Chytej.cz

Spodní háčky u wobů od rapaly.. necteno

19.6.2009 | hulibrk | 2.693 zobrazení | 22 odpovědí

Co říkáte na sundání spodních háčku na wobech od rapaly při vláčce na stojáku s dost nechutným dnem plným větví apod.?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 17. srpna 2009 v 19:39 ® olda
olda

Já teda nejsem žádnej extra vláčkař ale sundat trojhák přední,nevím já mám tak 8 ryb z deseti na předním trojháku,berte mně s rezervou ted si nejsem jistej jestli jsem chytil 10 ryb.

reagovat
Neděle 16. srpna 2009 ve 23:21 ® kingkubik

petrikveprik:ty jses chytrej:Dasi jsi nekdy nechytal na slezky harte chtel by jsem videt jak by jsi neresil kdyz tam nechas 5 wobleru dene:Djelikoz je to nova prehrada s valkym poctem vazek ktery nejsou vyhnity a drzi jako krava

reagovat
Sobota 27. června 2009 ve 13:58 ® -zruseno

V takuvejch místech kde je téměř jisté že woba utrhnu. Nasadim gumky a mám klid. Utženej ryper mrzí mnohem víc než wobler. Opravdu si myslim že sundámím háčku zlepšení nedocílim.

reagovat
Sobota 27. června 2009 ve 12:35 ® hulibrk reakce na …
hulibrk

Myslím, že bysis to po urvání pěti wobů za dvě hodky rozmyslel

reagovat
Sobota 27. června 2009 ve 2:40 ® rgb23
rgb23

úspěšnost záběru se změní asi stejně jako při sundání spodního háčku u salma, illexu, mitchellu, strike pro, tandem baits nebo jakéhokoliv jiného bazmeku který mě může napadnout a plazí se po dně:-) Větší wob to nevyvážení ani nezaregistruje, na ten menší ti nic nebrání navázat místo spodního háčku na vlases 0,08mm třeba 1/4–1/2 cm pod očko olůvko váhy trojháčku, nebo plandavej drátek.

reagovat
Sobota 27. června 2009 ve 2:02 ® 

Podle me ptakovina sundat z toho hacky – zbytecne snizeni pravdepodobnosti ulovku. Je dulezite si uvedomit jeslti jsem prisel chytit rybu nebo neurvat woblera..

reagovat
Pondělí 22. června 2009 v 0:22 ® pichy
pichy

Na rapaly jsem poslední dobou zanevřel. Jak jsem měl v hlavě tu jejich cenu, tak jsem ustupoval od prochytávání míst kolem větví apod. a začaly nastupovat náhozy „na jistotu“ doprostřed řeky, což se samo projevilo na množství ulovených ryb. Celkem mi sedí woby od Dorada, nejsou tak drahý, ale stejně…každej utrženej wobler je věc mrzutá:-)

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 23:29 ® pipa
pipa

Moc jich tež nemam,sem spiš na gumy,ale ted sem sechnal naky levnějš.. Ale když netrhaš tak nechytaš :-)) )) když utrhnu!!! tak tadle věta mě vždicky uklidní :-)) ))))

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 23:17 ® hulibrk reakce na …
hulibrk

Mno jak říkají ostatní..jde o finanční stánku věci, to za prvé. Za druhé jiné woby než rapalu nepoužívám, takže se odpověď na ně vztahovaná stává zbytečnou. Nový typy rapaly jsou dost drahý na to, abych sekal dva za den.

reagovat
Sobota 20. června 2009 v 15:48 ® -zruseno reakce na …

inspo> Zatim nemůžu moc posoudit, mám jen dva nový. Ale když to říkáš.:))

reagovat
Sobota 20. června 2009 v 15:46 ® inspo reakce na …

padák> Ty nové rapaly stojí za prd :-) .

reagovat
Sobota 20. června 2009 v 15:38 ® -zruseno reakce na …

pipa> To je taky pravda.:)

reagovat
Sobota 20. června 2009 v 15:34 ® pipa reakce na …
pipa

padák> zaleží kde se nakupujou

reagovat
Sobota 20. června 2009 v 15:30 ® -zruseno reakce na …

inspo> Ty nový modely RAPALY jsou hodně drahý.

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 14:51 ® inspo reakce na …

Robur> No právě. Jsou drahší woby než rapaly. Já nedávno kupoval 8 rapal a vyšly mě i s poštovným na 1129 Kč, což dělá v průměru cca 141 Kč za kus.

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 14:36 ® Robur
Robur

inspo, diversifikuje riziko:-) , je rozdíl utopit woba za 300 a za 100

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 14:21 ® inspo

hulibrk> Mám jeden blbý dotaz. Proč je v zadání zmíněná rapala? Mám to chápat tak, že u ostatních wobů to neřešíš?

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 14:20 ® inspo reakce na …

Pop ani prop není řešení, když to ryby mají už okoukané.

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 13:15 ® -zruseno

Na takovejch místech to chce popa nebo propa, jak psal Libor.

reagovat
Pátek 19. června 2009 ve 14:29 ® Filip00
Filip00

já u potápivej woblerů sundavám háček za lopatkou a nechávám jen ten zadní, protože cítíš jak lopatka oďobává dno a nechci aby se mi tam zachytl,zatím mi to vychází.Ty woby maj do 10 cm

reagovat
Pátek 19. června 2009 ve 14:13 ® Libor
Libor

už jsem to taky dělal, ale stejně jsem váznul. Jsou místa kde to prostě nejde, a když se dopracuješ k záběru, ryba se ti zamotá určitě. Nejsou-li větve až nad hladinu, zkus popa, popř woba u hladiny.

reagovat
Pátek 19. června 2009 ve 13:26 ® regulus
regulus

Chápu o co ti jde, ale sundáním háčku změníš váhový poměry na wobleru a změní to jeho chod, jak moc to je otázka a taky to bude u každýho jinak. Vyzkoušej si to někde kde na woblera uvidíš, dá se to taky vyřešit tím, že místo háčku pověsíš nějaký závaží co má stejnou hmotnost jako sundanej háček. Z druhé strany ale úplně nevyloučíš vázku i za ten zadní se to chytne.

reagovat