Chytej.cz

Jak na sumce na feeder? necteno

6.6.2009 | okoun27 | 17.757 zobrazení | 133 odpovědí

Ahoj chtěl bychse zeptat chci chytit sumce na feeder a potřeboval bych pár rad jak na něho…budu chytat na řece asi 25 metrů široké..téměž žádné překážky (jsou jedině u břehu)proud je dost klidný…(vím že tam jsou sumci už je tam někdo chytil …a myslím sumce ve velikosti asi od 50-do 120 …jaké nástrahy ,montáž,čím vnadit,kam nahodit jaký silon
díky všem za odpovědi..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Sobota 6. června 2009 v 19:05 ® Libor
Libor

v tom případě průběžné olůvko, zarážka a háček se žouželou. Povol si brzdu, záběr sumce bývá energický.

reagovat
Sobota 6. června 2009 v 19:05 ® Robur
Robur

no ale o tom to je, co se chceš dovědět nového o nahazování žížaly? Feedr detekuje primárně opatrné záběry a nebo pomáhá chytat v proudu. Jak často očekáváš záběry? Pro mne je to otázka toho, že dám prut na sumce bokem na pípák a bavím se na feedr či jiným způsobem lovu.

reagovat
Sobota 6. června 2009 v 18:55 ® okoun27

robur:chci se jen něco nového dozvědět…myslím si že můj prut zvládne i větší rybu než metrového sumce..a nevím co je komplikovaného na nahození s mormální montáži a žížalou …vy nechápete že chci chytat malé sumce…a nemá cenu zas psát že na to může vlítnout i velký sumec

reagovat
Sobota 6. června 2009 v 18:53 ® Robur
Robur

oprava Tychler

reagovat
Sobota 6. června 2009 v 18:53 ® Robur
Robur

Libore, ještě se nevyjádřil pan Tycher:-D .

reagovat
Sobota 6. června 2009 v 18:51 ® Libor
Libor

jeddnoduše, prostě feeder na sumce vhodný není.

reagovat
Sobota 6. června 2009 v 18:49 ® Robur
Robur

okoune promiň, ale ci si jako od toho slibuješ? Povodit si rybu na poddimenzovaném prutu, kompilkovaný nához, který lze obejít zavážením. Je to prostě chcaní proti větru.

reagovat
Sobota 6. června 2009 v 18:42 ® okoun27

robur: od tebe bych ani normální odpověď nečekal..neboj na bič chytat nebudu mckvak8:ani tak silný feeder nebude potřeba ..já mám feeder medium/heavy a vydrží opravdu hodně tak s ním se jít na sumce do metru jít nebojím …jo zítra to jdu zkusit tak taky napiš jestli to zkusiš

reagovat
Sobota 6. června 2009 v 18:32 ® Robur
Robur

a až ho cyhtíš, tak ho budeš chtít chytit na bič. Neříkám že to není možné, ale dělat to cíleně je zhovadilost. Podobně se může lovec ptát, že chce ulovit slona prakem.

Každopádně si nezapomeň dát do krmítka nějkou bílou rybu, aby se sumci sjeli na místo a začali žrát.

reagovat
Sobota 6. června 2009 v 17:49 ® ART
ART

Nevypadá to na špatný nápad. Feeder má hodně síly ikdyž na to nevypadá a mnoho lidí ho odsuzuje s tím, že větší ryby se na něj nedaj chytat. Použil bych na to jeden ze silnějších feederů myslim ze se jim říká hevy master. Vlasec minimálně 0,25 s návazcem z pletené šňůry.Nástrahu bych použil svazek rousnic. Mám medium feeder a docela mě tahle myšlenka teď nadchla a asi to taky zkusim. Pak napiš jak jsi dopad.

reagovat
Sobota 6. června 2009 v 16:55 ® -zruseno

Na Sázavě jsme na feeder chytali sumečky cca. do 50cm na feeder. A montáž byla ta nejjednodušší, olůvko, zarážka a háček. Nástraha žížala, nebo nástražní rybička.

reagovat
Sobota 6. června 2009 v 16:51 ® okoun27

myslím si že chytat malé sumce na feeder není nci zpatného…samozřejmě sem nemyslem sumce nad 1,5m

reagovat
Sobota 6. června 2009 v 16:19 ® Bulldog.o
Bulldog.o

Odborník nejsem, ale nevím nevím, jestli je tohle nejšťastnější přání.. celkově se mi tento dotaz moc nezdá, tak jak pak to asi dopadne.. :-)

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1