Chytej.cz

Lov na živou rybku: ANO/NE ? necteno

18.6.2009 | ??? | 23.752 zobrazení | 219 odpovědí | upravit

kolegové rybáři,

rád bych věděl co si myslíte o lovu na živou rybku. Dle mého názoru to se sportovním rybolovem nemá nic společného a jedná se o čistou masařinu. Ryba nemá šanci poznat zda se jedná o háčkem propichnutou kořist, nebo ne. Na druhou stranu rozumím tomu, že chytit sumce jiným způsobem je velice obtížné. Navrhoval bych povolit lov na živou rybku pouze pro cílený lov sumců, co si o tom myslíte ?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 21. října 2010 v 19:05 ® kubiczez
kubiczez

To byl jen fóóóóóór. Podle mě at každej
rybaří jakým způsobem chce.

reagovat
Čtvrtek 21. října 2010 v 19:00 ® Robur reakce na …
Robur

kubiczez> dle mého by to mělo pro ekosystém mnohem horší dopad pokud by všichni chytali na rybku. Ovšem tvým výkřikem do tmy jsi asi mimo téma.

reagovat
Čtvrtek 21. října 2010 v 18:24 ® kubiczez
kubiczez

Co kdyby zakázali přívlač, aspoň by nebylo tolik rybářů co lítají kolem revíru a bouchají s třpytkou o hladinu.

reagovat
Středa 20. října 2010 ve 21:32 ® sus1 reakce na …

tomashr> Dávam za háčky 50Kč.,tak 75 už neni o moc víc.:-)
Schválně se na ně pozeptam.Díky.

reagovat
Středa 20. října 2010 ve 20:26 ® tomashr reakce na …

sus1> Je to trochu mimo téma, ale pokud chceš chytat na barbless na plavanou či feeder, tak vřele doporučuji háčky Drennan. Je jich víc typů, ale fungují vlastně všechny. Bohužel v ČR jsou dost drahé, až 75 korun za 10kusů, já je naštěstí měl za cca polovinu, protože jsem je vždy přihodil při nákupu jiných větších věcí z UK.

reagovat
Středa 20. října 2010 v 19:32 ® sus1

tomashr> Jj, už jsem sháněl a dostal info od kolegů závodníků a tet to študuju.:-)
Používal jsem na žížalu háček s delším ramínkem a s těma záseky na něm a vrátil jsem se nakonec zpět k ,,normálním háčkům.

reagovat
Středa 20. října 2010 v 17:55 ® tomashr reakce na …

sus1> Ty bezprotihroty jsou spíš u menších závodů, jednoznačně na soukromácích, tu a tam ale i normálně. V „organizovaných“ akcích LRU je ale zatím bezprotihrot jen v přívlači, plavaná a feeder ho nemají povinný.

Jinak obecně k těm dotazům – osobně chytám hlavně na bezprotihroty. Netajím se tím, že mi nejde jen o ohled k rybám, ale hodně milé je i to, že se dobře tahá ze svetru atd :-D
No a popravdě s těmi žížalami a červy opravdu není velký problém – na háčku drží jen o méně hůž než na „klasice“. Problém je snad jen s rohlíkovým boilies, to má na háčku s protihrotem výsledky lepší, z barbless to občas padá. Na rybku nechytám, ale jsem přesvědčen, že by barbless nebyl problém ani tady, postupů fixace mě napadá spousta a určitě by se to vyřešilo vcelku snadno.

reagovat
Středa 20. října 2010 v 17:01 ® sus1 reakce na …

the fish> Já vim co to znamená, jen jsem čekal co kolega napíše.:-)

reagovat
Středa 20. října 2010 v 16:55 ® džigit reakce na …

the fish> správně,pane kolego :-) Jen by musel vědět,co je to čapík :-))

reagovat
Středa 20. října 2010 v 15:18 ® the fish reakce na …

sus1> aby si i čapíci přišli na „svoje“.

reagovat
Středa 20. října 2010 v 11:29 ® sus1 reakce na …

džigit> Proč?

reagovat
Středa 20. října 2010 v 11:21 ® džigit reakce na …

sus1> a u Vás se nevolá „Hoří“ ?

reagovat
Středa 20. října 2010 v 11:10 ® sus1 reakce na …

hraji> Jasný,proto taky píšu,že tomu rozumim a nejsem zase z toho nějak zdecimovanej.Též jsem absolovoval několik výlovů a je to prostě tak, jak píšeš.
Jen jsem se na ty ryby podíval,hlavou mě cosi prolítlo a šel jsem zase dál,opravdu nic víc.Člověk musí bejt soudnej.Něco je prostě takhle a takhle ,hotovo.:-)

reagovat
Středa 20. října 2010 v 10:51 ® hraji reakce na …
hraji

sus1> měl jsme tu čest si párkrát rybník slovit, myslím v pozici lovícího, který tahá síť a s keserem se plazí bahnem. Ani při nejlepší vůli není šance vybrat všechny ryby, a to myslím ty větší a velké, o těch malých nemůže být ani řeči. Prostě to nejde. A i v rybníku, který se několikrát zatáhne sítí a potom se dolovuje v podstatě ručně keserem, si můžeš být jistý, že se objeví nějaká „zapomenutá“ ryba a často hodně velká.

reagovat
Středa 20. října 2010 v 10:35 ® sus1 reakce na …

cormoran> Jj.Ale jak řikam,nejsem žádnej ochranář a je mě jasný, jak to při výlovu vypadá a ztráty jsou též jasné.:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15271.jpg
Středa 20. října 2010 v 10:19 ® cormoran reakce na …
cormoran

sus1> Co jsi viděl, mrtvou droboť na břehu? Tak už to je, občas nějaká čudla keserem propadne a pro každou se ohnout nemůžeš, to bys toho moc neslovil. Pořešili jsme to ale tak, že vedoucí z kroužků přizvou na výlov děcka a ta sbírají tyhle titěrný rybky, kde se dá. Občas když nemají do čeho píchnout, jdou hledat škeble, takže jsou i přihlížející ochranáři spokojení:-)

reagovat
Středa 20. října 2010 v 10:08 ® sus1 reakce na …

hraji> Nemyslim tim,že je to nějak plošně nařízené,ale u závodů tady v okolí jsem se toho všiml.Konkrétně u Feedru vždy.

reagovat
Středa 20. října 2010 v 10:06 ® sus1 reakce na …

cormoran> Tady jsou tet u nás vylovené a nenapuštěné nějaké rybníky.Byl jsem si tam něco vyfotit a pohled na břeh nebyl zrovna tak nějak ok.Ochranář žádnej nejsem,ale jak řikam,pohled nebyl …

reagovat
Středa 20. října 2010 v 10:06 ® hraji reakce na …
hraji

sus1> rozhodně to není všude, třeba zrovna v plavané nic takového neplatí.

reagovat
Středa 20. října 2010 v 10:03 ® sus1 reakce na …

hraji> Noo,tohle je i u nás zavedeno,že se při soutěžích chytá bez protihrotů.Co se pohybuju tady u nás,tak vim,že je to jedna z podmínek soutěží,což je teda mimochodem v pořádku.

reagovat
Středa 20. října 2010 v 9:39 ® hraji reakce na …
hraji

cormoran> to víš, dlouholetá zkušenost s rybáři.

reagovat
Středa 20. října 2010 v 9:30 ® cormoran reakce na …
cormoran

hraji> Ta poslední věta (souvětí) je děsivá, ale je to tak. Vidím to teďka na výlovech, kdy si mnozí sbírají kila rybiček jako „zásoby“ na zimu..

reagovat
Středa 20. října 2010 v 8:47 ® hraji reakce na …
hraji

kety.vydra> jen pro tvoji informaci, v Anglii probíhá naprostá většina soutěží v závodní plavané s použitím háčků bez protihrotů. A Angličani používají žížaly na háček stejně jako my, dokonce i červy. Protihrot asi nebude ten hlavní problém. Jinak k tématu. Díky neschopnosti českých rybářů odhaduji, že 95 % nalovených nástražních rybiček uhyne udušením ještě než se vůbec dostanou do situace, kdy by mohly být nastraženy.

reagovat
Středa 20. října 2010 v 0:25 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

osprey> Tady už jsem došel taky-jednoháček,lanko,–ale neprošívám (proč?)…rybka přežije lov-pustím…Já ti nevím,kam tahle debata spěje.Já mám svůj názor (a způsob lovu) a ty taky.My si tu můžem vyměnit názory,postřehy nebo zkušenosti,ale přesvědčit jeden druhého…(přes­vědčovat tě-nebo ostatní nebudu a ani nechci).Já to pořád beru tak,že jednotlivé názory a příspěvky se tu od každého objevují individuálně podle toho,kdo je přispěvatelem,kde žije,na jaké revíry chodí,jak byl vychován,kdo byl jeho vzorem v rybařině,jak k rybařině(jako koníčku) a k rybám přistupuje…atd.

reagovat
Středa 20. října 2010 v 0:10 ® osprey reakce na …
osprey

kety.vydra> Na rousnici jsou přece háčky s protihroty na ramínku.

A pokud jde o rybu – větší háček s očkem, prošívací jehlu a kousek měkkého vázacího drátu,… Ono by se to vymyslelo. Ale já to dělat nechci.

Živou rybu nastražím jedině až budu vědět o konkrétní velké rybě a nedokážu ji chytit na přívlač.

reagovat
Středa 20. října 2010 v 0:07 ® timbab reakce na …
timbab

kety.vydra> No jo,musím skočit za sedlářem aby mi udělal ohlávku na kapra :-D

reagovat
Středa 20. října 2010 v 0:03 ® sus1

LuboO> Neé,myslel jsem, že ti tam právě ti vláčkaři při tom pytlačení vadí.:-D

osprey: Taky raděj na rybach sedim sám.:-)

reagovat
Středa 20. října 2010 v 0:01 ® kety.vydra
kety.vydra

timbab> večeří,sorry… :-)

reagovat
Středa 20. října 2010 v 0:00 ® kety.vydra
kety.vydra

timbab> Postroj :-D Ty vole,jsem si vzpomněl na yorkshiry…Hej,ja­ko…jsem se málem udusil večeží… :-)

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:58 ® kety.vydra
kety.vydra

.......Nebojte se toho.Mě vážně zajímá,jak byste řešili lov na rybku (živou)a na rousnice na háček bez protihrotu-myslím,že tohle může nastat (ani nemrknem)…

reagovat