Chytej.cz

Zakrmování na přehradě? necteno

10.6.2009 | Radim11 | 5.453 zobrazení | 11 odpovědí

Ahoj, plánuji na nastávající prázdniny 5 denní výpravu na Hrachuluskou přehradu (Západní Čechy). Mám několik důležitých dotazů.

1. Jakým množstvím a jak často zakrmovat? Zakrmuji šrotem (řepka, obilí, kukuřice, dochucovadlo a jako lepidlo používám mouku), ve tvaru tenisového míčku. zajímá mě jak se bude množství a intenzita zakrmování po dobu těch 5 dnů měnit. 2. Nahazování nástrahy a označení krmného místa? V místě kde budu chytat je velký skok do hloubky. Pokud si tedy loďkou zavezu krmení na dané místo, nevím jak si ho označit, protože pode mnou je v tu chvíli několik metrů hloubka. Potom se stane, že mám nástrahu nahozenou několik metrů od krmného místa a nemám šanci nic chytit. 3. Nástraha? Nevím zda mám chytat na nástrahu podobného složení návnady v krmítku a na krmném místě nebo na násrahu úplně odlišnou nebo jestli to je jedno. DĚKUJI MOC ZA VŠECHNY RADY! Petrův zdar:)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 12. července 2010 ve 21:40 ® Radim11 reakce na …
Radim11

Robur> Chytám na stejném místě.

reagovat
Pondělí 12. července 2010 ve 21:17 ® Robur
Robur

no já jen, jestli fungovala ta moje první myšlenka, když jsem místo označil za těžké, takže jsem myslel, že bych asi chytal jinde

reagovat
Pondělí 12. července 2010 v 19:43 ® Radim11 reakce na …
Radim11

Robur> To už patří k té strategii.

reagovat
Pondělí 12. července 2010 v 18:23 ® Robur reakce na …
Robur

Radim11> a chytáš pořád na tom stejném fleku nebo jsi už našel lepší místo?

reagovat
Pondělí 12. července 2010 v 18:11 ® Radim11
Radim11

Ahoj, toto fórum je již značně „staré“ a od té doby jsem se již něco přiučil. Děkuji vám všem za rady, ale bohudík již mám svojí strategii a zatím funguje výborně – výsledkem je letošní kapr 68cm/7kg. Jinak označování lovného místa je skutečně zakázáno. Petrův zdar

reagovat
Pátek 4. června 2010 v 11:52 @ bapik reakce na …

Jen chci upozornit na takovou maličkost,a to,že skoro na celém tomto revíru je zákaz označovat krmné místo(bójka)a PETku?To už vůbec,to by mi musely ruce upadnout.A co se týká krmení,tak bych volil kuku a řepku,případně nějaké pelety a samozřejmě boilies,pokud na něj budeš chytat.Na tomto revíru je poměrně dost bílé ryby,tak bych vynechal určitě šrot.Jinak poměrně úspěšnou nástrahou je kukuřice.

reagovat
Středa 2. června 2010 v 16:44 @ TÁBORÁK

ahoj,

pokud chytáš na přehradě, najdi si hloubku kolem 4m maximálně.

způsob krmení: první den větší dávka tvého vnadidla, pro chytání větších ryb větší vnadidlo, boilies, kusy brambor, pelety, vařená kukuřice.

první den zakrmit, ryby se sjedou do 24 hodin. potom přihazuj na noc malé množství kukuřice či brambory, co se týče šrotu, láká malé ryby, ty pak sežerou návnadu kaprům.

chytej na stejnou nástrahu jako je návnada. (logicke)

označení místa je jednoduché: vypíj minerálku v petlahvi, zavíčkuj, přivaž na ní vlasec za trup flašky a dolu pošli na vlasci, železný závaží nebo olovo.

reagovat
Čtvrtek 11. června 2009 v 17:05 ® Robur
Robur

nemáš zač, zadání je dost těžké a přesná odpověď se těžko hledá

reagovat
Čtvrtek 11. června 2009 v 16:42 ® Radim11 reakce na …
Radim11

jo dik

reagovat
Čtvrtek 11. června 2009 v 16:31 ® Robur
Robur

dle mého jsi si vybral těžké místo,takže trefovat se přesně do něj bude těžké.

Vnadil bych do té doby, než najedou ryby a pak dokrmoval, takže je to individuální a prioritou by bylo udržet rybu na místě,

Označeit místa není snad problém, nejlepší je se vykadit na dno:-D , prostě trefit se na ně je kumšt, když dojde k velkému propadu nástrahy.

Zaujala mne mouka ve tvaru tenisáku.

reagovat
Čtvrtek 11. června 2009 ve 14:31 ® Radim11
Radim11

tak co hoši, poradí někdo?? :-)

reagovat