pamatuji si,že ty hejna rybiček po vytření by do největšího podběráku nevlezli. proč?kde je ten potěr?jsou dva důvody,které ničí život na této krásné vodě.za prvé jde o rádoby vodáky z campagnuly,kteří si udělali slušný byznys ze sjíždění řeky každý měsíc.Vytřít se tady může potom snad jen prdel.Moravice se jela vždy na jaře a na podzim. a za druhé,a to je asi největší problém.Vydra říční,osobně na řece jsem viděl dva kusy.A to se tady u nás mluví o cca 10kusech,které byly už spatřeny. Jen tak dál páni ochránci. Řeč byla o Moravici 3 a 4…
reagovat - Neděle 29. prosince 2013 v 15:43 ® Petula
-
Včera spatřeno velké hejno kormoránů u Jánských.Na plašení nereagují.Dnes se posunuli ke Kružberku.
reagovat - Neděle 17. listopadu 2013 ve 22:47 ® Petula
-
Myslím si celkově,že se starají o pstruhovky všude dobře,ale je věc rybářského tlaku a poslézé kormoránů jak celkově revír v očích rybáře výjde.I Moravice si dva roky po sobě zažila 300 hlavé hejno kormoránů.Díky tomu,že řeka není dramaticky zregulována,tak se rybám daří včas uniknout,ale bohužel né všem.
reagovat - Neděle 17. listopadu 2013 ve 22:39 ® Chorchus reakce na …
-
Petula> docela fajn, že jsi profouknul toto fórum, na Moravici jsem už nebyl tak 6 let a slyšel jsem, že to tam je moc príma, kluci se tam o to prý staraj.
reagovat - Neděle 17. listopadu 2013 ve 22:25 ® Petula
-
Moravice jako každý rok vydala spostu krásných pstruhů a jsem moc rád,že většina těchto tečkovaných krasavců byla vrácena zpět do jejich domoviny,celkově se stav rybolovců,kteří loví stylem chyť a pusť-přes rok za to budeš znovu obdařen,na Moravici zvednul a díky takovým příznivcům pstruhařiny máme pořád kam se vracet za hezkými zážitky u krásné řeky.
reagovat - Úterý 8. května 2012 ve 12:07 ® džigit reakce na …
-
Petula> a kaj maš foto?
reagovat - Úterý 8. května 2012 v 11:56 ® Petula
-
Dalsi sezona v plnem proudu a vetsinou se dari.na moravici jsou vazne krasni pstruzi
reagovat - Pátek 26. března 2010 v 7:45 ® Alov reakce na …
-
Petula> Přesně tak. Tak at se daří. Petruv zdar
reagovat - Pátek 26. března 2010 v 7:35 ® Petula
-
tak nám to za chvíli začne,nový rok,nová sezona,lovu zdar
reagovat - Sobota 26. prosince 2009 v 15:57 ® Petula reakce na …
-
no potočáků mraky,ale ročků
reagovat - Pondělí 16. listopadu 2009 ve 22:56 ® cici13 reakce na …
-
Petrův zdar jsem Martin.Moravici mám rád Spíše úsek 7, 8, potočáků mraky!Na duháky a lipany jezdím na Širokou Nivu bezvadná chytačka
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 11:54 ® Petula
-
pomalu máme po sezoně,nebyla špatná,ale mohlo to být lepší,jak se říká
reagovat - Sobota 10. října 2009 v 7:21 ® Petula
-
letos řádí zase volavky,je jich tam jak mravenců
reagovat - Sobota 26. září 2009 v 6:58 ® Petula
-
v loni jich tam bylo požehnaně
reagovat - Pátek 25. září 2009 v 7:25 ® Petula
-
dávám tu bídu za vinu kormoránům
reagovat - Čtvrtek 24. září 2009 ve 12:44 ® Heky reakce na …
-
plno ryb pro to že se tam nesmí chytat, zajdi si tam kde se chytat může a budeš chtat rybky 20cm to ale když budeš mít štěstí. Moravice je zplundrovaná jak nikdy
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 20:27 ® mycek
-
Jel jsem přes hráz Kružberku a stavil se na jídlo do penzionu Velké sedlo.Tam je moravice moc krásná a plná ryb.Je tam zákaz lovu.Plno lipanů a pstruhu.Moc krásná příroda.
reagovat - Pondělí 21. září 2009 v 16:54 ® bubu reakce na …
-
Petula> a to je právě to,co u nás nejde. Napíšeš,že tam a tam se sadilo,že tam a tam jsou pěkné ryby a v tu ranu je revír plnej. Musíš fakt hodně zevšeobecňovat. Taky z toho nemám radost,ale tak to u nás chodí.
reagovat - Pondělí 21. září 2009 v 7:23 ® Petula
-
nikdo po nikom přeci nechce místa k lovu,jen se chci všeobecně pobavit o rybařině na řece,taky mám své nej místa a nepíši o nich.jen mě zajímá názor jiných rybářů.
reagovat - Neděle 20. září 2009 ve 12:49 ® bubu
-
mihy.san> taky z toho cítím něco nezdravého,ale to je věc druhá. On to možná nemyslí zle.
reagovat - Neděle 20. září 2009 v 11:44 ® mihy.san reakce na …
-
bubu> Přesně tak. Ti číhají všude. A mimochodem když si přečtu těch posledních 7 příspěvků od P., tak ani nevím, jestli bych s ním byl schopný komunikovat o čemkoli …
reagovat - Sobota 19. září 2009 ve 22:40 ® bubu reakce na …
-
Petula> zamysly se nad svou otázkou a možná ti docvakne,proč se ti na veřejným webu,který monitorují i hladi,nedostává kloudné odpovědi.
reagovat - Sobota 19. září 2009 v 7:06 ® Petula
-
pstruhaři asi nekomunikujou
reagovat - Sobota 19. září 2009 v 7:06 ® Petula
-
???
reagovat