Vyhledávání
Jak na sumce na feeder?
6.6.2009 | okoun27 | 17.895 zobrazení | 133 odpovědí
Ahoj chtěl bychse zeptat chci chytit sumce na feeder a potřeboval bych pár
rad jak na něho…budu chytat na řece asi 25 metrů široké..téměž
žádné překážky (jsou jedině u břehu)proud je dost klidný…(vím že
tam jsou sumci už je tam někdo chytil …a myslím sumce ve velikosti asi od
50-do 120 …jaké nástrahy ,montáž,čím vnadit,kam nahodit jaký silon
díky všem za odpovědi..
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 8. prosince 2009 ve 22:48 ® Jak.novi reakce na …
-
Beer.Beda> Chudák osprey by hlídal pruty
reagovat - Úterý 8. prosince 2009 ve 22:47 ® Jak.novi reakce na …
-
osprey> to byla otázka. Mělo to být takhle. Bude feeder III. ?
reagovat - Úterý 8. prosince 2009 ve 22:03 ® osprey reakce na …
-
Beer.Beda> Jenom by mě pak zajímalo, jestli bysme dřív pozdechali na otravu alkoholem nebo cholesterolem
reagovat - Úterý 8. prosince 2009 ve 21:56 ® Beer.Beda
-
HaD> Očekáváme povolávací rozkaz pro Ospreye.
Já bych si tu situaci dokázal oředstavit, jeden by mohl péct buřty, druhý chodit se džbánkem pro
reagovata třetí by hlídal pruty než by se začalo něco dít.
- Úterý 8. prosince 2009 ve 21:50 ® osprey reakce na …
-
Jak.novi> Vážně? Jedině pokud to dostanu rozkazem. Což je sice možné, ale nic o tom nevím.
A dovedeš si představit, jak za mnou sedí dva tři lidi a čekají, až mi to sbalí sumec?
reagovat - Úterý 8. prosince 2009 v 0:08 ® Jak.novi reakce na …
-
osprey> Beer.Beda to slušně nakous. Bude feeder III.
reagovat - Pondělí 7. prosince 2009 ve 23:01 ® osprey reakce na …
-
Beer.Beda> Já doufám, že tam nebude nikdo, jen já a ta ryba.
Mám zatím tři od 108 cm do 122 cm na vláčáky do 60 g, to by bylo, aby s feederklackem do 110g nešlo to samý.
Ale vlasec pod 0.28 bych na to nedal.
reagovat - Pondělí 7. prosince 2009 ve 20:59 ® Jak.novi
-
Beer.Beda> Já nepsal, že bych tak chytal. Já psal, že by to bylo možný. Já kdybych měl možnost jít na sumce, nepřemýšlím a beru vláčák.
reagovat - Pondělí 7. prosince 2009 ve 20:17 ® Beer.Beda reakce na …
-
osprey> Tak to doufám, že tam bude kamera a bude to na dalším dílu feederu.Nebo to uvidim na vlastní oči.
reagovat - Pondělí 7. prosince 2009 v 19:42 ® osprey reakce na …
-
Beer.Beda> Myslím to vážně, ale ještě nemám ten klacek, co je na něj budu tahat. I když se Speedem heavy bych tu metrovku z vody vyhnal.
reagovat - Pondělí 7. prosince 2009 v 19:35 ® Beer.Beda reakce na …
-
Jak.novi> Ale proč budu trápit sumce na takové náčiní??Abych si dokázal, že to jde??Nebo, že mám super prut?Kdybych chtěl jít na sumce tak půjdu s cajkem kterým jsem si jist.Nemyslím, že by byl nějaký rozdíl v záběru, že sumec by zabral tak opatrně, že by ti k tomu pomohla feeder špička.A hlavně vydržíš koukat na špici 10 hodin v kuse aby se ani nepohla.Já teda ne.Dopadlo by to tak, že vrazíš prut někam, ať do stojanu nebo vidlí a půjdeš dělat něco jiného.
reagovat - Pondělí 7. prosince 2009 v 19:29 ® Jak.novi reakce na …
-
Beer.Beda> Jo to je možný, že to nejde dohromady, ale na dně bez překážek, by jsi toho sumce podle mně uvodil.
reagovat - Pondělí 7. prosince 2009 v 19:23 ® Beer.Beda reakce na …
-
Jak.novi> No máš to pěkně naučené.Nic proti neber to špatně, ale myslím, že feeder a sumec nad 100cm dohromady nejde.I když kdo ví.Viděl jsem video kde testovali feeder a praskl při zatížení nějakých 35kg pokud se nepletu.
Osprey> To myslíš vážně.Tak to bych se přišel podívat.
reagovat - Pondělí 7. prosince 2009 v 18:17 ® chosebaits
-
Feedr na sumce asi néééééé.Neříkám že ho nevytáhneš,ale pokud tam jsou někde nějaké vázky a zabere ti nějakej slušnej sumík,tak ho ani neuvidíš.
reagovat - Pondělí 7. prosince 2009 v 17:35 ® Jak.novi
-
No, když někdo myslí, že kravina sumec na feeder, tak proč by výrobci vyráběli pruty s označením extra heavy ? Jasně, do velice silných proudů, ale také k zdolávání velkých ryb! Samořejmě u sumce je problém vázek ve vodě. Tak je výhodné, lovit sumce tam, kde moc vázek není. Já sumce na feeder cíleně nelovím, ale asi bych použil průběžnou montáž s dvěma trojháčkama navázanými za sebou. V případě, že bys lovil na rousnici, zvol pouze jeden větší jednoháček. Jako nástrahu bych použil plotičku 10–15 cm. Těsně po době tření bych volil okounka, jelikož sumci by v něm neviděli potravu, ale predátora, který se jim pokouší sežrat jikry.
reagovat - Středa 30. září 2009 ve 21:26 ® osprey
-
Příští rok to taky zkusím. Teď už se mé zraky upírají jinam…
reagovat - Středa 30. září 2009 ve 20:42 ® MiK
-
Před měsícem nařece Moravě při lovu ostroretek (dosti tažná voda) na dva červíky + jedna kuku mi to šlukl sumík. Prut medium, kmen 17, návazec 12. Za deset minut byl venku. Necelých 80 čísel. Byl nechtěný, ale jde to. Dobrý adrenalin. Od té doby na XH feeder dávám mrtvého hrouzka, že si to rozdáme znovu, ale má asi bobky
reagovat)
- Neděle 27. září 2009 ve 14:55 ® hank mosher
-
pouzivam medium feeder, navijak stredni velikosti, kvalitni 0,25mm saturnu. jednoduchou prubeznou sestavu(kmen, prubezna zatez, zarazka, fous cca 65/75cm , vetsi jednohacek), zatez volim podle sily proudu. nastrazuju jednu rousnici nebo nekolik dendroben nebo kousky bile ryby. pokud je voda bez vetsich vazek tak se daji zdolat pohodlne kusy kolem metru. zabery vetsinou prichazeji tesne pred setmenim a po tme, pri zakaleny vode i pres den. feedrovani sumcu je prijemny zpestreni letnich veceru.
reagovat - Neděle 6. září 2009 v 0:12 ® osprey
-
Helle: Jsou maníci, co je na feeder cíleně žehlí. Tak do 130 cm zvládají, dál už se štěstím. Samozřejmě na to neberou tuctové medium.
Já to nedělám, musel bych hodiny koukat, jak mi do toho mlátí bílá ryba – u nás je sumec vzácné zboží.
reagovat - Sobota 5. září 2009 ve 22:30 ® Helle reakce na …
-
Kolego, ahoj, ale já jsem psal : pokud ho chci lovit cíleně
vůbec netvrdím, že sumec okolo metru se nedá na feederový prut vytáhnout
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 ve 3:06 ® osprey
-
Helle: Je feeder a feeder…
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 0:03 ® Helle
-
Chytám na feeder 5 roků.Nevím jestli už mám nárok nějak radit, ale myslím si, že rovnítko mezi slovem feeder a sumec ( pokud ho chci lovit cíleně ) je nesmysl.
reagovat - Úterý 1. září 2009 v 10:55 ® okoun27
-
ted jsem si na feeder zachytal sumíky do 40 cm
reagovata chtěl bych chytit tak šedesátku
- Pondělí 31. srpna 2009 v 17:50 ® Libor reakce na …
-
jeewee> nj, sumec dělá divadlo od začátku a amur až na konci
reagovat - Pondělí 31. srpna 2009 v 17:37 ® jeewee
-
Pánové, nejsem žádný super rybář, ale otázka kolegy na chytání sumců na feeder mi nepřijde nemístná. Chytám již několik let na medium feeder a jenom z letoška mám na kontě cca 6 amurů nad 70 cm ( z toho 2 nad 85 cm). NENÍ problém takovou rybu na feederu uvodit a bezpečně vytáhnout. Chce to jen trpělivost, cit a spolehlivé nářadí. Kdo říká, že není možné chytat na feeder ryby nad 80 cm, neví o čem mluví. A kdo někdy chytil amura kolem 80 cm a sumce kolem 1m, tak potvrdí, že je to srovnatelný souboj, dokonce bych řekl, že amur je bojovnější. Takže, pokud bude feeder medium Heavy, kbvalitní vlasec (nebo spíš šňůra) a dobrý naviják, tak myslím, že je to dobrý nápad. Tvrdit, že lze chytat sumce (na rousnici) pouze ze sumcařským vybavením (silný prut + multík) – ti je to samé, jako říct, že je možné chytat jen kapry na kaprařské pruty, mít pípáky a jako nástrahu mít boilies. Držím palce a sám to vyzkouším. Ahoj, Jeewee
reagovat - Pondělí 31. srpna 2009 ve 14:45 ® Iker
-
Sak toje logicke ze s feedrom na sumce nad 50 60 cm sa ist neoplati .. sumec je silna ryba .. a feeder je jemnucka technika lovu .. ja to pouzivam ako lov nastrahovych ryb .. ak chces chytat sumse kup si anto patricne vybavenie a potom sa nemusis nicoho bat … potom mozes tahan a sniri navijat bez toho abys a ti utrhla samozrejme musi mat ta snura patrisnu nosnost ..
reagovat - Pondělí 31. srpna 2009 v 9:54 ® Michall
-
s feederem na sumce nechoď, v sobotu jsem byl na rybách, chytal jsem nástražky na sumce, napíchnul jsem na háček dvě žížalky,nahazuji a čekám…dlouhou dobu nic nebere…najednou jemné poškubávání, trefuji se se zásekem do ryby a v první chvíli myslím, že jsem to pověsil…boj začíná…po pár kopancích do vlasce se boj uklidnuje a ryba začíná pouze jezdit u dna…vydávám se za ním s loďkou, ale ani to nepomáhá…do prutu se opírám co to jde a ryba ani netuší,že visí na prutě, pořád si plave v okruhu cca 50 metrů, nikam se nevzdaluje,občas vystoupá až 5m pod hladinu a zase pomalu klesá ke dnu:( podle mého měl cca 140cm(ale kdoví)na 0.10 pletenku jsem s ním proste nepohnul…po dvou a půl hodině „boje“ jsem se do toho začal opírat čím dál tím víc,až to prasklo…škoda, že jsem tu rybu alespoň neviděl
reagovat - Neděle 30. srpna 2009 ve 22:03 @ Iker
-
NA feeder sa sumci daju lovit ale len mali sumci na rieke … to je tak do 50 60 cm .. ja som sumciar a ked chytam nastrahove ryby taks a mi sem tam zapne aj takyto fuzaty kamarat takze neni problem ale na feeder sa urcite neoplati vecsich sumcov .. sumec je silna ryba .. a ked sa ti na udicu zapne 2metrovy kus je to makacka ho dostat nabreh alebo do lode
reagovattakze ak chces chytat sumcov .. kup si anto udicu multiplikator alebo sumcivy navijak o velkosti 80 90 alebo viac to ej na tebe k tomu patricnu snuru pretoze silon nema sancu a mas
- Úterý 21. července 2009 ve 13:19 ® okoun27
-
taky sem si ted chytil amura 66 a myslím že ba sumec víc nebojoval…jako při stejné velikosti nebo o něco málo větší
reagovat - Úterý 21. července 2009 ve 13:19 ® okoun27
- reagovat