Vyhledávání
Elektromotor
7.6.2009 | filip111 | 8.215 zobrazení | 55 odpovědí
Uvažuji o koupi elektromotoru, starší diskuze jsem si pročetl, ale jsou staršího data, tak si říkám, že se možná lecos změnilo co se týká výkonu, spotřeby apod. Koukal jsem na E-Thrust 36 lb, popř. 55lb. Řeším jakou k němu baterii, nebo jestli máte někdo jiný typ na to jaký motor koupit. Provozovat ho budu na nafukovacím Seahawku do doby než koupím něco pevnějšího. Budu rád za jakékoliv postřehy, na co si dát pozor apod.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 24. listopadu 2010 ve 14:33 ® džigit reakce na …
-
LeoC> kdysi jsem Ti psal,že mám samodomo a nemůžu si stěžovat.Od jisté doby koupeným nevěřím.A kde si kupoval Bannera?Já mám v Multivanu a už jsem viděl i lepší…
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 14:25 ® LeoC reakce na …
-
džigit> by ses divil, uváději 29 kg a mi včera váha ukázala něco přes 24 kg. Tak nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu…?? Jinak ten dotaz už jsem vznesl a čekám na odpověď.
Teď řeším otázku vhodné nabíječky.
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 13:19 ® saman
-
http://www.boat007.cz/…omotory.html http://www.boat007.cz/…-motory.html
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 13:01 ® saman
-
džigit> Česke Budějovice až Orlik-Hladná
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 12:58 ® džigit reakce na …
-
saman> jde o to,kde budeš převážně.V Čechách to někde jde,u nás na severu Moravy si bez zvláštních povolení neškrtneš
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 12:51 ® saman
-
džigit> dekuji za pomoc tak asi pujdu do elektromotoru aspoň to bude potiché
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 12:36 ® džigit reakce na …
-
saman> http://www.spspraha.cz/
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 v 10:51 ® saman
-
když řešíte elektromotory smí se používat klasickej motor benzínovej na nasich tocích? tedy s výkonem na kterej nemusí bejt ty kapitánské zkoušky? poradí někdo?
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 v 9:22 ® džigit reakce na …
-
LeoC> tý brďo!?! Teď jsem zjistil,že dle jejich kalkulátoru bys musel pořídit aspoň 160 Ah. Cena této Banner baterie není až tak závratná,ale váhově do Tvého gumáku asi nebude
reagovatA to jsem počítal „jen“ s osmihodinovou jízdou
Uvažuj,takhle vkuse asi nepojedeš… A navíc,v tomhle hraje roli více faktorů…
- Středa 24. listopadu 2010 v 8:46 ® džigit reakce na …
-
LeoC> teda ani jsem si včera nevšiml,že nějak nesedí údaje.Já jsem asi ze staré školy.Vždy jsem počítal dle vzorce P=UxI t.j Výkon se rovná napětí(V) krát proud(A).
reagovat
Momentálně jsem v práci jinde a asi nebude moc času,ale zkusím podívat co to je za výpočet.
Mrkni http://www.lodniobchod.cz/ a hoď dotaz,Láďa pomůže - Středa 24. listopadu 2010 v 8:26 ® LeoC
-
džigit> jestli můžeš, tak mi to vysvětli. Tady je odkaz na stránky Banneru, kde se je počítadlo kapacity :
http://www.bannerbatterien.com/…r/index7.php
Tady údaje o motoru: Technické údaje
- 1 rychlost: spotřeba 16 A, výkon 147 W, tah 9,25 lbs.
- 2 rychlost: spotřeba 18 A, výkon 167 W, tah 11,45 lbs.
- 3 rychlost: spotřeba 34 A, výkon 270 W, tah 22,47 lbs.
- 4 rychlost: spotřeba 38 A, výkon 290 W, tah 26,43 lbs.
- 5 rychlost: spotřeba 55 A, výkon 320 W, tah 54 lbs
A proč je poměr u 1. a 5. rychlosti tak diametrálně odlišný u všech hodnot (spotřeba 3,43, výkon 2,18, tah 5,84) ????? Podotýkám, že elektřině rozumim jak krtek teorii relativity
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 22:22 ® džigit
-
LeoC> 6,25 hod
reagovat
Měl bys vydělit Ampérhodiny baterie spotřebou/odběrem/ ve Tvém případě 100Ah/16A - Úterý 23. listopadu 2010 ve 21:59 ® jersey
-
jukni sem, něco málo se tam dozvíš… http://www.itest.cz/lode/lode2.htm
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:53 ® macek2
-
Mám kamaráda který už 6 let provozoje pronájem karavanů na tovačovských jezerech k těm karavanům jesou i lodě má jich celkem pět a na každé osazené Minnkoty endura 32 přes sezonu dostávají dost zabrat a pořád fungují takže na ně nedá dopustit,baterky má minnkoty 100ah a táké vélká spokojenost.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 19:18 ® LeoC
-
Ještě k těm bateriím. Koupil jsem trakčního Bannera 100 Ah. U vzorových výpočtů udávají koeficient bezpečnostního faktoru 1,7 – což znamená, že na 1.rychlost u motoru Waternasnake 54 lbs, ujedu dle tohoto vzorce asi 4 hodiny, ale podle prodejců motorů bych měl ujet asi 6,5 hodiny..
Co je pravdě blíž…?
reagovat - Čtvrtek 11. června 2009 v 15:05 ® vagi
-
Já si koupil Minnkotu 46 (36 je dle mého málo) K tomu 2 originál baterie 85 (když na jednu dojedu tam, většinou na druhou zpět, pokud nejedu daleko, nemusím se tahat s velkou) a originál nabíječku. Sice vyšší investice, ale mám svatej pokoj. Maximální spokojenost. Jukni sem http://www.lavex.cz/
reagovat - Čtvrtek 11. června 2009 v 9:14 ® misel reakce na …
-
Pokud můžu poradit z vlastní zkušenosti, tak třetím rokem používám tuto nabíječku – http://www.aku-servis.cz/…2v-10a-1412/ , a bez problémů, stovku baterku dobije za noc v pohodě, po nabití dává udržovací proud tak 0,1 A.
reagovat - Čtvrtek 11. června 2009 v 1:53 ® regulus reakce na …
-
filip111> vydrž, nestíhám, pokud nezapomenu tak něco zkusím najít, kdyžtak se připomeň.
reagovat - Středa 10. června 2009 ve 21:32 ® filip111 reakce na …
-
děkuji za odpovědi.
regulus> máš prosím nějaký konkrétní tip? děkuji
reagovat - Středa 10. června 2009 v 10:35 ® regulus reakce na …
-
filip111> k těm nabíječkám, doporučuju na tom nějak extra nešetřit, takový ty supermarketový sice nemusí, ale taky můžou dát baterce jak se říká po ****** a hlavně většinou jsou konstruovaný na autobaterie s kapacitou okolo nějakejch 50 Ah. Tuším předloni jsme na to téma diskutovali s MrCementem, sehnal nějakou s elektronikou, která měla docela dobrou nabíjecí charakteristiku a hlavně byla za slušný peníze, pokud se dobře pamatuju, bylo to něco málo přes litr. Pokud se rychlonabíječek týká, tak je to asi dobrý sebou na akci, když potřebuješ rychle dobít, ale dlouhodobý soustavný používání zkracuje životnost akumulátoru (zase je to jak která, pokud je to elektronická co nabíjí podle nějaký charakteristiky a máš třeba i volbu, normální nabíjení – rychlonabíjení, tak tam to pochopitelně neplatí). Je třeba si taky uvědomit, že nejčastěji používaný akumulátor okolo 100 Ah, při normálním nabíjení by se měl ze začátku nabíjet proudem o zhruba 1/10 kapacity, což je 10A, takže nabíječku hledat taky podle tohoto hlediska. Když si koupíš nabíječku, co dá max. 3A tak je dost pravděpodobný, že budeš akumulátor soustavně nabíjet na míň jak 100%, protože by se s ní nabíjel na 100% kapacity 3 dny. Pokud budeš mít naopak nabíječku bez elektroniky s vysokým výkonem a budeš to tam pokaždý prát 30A tak ti akumulátor moc dlouho nevydrží (pokud to uděláš sem tam na akci a jinak ji budeš nabíjet normálně, tak o nic nejde). Jinak běžný nabíjení akumulátoru tak jak se to správně má dobíjet trvá 16–20 hodin.
reagovat - Středa 10. června 2009 v 8:36 ® mana01
-
Záleží na nabíječce, my máme obyčejnou na auto a stačí přes noc. Jsou i rychlonabíječky, ale nemám s nima zkušenost. Baterky jsou opravdu drahé, ale když se o ní budeš dobře starat, tak je to investice na několik let.
reagovat - Úterý 9. června 2009 v 15:00 ® filip111
-
díky za postřehy, ty cen ybaterek jsou šílený. Chtěli jsme si nejdřív koupit benzínovej motor, ale jeho používání je omezený, proto ten elektromotor. Jetě se zeptám, jak dlouho trvá nabití baterie?
reagovat - Úterý 9. června 2009 ve 14:53 ® mana01
-
Mám 2 roky Rhino, trakční baterku 100ah a laminátku, jezdíme ve třech a zatím bez jediného problému. Chce to šetřit baterku, na 5 jezdit jen krátce, protože při 5 rychlosti je odběr až 30 ampér. Ideální je rychlost 3.
reagovat - Úterý 9. června 2009 v 1:23 ® ladamaj
-
Mám zkušenost s Minkotou 36 (endůro)používal jsem ho na shewaku dost dlouho baterka trakční 105Ah a na lamilnátce candát teď uvažuji o koupi Rhina je prý lepší řekl bych že na našem trhu nejlepší motory ale pro provoz a bezpečnost od40 nahoru jinak používám spalovák hondu naprosto bez problémů.
reagovat - Pondělí 8. června 2009 v 16:49 ® ART
-
Elektromotory maji docela spotřebu chtělo by to dost silnou baterku, nebo nejezdit na plnej výkon taky jsem nad tím přemýšlel, ale cena baterek mě docela odradila
reagovat