Vyhledávání
Potěžkání štiky
30.5.2009 | dedacek | 12.600 zobrazení | 160 odpovědí
Potěžkáváte (přizvedáváte) štiku při lovu na rybku na lehko tak, aby jste zjistili váhu štiky před zásekem nebo vykouříte cígo a pak zasekáváte?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 31. května 2009 v 15:43 ® sulda135
-
Já jsem doteď chytal jen na rybyčku a kdyz tu stiku nechate kousek jet pak seknete tak to nema vubec daleko a normalne se to setrne vytahne peanem obcas se zaber nepovede a ryba tam není kuli predcasnemu zaseknuti ale lepsi nez aby to mnela az v ..... ted zacinam s lehkou přívlačí naplno a myslim ze oba zpusoby lovu jsou dobre,jen se musi delat dobře
reagovat - Neděle 31. května 2009 v 15:23 ® dodorider
-
pardnon doplnim moc neublizuji!! preci jen se ta ryba pichne
reagovat - Neděle 31. května 2009 v 15:22 ® dodorider
-
tak ci onak tato debata nic neovlivni, ja proste 16. jdu k vode s vybavou na ultralehkou a lehkou privlac, kde pouze u rotacnich trpitek pouzivam hacky s protihrotem, alespon me hreje, ze tem rybam neublizuji.
reagovat - Neděle 31. května 2009 ve 12:30 ® dedacek
-
Rybaření je zábavou gentelmanů. Jednou větších, po druhé menších a na konci řetězu jsou ti , kteří slovo gentleman neznají. Každý způsob rybolovu má svoje pro i proti. Čím víc budeme tajit před mládeží , tím víc je to bude zajímat. Na zahájení budu začínat woblerem, vláčením prochytám větší kus řeky a je rychlejší . Za tmy si půjdu na sumce na rybku. Nejsem na tom tak špatně, abych si nemohl dovolit brodit za příznivého počasí jen v plavkách. Budete-li si někdy vybírat spolupracovníka, podřízeného pošlete jej na ryby. Během dne zjistíte všechno .
reagovat - Neděle 31. května 2009 ve 12:01 ® cercer reakce na …
-
regulus> vsadím se,že jsi nikdy na Skalce nechytal!!!
reagovat - Neděle 31. května 2009 v 11:42 ® regulus reakce na …
-
dodorider> asi každej z nás viděl dost hnusu, jak jsem psal, nic není jen černý nebo bílý a je to hlavně o lidech. Byly kdysi doby, kdy jsem seděl na přehradě na skalce, to mi bylo o fous míň jak teď tobě, jednou udicou jsem se bavil z nástražníma rybičkama a v tom hejnu měl hozenou rybičku na kaču, několikrát za den si přijela teta zubatá na sváču. A věř mi, že nebylo nutný po záběru vykouřit cigáro a taky málokterá byla chycená jinak než za okraj tlamy. Dnes z různých důvodů chodím převážně jen vláčet a mušit, ale z druhé strany si v klidu sednu jen ta k vodě a nahodím na rybičku. Nevidím v tom nic špatnýho, je to jen jinej způsob lovu. A až mi za pár let bude stejně jako dědáčkovi nebo ještě víc, tak možná budu rád, když si na tu rybičku nahodím, abych si mohl u vody sednout.
reagovat - Neděle 31. května 2009 v 9:43 ® dodorider reakce na …
-
regulus> jasny, uznavam, mas pravdu, ale z me strany zkusenosti sem videl dost (hnusu), rybare co chytali na rybicku, vylozene sli po candatech a davali trojhaky! takze candos 30cm v 75% plaval brichem vzhuru, nemyslel sem tim nic proti lovu na rybicku, ale co treba ten lov prizpusobit, mame dnes bezprotihotove hacky atd. nebo si myslim ze hacek neni az tak drahy, aby ho rybar nemohl ukousnout a navazat novy. Rbe ten hacek nevadi pokud nema sesita travici mista, produkuje tekutiny co ten kov rozleptaji.
reagovat - Neděle 31. května 2009 v 8:39 ® LuboO reakce na …
-
regulus> sice som vlackar a na rybku nechytam, ale toto si napisal pekne a podpisal by som sa pod to. Vsetko ma svoju svetlu aj temnu stranku. Ide len o to, komu ktory styl viac sedi a vyhovuje.
reagovat - Neděle 31. května 2009 v 1:04 ® regulus reakce na …
-
dedacek> to co jsi napsal: „Generace rybářů o 30 let starších než já chytala, pokud vím timto způsobem a štik bylo více než dnes …“ trochu zavání demagogií, stejně jako já víš, že moc lidí dravce nechytalo, rybářů bylo mnohem míň a o technických parametrech tehdejšího a současnýho rybářskýho vercajku diskutovat je blbost. To jen na okraj.
Vím dost přesně co myslíš a asi i tuším, co jsi chtěl sdělit, ale musím kapinku souhlasit s Kubasem, načít na internetu zrovna tohle téma je tak trochu vachrlatý. Chodí sem spousta náctiletých kteří si něco přečtou, horkokrevně to začnou zkoušet a neštěstí je na světě.
dodorider> trochu se zamysli, to že ty lov na rybku neuznáváš je tvůj problém (taky nechápu proč ho neuznáváš), nicméně je to povolenej způsob lovu. Kydy o tom, že když se chytá na rybku, tak to má štika vždycky zažraný jsou holej nesmysl, zrovna tak jako iluze o neškodnosti přívlače. Všecko má svoji černější stranu. No a hlavně je to o přístupu lidí. Je pravda, že je toto fórum kapinku tematicky nešťastný, ale to neznamená, že je nutný tady tak vehementně prosazovat svoje vláčkařský ego.
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 22:39 ® dodorider reakce na …
-
jak to bylo mysleno
reagovat???
- Sobota 30. května 2009 ve 22:34 ® kubas reakce na …
-
dedacek> zkus zapřemýšlet, přečíst si to zpětně a třeba na něco přijdeš. Takový rady
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 22:18 ® dedacek reakce na …
-
kubas> Co je na tom mládeži nepřístupné?
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 22:16 ® dedacek reakce na …
-
dodorider> Můžu jen za svoje okolí: tam kde sedělo i 15 rybářů sedí 2–3.Dřív se mohlo přívlačí až od září, a chodila jen malá část rybářů, spíš to byly bílé vrány. Když poraníš štíče sebemíň , pořád je to poranění a ZA TEBOU JDOU DALŠÍ o prázdninách projde za sebou taky 20 vláčkařů za den. V září zbývá v řece pár oškubaných štíčat . Kluci je to povolené, můj i váš způsob rybolovu, a každý máme svůj názor ale měli bychom se všichni trochu nad tím zamyslet. I pro mne , staříka je totiž pohodlnější vzít si prut, stádo woblerů a jde se na věc.
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 22:16 ® kubas
-
Kurňa to je debata, já doufám, že to nečtou začínající rybáři
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 21:56 ® dodorider reakce na …
-
dedacek> presto lov na rybku neuznavam, dnes jsou tu techniky, ktere dokazou udelat naprostou kopii vsech moznych nastrah. A drive tu bylo vice stik, protoze dnes je zde hodne hladovych rybaru, ktery kreckuji,jasny vemte si rybu domu, ale jako lovec by to melo byt tak, ze ji hned skonzumuji a nekreckujte.Kdyz vidim jak rybar nese domu spokoro pokazde co ho u te vody vidim dva kusy, je mi toho uplne lito, ja osobne si vemu za celou sezonu domu okolo 8 ryb, a ty jdou jeste v ten den na gryl ci na maslo, ale to sem odbocil od vody do kuchyne.
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 21:40 ® dedacek reakce na …
-
dodorider> Jo to je skoro ono.
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 21:39 ® dedacek reakce na …
-
Robur> Generace rybářů o 30 let starších než já chytala, pokud vím timto způsobem a štik bylo více než dnes. Samozřejmě vysranci (už mi bylo za toto slovo vynadáno – mám psát vykutálenci) existovali, existují a budou existovat.
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 21:30 ® dodorider
-
tak jinak tata pokazde odhadoval!!! velikost stiky dle skubani lehce prisponoval vlasec a pokud stika skubala hodne bezne to byla mala sticka tak ji to vytahnul z huby.
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 21:27 ® Robur
-
no, právě vám mezi řádky naznačuji, jakou těmito informacemi děláte štikám službu, páč až si to tady přečtou méně zkušení rybáři, tak tyto vaše suverénní informace vemou jako hotovou věc. Tj. chytání bez lanka a testování záběru umělým prodlužováním braní ryby, než vlastně vyhodnotí, jak velká štika jim bere.
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 21:19 ® dedacek reakce na …
-
Robur> Omyl musíš trénovat a učit se, učit se a atd.
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 21:18 ® dedacek reakce na …
-
dodorider> nikdy nic není na 100 procent, vždy existuje odchylka.
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 21:05 ® dodorider reakce na …
-
dedacek> tohle ale neni vzdy pravidlem! Stiky sem sledoval v akvariich a muzu rict 30cm sticka vypalila na 8cm rybku a sla od hlavy v tu ranu zmizelo 2/3 rybicky
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 21:04 ® Robur
-
jak tak sleduji, tak při troše zkušeností ani není třeba na ryby chodit, páč někteří vědí co se pod vodou děje, jak se tam ryba chová a jak je veliká. Navíc je to prezentováno pomalu tak, že se s touto vlastností rybář narodil.
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 21:00 ® dedacek reakce na …
-
dodorider> Štika ti vezme rybičku obvykle napříč.Potom hledá klidné místo. Pak si štika rybku rovná, přehazuje hlavou dopředu. Všechny tyto fáze lze poznat dle pohybů splávku.Nakonec začne žrát. Na to co popisuješ by jsi musel chytat na velmi malé rybky.
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 20:51 ® dodorider reakce na …
-
dedacek> tak ja k te vode chodim se odreagovat ne vrazdit, bavi me si s tou rybou hrat a mam rad cestny boj, tedy bez lanek. vyndal sem z vody krasne kusy, aspon tedy pro me, jako je candat 80cm, stika 90cm, sumce pres metr a pokazdy sel zpet. Jo, kdyz mam chut na rybu, zajdu na candose okolo 50cm, nebo pstruha. Jiste, je to v rukach, ale co kdyz ti po rybce vyjede sticka 35cm a povede se ji nasoukat rybicku az k zabrum, ta to vetsinou nepusti a je po ni. Navic mordujes jine drobne bile ryby, dokonce nekteri maji v rizkovnici bolinky, tloustiky a jine ryby.
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 20:46 ® Sander reakce na …
-
dedacek > a kolik těch štik zkurvíš než se to naučíš?
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 20:44 ® dedacek reakce na …
-
dodorider> zasekneš jen tu štiku, kterou si chceš odnést,Chce to jen trochu cviku a citu v rukách.
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 20:15 ® dodorider
-
taky se mi nezamlouva lov na rybku,ale pokud uz nekdo takto chyta, tak by mel mit patricne nacini, jako je vice navazcu, aby rybe nerval z hloubky tlamy hacek, ale ukousl jen vlasec a pokud mozno pouzivat bezprotihrotove hacky, ketere jiz uzivam 3 rokem a sem spokojen, hlavne u candatku, nekteri toho twistera vemou ze jde tesne k zabrum a tim ho nemusim mordovat. Znam experty, krety misto peanu uzivaji kombinacni kleste ( magori) a nez aby tomu 30cm candosi nechali hacek v tlame, rvou ho ven a pak ho pustej, candat brichem nahoru mizi v proudu. Jenze podle me je zaroven nesetrne, kdyz rybar sportovec ryby morduje na brehu a 15 min je foti, to je to same!
reagovat - Sobota 30. května 2009 v 19:30 ® dedacek
-
skwor> Jde jeden expert poraní trošíčku, jde druhý, třetí ...... A ve výsledku je voda bez štik
reagovat - Sobota 30. května 2009 v 19:27 ® dedacek
-
skwor> Poraním tolik, kolik si odnesu. Nezraňuji štiky, abych se mohl vyfotit s kusem o velikosti 30 cm, po případě o kousek větší. Nezraňuji štičky proto, abych mohl říct : " To jsem si dnes zachytal, vytáhnul a pustil jsem 10, 20 pidiryb.
skwor>
reagovat