Vyhledávání
Lov na živou rybku: ANO/NE ?
18.6.2009 | ??? | 23.748 zobrazení | 219 odpovědí | upravit
kolegové rybáři,
rád bych věděl co si myslíte o lovu na živou rybku. Dle mého názoru to se sportovním rybolovem nemá nic společného a jedná se o čistou masařinu. Ryba nemá šanci poznat zda se jedná o háčkem propichnutou kořist, nebo ne. Na druhou stranu rozumím tomu, že chytit sumce jiným způsobem je velice obtížné. Navrhoval bych povolit lov na živou rybku pouze pro cílený lov sumců, co si o tom myslíte ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 22. ledna 2010 v 19:35 ® osprey reakce na …
-
MILHAUSKACHNA> Nebudu diskutovat, jestli živá ano nebo ne.
Ale garantuju ti, že naopak vláčet se dá i tam, kde si živou nedovolíš nahodit. Vláčka nabízí obrovské možnosti co do druhů nástrah i jejich vedení.
reagovat - Pátek 22. ledna 2010 ve 13:21 ® MILHAUSKACHNA
-
NA ŽIVOU RYBKU JE TO TAKY DOBRÝ JÁ JSEM PRO ŽIVOU JSOU MÍSTA KDE SE ANI SE TŘPYTKOU NEDOSTANEŠ
reagovat - Neděle 17. ledna 2010 v 10:57 ® Vojda13
-
Ahoj, na rybičku takřka nechytám, protože tento způsob mi nějak nesedí a nebaví.., proto když du na dravce tak jedině s přívlačovym prutem..
reagovat - Čtvrtek 14. ledna 2010 ve 12:57 @ cucam
-
ahoj všem co mají rádi to ticho u vody myslím že živá rybka je stejná jako rousnice.!!!
reagovat - Úterý 12. ledna 2010 ve 23:40 ® Dawee reakce na …
-
jj to je pravda
reagovat - Úterý 12. ledna 2010 ve 21:36 ® javasaki reakce na …
-
packa.. plně s tebou souhlasim ahoj
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 ve 21:36 ® nedby reakce na …
-
packa> plně stebou souhlasím ahoj
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 v 9:55 ® reakce na …
-
packa> No já bych toho červa nebagatelizoval. Chudinka červíček, celej život před sebou, těší se, že jako moucha vzlétne do výšin odkud si bude vybírat ta správná hovna k volejzání a nějakej surovec ho napíchne na háček nebo s nim nakrmí ryby.
reagovat - Neděle 10. ledna 2010 ve 20:53 ® packa
-
zacina to rybickou a skonci to cervem jen kolem toho delejte humbuk a zeleni nam to spocitaji
reagovat - Neděle 10. ledna 2010 ve 20:20 ® nedby
-
nekonečná debata už po kolikáté zatím rybářský řád tento lov na živou rybku dovoluje tak jaká diskuse každý rybář sám podle svědomí co není zakázano je dovoleno bohužel já sám preferuji mrtvou rybku a mohu ujistit ostatní rybáře že na ní mám více úlovkú jak na živou kdo semnou nesohlasí at s tím něco udělá na rybářském svazu jen už proboha žádnou diskuzy jestly živá nebo mrtvá petru zdar
reagovat - Neděle 10. ledna 2010 ve 13:23 ® džigit
-
Jo a preferuji chomoutek a podobné systémky
reagovat - Neděle 10. ledna 2010 ve 13:15 ® džigit reakce na …
-
kukkyn> neber to doslovně.Měl jsem na mysli obecné chování-nechovat se k nástražce jako k odpadu.Slušné podmínky při přepravě a přechovávání,ne ve stylu-chcípne,vyleju však chytím novou…To,že se jí nelíbí napíchnutí je samozřejmé.Taky tento způsob využívám minimálně,ale úplně nezavrhuji.
reagovat - Neděle 10. ledna 2010 ve 13:06 ®
-
Chytání na živou rybku nemá se sportovní rybařinou nic společného, je to surovost nejhoršího kalibru a pokud by se někde hlasovalo zda povolit nebo zakázat tak jsem jednoznačně pro zákaz na všechny druhy ryb.
reagovat - Neděle 10. ledna 2010 ve 12:28 ® kukkyn reakce na …
-
džigit> ja nevim jestli se da k nastrazce chovat slusne
reagovatkdyz ju propichnes hackem nekde u hrbetu nebo ocasu :o)ale je to vec nazoru
- Čtvrtek 7. ledna 2010 v 0:03 ® džigit reakce na …
-
kukkyn>povoleno nepovoleno,ale když se i k nástražce chováš „slušně“…
reagovat - Středa 6. ledna 2010 ve 23:49 ® kukkyn
-
me se tento lov moc nelibi ale co stim zmuzu ja sam v RR je to povoleno a tam to plati
reagovat - Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:12 ® Dawee reakce na …
-
já sem s tim neměl nikdy problém vždycky to měla ryba pěkně v koutu a mohla se bez problémů pustit
reagovat - Neděle 3. ledna 2010 v 19:04 ® kraui
-
ja jsem pro živou rybku každo pádně!
reagovat - Sobota 2. ledna 2010 ve 23:31 ® rgb23 reakce na …
-
cormoran> lepší 20 vteřin než vykouřená cigareta
reagovatale trojháček na živé rybce je prostě prasárna ať je malej nebo velkej
- Sobota 2. ledna 2010 ve 23:14 ® cormoran reakce na …
-
Dawee> Sekat dravce po dvaceti vteřinách je docela mazec, navíc při chytání s trojháčkem už bych to nazval prasárnou…
reagovat - Sobota 2. ledna 2010 ve 14:39 ® Sander
-
Dawee > hmm, proč já ti nevěřím ani nos mezi očima…
reagovat - Sobota 2. ledna 2010 ve 14:36 ® Dawee
-
já si myslím že je to na člověku jestli chce chytat na živou rybku nebo na mrtvou já osobně nejraději chytám na živou s malim trojháčkem za hřbítek a sem spokojenej sekám prakticky už 20vteřin po záběru u vždicky to má dravec nádherně v koutku
reagovat - Pátek 1. ledna 2010 v 16:41 ® hank mosher
-
nerekl bych ze je privla nejak extra setrna. bo nekolikrat se me stalo ze me stika nebo okoun nasal gumu nebo woba hodne hluboko. rybu sem musel pak zabit protoze zni tekla krev jak z vola na porazce.
muj nazor je ten ze na zivo rybicku ANO!!! jen bych omezil trojhacky dvojhacky vzhledem velikosti nastrazni rybicky. chytalo byse jen na jednohacky. trojhaky bych nechal jen pro lov sumcu pri pouziti nastrazni ryby nad 35cm. dravce na rybycky chytam vic nez 20let takze vim o cem mluvim.
reagovat - Úterý 29. prosince 2009 v 9:36 ® Poldík reakce na …
-
Robur> záleží na tom v čem si zkušený že?
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 ve 21:27 ® Poldík reakce na …
-
Beer.Beda> Nechci se dotknout rybářů,kteří ctí nepsaná pravidla.Já si vybral umělou nástrahu,protože je to šetrnější způsob ke všem rybám,opačný názor respektuji.
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 v 19:35 ® Robur
-
poldik, považuji se za zkušeného, ale asi mně chybí křišťálová gula. I když vlastně dobře poznám, když bere hovno
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 v 18:59 ® Beer.Beda reakce na …
-
Poldík> To ano, ale vží se do situace toho, který chytá na živou a nechává rybu zažrat.To samé udělá i na mrtvou.Vím, je to svinstvo, ale zákaz to neřeší.
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 v 18:20 ® Poldík reakce na …
-
Beer.Beda> Zkušený rybář by měl poznat velikost ryby dle záběru a nástrahy to není nic nového.To že někdo nechá rybu jak se říká zažrat je jen z jednoho důvodu a to ,aby měl rybu jasnou.Kašlou na to že má sotva míru.Pak jim to rvou i z jícnem ven,jen aby nemuseli převazovat.Bohužel i to u vod vidíš.Proto je lepší lovit na mrtvou,jelikož ji můžeš nastražit jak potřebuješ,tím netrápíš živou rybu a při záběru to dám hned z první.Trojháčky bez protihrotu a když pak pouštíš sotva mírového candáta bez poškození tak super pocit né.
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 v 18:05 ® Jak.novi
-
Beer.Beda> U živí nástrahu asi tak netrápíš. Ale to by jsme mohli diskutovat, jestli chytat na živou žížalu nebo před napíchnutím usmrtit.
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 v 17:54 ® Beer.Beda
-
Poldík> Neví jestli jsi to tady psal, jestli ano tak se omlouvám.Jáký je rozdíl mezi chycenou rybou na filet a na živou.V obojím přeci rybář může čekat klidně 10 minut než zasekne.
reagovat