Chytej.cz

Lov na živou rybku: ANO/NE ? necteno

18.6.2009 | ??? | 23.748 zobrazení | 219 odpovědí | upravit

kolegové rybáři,

rád bych věděl co si myslíte o lovu na živou rybku. Dle mého názoru to se sportovním rybolovem nemá nic společného a jedná se o čistou masařinu. Ryba nemá šanci poznat zda se jedná o háčkem propichnutou kořist, nebo ne. Na druhou stranu rozumím tomu, že chytit sumce jiným způsobem je velice obtížné. Navrhoval bych povolit lov na živou rybku pouze pro cílený lov sumců, co si o tom myslíte ?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 22. ledna 2010 v 19:35 ® osprey reakce na …
osprey

MILHAUSKACHNA> Nebudu diskutovat, jestli živá ano nebo ne.

Ale garantuju ti, že naopak vláčet se dá i tam, kde si živou nedovolíš nahodit. Vláčka nabízí obrovské možnosti co do druhů nástrah i jejich vedení.

reagovat
Pátek 22. ledna 2010 ve 13:21 ® MILHAUSKACHNA
MILHAUSKACHNA

NA ŽIVOU RYBKU JE TO TAKY DOBRÝ JÁ JSEM PRO ŽIVOU JSOU MÍSTA KDE SE ANI SE TŘPYTKOU NEDOSTANEŠ

reagovat
Neděle 17. ledna 2010 v 10:57 ® Vojda13
Vojda13

Ahoj, na rybičku takřka nechytám, protože tento způsob mi nějak nesedí a nebaví.., proto když du na dravce tak jedině s přívlačovym prutem..:-))

reagovat
Čtvrtek 14. ledna 2010 ve 12:57 @ cucam

ahoj všem co mají rádi to ticho u vody myslím že živá rybka je stejná jako rousnice.!!!

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 ve 23:40 ® Dawee reakce na …
Dawee

jj to je pravda

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 ve 21:36 ® javasaki reakce na …

packa.. plně s tebou souhlasim ahoj

reagovat
Pondělí 11. ledna 2010 ve 21:36 ® nedby reakce na …

packa> plně stebou souhlasím ahoj

reagovat
Pondělí 11. ledna 2010 v 9:55 ®  reakce na …

packa> No já bych toho červa nebagatelizoval. Chudinka červíček, celej život před sebou, těší se, že jako moucha vzlétne do výšin odkud si bude vybírat ta správná hovna k volejzání a nějakej surovec ho napíchne na háček nebo s nim nakrmí ryby.

reagovat
Neděle 10. ledna 2010 ve 20:53 ® packa

zacina to rybickou a skonci to cervem jen kolem toho delejte humbuk a zeleni nam to spocitaji

reagovat
Neděle 10. ledna 2010 ve 20:20 ® nedby

nekonečná debata už po kolikáté zatím rybářský řád tento lov na živou rybku dovoluje tak jaká diskuse každý rybář sám podle svědomí co není zakázano je dovoleno bohužel já sám preferuji mrtvou rybku a mohu ujistit ostatní rybáře že na ní mám více úlovkú jak na živou kdo semnou nesohlasí at s tím něco udělá na rybářském svazu jen už proboha žádnou diskuzy jestly živá nebo mrtvá petru zdar

reagovat
Neděle 10. ledna 2010 ve 13:23 ® džigit

Jo a preferuji chomoutek a podobné systémky :-)

reagovat
Neděle 10. ledna 2010 ve 13:15 ® džigit reakce na …

kukkyn> neber to doslovně.Měl jsem na mysli obecné chování-nechovat se k nástražce jako k odpadu.Slušné podmínky při přepravě a přechovávání,ne ve stylu-chcípne,vyleju však chytím novou…To,že se jí nelíbí napíchnutí je samozřejmé.Taky tento způsob využívám minimálně,ale úplně nezavrhuji.

reagovat
Neděle 10. ledna 2010 ve 13:06 ® 

Chytání na živou rybku nemá se sportovní rybařinou nic společného, je to surovost nejhoršího kalibru a pokud by se někde hlasovalo zda povolit nebo zakázat tak jsem jednoznačně pro zákaz na všechny druhy ryb.

reagovat
Neděle 10. ledna 2010 ve 12:28 ® kukkyn reakce na …
kukkyn

džigit> ja nevim jestli se da k nastrazce chovat slusne :-) kdyz ju propichnes hackem nekde u hrbetu nebo ocasu :o)ale je to vec nazoru

reagovat
Čtvrtek 7. ledna 2010 v 0:03 ® džigit reakce na …

kukkyn>povoleno nepovoleno,ale když se i k nástražce chováš „slušně“…

reagovat
Středa 6. ledna 2010 ve 23:49 ® kukkyn
kukkyn

me se tento lov moc nelibi ale co stim zmuzu ja sam v RR je to povoleno a tam to plati :-)

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:12 ® Dawee reakce na …
Dawee

já sem s tim neměl nikdy problém vždycky to měla ryba pěkně v koutu a mohla se bez problémů pustit

reagovat
Neděle 3. ledna 2010 v 19:04 ® kraui
kraui

ja jsem pro živou rybku každo pádně!

reagovat
Sobota 2. ledna 2010 ve 23:31 ® rgb23 reakce na …
rgb23

cormoran> lepší 20 vteřin než vykouřená cigareta:-) ale trojháček na živé rybce je prostě prasárna ať je malej nebo velkej:-)

reagovat
Sobota 2. ledna 2010 ve 23:14 ® cormoran reakce na …
cormoran

Dawee> Sekat dravce po dvaceti vteřinách je docela mazec, navíc při chytání s trojháčkem už bych to nazval prasárnou…

reagovat
Sobota 2. ledna 2010 ve 14:39 ® Sander
Sander

Dawee > hmm, proč já ti nevěřím ani nos mezi očima…

reagovat
Sobota 2. ledna 2010 ve 14:36 ® Dawee
Dawee

já si myslím že je to na člověku jestli chce chytat na živou rybku nebo na mrtvou já osobně nejraději chytám na živou s malim trojháčkem za hřbítek a sem spokojenej sekám prakticky už 20vteřin po záběru u vždicky to má dravec nádherně v koutku

reagovat
foto/forum/2010/th-img11411.jpg
Pátek 1. ledna 2010 v 16:41 ® hank mosher

nerekl bych ze je privla nejak extra setrna. bo nekolikrat se me stalo ze me stika nebo okoun nasal gumu nebo woba hodne hluboko. rybu sem musel pak zabit protoze zni tekla krev jak z vola na porazce.

muj nazor je ten ze na zivo rybicku ANO!!! jen bych omezil trojhacky dvojhacky vzhledem velikosti nastrazni rybicky. chytalo byse jen na jednohacky. trojhaky bych nechal jen pro lov sumcu pri pouziti nastrazni ryby nad 35cm. dravce na rybycky chytam vic nez 20let takze vim o cem mluvim.

reagovat
Úterý 29. prosince 2009 v 9:36 ® Poldík reakce na …
Poldík

Robur> záleží na tom v čem si zkušený že?

reagovat
Pondělí 28. prosince 2009 ve 21:27 ® Poldík reakce na …
Poldík

Beer.Beda> Nechci se dotknout rybářů,kteří ctí nepsaná pravidla.Já si vybral umělou nástrahu,protože je to šetrnější způsob ke všem rybám,opačný názor respektuji.

reagovat
Pondělí 28. prosince 2009 v 19:35 ® Robur
Robur

poldik, považuji se za zkušeného, ale asi mně chybí křišťálová gula. I když vlastně dobře poznám, když bere hovno:-D

reagovat
Pondělí 28. prosince 2009 v 18:59 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

Poldík> To ano, ale vží se do situace toho, který chytá na živou a nechává rybu zažrat.To samé udělá i na mrtvou.Vím, je to svinstvo, ale zákaz to neřeší.:-((

reagovat
Pondělí 28. prosince 2009 v 18:20 ® Poldík reakce na …
Poldík

Beer.Beda> Zkušený rybář by měl poznat velikost ryby dle záběru a nástrahy to není nic nového.To že někdo nechá rybu jak se říká zažrat je jen z jednoho důvodu a to ,aby měl rybu jasnou.Kašlou na to že má sotva míru.Pak jim to rvou i z jícnem ven,jen aby nemuseli převazovat.Bohužel i to u vod vidíš.Proto je lepší lovit na mrtvou,jelikož ji můžeš nastražit jak potřebuješ,tím netrápíš živou rybu a při záběru to dám hned z první.Trojháčky bez protihrotu a když pak pouštíš sotva mírového candáta bez poškození tak super pocit né.

reagovat
Pondělí 28. prosince 2009 v 18:05 ® Jak.novi
Jak.novi

Beer.Beda> U živí nástrahu asi tak netrápíš. Ale to by jsme mohli diskutovat, jestli chytat na živou žížalu nebo před napíchnutím usmrtit.

reagovat
Pondělí 28. prosince 2009 v 17:54 ® Beer.Beda
Beer.Beda

Poldík> Neví jestli jsi to tady psal, jestli ano tak se omlouvám.Jáký je rozdíl mezi chycenou rybou na filet a na živou.V obojím přeci rybář může čekat klidně 10 minut než zasekne.

reagovat