Vyhledávání
Dá se u nás ještě chytit karas obecný?
26.5.2009 | Leník | 20.749 zobrazení | 174 odpovědí
Dozvěděla jsem se, že u nás žije převážně karas stříbřitý a je pravda, že na řece jsem obecného ještě nechytila. Prý se stříbřitý snaží obecného vytlačit tím, že jsou u nás jen jeho samice a ať se skříží s jakoukoliv rybou, je z něj zase jen karas stříbřitý samice. Je to tak?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 7. června 2009 ve 20:52 ® standas reakce na …
-
chosebaits> 20cm? tak to je jich tam asi mnoho,přesnější lokalitu dát nemůžeš?
reagovat - Neděle 7. června 2009 v 17:29 ® chosebaits
-
U nás ,to je okolí Kadaně,akorád jsou to prckové do 20cm.Na srazu bych se měl ukázat.
reagovat - Neděle 7. června 2009 v 17:16 ® cormoran reakce na …
-
standas> V poho, napsal jsem to trochu nešťastně
reagovat - Neděle 7. června 2009 v 16:32 ® 1Mara reakce na …
-
chosebaits> doraž na sraz a pudeš k výslechu aby jsme je mohly vysadit
reagovat - Neděle 7. června 2009 v 15:14 ® standas reakce na …
-
chosebaits> kámo a to je kde u nás,rádbych pár kousků vysadil někde u nás?
reagovat - Neděle 7. června 2009 v 15:09 ® standas reakce na …
-
cormoran> aha chápu,tak to soráč.
reagovat - Neděle 7. června 2009 ve 12:09 ® chosebaits
-
Dá se chytit,tady u nás jih je víc než stříbrňáku.
reagovat - Neděle 7. června 2009 ve 12:08 ® cormoran reakce na …
-
standas> Jestli myslíš fota ode mne, tak tam obecňák je. Posílal jsem je k příspěvku proto, že proutnik zaslal dle mě na 99% stříbrňáka, tak jsem mu pro porovnání poslal 2 fotky obecňáků
reagovat - Neděle 7. června 2009 ve 12:05 ® cormoran reakce na …
-
standas> Na kterých fotkách máš na mysli?
reagovat - Neděle 7. června 2009 v 6:44 ® standas reakce na …
-
cormoran> asi tě sklamu ale na těch fotkách je na 1000000% KARAS OBECNÝ!!!
reagovat - Sobota 6. června 2009 v 11:33 ® cormoran reakce na …
-
1Mara> Škoda, že se k tomu nevyjádřil nikdo jiný. Nikdo není neomylný, ale za svým názorem si stojím
reagovat - Sobota 6. června 2009 v 11:19 ® 1Mara reakce na …
-
kety.vydra> Ale mně jde hlavně o karase obecného
reagovat - Sobota 6. června 2009 v 10:06 ® kety.vydra
-
(Postřeh)Já teda nevím jak vy,ale mám za to,že stříbrňák se těžko bube křížit…Pokud jsou to samé samice (u stříbrňáků) jak se tvrdí a k oplodnění jim stačí sperma jiných kaprovitých ryb,víte kolik by se muselo chytat různých kříženců s karasem stříbřitým? A ono kde nic tu nic…Lovu zdar.
reagovat - Sobota 6. června 2009 v 0:29 ®
-
Nevim co je na tom pravdy,ale celkem devastuje vodu v který je ale nevim cim…Jestli se teda nepletu
reagovat - Sobota 6. června 2009 v 0:28 ® reakce na …
-
1Mara> Karásci jo karásci,musim říct že tyhl epotvory mi dělali zatim nejzajímavější záběry za celý moje rybářský období
reagovat.A to je celkem sakra dlouho .Ale jinak si myslim ze jich ani neubejvá..Moc rybářů tuhle rybu nemělo a třeba nemá rádo,ale mě se líbí
- Pátek 5. června 2009 v 17:56 ® 1Mara reakce na …
-
Alov> No oni když jsou malí tak to tak dobře nejde poznat , Piranha jich nachytal belík a taky bych řekl že to jsou pravý, ale Cormoš s Luciem mu hned napsali že ať se naučí poznávačku ryb že to jsou stříbrňáci jako vyšitý
reagovat - Pátek 5. června 2009 v 17:51 ® 1Mara reakce na …
-
Alov> Spíš jen mámu ( krkavčí a kukačkovku )
reagovat - Pátek 5. června 2009 ve 12:08 ® Alov reakce na …
-
1Mara> Pokud měl špatného rodiče a není do zlatova, tak jde
reagovat - Pátek 5. června 2009 v 10:53 ® 1Mara reakce na …
-
Alov> Ahoj chlape tak natodlencto je odborník Cormorán , projdi si za poslední dobu dizkuzi Ústí a tam je Pirna má a já tam dal taky foto a jsou to prý obecnáci
reagovatTaky se vnich nevyznám
- Pátek 5. června 2009 v 10:09 ® Alov
-
Stříbrňák dycky dostane pecku za uši a jde kámošovi do kurníku. Na jednom malém rybníčku u nás už jsem tomu trošku pomohl a častějším úlovkem je obecňák. Jde o to, jestli není sprzněný stříbrnákem. To nepoznám
reagovat - Pátek 5. června 2009 v 9:53 ® drobcek
-
Nádherná ryba… Škoda, že čím ďalej ich je menej a menej. U nás sa dajú chytiť už len na niekoľkých menších jazierkach… Kedysi ich bolo na Váhu veľa (tak 15 rokov späť) ale už 4 roky som ho na tečúcej vode nechytil. Vytlačil ho karas striebristý. Škoda…
reagovat - Čtvrtek 4. června 2009 ve 23:57 ® Filip00
-
já chytil v neděli na Berounce měl kolem 30 – 33cm a sežral mi rousnici kolem 17cm a jak bejčil kluk jeden ušatej
reagovat - Čtvrtek 4. června 2009 ve 23:52 ® HaD
-
já mám karásky na tůni u chaty, kde se zrodila moje láska k rybařině. S dědou jsem je tam už před cca 31 lety (ve třech letech) chytal na lískovej prut. Když tuhle krásnou zlaťoučkou rybu vidím, padá na mě nostalgie a vzpomínám. Tůňka má obyvatele pořád stejné, jen jsou to zdegenerovaní zakrslíci, kteří nemají více než 15–20 cm. Spíše okolo 8–12. V létě si snad nějakého chytím a zavzpomínám. Foto slibuji, že dodám
reagovat - Čtvrtek 4. června 2009 ve 23:34 ® sumecryba
-
Dá se ještě chytit obecňáků dost tady na Vltavě 6,ale vysazováním z rybničních revírů se sem začíná těch stříbrňáků dostávat čím dál tím víc.A to si myslím že to není moc dobré.
reagovat - Pátek 29. května 2009 v 19:14 ® cruel00
-
dá
reagovat - Pátek 29. května 2009 ve 12:55 ® cormoran reakce na …
-
1Mara> O jedný vodě ješte vím…
reagovat - Pátek 29. května 2009 v 9:51 ® 1Mara reakce na …
-
cormoran> Já jim tramfuzi dávat nebudu sám jí mám málo
reagovat).
No ,ale kde je vzít ty nový , aby se to dalo do pohybu ?????? - Pátek 29. května 2009 v 7:54 ® cormoran reakce na …
-
1Mara> Tam kde o nich víš, tak tam už jsou prej hezkejch pár desítek let, takže budou asi krapet zprskaný a z toho výtěru jich nejspíš moc nedoroste. Chtělo by to novou krev…
reagovat - Pátek 29. května 2009 v 1:32 ® 1Mara
-
No jak to tak pozoruji já tak vím o karasech , ale ti mají okolo 30cm a výš , ale otázka zní kde jsou malí? přijdemi že se přestávaj vytírat
reagovat - Čtvrtek 28. května 2009 ve 20:09 ® standas
-
hýba> budiž ti ke cti když pár kousků odlovíš a přeneseš do jiné lokality ale pozOr aby tam nebyl KARAS STŘÍBŘITÝ!!!
reagovat