Vyhledávání
Lov na živou rybku: ANO/NE ?
18.6.2009 | ??? | 24.010 zobrazení | 219 odpovědí | upravit
kolegové rybáři,
rád bych věděl co si myslíte o lovu na živou rybku. Dle mého názoru to se sportovním rybolovem nemá nic společného a jedná se o čistou masařinu. Ryba nemá šanci poznat zda se jedná o háčkem propichnutou kořist, nebo ne. Na druhou stranu rozumím tomu, že chytit sumce jiným způsobem je velice obtížné. Navrhoval bych povolit lov na živou rybku pouze pro cílený lov sumců, co si o tom myslíte ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 28. prosince 2009 v 17:48 ® džigit reakce na …
-
Poldík> dobrá ty nevděčníku
reagovatJá za sebe-na živou ale málo,no a večer nerad vláčím bo su slepý a sumca na vláčku se bojim…
- Pondělí 28. prosince 2009 v 17:40 ® Poldík reakce na …
-
džigit> Respektuji tvůj názor,ale možná jsme se nepochopily.Já nezastávám názor pro lov na živou rybu.Na mrtvou,na filet z ryby,ocásek atd.proč ne,ale né na živou.
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 v 17:19 ® džigit reakce na …
-
Poldík> no jo ale večerní lov-sumík,candát.Já spíš nejsem pro radikální řezy typu „všechny do jednoho pytle“ .Taky nemám rád ortodoxní vyznavače čehokoliv.Už jsem to tu psal,ryby jím ale z vody je beru v rozumné míře a chovám se k nim ohleduplně.Zákazy svět nespasíš,ani ten rybí.Leda,že bychom přestali chytat ne?!?
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 v 17:10 ® Poldík reakce na …
-
džigit> Chci znát tvůj názor.Kdyby byla živá nástraha zakázána dokážeš dravce ulovit na jinou techniku?Odpověď :jasně že jo a vtom to je.Změny jsou.Kdyby jsi někomu řekl před deseti lety na co máte protihroty u třpytek,tak na tebe bude každej čumět: je to tak.Já taky lovil na živou,ale po zkušenostech,když na nástražní rybky nepřišel záběr,tak mě jí bylo líto,protože to bylo zbytečný.Možná stárnu,ale tak to vidím.
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 v 16:32 ® džigit reakce na …
-
Poldík> který konkrétně? Jinak já třeba mám kyblík s řízkovnicí a vzduchovačem.Cizím nástražky nechytám a do zásoby taky ne…A pamatuj-hovado zůstane hovadem a nějaké celoplošné zákazy ho nepředělají,on se bude k té malé rybě chovat stejně
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 v 15:52 ® Poldík
-
Již jsem psal,že nesouhlasím z lovem na živou rybku a důkazem toho je i příspěvek v aktuálním fóru „Utržené štiky“ stojí to za přečtení.
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 v 15:44 ® Poldík reakce na …
-
Nejsem porota abych soudil nebo napravoval,ale doba se mění a možná je čas na změny.Většina rybářů se honí za trofejní rybou a nekoukají do leva nebo do prava.Nechtěl jsem nikoho urazit.Ale dovoluji si položit otázku:Kolik ulovených ryb máš na umělou a kolik na živou nástrahu?
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 ve 12:37 ® džigit
-
Poldík> takže to dle Tebe vyřešíme plošným zákazem?Klasická česká metoda-všechny do jednoho pytle! :-/ Jestli myslíš,že tím někoho napravíš… Já osobně jsem pro,někdy to jinak nejde
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 ve 12:34 @ vasa
-
cau lidi plosim na strance www.uspesnyden.cz je fotka s jeseter a vedle ni je cislo 5 tak na to prosim kliknete
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 ve 12:26 ® Piranha
-
ANO, sumce na mrtvou nechytnu
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 v 10:38 ® Poldík
-
Jsem rozhodně proti lovu na živou rybku obzvlášť v době,kdy umělé nástrahy jsou špičkové.Několikrát jsem viděl pánové,jak se ryby v řízkovnici ve vedrech přechovávají a je to hnus a zbytečná masařina.To radši dopřeji rybky Kormoránům.
reagovat - Neděle 27. prosince 2009 ve 22:30 ® Holajz2
-
Jsem pro lov na živou rybku! Chytám na živou i přívlačí, rybu si vezmu tak i tak, stejně tak rybu pustím tak i tak ulovenou… Chápu myšlenku minimální délky rybičky, ale musím říct, že na malé rybky – cca 7cm chytávám úhoře a na ještě menší párkrát do roka okouny. Podobně lov štiky na kačenku je úžasnej… Ale rozhodně mi netrhá žíly, že udělám rybce dírku do hřbetu, stejně tak mě to nějak neuspokojuje. Prostě to tak je. A bohužel občas se stane, že ustřihnu malýho candátka…
reagovat - Neděle 27. prosince 2009 ve 21:51 ® Jak.novi reakce na …
-
cormoran> nebo rovnou od metru
reagovat - Neděle 27. prosince 2009 v 18:48 ® cormoran
-
Troškaři, já bych to povolil od 40 cm výš
reagovat - Neděle 27. prosince 2009 v 16:54 ® Jak.novi reakce na …
-
spike-cz> No já bych viděl optimální minimálně dvacet cenťáků dlouhou.
reagovat - Neděle 27. prosince 2009 v 15:09 ® spike-cz
-
Můj názor je, že lov na rybičku ANO, ale s minimální délkou aby se vyfiltrovaly záběry podměrečných dravců. Kolem 15cm bych viděl jako optimální. Tím by se ochránily štiky, okouni a candáti, což by bylo jen dobře.
reagovat - Neděle 27. prosince 2009 ve 14:21 ®
-
Říkám rovnou – není mi to sympatické. Já prostě nemám to srdce propíchnout rybku hákem a hodit jí do vody, a tak to nedělám. Když to dělá někdo jiný, ignoruji to, neřeším, nevadí.
reagovat - Neděle 27. prosince 2009 v 9:14 ® pextr
-
Myslím, že je to způsob jako každý jiný.
reagovat - Neděle 27. prosince 2009 ve 2:20 ® Jak.novi
-
Já bych tento způsob zas tolik neoudsuzoval. Je to způsob jako každý jiný. Rybičkáře nepřemluvím aby chytali na přívlač a vláčkaře zase nepřemluvím aby chytaly na živou rybku. Já osobně bych tento způsob použil jen tehdy, kdybych věděl o nějaký megaštice. Jinak u mě vládne vláčka a nebo občas lovím na mrtvou rybku.
reagovat - Sobota 29. srpna 2009 v 18:27 ® dedacek reakce na …
-
houmr> Souhlasím, ať se udělají revíry jen na umělé nástrahy a jiné revíry jen na rybku. Za několik let můžeme srovnávat.
reagovat - Sobota 29. srpna 2009 v 18:23 @ houmr reakce na …
-
jj, je to tím, že to po 5 letech odhájili, ale víš jak se tam krásně vláčelo, na březích seděli jen kapraři a občas jsem potkal pár vláčkařů, teď je s tou vodou konec, dravci naprosto vymyzeli. Ja když jsem na vodě tak nejraději projdu kus cesty a vláčím, už jsem taky chytal na rybku, ale to mě nebere, každého baví něco jiného. Na několika úsecích by stálo za to lov na rybku prostě zakázat a udělat z toho jen vláčecí revír.
reagovat - Sobota 29. srpna 2009 v 10:54 ® dedacek
-
Ano.
reagovat - Sobota 29. srpna 2009 v 5:38 ® rgb23 reakce na …
-
karel1> jestli to není spíš o hojnosti masařů… o vodu a rybí obsádku se primárně stará hospodář a rs, ti ale neovlivní kolik se toho vytáhne na pekáč a už vůbec neovlivní kolik si toho rybář může legálně od vody odnést. Spočítej si, kolik kg ryb si můžeš legálně za rok od vody odnést, vynásob to počtem členů vaší organizace, přidej k tomu pár procent z okolních organizací, odečti od oka tipnu 15% CaR, 30% málo úspěšných nových rybářů,přídej faktor dostupnosti terénu, chutnost masa potočáka vs duháka a jsme doma
reagovato potočáka ani nezakopneš
- Sobota 29. srpna 2009 v 0:45 @ karel1
-
No myslím že to není ani tak v rybyčkách,ale je to o tom jak se kdo stará o „vodu“… Přece na pstruhy se taky nemože už řadu let s „rybyčkou“ a žeby bylo někde pstruhů víc???nekde juž o potočáka ani „nezakopneš“!!!! možná tak v „MAKRU“ na ledu…na rybku se chytá na „celim světě“ …problem je spíš v hojnosti „rybářů“…CO???
reagovat - Čtvrtek 25. června 2009 v 11:06 ® regulus reakce na …
-
houmr> tak to si dokážu představit, ale to jen tím, že to po 5-ti letech odhájili, jinak by ti strejdové chodili jen na kapry.
Jistě je to všude trochu jinak, každej vždy soudí dle toho kde chytá.
reagovat - Čtvrtek 25. června 2009 v 10:56 ® Filip00 reakce na …
-
Kubajs> já psal např. může být třeba 20cm tím pádem nebudeš chytat třeba malé okounky a štičky do 40 cm tak často jako když tam dáš 5cm plotku nebo hrouzka
reagovat - Čtvrtek 25. června 2009 v 10:49 @ houmr reakce na …
-
regulus> jasně každý máme svůj názor. Jen nesouhlasím že vláčení je silnější než rybka. Ono na místní vodě je po 5 letech povolen lov na živou rybku a kdyby jsi viděl ten masakr, opravdu doslova masakr, jeden bobkař s káčou vedle druhého. Samozřejmě je rozdíl mezi tou či onou vodou, proto si myslím, že lov na živou by mohl být na určitých místech zcela zakázán, ale opět je to můj názor.
Filip00> neco na tom je, mit urcitou miru nastrazni rybky
reagovat - Středa 24. června 2009 ve 23:40 ® Kubajs
-
filip00:sakra čým by jsme si pomohli zavedením velikosti 15cm u nástražních rybiček?
reagovat - Středa 24. června 2009 ve 20:13 ® regulus
-
houmr> nechci ti ani v nejmenším odporovat, ale obávám se, že to o mocný zbrani je kapinku přehnaný. Dokonce bych si troufnul tvrdit, že vláčka je účinnější. Už jen kvůli tomu, že seš mobilní, stačíš za určitej časovej interval prochytat víc míst, nesedíš jak trubka na jednom fleku. Já se zase spíš přikláním k tomu, že kdyby se mimo jiné i díky internetovým serverům vláčka tak nezpopularizovala, tak by to bylo pro ryby jen lépe. No co už včil naděláme. Ne vždy platí rovnice vláčkař = C&R a rybičkář = masař.
Neber to jako oponenturu, je to jen názor.
reagovat - Středa 24. června 2009 v 16:24 ® Filip00
-
houmr> to o tom vysazování štik a candrů v počtech kapra je sci-fi, ale bylo by to fajn. jinak lov na živou bych nechal jen min velikost by byla např. 15 cm
reagovat