Chytej.cz

Jak na sumce na feeder? necteno

6.6.2009 | okoun27 | 17.756 zobrazení | 133 odpovědí

Ahoj chtěl bychse zeptat chci chytit sumce na feeder a potřeboval bych pár rad jak na něho…budu chytat na řece asi 25 metrů široké..téměž žádné překážky (jsou jedině u břehu)proud je dost klidný…(vím že tam jsou sumci už je tam někdo chytil …a myslím sumce ve velikosti asi od 50-do 120 …jaké nástrahy ,montáž,čím vnadit,kam nahodit jaký silon
díky všem za odpovědi..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...
Čtvrtek 17. února 2011 ve 23:26 ® timbab reakce na …
timbab

Jak.novi> To asi ne :-)

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 21:42 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

timbab> Ony snad jeho příspěvky mají nějakou pointu? :-)

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 19:51 ® timbab reakce na …
timbab

břitva> A pointa?

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 19:49 ® břitva
břitva
:-D
reagovat
Neděle 30. ledna 2011 ve 23:42 ® hank mosher

Stroft> hele nekde niz si psal ze do 16.6. chodis na plavacku. zajimalo by me jestli nastrazuje bili cervy? ty potvory fousaty radi berou. taze co? zakazem pred 16.6. pouzivat bili cerv ,zizaly pri plavany? halibut pelety a koule na masovi bazi kaprarum? sumec je taky sebere.

reagovat
Neděle 19. prosince 2010 ve 13:58 ® timbab reakce na …
timbab

osprey> No třeba by to fungovalo :-))

reagovat
Neděle 19. prosince 2010 ve 13:54 ® osprey reakce na …
osprey

timbab> A není tam pak koule z hromady rousnic a několika zažraných ježdíků? To by byla meganástraha:-))

reagovat
Neděle 19. prosince 2010 ve 12:17 ® timbab reakce na …
timbab

osprey> Na podvoďák i 100 rousnic­.Největší zlo je ježdík,ten do sebe dokáže narvat všechno :-)

reagovat
Neděle 19. prosince 2010 ve 12:10 ® osprey reakce na …
osprey

Sander> To, co nastražuje Adam, už není problém dát na sumcařský prut. Jsou rybáři, co dávají chumáč z 20 – 30 rousnic. Když to najdou bílé ryby, můžou se potrhat.:-)

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 ve 20:53 ® timbab reakce na …
timbab

spike>

Sander> Já tam dám jednu a to co zbylo z té předchozí-takže dvě.

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 ve 20:50 ® spike reakce na …
spike

timbab> Já chytal na jednu a s ohledem na háček to stačilo:-)

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 ve 20:49 ® Sander reakce na …
Sander

timbab > aha, tak to já tam dám jednu, občas ju přehodím, pak hodím do trávy a tahnu domu.

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 ve 20:48 ® timbab reakce na …
timbab

Sander> Jj tak s takovým balíkem už to cílené je.Já většinou dávám 1–2 rousky a chytám všechno(od ježdíka přes parmu až po toho sumce).

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 ve 20:46 ® Sander reakce na …
Sander

timbab > já? Já viděl sumce tak akorát z rychlíku.
Pokud si vzpomínáš na jednoho zdejšího uživatele s nickem Adam, tak ten je na žížalu cíleně žehlil. Dával tam takovej balík rousnic, že tím vyselektoval i sedmdesátky prasečkiny.

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 ve 20:44 ® timbab
timbab

Ty chodíš se žížalou cíleně na sumce?Teď jsem si vzpomněl že na závodech v Pce(plavaná i feeder) se sumci taky tahaj-to jen že ta plavaná je k tomu ještě méně vhodná.

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 ve 20:40 ® Sander reakce na …
Sander

timbab > je.
Adam by ti to vysvětlil :-)

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 ve 20:28 ® timbab reakce na …
timbab

Robur> Ale zase s žížalou to není cílené :-D

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 ve 20:25 ® Robur
Robur

dobrá, opravuji: dle mého se podařilo vysvětlit, že chodit cíleně na velkou rybu s poddimenzovaným cajkem teoreticky lze, ale dobré to není, většinou to té rybě uškodí, ať už vyčerpáním nebo utržením

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 v 19:42 ® osprey reakce na …
osprey

Robur> Chytáš UL vláčku? Tak ten cajk vyhoď. Co když ti zabere velká ryba?

Co tvůj jeseter na srazu? Bylo to přiměřené jít na něj s takovým cajkem, co jsi měl, když jsou tam ještě daleko větší?

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 v 19:39 ® osprey reakce na …
osprey

Stroft> Ono to vypadá, že do tebe pořád jdu, ale mám pocit, že žijeme v úpně jiných světech. Neber to osobně, jen se snažím polemizovat a jsem tu dokonce za to placen.:-)

U nás by se lidi po… aby mohli chytat metrové sumce a dokonce i ty padesátky štiky.

Znám stovky lidí, co by dali nevím co za metrového sumce.

A co ti vláčkaři? Ti si chodí se svými pruty často hluboko pod 100 g odhozové zátěže chytit dvoumetrovou trofej?

Proč chodíme s feederem nebo matchkou na kapry? Co když zabere ten metrový? Proč s mušákem na štiky? Co si počne chudák muškař se stotřicítkou na sedmičce osmičce prutu?

Ale opravdu to skončíme. Je to věc osobního přístupu a u mě je to možná dané i tím, že u nás trofejní ryby neplavou anebo tak jedna v nadjezí.

Hodně zdaru.

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 v 19:29 ® Robur
Robur

dle mého se podařilo vysvětlit, že chodit cíleně na rybu s poddimenzovaným cajkem teoreticky lze, ale dobré to není, většinou to té rybě uškodí, ať už vyčerpáním nebo utržením

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 v 19:22 ® Stroft
Stroft

Já bych to uzavřel asi tak. Nikdy nevíme jak velký sumec zabere a proto je k tomu potřeba odpovídající náčiní. Ruku na srdce, kdo chce chytat metrové sumce nebo 50sátky štiky,že :-) Každý toužíme po trofejních rybách a zůstat stát na břehu s polámaným feederem či utrženou sestavou a následně se dohadovat v hospodě co jsem to za hovado měl vlastně na prutu je hloupost a nevyzrálost daného rybáře.

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 v 18:58 ® osprey reakce na …
osprey

Robur> Co se podařilo nebo nepodařilo?
Je fakt, že na žížalu se sumci menších velikostí chytají odnepaměti. Záběry těch větších jou méně časté, i když občas taky jsou. Další fakt je, že s těžkým feederem to jde zrovna u sumců docela dobře – sáhne na to a má ji. Šlo by to i s kaprákem. To by bylo lepší nebo horší? A třetí fakt je, že jsou lidi, co takhle chytají už roky a utrhnou míň ryb než většina vláčkařů.

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 v 18:34 ® Robur
Robur

myslím, že okounovi27 se to podařilo vysvětlit, že to není dobré řešení, tak bych to nechal spát, než se toho další méně znalý rybář chytí

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 v 18:17 ® osprey reakce na …
osprey

Stroft> Ad kartáče: Jsem jeden z mála vláčkařů, který tvrdí, že na sumčí přívlač by se měl používat návazec. Ideální je Hardmono. Úseků se sumci menší velikosti znám dost, já mám spíš problém dostat se někam, kde je ryba 130+ něco víc než náhoda.

Paradoxně vláčka mi přijde jako větší problém. Dnes sumce vláčí spousta lidí, někteří s cajkem, který i mě přide hrubě podceněný. Ale s devadesátikilovou pletenkou to nejde. Já používám 20 – 30 kg. Co řekneš všem těm vláčkařům? Oni toho urvou dost a na wobu je šest háčků…

A pokud jde o feeder, zatím jsem ryze na sumcích nebyl. Pár jsem jich chytil na žížaly náhodně – do cca 75 cm. Zažraný byl jeden – ten úplně nejmenší, asi 25 cm a to proto, že jsem na to jeho pocukávání nereagoval v domění, že mi drbe nějaká ploťka.

Pokud to shrneme – sumci se na feeder reálně loví, někdo to dělá i pravidelně. Cajk je zhruba prut na 150 – 200 g a vlasec třicítka. Je třeba vybrat dobrý flek – ideálně tažný regulovaný úsek bez vázek. Někde v pařezech to nemá cenu. Já to neodsuzuju a snažím se to vidět realisticky. Nic víc.

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 v 17:52 ® timbab reakce na …
timbab

Stroft> Já ti jen říkám že jsem na feeder vytáhnul sumců celkem dost a žádnej neměl háček v jícnu.Pokud máš potřebu mě shazovat tak si ji klidně ukoj.A nemusím chodit po forech abych mohl tvrdit to či ono.Nepapouškuju ale říkám jen své zkušenosti ne nečí cizí;-)

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 v 17:48 ® Stroft reakce na …
Stroft

timbab> Já jsem po forech chodil 20let, než jsem si dovolil tvrdit to či ono:-( Ale ty to zřejmě nepotřebuješ, ty ses už jako C.Noris narodil:-))

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 v 17:43 ® timbab reakce na …
timbab

Stroft> Nepotřebuju žádný forum.A o rovnání háčku to je hezké ale osprey psal že se zamotá šňůra-to ty háky pak rovná sumec jo?Mě ty tvoje vysvětlení přijdou takový zajímavý ale taky se tě nechci dotknout.

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 v 17:39 ® Stroft reakce na …
Stroft

timbab> Nechci se tě dotknout, tak raději bez komentáře. Ps. zajdi si k sousedů na sumcařské forum, tam možná pochopíš:-))

reagovat
Sobota 18. prosince 2010 v 17:35 ® timbab
timbab

Stroft> Opět se zeptám:Jak jsi přišel na to že to bude mít v jícnu?

reagovat
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...