Vyhledávání
Lov na živou rybku: ANO/NE ?
18.6.2009 | ??? | 23.750 zobrazení | 219 odpovědí | upravit
kolegové rybáři,
rád bych věděl co si myslíte o lovu na živou rybku. Dle mého názoru to se sportovním rybolovem nemá nic společného a jedná se o čistou masařinu. Ryba nemá šanci poznat zda se jedná o háčkem propichnutou kořist, nebo ne. Na druhou stranu rozumím tomu, že chytit sumce jiným způsobem je velice obtížné. Navrhoval bych povolit lov na živou rybku pouze pro cílený lov sumců, co si o tom myslíte ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 19. října 2010 ve 21:35 ® Alov
-
Tahle hysterie ohledně lovu na živou rybku mi přijde dost úzkoprsá. Já osobně se bez mučení přiznám, že na živou občas lovím taky. Obvzlášt v zimních měsících. Nevidím na tom nic tyranského nebo nehumánního. Prasata a krávy se taky ve stresu a šoku mačkají v ohradě na jatkách, šlapou po sobě atd. a řeší to někdo? Žerem to tak jak tak a nikdo se u té bašty ani nad tím nepozastaví…
reagovat
Takže nevidím důvod, proč zakazovat nebo omezovat lov na živou rybku. Pokud je rybář prase, tak bude prasit i při vláčce. A že těch doprasených dravců je díky ultratenkým monofilům a různým jemným montážím. Pokud má rybář k rybě úctu, tak ji nepoškodí ani lovem na živou. Všichni víme jak.
A nějaké takové řeči, že na živou chytne každý hnup atd…Tomu se musím smát. Skutečně. Přijedte mi to ukázat. Já si chodím na ryby odpočinout, odreagovat se. Když chci, tak jdu na procházku s vláčkou a když se mi nechce, tak hodím jednu mrtvou na dno a jednu živou pod káču a hotovo.
Abych se pokaždé přemlouval k vláčce a pak se na netu chvástal s dravčima dětma? To ne, i když i to má něco do sebe…
Jen by mě zajímalo, co by Vám třeba řekl HaD na zákaz lovu na živou. Nejsem sumcař, ale myslím, že sedět s mrtvým kaprem na trhačce asi docela nuda ne - Úterý 19. října 2010 ve 21:34 ® Robur reakce na …
-
kubiczez> řešíme to, aby se lidi nechovali jako hovada
reagovat - Úterý 19. října 2010 ve 21:33 ® pextr
-
Ty ses asi zbláznil ne? Je to způsob oblíbený mnoha rybáři a myslím, že s tímhle nikdo souhlasit nebude. Ani zvětšení míry nástražní rybky nemá smysl… nevím k čemu by to bylo dobré např. takově oukleje ryby od 20 cm to je pěkná kravina.
reagovat - Úterý 19. října 2010 ve 21:30 ® kubiczez
-
Nevím co tu pořád řešíte, vždyť je to na každém rybáři jestli je citlivka a bojí se napíchnout živou rybku na háček.Já osobně chodím od půlky září na štiky jen se živou, protože mám přístup k nástražním rybyčkám a je mi jedno co ten karas nebo perlín cítí když ho napíchnu na ten dvojhák, protože já mám cíl chytit pěknou štiku, kterou snáz chytnu na živou než na nějakej twister,wobler nebo třpytku a také nechci lítat kolem revíru jak nějakej magor.
reagovat - Úterý 19. října 2010 ve 21:28 ® kety.vydra reakce na …
-
spike> Nebo na ocásek…
reagovat - Úterý 19. října 2010 ve 21:27 ® kety.vydra reakce na …
-
osprey> Nó,taky pravda…Mě šlo i o to,že né každý je ochotný lítat do Silvestra s vláčákem s vědomím nevalného nebo dokonce (na některých revírech) nulového výsledku.
reagovat - Úterý 19. října 2010 ve 21:17 ® Robur reakce na …
-
spike> a povolit to jen na 1 prut
reagovat - Úterý 19. října 2010 ve 21:03 ® spike
-
Když chce někdo lovit na živou rybku tak proč ne, s podmínkou nástražky 15+ a jednoháku.
reagovat - Úterý 19. října 2010 ve 20:58 ® osprey reakce na …
-
kety.vydra> Je mi jedno, co budu chytat v sedmdesáti. Ale dá se i na mrtvou. A může to být i docela umění, přičemž někdy s tím deklasuješ dva lovce na živou a tři vláčkaře k tomu.
Mě na té živé vadí jedno – hodíš ji tam a ona to za tebe v podstatě všechno oddře. Přiláká dravce, nechá se sežrat,…
reagovat - Úterý 19. října 2010 ve 13:48 ® kety.vydra reakce na …
-
kerob> No jo,lovit se dá i něco jiného,to jo,ale na některých revírech je od půlky října hájení kaprů a kaprovitých ryb do konce roku.Co jiného chceš na těchto revírech krom dravců ještě chytat? Diskutovat tu můžem do nekonečna…A abych se tu neopakoval,tak ti můžu odpovědět třeba-Najeď si tady na stránku 2 ,najdi si úterý 29.června 2009 v 0:40 h.Jen bych se opakoval…
reagovat - Úterý 19. října 2010 ve 13:29 ® kerob reakce na …
-
kety.vydra> nechut napichnout ziveho tvora na trojhak nema nic spolecneho s vekem. Znam hodne 70niku, kteri aktivne muskari, vlacej… dokonce znam i sedmdesatilety sportovce, kteri mi treba na kole daj, kdykoliv chtej. A kdyz to nepujde, da se lovit leccos jinyho nez dravci.
Na privlac chodim dokud to jde, temer vzdy jsem na rybach i na Silvestra… osobne povazuju rijen – prosinec jako nejlepsi cast roku na urcite dravce a urcity typ vod. Ryb -a peknych – pochytam v tomhle obdobi dost… a u vody je klid, bobkari by zmrzli.
reagovat - Úterý 19. října 2010 ve 12:43 ® kety.vydra
-
Já nevím,proč se to tu tak hrotí…Zeptám se jinak.Chlapi,až budete v důchodu (pokud dožijem) a odskáčou to klouby-budem rádi,že se dobelháme k vodě-Jak jinak budete chtít chytat jinak než na rybku? Já osobně si neumím představit,že budu v 70ti „lítat“ po břehu a vláčet jak magor.A ještě bych se zeptal (ať nedávám kvůli takovému dotazu další fórum) – Chodíte na přívlač i v (tuhé) zimě? Já si dost dobře neumím představit dravce,jak se honí za gumou nebo plechem.Myslím,že ani nemůže,protože díky ledové vodě je ta ryba tak ztuhlá,že je ráda,že dýchá.I když i v zimě dravec musí žrát,že jo,ale nebude plýtvat energií…
reagovat - Úterý 19. října 2010 ve 12:28 ® kerob reakce na …
-
kubiczez> jo to je presne ono
reagovat - Úterý 19. října 2010 ve 12:17 ® kubiczez reakce na …
-
kerob> To je ten problém, že většina vláčkařů závidí těm co chytaj na živou větší úlovky.
reagovat - Úterý 19. října 2010 ve 12:07 ® kubiczez reakce na …
-
zadar> Nem si příklad ze sardinek co žereš z konzervy a zamysli se jak je asi zabili než je do te konzervy dali a přestaň krytyzovat lov na živou rybku.
reagovat - Úterý 19. října 2010 ve 12:06 ® kerob reakce na …
-
kubiczez> tak tak, a i uplnej kreten ma sanci
reagovatJinak ja bych to zakazal uplne a ihned.
- Úterý 19. října 2010 v 10:13 ® osprey reakce na …
-
kubiczez> No právě
reagovat - Úterý 19. října 2010 v 9:55 ® kubiczez
-
Podle mě je blbost aby se zakázalo chytat na živou, protože já tak chytám 5 let a žádné štice to neublížilo.CHYTALO SE TAK CELOU VĚČNOST A JEŠTĚ BUDE, PROTOŽE JE TO NEJŮČINĚJŠÍ ZPŮSOB JAK CHYTIT ŠTIKU.
reagovat - Úterý 26. ledna 2010 ve 23:14 ® perca reakce na …
-
Já osobně rád chytám na gumy, ale taky si rád sednu a bavím se feedrem nebo plavanou a druhou udici dám na kapra nebo právě na dravce živou rybku. O to je to u vody lepší, když přijde nějaká větší ryba, třeba ta štika na rybku
reagovat - Úterý 26. ledna 2010 v 17:40 ® fishing USA
-
Myslim,ze odsuzovat tento zpusob lovu je trosku kratkozrake.Uvedomte si,ze jsou mezi nami rybari,kteri at uz z jakychkoliv duvodu nejsou schopni,nebo nemaji moznost chytat na umele nastrahy.Nemoc,stari,atd.Proc temto lidem brat poteseni z lovu dravcu.Uvedomte si,ze kazdemu z nas se muze neco podobneho prihodit.Je jen veci kazdeho cloveka,aby tento zpusob lovu provozoval tak,aby to bylo co nejsetrnejsi,pokud se to da vubec takhle napsat,jak k nastraze,tak k lovene rybe.
reagovat - Úterý 26. ledna 2010 v 16:10 @ 100jan reakce na …
-
mě se tak zdá, že ty chytáš ryby pouze do sítí a na háček jsi nikdy žádnou nenapíchl .-)
reagovat - Úterý 26. ledna 2010 v 16:09 @ 100jan
-
myslím, že odsuzovat chytání na živou rybku je malinko nesmysl. Co třeba ostatní živé nástrahy, nebo nastražní rybka píchnutá třeba jen za pysk. nechci se dočkat toho, že budeme chytat pouze metodou chyť a pusť.. ryba má i tak trochu šok a nakonec budeme chodit k vodě jen s foťákem ne? kdo nezabil mouchu hoď po mě kamenem
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 v 18:02 ® tucnak11 reakce na …
-
perca> Proto chytejme na gumy URAAAA.
reagovat - Neděle 24. ledna 2010 ve 23:30 ® perca
-
Chytám jak přívlačí na různé nástrahy, tak na rybku živou i mrtvou. Lovit dravce na živou rybku není nic špatného. Rybu vždycky při lovu poškodím, jen se musím snažit o to, aby to poškození bylo co nejmenší. Jestli má štika sešitou tlamu woblerem s 2nebo 3 trojháky nebo háčkem z živé rybky je podle mě skoro jedno.
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 ve 13:11 ®
-
kety.vydra> Rozdíl vidím v tom, že chycená ryba je na háčku maximálně několik minut a její poranění není zase tak hrozné, ale nastražená ryba se na háčku morduje často celý den. Nechci tady svádět nějaké hádky, prostě to je můj názor, který jsem zde vyjádřil a nehodlám jej měnit ani pokud mi kdokoli bude dávat jakékoli argumenty.
reagovat - Pátek 22. ledna 2010 ve 20:39 ® kety.vydra reakce na …
-
zadar> Já ti nevím.Jaký je v tom rozdíl,když chytáš ryby,tak je píchneš do tlamy,a když chytáš na rybku tak ji píchneš do hřbítku.Zas to tak nehroťme…
reagovat - Pátek 22. ledna 2010 ve 20:34 ® reakce na …
-
kety.vydra> No máš snad pocit, že napichovaná ryba nějak slintá blahem? Prostě je to surovost.
reagovat - Pátek 22. ledna 2010 ve 20:05 ® kety.vydra reakce na …
-
zadar> A netvrdím,že se ryba nedá jinak chytit.
reagovat - Pátek 22. ledna 2010 ve 20:04 ® kety.vydra reakce na …
-
zadar> Ano,jsem bezcitný surovec
reagovatTakové řeči mám nejradši.
- Pátek 22. ledna 2010 v 19:45 ®
-
Loni jsem byl svědkem toho, jak rybář vedle mě napichoval karasa a lína na sumce, musím říci, že se mi z toho zvedal žaludek, je to hnus a jestli si někdo myslí opak, je to bezcitný surovec. Argumenty, že se nějaká ryba jinak chytit nedá neuznávám. Kdyby to zakázali teď, už je pozdě.
reagovat