Chytej.cz

Lov na živou rybku: ANO/NE ? necteno

18.6.2009 | ??? | 23.746 zobrazení | 219 odpovědí | upravit

kolegové rybáři,

rád bych věděl co si myslíte o lovu na živou rybku. Dle mého názoru to se sportovním rybolovem nemá nic společného a jedná se o čistou masařinu. Ryba nemá šanci poznat zda se jedná o háčkem propichnutou kořist, nebo ne. Na druhou stranu rozumím tomu, že chytit sumce jiným způsobem je velice obtížné. Navrhoval bych povolit lov na živou rybku pouze pro cílený lov sumců, co si o tom myslíte ?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 19. října 2010 ve 23:56 ® timbab reakce na …
timbab

kety.vydra> Asi ta pryž nebo korek.Na rybku by šel udělat nějakej postroj,nebo našít a už není na háčku :-))

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:51 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

timbab> Nicméně,dotaz platí…I ostat­ní,pokud mají nějaký nápad…

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:46 ® LuboO reakce na …
LuboO

osprey> ved konflikt som osobne nemal ani ja, ale visi vo vzduchu. Len mi to pride nefer a som z toho smutny a srdce ma boli, ze nie sme vsetci taki normalni, prajni… :-)

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:43 ® osprey reakce na …
osprey

LuboO> Já když mám sto metrů od sebe chlapa, začínám být nervózní, když je to padesát metrů, začínám přemýšlet o změně místa…

A nevím jak to dělám, konflikt jsem už dlouho neměl:-))

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:34 ® LuboO reakce na …
LuboO

sus1> vraj sa da…

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:32 ® LuboO
LuboO

lov na zivu rybku mi je v podstate ukradnuty, je to povoleny sposob lovu, tak nech si tak chytaju. Ak to robia s rozumom. Mna skor serie ina vec, dost rozsirena u nas. Dvaja rybari si sadnu na fleka, dva pruty hodia na krmitko a dva na zivu. Jeden prut 15 metrov nalavo, druhy prut 20 metrov napravo. Zaberu 40 metrov a vobec ich to neserie. A ked im to poviem, tak sa vraj nemam starat. Ak si sadnem medzi nich a kacenu, je konflikt, ak tam zacnem valcit a hadzat k rybke, je konflikt tiez. Co s takymi?

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:31 ® sus1 reakce na …

timbab> A pytlačit se nedá,to já vim.:-1

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:30 ® timbab reakce na …
timbab

sus1> no už by bylo na čase:-)) Pořád se někdo motá podél vody:-D

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:28 ® sus1 reakce na …

timbab> To už bude v tej době přívlač zakázaná,to je v pohodě.:-)

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:27 ® sus1 reakce na …

LuboO> Přesně.:->

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:26 ® osprey reakce na …
osprey

stump> Ta moucha třeba přes léto. Zabrodit někam k rákosí a…

Navíc za měsíc už to listí třeba nebude a pak se na menších vodá zase nechá s tou mouchou chytat. Problém vidím spíš v tom, že pokud je voda malá a dost navštěvovaná, tak půjde muškař všem ostatním dost na nervy:-)

Ale to už teoretizuju. Jde o to, že když zakážou přívlač, tak pořád je těch dalších možností několik.

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:25 ® timbab reakce na …
timbab

sus1> Jen doufám až budu příští rok na sumcích že mě vláčkaři nezačnou mlátit :-D

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:22 ® LuboO reakce na …
LuboO

sus1> alebo na protihrot bez hacika…

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:19 ® sus1 reakce na …

timbab> Když to lidi baví?proč ne?!:-) Aspon je server v provozu.

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:16 ® timbab reakce na …
timbab

kety.vydra> Nejsem zástánce toho bezprotihrotu,jen jsem reagoval na matese.

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:13 ® timbab reakce na …
timbab

sus1> Nejlíp úplně bez háčku :-D
Takovýhle debaty jsou celkem o h… :-93;

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:13 ® stump reakce na …
stump

osprey> Nevím jak bych házel mouchu na stojáku mezi spoustu spadaného listí. S mrtvou rybkou máš samozřejmně pravdu.

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:12 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

timbab> Dotaz : Jak bys zabránil rybce,aby se vysmekla z háčku bez protihrotu? Už jsem na to četl článek v nejmenovaném časopise a měl jsem sto chutí reagovat.Protože kdyby se zavedl v RŘ lov na háčky bez protihrotu,jak byste,kolegové (a sumcaři) řešili lov na živou rybku a lov na rousnice-obojí se „kroutí“ a žížala „tym tuplem“? Napadá mě,napíchnout kousek pryže na háček…

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:10 ® sus1 reakce na …

timbab> Aaaa ještě s ulomenou špičkou,prosim.

Ty vo..e?!!Kam to spěje??:-D

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 23:06 ® timbab reakce na …
timbab

MatesKGB> To by taky šlo takhle:
1.zakázat lov ryb z důvodu týrání zvířat
2.samozřejmostí by byl jeden háček bez protihrotu na všech vláčecích nástrahách(a nejlíp i na plavanou a položenou) aby nikdo neremcal
:-D

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 22:48 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

osprey> A o tom to je…Chytám i na rybku i na přívlač.Na přívlač chytám na kdejakou velikost,ale řídím se na daném revíru zkušeností-když vím,že ryby berou (a o záběry mi jde na přívlač především) na velikost třpytek 2,3 a 4 ,tak na nic jiného chytat nebudu.Ale pokud jdu chytat na rybku,tak záleží,na co jdu-na rybky pod 8 cm chytám minimálně,a to jen v případě,že větší nemám,ale musím počítat s tím,že podměrečného candáta budu „stříhat“…

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 22:41 ® osprey reakce na …
osprey

stump> Milý kolego, víme:-))

Muškařit tam zakázáno není a na mrtvou bych si taky vystačil. Ale chytej jak umíš, já to dělám taky tak;-)

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 22:37 ® MatesKGB
MatesKGB

Po přečtení dvou stran jsou dle mého pouze tři možnosti…

1. Zakázat lov na živou rybičku z důvodu týrání zvířat – osobně nechápu jaký je rozdíl mezi týráním žáby a ryby (i když plevelné) i Xx větší než je žába…
  2. Povolit lov na živou rybku jen na jeden prut s použitím jednoháčku bez protihrotu (druhý prut může být nastražen na mrtvou). Včetně zákazu donešení si živé nástrahy na místo lovu.
  3. Nechat to tak jak je.

Osobně je mi to celkem jedno, ale zatím jsem na dravce hlavně vláčel a pouze párkrát použil mrtvou rybku. No, ale abych ze sebe nedělal svatouška tak se přiznám, že teď v neděli mám v plánu zkusit jeden prut na kaču s živou rybkou, no uvidím co se stane…

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 22:24 ® stump
stump

Milí kolegové. Víte, že jsou revíry na nichž je přívlač zakázána? Dnes jsem navštívil labskou tůň, kde toto omezení ekzistuje. Jak jinak jsem se měl pokoušet o ulovení dravce než na rybičku?

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 22:23 ® TimiTm
TimiTm

Lov na živou rybku ano. Omezování velikousti mi príde jako blbost to by sme pak měli omezovat velikost vláčecích nástrach a podobný věci…

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 22:15 ® Alov reakce na …
Alov

osprey> Míro, naprostý souhlas. Chytám na vláčku nástrahy 7 – cca 12 cm.Nic menšího nedám a ani nemám.
Na živou nabiju klidne rybku 20 cm, protože jak známo,štika šlukne klidně rybu ve velikosti 25 – 30% velikosti svého těla.Jak mi po ní skočí, tak došponuju šnůru a sekám a není boha, aby byla zažraná.
Na druhou stranu používám malé rybky cca 5–6 cm na spláveček na okouny. Taky sekám okamžitě.
Já jsem na druhou stranu někdy zas tak líný, že si s těma založenýma rukama docela libuju. Makám manuálně, tudíž ručky občas potřebujou odpočinek. A já jim dycky řeknu…"Holky moje, vy dneska makat nebudeteeee!" :-D

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 22:06 ® osprey reakce na …
osprey

kubiczez> V pohodě, mě u vody nadávají rybičkáři, když vláčím, tady zas mají slovní převahu vláčkaři.

Zatím je to jedno. Může se oboje.

Alov> Na vláčku chytáš takové ryby, jakou nabiješ nástrahu. Ostatně na tu rybku taky. Honění pidiryb a jejich tahání na desítky odmítám. Občas v tom sice ujedu, ale pak se stydím.

Hodně záleží na mentalitě každého. Já buď jedu na plný pecky nebo vypnu a jsem tuhej. Mám docela problém nahodit dva pruty a pak mít prázdné ruce. Ale to je můj problém.:-))

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 21:58 ® Robur reakce na …
Robur

kubiczez> jsi se ptal, co pořád řešíme. Odpověď jsi dostal. To že se ti nelíbí nebo že to vztahuješ na sebe je tvůj problém. Řekl bych, že to nemá ani tak co společného s mým mozkem, jako spíš s tvýma očima.

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 21:45 ® kety.vydra
kety.vydra

Alov> Není co dodat.

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 21:45 ® kubiczez
kubiczez

Robur> Podle tebe ten kdo chytá na živou tak je hovado, ale ja třeba chytám 5 let na živou a žádnou štiku jsem nezabil, takže než sem něco napíšeš tak první ZAPNI MOZEK !!!

reagovat