Vyhledávání
Náklady na přívlač v roce 2009 a 2010
18.6.2009 | Robur | 43.187 zobrazení | 214 odpovědí
Tak jsem zrobil takovou malou anketku, kde můžeme masajsky kalkulovat, o kolik jsem zatím přišli věcí: v historii si vždy můžeme dohledat poslední zápis a ten pak překopírováním jen upravit k aktuálnímu dni. Jsem zvědavý, kdo bude mít největší ztráty. Jo a pište to od 16. 6., abychom byli všichni na stejné startovní čáře:-D. 1/ počet, případně druhy utržených nástrah, stačí orientačně vyjádřit na koruny, když nechcete být konkrétní. 2/ počet ujetých kilometrů, benzin by se měl započítat 3/ počet prutohodin, abychom mohli případně spočítat efektivitu 4A/ zde můžete a nemusíte napsat, co jste zmasili, aby zde nevznikly zbytečné hádky, ale na druhou stranu nebude vidět vaše efektivita a rentabilita lovu. 4B/ celkový počet, případně druhy ryb chycené, nezmasené:-D 5/ počet docházek
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 26. listopadu 2009 v 19:59 ® Robur
-
1/ chytal jsem tam kde to znám 2/ kdyyž jsem to tam neznal, tak jsem měl celkem štígro 3/ broďáky ti taky lecos ušetří a taky počítám to, že umím dobře nakupovat, takže jiní by to museli vynásobit 1,5
reagovat - Čtvrtek 26. listopadu 2009 v 18:48 ® sus1 reakce na …
-
inspo>Noo,snažim se podporovat podnikatele s rybářským obchodem,když je ta krize.
reagovat - Čtvrtek 26. listopadu 2009 v 17:38 ® inspo reakce na …
-
sus1> Ty jši teda šikula.
reagovat - Čtvrtek 26. listopadu 2009 v 17:27 ® sus1
-
FISHERBOY> Visí naproti na větvi.
reagovat)Nedalek od něj ,visí též moje erháčko.
- Čtvrtek 26. listopadu 2009 v 17:14 ® FISHERBOY reakce na …
-
sus1> jak se ti podaří urvat popa???
reagovat - Čtvrtek 26. listopadu 2009 ve 14:34 ® sus1 reakce na …
-
Robur> Tak 640 korun neni vůbec nic teda ,né??to je slušný na ty hodiny,teda jestli si tam jen nechodil.
reagovatTuhle sumu jsem nedavno udělal za půl hodiny jako nic.
2× wob,1× popík a nějaká gumka a je vyděláno hned.
- Čtvrtek 26. listopadu 2009 ve 12:49 ® Robur
-
1/ urváno asi za 640 Kč 2/ ujeto 1040km, 3/ 75,5 prutohodin 4a/ ponechané ryby 2candáti, 3 potoci, 8*duhák
4b/ulovené ryby- 6*štika, 4 candát, kapr, cca 137 okounků nej 32 a 20 cm, lipan, cca 50 potočáků, parma, 4 x tloušť, 18 duhák, 1 siven 5/37 docházek 6/ nalezena 1 guma, 10 olůvek, 1 pean a zachráněn 1 candát 42 před zmasením a ztracena 1 mikina + nutnost navštívit myčku a vysvětli manželce, že včera vyprané věic je třeb opět po 24 hodinách prát znovu
jsem byl venčit psa, tak jsem měl podezření na nějaké zapomenté duháky. No první nához, pes otravuje, takže nástraha dopadá na dno, kd euž definitivně zůstává. Dochytal jsem to s woblerem. Masajů jak nadrbanejch, asi ještě berou nějací kapři. Co jsem ale viděl, tak nikdo nic.
reagovat - Pondělí 16. listopadu 2009 v 16:11 ® Robur
-
1/ urváno asi za 630 Kč 2/ ujeto 1040km, 3/ 75 prutohodin 4a/ ponechané ryby 2candáti, 3 potoci, 8*duhák
4b/ulovené ryby- 6*štika, 4 candát, kapr, cca 137 okounků nej 32 a 20 cm, lipan, cca 50 potočáků, parma, 4 x tloušť, 18 duhák, 1 siven 5/36 docházek 6/ nalezena 1 guma, 10 olůvek, 1 pean a zachráněn 1 candát 42 před zmasením a ztracena 1 mikina + nutnost navštívit myčku a vysvětli manželce, že včera vyprané věic je třeb opět po 24 hodinách prát znovu
reagovat - Sobota 14. listopadu 2009 ve 21:41 ® Robur
-
už aby byl konec roku, už mne to neabví sem psát, ale musím tu statistiku dorazit do konce
1/ urváno asi za 630 Kč 2/ ujeto 950km, 3/ 73 prutohodin 4a/ ponechané ryby 2candáti, 3 potoci, 8*duhák
4b/ulovené ryby- 6*štika, 4 candát, kapr, cca 137 okounků nej 32 a 20 cm, lipan, cca 50 potočáků, parma, 4 x tloušť, 18 duhák, 1 siven 5/35 docházek 6/ nalezena 1 guma, 10 olůvek, 1 pean a zachráněn 1 candát 42 před zmasením a ztracena 1 mikina reagovat
reagovat - Pondělí 9. listopadu 2009 ve 22:48 ® Robur
-
1/ urváno asi za 530 Kč 2/ ujeto 830km, 3/ 65 prutohodin 4a/ ponechané ryby 2candáti, 3 potoci, 8*duhák
4b/ulovené ryby- 2*štika, 4 candát, kapr, cca 137 okounků nej 32 a 20 cm, lipan, cca 50 potočáků, parma, 4 x tloušť, 18 duhák 5/33 docházek 6/ nalezena 1 guma, 10 olůvek, 1 pean a zachráněn 1 candát 42
reagovat - Sobota 31. října 2009 v 18:08 ® ART
-
Tak jsem to prokalkuloval. Za rybama jsem ujel tak 700km, utrhal za 500kč. Kolik ryb jem nachytal netuším, ale to tom nesejde. Na rybách je přeci krásně. Jo abych zmínil neponechal jsem si ani jednoho dravce.
reagovat - Čtvrtek 29. října 2009 ve 22:39 ® Robur
-
1/ urváno asi za 530 Kč 2/ ujeto 620km, 3/ 55 prutohodin 4a/ ponechané ryby 2candáti, 3 potoci
4b/ulovené ryby- 2*štika, 4 candát, kapr, cca 137 okounků nej 32 a 20 cm, lipan, cca 50 potočáků, parma, 4 x tloušť 5/31 docházek 6/ nalezena 1 guma, 10 olůvek, 1 pean a zachráněn 1 candát 42 před zmasením ty woe, letos to vychází ještě dobře, ale končím s rybařinou, pokud kalkuluji jen nástrahy a hodnotu 1 Km za 5Kč, kde je i pojištění a amortizace vozu, tak jsem vydal 3630Kč a dostal za to cca za 500Kč rybího masa
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 17:23 ® troutkiller reakce na …
-
Robur> Kuly mně nemusíš!Já už o téhle rybě nenapíšu ani slovo!!!!!
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 17:08 ® Robur
-
Míro, admine, kde jsi, okopíruj PLS ty bolení plky a založ pánům vlastní fórum, už je toho hafo a ostatní neví o co přichází, páč to můžou najít jen náhodou
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 17:04 ® troutkiller reakce na …
-
HaD> Davide mně už ty boleny ani nebaví řešit ale když jsme u toho svazu tak kolikrát si zažil vysazování bolena a kolikrát kapru?Kapři to odnesou protože sou sežratelný,bolena veme tak někdo otravnýmu známímu at ho má z krku!Na Orlík jezdim od mala a nikdy tam bolena tolik nebylo!Kolikrát jdeš na fídr a když ti tyhle potvory najedou na flek tak ti ani červy nepropadnou na dno aby to nějakej bolen nevzal!Co je platné že je to dobrej soupeř na prutu když většina řeší ty řízky
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 16:23 ® HaD reakce na …
-
mascha> podepisuji
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 16:23 ® HaD reakce na …
-
troutkiller> jen poznámka ke svazu – je to přesně naopak, než píšeš. Spokojenost vzrůstá, jsou-li z vody ryby odnášeny a je výtěžnost, která přináší ekonomický prospěch – jsou peníze na vysazování, produkujou se ryby atd. 100% chyť a pusť by svaz zničilo.
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 10:23 ® Fugas reakce na …
-
troutkiller> mam pocit že na Orlíku už nejsou ani ti boleni. Teda tady ve spodní části (Posdkalí a okolí) ne, možná výš proti proudu je to jinak. Dříve to kolem břehů v jednom kuse šplouchalo a ani nebyl problém bolena ulovit. Dnes? mrtvá voda bez pohybu… Kde jsou? sežraní asi ne, odjeli jinam? nebo se odstěhovali do Humpolce?
reagovat - Pondělí 12. října 2009 ve 20:36 ® tochan
-
Všechny se na Vás těšíme.
reagovat - Pondělí 12. října 2009 v 18:48 ® mascha
-
Každej chytrák má plnou pusu bolenů, který vymlátili jiný ryby… Každej kdo má podobný názory je jistě dlouholetým rybářským hospodářem nebo alespoň akademickým ichtyologem, že? Candát a okoun jsou na uvedených vodách na ústupu, protože jsou několik let (možná i desítek let) intenzivně loveni a maseni. Bolen je mnohem obtížněji ulovitelná ryba, navíc s pověstí mizerného masa. A protože ubývá candátů a okounů, kteří mohou velmi úspěšně redukovat stav boleního potěru, tak se stav bolenů na jejich úkor zvyšuje. Ale bolen není původcem tohoto začarovaného kruhu, tím je člověk s intenzivním lovem ostatních dravců. Nicméně spoustě jednodušších rybářů není souzeno pochopit poněkud složitější vztahy ekosystému… tak ještě jednou: bolen nevytlačuje jiné druhy tím, že by jim byl potravním konkurentem. Pokud by to tak bylo, stalo by se to již v průběhu posledních set tisíc let a kromě bolena by tu jiný dravec nebyl. Stavy různých druhů ryb jsou obyčejně v rovnováze. Dokud do toho nevstoupí člověk. Důvodem „přemnožení“ bolena v některých lokalitách je úbytek jeho přirozených nepřátel vlivem masivního lovu.
reagovat - Neděle 11. října 2009 v 19:52 ® troutkiller reakce na …
-
Skalenejřízek>S těma Bolenama naprostej souhlas!Toho hegeše je plnej Orlík!Tam kde se chytal Okoun a Candát tam je ted bolen!Vezmi čeřen a ze 100 rybek je 80 bolenu.Orlík dopadne jak Lipno,samej bolen a nic jiného.Na svazu jsou rádi,je co chytat,nikdo to nebere,množí se to jak cívky a nemusí to vysazovat!
reagovat - Úterý 6. října 2009 ve 12:04 ® Skalenejřízek reakce na …
-
No a právě o tom to je:)Na revíru,kde se bolen vyskytuje v normálním počtu bych ho samozřejmě pustil.Máš pravdu,velkého bolena není lehké přechcat na vláčku,ale dá se chytit na kus pečiva z hladiny razdva.Opravdu konkurují a nemyslím tím jen potravu, vytlačují jiné menší druhy dravých ryb na místa,kde přežije jen mnohem menší procento než by tomu bylo tak kdyby byl bolen zastoupen v řece v rozumné míře. Já s nikým nezávodím,jsem rád za to co chytám a nejlepší pocit je ,když se povede i nějaká pěkná fotka na památku,která mi sem bohužel nejde záhadně vložit:))
reagovat - Neděle 4. října 2009 v 11:15 ® Robur
-
Prutos, chápu, že to tak někdo může brát a taky mu třeba pomůže k rozhodnutí, že vláčka není to pravé ořechové na masení ryb. Zatím jsem rád, že se toto fórum nezvrhává, a přitom by mohlo. Spíš jsem to fakt založil jako zajímavost, když jsem doma přerovnával tři krabice nástrah a našel paragon od posledního nákupu. Letos je fakt ale docela slušný rok, páč ty náklady jsou docela slabé. Což je na druhou stranu dobře
reagovat.
- Neděle 4. října 2009 v 10:12 ® Tomik reakce na …
-
Mýtus o přemnožených bolenech je poněkud zcestný. Jistě jsou lokality, kde počet bolenů za posledních pár let stoupl. Ale že by to byli až takový konkurenti v potravě štikám, candátům a okounům si nemyslím. Jediný co všechny utvrzuje v názoru o přemnožení, je jeho hlasité lovení i několikrát za sebou. Tato ryba je v pohybu prakticky pořád a loví taky skoro pořád. Další věc je poněkud nesnadné ulovení bolena. Velký bolen je liška mazaná a jen tak někdo ho nechytne a proto taky od vody neodnese. Štiky a candaty si vezme každý. Hlavně že se potom může svádět úbytek štik a candátů na boleny, protože jim prý konkurují…Boleni jsou ty poslední co za to můžou.
BTW: štik mám letos třikrát tolik co ty..
reagovat - Neděle 4. října 2009 v 8:38 ® Skalenejřízek
-
K těm bolenům.Jsou u nás přemnožení,skoro nic jiného než boleny nechytneš.Před 15lety se na stejném revíru chytali candáti ,štiky a velcí okouni a bolen jen občas.Podle mě je dement spíš ten kdo vraždí štiky a candáty a pouští boleny protože mají mimo vzhledu i hnusné maso a pak píšou sračky typu jako,že je to moje nejoblíbenější ryba.Nejspíš to asi bude tím,že jsi ještě nechytil candáta nebo štiku. Petrcech:Jediná slušná reakce tak odpovím taky slušně: Nesnáším je kvůli přemnožení na Vltavě(Orlík,Slapy),dolní Sázava.Dokonce je chytám i na plavanou,vážně mě to nebaví chytat furt jen samé boleny místo třeba parem nebo dravců.Další věc je,že konkurujou ostatním rybám v potravě i teritoriu. A co hlavatka to je přeci taky jenom ryba ne???Myslím,že valná většina mouchařů by ji vyhubila stejným způsobem jako já boleny,akorát by jí asi nedávali jako žrádlo pro kočky.
reagovat - Sobota 3. října 2009 v 19:05 ® Prutos
-
a taky něco k tématu, když už tu plácám 1/urváno moc ne 2/ujeto 1000–2000km 3/stovky prutohodin něco málo ponecháno, většina puštěna a že některé byly ku.va ryby
Tato otázka smrdí přepočítaváním úlovků na na kilometry či prachy a bitím se v prsa kolik jsem toho zmasil či pustil. To jsou věci které neřeším…deníček si nevedu.
reagovat - Sobota 3. října 2009 v 19:00 ® Prutos reakce na …
-
Tomik> malej bolen je hozně otravnej a hloupej hajzlík…nicméně je co nejšetrněji pouštím. Naopak velkých si vážím, je o všemi mastmi mazaná ryba, kterou neni jednoduchý chytit.
reagovat - Sobota 3. října 2009 v 18:38 ® Tomik
-
Bolen je moje nejoblíbenější ryba! Pokud děláš opravdu to, co píšeš tak jsi dement. Je mi tě líto.
reagovat - Sobota 3. října 2009 v 10:49 ® Kubajs
-
petrcech:to on jen někde četl že by se něco dělat s boleny jelikož jsou přemnožení a tak se tu snaží někomu skočit hroznou šipku do zadku při tom bych to tipoval že bolena ještě neměl na prutě
reagovat - Sobota 3. října 2009 v 9:43 ® petrcech
-
Skalenejřízek> prroč boleny nesnášíš?? jenom proto, je nemusíš házet kočkám! je to taky ryba
reagovat