Chytej.cz

echolot necteno

10.6.2009 | konik | 7.294 zobrazení | 25 odpovědí

Ma nekdo zkusenosti s echolotem humminbird rf35? Rad bych se neco o nem dovědel dik

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 7. března 2011 v 17:14 ® kerob reakce na …
kerob

mckvak8> ten minidisplay je na prd. Kdyby to ukazovalo pouze hloubku (cislo pres celej display), bude to lepsi a pouzitelnejsi. Nastavovani sondy je dost opruz – zvlast bez manualu :-D . Dosah je v realu pomerne maly. Pouziti pri vlnach temer nemozne. Treba jsem od toho jenom cekal vic, nez to mohlo nabidnout..... :-)

reagovat
Pondělí 7. března 2011 v 16:15 ® ART reakce na …
ART

kerob> Ukazoval špatně, nebo proč jsi ho odmítl? Víš za málo peněz málo muziky. Chtěl bych ho použít spíš na nějaké ukazování hloubky a částečně profilu dna. Ikdyž vím, že to ukáže pouze přibližně a jak už jsem se zmínil já i v dalších příspěvcích jsem četl, že neumí rozlišit rybu od hejna. Nejvíce se mi líbí ta mobilita a možnost nahodit čidlo jako splávek, tím nejsi limitovám jen lodí, ale můžeš ho použít i při lovu ze břehu.

reagovat
Pondělí 7. března 2011 ve 13:17 ® kerob reakce na …
kerob

mckvak8> vymenit se da :-) ale neni to nutny ani jednoduchy. Zapina se automaticky pri kontaktu s vodou a ver tomu, ze to driv zahodis a koupis neco poradnyho, nez ta baterka dojde :-) Ta sonda kdyztak stoji od litru vys. Mel jsem to pujceny do Finska na Alandy a 1. den jsem to pouzil, druhej den vzal s sebou do lode a treti den jsem to nechal uz doma…

reagovat
Pondělí 7. března 2011 v 0:54 ® candos reakce na …

mckvak8> nová sonda cca 1.000kč

reagovat
Pondělí 7. března 2011 v 0:09 ® osprey reakce na …
osprey

mckvak8> Mám pocit, že jsou i takové, kde se ta baterka vyměnit nedá. Alespoň jsem to někde četl. Tak se ujisti, jak je na tom ten tvůj.

reagovat
Neděle 6. března 2011 ve 21:33 ® jersey reakce na …
jersey

mckvak8: hele, že ty chceš Regula jen tak z prdele nasrat, viď? :-))

reagovat
Pátek 4. března 2011 v 7:43 ® ART reakce na …
ART

regulus> Chtěl jsem se tě zeptat ohledně echolotu RF 25, jak se dá připnout na prut. Z výstavy jsem si odnes katalog a tam ho nabízejí za 2500. Tato cena mi nepřijde moc vysoká, proto uvažuju o jeho pořízení. Před tím než bych si ho koupil, máš nějaké argumenty pro a proti? Je mi jasné, že se jedná o takovou nouzovnku, protože profil dna bude přibližný, tak jako nepozná hejno od velké ryby. Jinak v katalogu píšou, že se dá sonda přivázat na vlasec a normálně s ní nahazovat, zkoušel jsi to? Ještě jedna otázka mě zaráží, píšou že sonda má nedobytnou, vodotěsnou konstrukci. V druhé větě je že výdrž vysílání sondy je 500hodin. Proto mi je divné jak se dá v sondě vyměnit baterka?

reagovat
Pondělí 22. června 2009 ve 12:18 @ zet.pavel reakce na …

relief dna je čitelný ale velikost ryby záleží na nastavení citlivosti.Pak jsem si všiml že to u nalezené ryby různě pípá(možná to rozlišuje velikost nevím).Jinak já to používám pouze k orientačnímu zjištění hloubky a dna.Na přehradu bych řešil určitě něco jiného.

reagovat
Pondělí 22. června 2009 v 0:08 ® regulus
regulus

konik> ty seš ale kus koňa :-)) ) , dyť sem ti tam dal ty odkazy, co je na tom kurnik nejasnýho. Jak ti to může ukázat pořádně reliéf dna když to umí na displeji udělat max. 48×32 teček. Jakž takž to měří hloubku, jakž takž z toho poznáš jak velice zhruba dno vypadá, ale těch 120ft (36,6m) jim nevěřím ani omylem, teda dosah to asi mít bude, ale jak to ukáže na tak maličkým displeji s tak mizerným rozlišením. No a na Orlík, to si fakt asi děláš kozy. :-) Pokud se ryb týká, tak ti to ukáže jednu, dvě nebo tři rybičky, což neznamená množství, ale že tam je menší nebo větší ryba, ale v praxi to ukáže 3 rybičky na hejno potěru. Je to prostě hloubkoměr na vláčku a za prachy co se to prodává u nás to vůbec nestojí. Navíc RF 35 je úplně na hovno, protože si zkus pozorovat hodinky, když v jedné ruce držíš prut a druhou točíš kličkou. Mám tu RF 25 co se přidělává na prut.

Tady máš odkaz na stránky výrobce http://store.humminbird.com/…06250-1.html

No a poslední rada, pokud ti to stále není jasný, tak si to kup, zajeď si s tím na Orlík a zkus najít kapra nebo sumca. Tam ti pak snad dobrnkne vo co go, zajeď doprostřed přehradní hráze, je tam krásnej výhled na vltavský údolí (bude tam pěkná ozvěna) a můžeš si v klidu zařvat: „Já su ale …“ a můžeš cvičně mlátit hlavou o zábradlí.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9131.jpg
Neděle 21. června 2009 ve 23:08 ® jersey reakce na …
jersey

Teď jsem koukal na ten „tvůj“ echolot.To je jen ta malinká hračka co hodíš ze břehu…tak to sorry,ale s tím zkušenost fakt nemám.Radši si kup něco lepšího. ;-)

reagovat
Neděle 21. června 2009 ve 22:39 ® konik reakce na …

Takže myslíš, že na Orlické přehradě se dá využít? Hlavně bych ho chtěl používat na identifikaci sumce. Jak uvádějí vzdálenost sondy od sonaru (25 metrů), zkoušel jsi to někdy? Jaká je čitelnost na displeji?Píší, že je dobrá, co myslíš?

reagovat
Neděle 21. června 2009 ve 20:25 ® jersey reakce na …
jersey

Reliéf dna ti ukáže echolot spolehlivě.Velikost ryby se poznat dá.Ale záleží hodně na rozlišení echolotu.Řekněme že rozpoznáš rybu půlmetrovou od metrové.Nevím jak kdo,ale já mám na echolotu vypnutou tzv. identifikaci ryb.Někomu to zní možná divně,ale pokud ji mám vypnutou,nestane se mi,že mi rybu zobrazí něco,(bubliny,větve apd.),co rybou není.

reagovat
Neděle 21. června 2009 v 18:18 ® konik reakce na …

Potřeboval bych vědět, jestli je na displey dobře čitelný reliéf dna a velikost ryb. A dá se rozeznat např. sumec od kapra podle velikosti? Jak jsi s echoletem spokojen? Mě teprve dorazí za týden. Jestli máš nějaké specielní vychytávky tak mi dej vědět. Díky za odpověď.

reagovat
Neděle 21. června 2009 v 18:12 ® konik reakce na …
reagovat
Pátek 19. června 2009 ve 12:35 @ zet.pavel reakce na …

Mám ten echolot tak co potřebuješ vědět

reagovat
Sobota 13. června 2009 v 0:39 ® regulus reakce na …
regulus

konik> možná, ale ty ses aspoň něco dozvěděl.

reagovat
Pátek 12. června 2009 ve 14:58 ® konik reakce na …

Seš nejchytrejši a hodne slušnej-borec hovno

reagovat
Pátek 12. června 2009 ve 3:08 ® regulus reakce na …
regulus

konik> a co bys asi tak chtěl, mrkni se na svoji kartu, vyplněný máš hovno, přihlásil ses dvakrát, vyrobil jsi 100× duplicitní fórum a cítíš se ukřivděnej. Při alespoň průměrné inteligenci by tě napadlo, že se dá do místního vyhledávače zadat několik různých frází, např: echolot, sonar, humminbird, rf 35 nebo něco co tě dovede k cíli a nemusel bys čekat. Už jen kdybys zadal ten dotaz do kterýkoliv diskuze, tak by tě někdo nasměroval, ale ne, pán je línej hledat, tak si založí fórum. Mimochodem máš ode mě flek. Z toho vyhledávača by ti vylezlo např. tohle http://www.chytej.cz/…cast-rf-15e/ nebo tohle http://www.chytej.cz/forum/4090/ .

reagovat
foto/forum/2009/th-img8999.jpg
Čtvrtek 11. června 2009 ve 22:52 ® konik reakce na …

Tak jsem se zase nic nedozvěděl,dik.

reagovat
Čtvrtek 11. června 2009 ve 22:34 ® konik
reagovat
Čtvrtek 11. června 2009 v 11:32 ® Robur
Robur

ale u echolotu to celkem gómu. páč člověk múže být fakt neznalý uživatelského prostředí a vyhledávač je jen na úvodní stránce, jestli ho tedy někde nepřehlížím, a hlavně na těch nových klávesnicích se už nedělá písmeno CH, takže se to dost blbě píše, případně musí kopírovat.

Konik, pls, neber si to osobně, mám nával vtipnosti a už jsm asi 10 dnů nic jízlivě nekomentoval, takže jsem z toho byl nervózní já i ostatní.

Určitě jsi se dověděl, kde hledat, tak si odpovědí do pro tebe nejzajímavějšího fóra něco napiš a ono se ti obnoví na úvodní stránku.

reagovat
Čtvrtek 11. června 2009 v 11:25 ® Robur
Robur

ono jde hlavně o to, že aji když to nováčkům naznačíš, tak v tom vesele pokračují viz. nicneříkající dialog jménem Vranov, ale až si někdo bud chtít něco najít, tak se musí prokousávat 10ti totožnými fóry.

reagovat
Čtvrtek 11. června 2009 v 11:17 ® cercer
cercer

na druhou stranu chápu,že se tu méně znalí nováček asi hůře vyzná..jdu dát návrh na diskuzi s adminy:-)

reagovat
Čtvrtek 11. června 2009 v 11:15 ® cercer reakce na …
cercer

regulus> nemysli si,vono nejni lehký se v těch asi ¨šestsetpadesá­tivosmitisícíchtřis­tadvacetideví­ti fórech o echolotech vyznat…a myslím si,že by měl jubilejní 1 000 000 zakla­datel tohoto fóra dostat od HaDa nějaký věcný dar a kytičku..dělá se to tak,ne?

reagovat
Čtvrtek 11. června 2009 v 1:48 ® regulus
regulus
reagovat
foto/forum/2009/th-img8989.jpg