Vyhledávání
Jak na sumce na feeder?
6.6.2009 | okoun27 | 17.759 zobrazení | 133 odpovědí
Ahoj chtěl bychse zeptat chci chytit sumce na feeder a potřeboval bych pár
rad jak na něho…budu chytat na řece asi 25 metrů široké..téměž
žádné překážky (jsou jedině u břehu)proud je dost klidný…(vím že
tam jsou sumci už je tam někdo chytil …a myslím sumce ve velikosti asi od
50-do 120 …jaké nástrahy ,montáž,čím vnadit,kam nahodit jaký silon
díky všem za odpovědi..
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 21. července 2009 ve 12:47 ® Libor reakce na …
-
Kubajs> to víš, amur to je torpédo..
reagovat - Úterý 21. července 2009 ve 12:27 ® Kubajs
-
Ted o prázdninách jsem si na feederu povodil amura 70cm tahal jsem ho tak deset minut a myslim že jsme byli oba plně vyčerpaní takže sumce na feeder bych nechtěl ani za nic
reagovat - Úterý 21. července 2009 v 9:06 ® Piranha
-
Podle mne hovadina.Feeder je o citlivem nadobicku a ne na nej rvat 40ku silon bo nejaky snury.To je jakobych sel se sumcovym klackem a multikem na kterym bych mel natocenou 0,10 na plotice. Kazda vec je na neco dobra feeder je dobrej i na dravce, ale tak na okouny a candaty a ne na sumce.
reagovat - Úterý 21. července 2009 v 0:16 ® Vrťa
-
No povím ti pokud si chceš zachytat sumíky na feeder tak prosím…Ale postačí ti filetka z rybky a házet těsně pod břeh sumíci do 80cm ti musí postačit co se týče větších exemplářů na ty zapomeň:) Strávil jsem u jednoho sumára dvě hodiny s feederem a přesto to bohužel nedopadlo.Feeder je jemný proutek,který ti má přinášet i nynějších časech kdy není dost velkých ryb požitek z každého souboje s rybou i menších rozměrů
reagovat - Neděle 7. června 2009 ve 21:09 ® HaD reakce na …
-
okoun27> přívlač bude myslím lepší
reagovat - Neděle 7. června 2009 v 18:09 ® Kubajs
-
Měl jsi na prutu umce kolem metru a když už ti zabere jakou máš jistotu že to bude kolem metru?
reagovat - Neděle 7. června 2009 v 17:00 ® 1Mara
-
No envým , ale mé Shimáno hevy by ho asi zmáklo , ale tak do toho 1–1,2m.
reagovat - Neděle 7. června 2009 v 16:51 ® okoun27
-
HaD:to je pravda lov větších sumců nemá smysl…tam kde chytám jsou sumci cca 70–80 cm nejčastěji ..a jeto řeka takže vúvahu přicházo asi jedině feeder nebo přívlač
reagovat - Neděle 7. června 2009 v 16:13 ® HaD
-
Cílený lov sumců na feeder podle mě má smysl pouze v místech s bohatou obsádkou ryb do cca 1m. Ale myslím si, že feeder k úspěšnosti a požitku nijak zvlášť nepřispěje. Sumec opatrně nebere a souboj na jemném prutu na položenou s čihátkem bude obdobným zážitkem. Na větší sumce je feeder nesmysl.
reagovat - Neděle 7. června 2009 ve 12:18 ® dedacek
-
Hák 3/0 až 6/0 , návazec pletenka nosnost 100 kg dlouhá 40–50 cm , karabina nosnost 15 kg , vlasec 50 , olovo podle síly proudu , prut 100 – 200 g . Přední vidlička pevná. druhý konec prutu na koleno , pro jistotu na prut položit ruku , brzdu na navijáku trochu povolit. Přeji kousky nejméně 150 cm.
reagovat - Neděle 7. června 2009 v 9:02 ® okoun27
-
když už je to tady máte už letos nějaké sumce…nebo nějakou jinou pěknou rybu
reagovat - Neděle 7. června 2009 v 8:56 ® okoun27
-
nechme to být ..chtěl jsem se jenom zeptat
reagovat - Neděle 7. června 2009 v 0:40 ® reakce na …
-
regulus> mezi námi rozumnými, jaká je relativně lepší volba na chytání sumce na feeder?
reagovat.Jen tak jsem plácnul,ale myslim si že já bych si vybral osobně 0.35,ikdyž na feeder máš pravdu
–Ale to už řekl Robur o čem je tento způsob
..Je jsme přemýšlel jak by se to dalo použít,děvče
DD
- Neděle 7. června 2009 v 0:22 ® regulus reakce na …
-
mannice> mezi náma děvčatama, feeder a 0,35 silon, taky dobrá rada.
reagovat)
- Neděle 7. června 2009 v 0:04 ® reakce na …
-
Robur> Tak jsem to nemyslel
reagovatJá si myslim,že přidáváš dobrý příspěvky,ale naváželi jste se do něj všici,tak jsem se to skusil trochu uklidnit
–jinač jak jdou rybky?
- Sobota 6. června 2009 ve 23:38 ® Robur
-
už mlčím
reagovat - Sobota 6. června 2009 ve 23:03 ® reakce na …
-
mckvak8>
Robur> Kluci já si myslim,že na plno témat tady nemá cenu ani odpovídat.Ale nejsi tu od toho aby si každýho poučoval jak je to špatný téma,ani já ne
reagovat..Prostě tobě to příjde jako výsměch,někomu to příjde stupidní a někomu naopak logický..Né každej má logický myšlení,aby si asi všechno domyslel sám a druhej zase nemá něco jinýho
..Myslim si že pokud se ti náký téma ve fóru nelíbí můžeš tam na začátku dát žádost,že jsi pro smazání a nic víc neuděláš..Já třeba kliknul i pro tohle téma
.Ale to neni nic proti nikomu,odpověděl jsem a myslim si že dál se tohle ani rozebírat nedá..To by pak bylo na"nasírací" všechno
- Sobota 6. června 2009 ve 22:47 ® ART
-
Nechme to tohle bejt každej strůjse svýho štěstí.
reagovat - Sobota 6. června 2009 ve 22:33 ® Robur reakce na …
-
mannice> ono je to dost samonasíracím způsobem zadané. Každý ví, že tam musí dát rybku či žoužalu a ještě se to dalo nahodit. Pak napíše, že záběry mají, ale v jiné větě se dovíme, že jiným způsobem by tam chytat nešlo. No a pak se dovíme, že je jeho známý na feedr chytá. Nevím co si o tom mám myslet, ale každopdáně si stojím za svým, že když chce někdo dělat něco blbě, tak se mu to snažím naznačit. Nikde jsem nenapsal, že to nejde.
Podobně se můžeme zeptat_ Jak olíznout elektrickou zásuvku pod proudem. Ano, můžeme se tahat za jazyk, trénovat jeho vyplazování, případně navlhčování, ale výsledek asi nebude nic moc.
reagovat - Sobota 6. června 2009 ve 22:07 ®
-
Já vás nechápu co tady řešíte!
reagovat..„okoun27“ se ptal na to jakou montáž,nástrahu má použít,čím vnadit a jaký silon mít..Toť vše!Jestli to je hovadina nebo neni,si myslim že je blbost řešit.Když ho to napadlo,tak ať si to skusí a buď mu to bude vyhovovat,nebo nebude.Za mě odpovim,nejlepší bude asi chomáč rousnic,montáž bych použil úplnou klasiku,olovo místo krmítka.A silon si dej podle sebe,já bych tam šoupnul tak 0.35 ..A když si to chceš vyzkoušet,tak do toho
..Ostatní sorry,ale příjde mi to zbytečný rejpání
- Sobota 6. června 2009 ve 22:06 ® -zruseno reakce na …
-
okoun27> Na sumce jsou tu spolehlivější metody, ale nejsem žádnej odborník.
reagovat - Sobota 6. června 2009 ve 22:03 ® skwor reakce na …
-
kamos007> Jo, tenkrát jsem se tam omylem připletl.
okoun27> Ta druhá věta dokazuje, že v té první kecáš. Ale hovadina to je, za tím si stojím.
reagovat - Sobota 6. června 2009 ve 21:54 ® okoun27
-
skwor:hej říkej si co chceš ale pár do metru jsem jich vyhát bez problému…a pochybuju že sumec 90cm bojuje víc než parma 70cm
reagovat - Sobota 6. června 2009 ve 21:51 ® okoun27
-
regulus:nechci nic říkat ale můj známý tam sumce chytá jenom na žížalu na feeder a devadesátku zdolal po pěti minutách
reagovat - Sobota 6. června 2009 ve 21:20 ® kamos007 reakce na …
-
skwor> nevím to jistě ale tebe jsem viděl v rybářském časopise. Vágner + pár mrňat tam drželi sumíka a tys v pozádí s dalšími se koukali.nevím jestli jsi to byl opravdu ty ale jestli ne tak ti byl dost podobné.
reagovat - Sobota 6. června 2009 ve 21:16 ® skwor reakce na …
-
padák> Jenom půlmetrový sumeček je v pohodě. Zadavatel otázky má mizivou představu jak by bojoval jenom o dvacet čísel větší, natož metrový.
reagovat - Sobota 6. června 2009 ve 21:13 ® -zruseno reakce na …
-
skwor> My když jsme je chytali, tak jsme ěli původně na úhoře, ale sumec se tam přemnožil. Takže místo hadů byli vousáči. Chytat je cíleně je fakt asi blbost.
reagovat - Sobota 6. června 2009 ve 21:00 ® skwor
-
Jak už psal Robur, je to hovadina. Když už se Ti omylem povede nějakého zapřáhnout, budeš z toho po…ej až za ušima a jestli ho po čase vůbec zdoláš, tak s tou polomrtvou rybou nepůjde udělat nic než jí zmasit.
reagovat - Sobota 6. června 2009 ve 20:22 ® regulus reakce na …
-
okoun27> původně jsem se k tomu nechtěl vůbec vyjadřovat, ale kurnik, jak chceš donutit sumca aby ti zabral na žížalu (nemyslím 20 cm). Zaprvé bys tam těch rosnic musel mít poněkud víc než jednu, za druhý na dně to vidím černě a za třetí vidím černě i to, kdyby ti zabral třeba jen metrovej, nepředpokládám, že máš na feederu vlasec nebo šňůru s nějakou větší pevností. Ale proč ne, jsou zde i lidé, co chodí na sumce s mušákem. Na závěr ještě otázka, měl jsi někdy na prutu metrovou rybu??? Nemyslím úplně přesně, ale aspoň něco kolem.
reagovat - Sobota 6. června 2009 v 19:09 ® okoun27
-
chápu že lov sumců vyžaduje čas ale tam jsou záběry celkem časté a většinou to bývá sumec a jiným způsobem by to tam šlo asi těžko
reagovat