Chytej.cz

Dá se u nás ještě chytit karas obecný? necteno

26.5.2009 | Leník | 20.749 zobrazení | 174 odpovědí

Dozvěděla jsem se, že u nás žije převážně karas stříbřitý a je pravda, že na řece jsem obecného ještě nechytila. Prý se stříbřitý snaží obecného vytlačit tím, že jsou u nás jen jeho samice a ať se skříží s jakoukoliv rybou, je z něj zase jen karas stříbřitý samice. Je to tak?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 7. června 2009 ve 20:52 ® standas reakce na …
standas

chosebaits> 20cm? tak to je jich tam asi mnoho,přesnější lokalitu dát nemůžeš?

reagovat
Neděle 7. června 2009 v 17:29 ® chosebaits
chosebaits

U nás ,to je okolí Kadaně,akorád jsou to prckové do 20cm.Na srazu bych se měl ukázat.

reagovat
Neděle 7. června 2009 v 17:16 ® cormoran reakce na …
cormoran

standas> V poho, napsal jsem to trochu nešťastně:-)

reagovat
Neděle 7. června 2009 v 16:32 ® 1Mara reakce na …
1Mara

chosebaits> doraž na sraz a pudeš k výslechu aby jsme je mohly vysadit :-D

reagovat
Neděle 7. června 2009 v 15:14 ® standas reakce na …
standas

chosebaits> kámo a to je kde u nás,rádbych pár kousků vysadil někde u nás?

reagovat
Neděle 7. června 2009 v 15:09 ® standas reakce na …
standas

cormoran> aha chápu,tak to soráč.

reagovat
Neděle 7. června 2009 ve 12:09 ® chosebaits
chosebaits

Dá se chytit,tady u nás jih je víc než stříbrňáku.

reagovat
Neděle 7. června 2009 ve 12:08 ® cormoran reakce na …
cormoran

standas> Jestli myslíš fota ode mne, tak tam obecňák je. Posílal jsem je k příspěvku proto, že proutnik zaslal dle mě na 99% stříbrňáka, tak jsem mu pro porovnání poslal 2 fotky obecňáků:-)

reagovat
Neděle 7. června 2009 ve 12:05 ® cormoran reakce na …
cormoran

standas> Na kterých fotkách máš na mysli?

reagovat
Neděle 7. června 2009 v 6:44 ® standas reakce na …
standas

cormoran> asi tě sklamu ale na těch fotkách je na 1000000% KARAS OBECNÝ!!! :-)

reagovat
Sobota 6. června 2009 v 11:33 ® cormoran reakce na …
cormoran

1Mara> Škoda, že se k tomu nevyjádřil nikdo jiný. Nikdo není neomylný, ale za svým názorem si stojím:-)

reagovat
Sobota 6. června 2009 v 11:19 ® 1Mara reakce na …
1Mara

kety.vydra> Ale mně jde hlavně o karase obecného :-)

reagovat
Sobota 6. června 2009 v 10:06 ® kety.vydra
kety.vydra

(Postřeh)Já teda nevím jak vy,ale mám za to,že stříbrňák se těžko bube křížit…Pokud jsou to samé samice (u stříbrňáků) jak se tvrdí a k oplodnění jim stačí sperma jiných kaprovitých ryb,víte kolik by se muselo chytat různých kříženců s karasem stříbřitým? A ono kde nic tu nic…Lovu zdar.

reagovat
Sobota 6. června 2009 v 0:29 ® 

Nevim co je na tom pravdy,ale celkem devastuje vodu v který je ale nevim cim…Jestli se teda nepletu

reagovat
Sobota 6. června 2009 v 0:28 ®  reakce na …

1Mara> Karásci jo karásci,musim říct že tyhl epotvory mi dělali zatim nejzajímavější záběry za celý moje rybářský období:-D .A to je celkem sakra dlouho .Ale jinak si myslim ze jich ani neubejvá..Moc rybářů tuhle rybu nemělo a třeba nemá rádo,ale mě se líbí:-)

reagovat
Pátek 5. června 2009 v 17:56 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Alov> No oni když jsou malí tak to tak dobře nejde poznat , Piranha jich nachytal belík a taky bych řekl že to jsou pravý, ale Cormoš s Luciem mu hned napsali že ať se naučí poznávačku ryb že to jsou stříbrňáci jako vyšitý :-((

reagovat
Pátek 5. června 2009 v 17:51 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Alov> Spíš jen mámu ( krkavčí a kukačkovku ) :-D

reagovat
Pátek 5. června 2009 ve 12:08 ® Alov reakce na …
Alov

1Mara> Pokud měl špatného rodiče a není do zlatova, tak jde :-D

reagovat
Pátek 5. června 2009 v 10:53 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Alov> Ahoj chlape tak natodlencto je odborník Cormorán , projdi si za poslední dobu dizkuzi Ústí a tam je Pirna má a já tam dal taky foto a jsou to prý obecnáci :-) Taky se vnich nevyznám :-)

reagovat
Pátek 5. června 2009 v 10:09 ® Alov
Alov

Stříbrňák dycky dostane pecku za uši a jde kámošovi do kurníku. Na jednom malém rybníčku u nás už jsem tomu trošku pomohl a častějším úlovkem je obecňák. Jde o to, jestli není sprzněný stříbrnákem. To nepoznám :-((

reagovat
Pátek 5. června 2009 v 9:53 ® drobcek

Nádherná ryba… Škoda, že čím ďalej ich je menej a menej. U nás sa dajú chytiť už len na niekoľkých menších jazierkach… Kedysi ich bolo na Váhu veľa (tak 15 rokov späť) ale už 4 roky som ho na tečúcej vode nechytil. Vytlačil ho karas striebristý. Škoda…

reagovat
Čtvrtek 4. června 2009 ve 23:57 ® Filip00
Filip00

já chytil v neděli na Berounce měl kolem 30 – 33cm a sežral mi rousnici kolem 17cm a jak bejčil kluk jeden ušatej

reagovat
Čtvrtek 4. června 2009 ve 23:52 ® HaD
HaD

já mám karásky na tůni u chaty, kde se zrodila moje láska k rybařině. S dědou jsem je tam už před cca 31 lety (ve třech letech) chytal na lískovej prut. Když tuhle krásnou zlaťoučkou rybu vidím, padá na mě nostalgie a vzpomínám. Tůňka má obyvatele pořád stejné, jen jsou to zdegenerovaní zakrslíci, kteří nemají více než 15–20 cm. Spíše okolo 8–12. V létě si snad nějakého chytím a zavzpomínám. Foto slibuji, že dodám :-)

reagovat
Čtvrtek 4. června 2009 ve 23:34 ® sumecryba
sumecryba

Dá se ještě chytit obecňáků dost tady na Vltavě 6,ale vysazováním z rybničních revírů se sem začíná těch stříbrňáků dostávat čím dál tím víc.A to si myslím že to není moc dobré.

reagovat
Pátek 29. května 2009 v 19:14 ® cruel00
cruel00

reagovat
Pátek 29. května 2009 ve 12:55 ® cormoran reakce na …
cormoran

1Mara> O jedný vodě ješte vím…

reagovat
Pátek 29. května 2009 v 9:51 ® 1Mara reakce na …
1Mara

cormoran> Já jim tramfuzi dávat nebudu sám jí mám málo :-)) ).
No ,ale kde je vzít ty nový , aby se to dalo do pohybu ??????

reagovat
Pátek 29. května 2009 v 7:54 ® cormoran reakce na …
cormoran

1Mara> Tam kde o nich víš, tak tam už jsou prej hezkejch pár desítek let, takže budou asi krapet zprskaný a z toho výtěru jich nejspíš moc nedoroste. Chtělo by to novou krev…

reagovat
Pátek 29. května 2009 v 1:32 ® 1Mara
1Mara

No jak to tak pozoruji já tak vím o karasech , ale ti mají okolo 30cm a výš , ale otázka zní kde jsou malí? přijdemi že se přestávaj vytírat :-)

reagovat
Čtvrtek 28. května 2009 ve 20:09 ® standas
standas

hýba> budiž ti ke cti když pár kousků odlovíš a přeneseš do jiné lokality ale pozOr aby tam nebyl KARAS STŘÍBŘITÝ!!!

reagovat