Vyhledávání
Dá se u nás ještě chytit karas obecný?
26.5.2009 | Leník | 20.817 zobrazení | 174 odpovědí
Dozvěděla jsem se, že u nás žije převážně karas stříbřitý a je pravda, že na řece jsem obecného ještě nechytila. Prý se stříbřitý snaží obecného vytlačit tím, že jsou u nás jen jeho samice a ať se skříží s jakoukoliv rybou, je z něj zase jen karas stříbřitý samice. Je to tak?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 28. května 2009 v 1:19 ® 1Mara reakce na …
-
Cudla> Je to krasavec , ale u nás na Bělce jsem je nechytil už dobrých 10let
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 22:30 ® Cudla
-
Závojnatka je forma karasa stříbřitého,obecnák se dá občas chytit zase na Běle a v pinkách jejího okolí
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 21:41 ® hýba reakce na …
-
když tam 3 napíchnete rohlík a on vám spadne tak tam ani nemusíte dávat další oni berou i na prázdnej háček a to nekecám mi sme taky čuměli jak blbí ale je to pravda
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 21:35 ® hýba
-
čau my tady u nás máme takovou napršelou kaluž
reagovatkterá tady je hrozně moc let a ja tam byl jednou s kamarádem asi na 2 hodky a vytahali sme tam 69 obecnáků asi kolem 10cm.Tam jsou přemnožený každý je tam chytá a bere si je do jezírek atd a pořád jích tam jsou stovky
- Středa 27. května 2009 ve 20:29 ® cormoran reakce na …
-
proutnik> Nevím, může být sprsknutej, ale kdybych měl tipovat, tak na 100% bych řekl, že jde o stříbrňáka… Přál bych Ti vidět st. z revíru, odkud mám ty obecňáky, měli ještě tmavší barvu, jak ten tvůj a byli „čistokrevní.“ Asi záleží na lokalitě, kde se vyskytoujou
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 20:25 ® proutnik reakce na …
-
cormoran> no ? me teda jako stribrnak nepripada to by mel upe jinou barvu ne ?? ale ze je skrizenej to je mozne
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 20:22 ® cormoran reakce na …
-
proutnik> Asi Tě zklamu, ale karas na fotce je stříbrňák, nikoliv obecňák
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 20:20 ® skwor reakce na …
-
proutnik> Tohle normální obecňák určitě není. Ta ryba má předky z jezírek.
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 20:13 ® proutnik
-
ostani sou doma a pylne se na nich pracuje uz pekne rostou
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 20:11 ® proutnik reakce na …
-
Leník> nene tak to dopada kdyz se veme z reky mormalni karas obecny a pekne se vykrmi
reagovata ten se mi krizil v rybniku s karasem okrasnym a tet maji kopu deti uz se parkrat vytrel sem to musel pustit asik tak 25 karasku
- Středa 27. května 2009 v 19:45 ® Leník reakce na …
-
proutnik> To je stříbrňák kříženej se závojnatkou ne
reagovat - Středa 27. května 2009 v 19:11 ® proutnik
-
jo da u me v rybnice
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 14:57 ® Leník
-
S tou mírou to není špatná myšlenka, mám ale pocit, že by to moc nepomohlo. Když je pravda, že se ta bestie stříbřitá skříží s jakoukoliv kaprovitou rybou, stejně asi brzy obecňáka vytlačí. Ale díky za názory kluci
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 14:57 ® Leník
-
S tou mírou to není špatná myšlenka, mám ale pocit, že by to moc nepomohlo. Když je pravda, že se ta bestie stříbřitá skříží s jakoukoliv kaprovitou rybou, stejně asi brzy obecňáka vytlačí. Ale díky za názory kluci
reagovat - Středa 27. května 2009 v 11:47 ® 1Mara reakce na …
-
Robur> Nevím jak dke , ale u nás na severu jsou fakt vzácně sic jsou , ale málo
reagovat - Středa 27. května 2009 v 11:36 ® Robur
-
tož se musí založit fórum Kdo žere karase, je u nás za prase
reagovatJe pravda, že obecňého jsem nevieěl hodně dlouho, ale taky pro to nic nedělám. Řekl bych, že to bude jak s parmou. Jsou lokality, dke je přemnožen a ty ubývají. Každopádně rybář, který jich má požehnaně mnohdy nechápe a spíš ho dominantní ryba obtěžuje, páč by si raději povodil kapra nebo štiku.
- Středa 27. května 2009 v 10:59 ® 1Mara reakce na …
-
CeP> No to by šlo Já jsem též pro
reagovat - Středa 27. května 2009 v 9:49 ® Libor reakce na …
-
CeP> ano, souhlas
reagovat - Středa 27. května 2009 v 9:30 ® CeP reakce na …
-
1Mara> clovece s tou mirou to neni zase az tak spatna myslenka. ten druh je tady malem na vyhynut.i mozna by nezaskodilo jit dal a zaradit ho mezi chranene druhy.
reagovat - Středa 27. května 2009 v 8:32 ® 1Mara reakce na …
-
bolen11> Tak nám dodej na vysazení cca 1000ks
reagovat - Středa 27. května 2009 v 8:29 ® cormoran
-
Leník> Jestli se přímo snaží o to ho vytlačit, to nevím, ale to, že se může třít s ostatními druhy je bohužel pravda…
1Mara> Nevím, jestli by míra u karase obecnýho něco vyřešila. Spíš si myslím, že mizej proto, že jim ubývají jejich tipické vody
reagovat - Středa 27. května 2009 v 1:27 ® -zruseno
-
Já chytil nedávno pěknýho karáska, ale obecnejch je míň než stříbřitých.
reagovat - Středa 27. května 2009 v 1:09 ® bolen11
-
Karasů je u nás taky dost.Znám revír kde nic nijého nelapneš.
reagovat - Středa 27. května 2009 v 0:17 ® 1Mara
-
Leníku asi tak nějak pomalu , ale jistě karas obecný je na vymření . Tam kde býval chycenej před 20 lety už ho nikdo neviděl a ani nechytil snad přestává mít u nás podmínky ke tření nebo có
reagovatjinak vím o karáskách , ale je jich strašně málo a někteří rybáři si toho ani neváží , jako jsem viděl maníka na Nechranicích jak jich mněl plnej belík na štiku a všechny za dopoledne vyplácal náhozema a atd. No hrůza proč si neveme plotici nebo perlína ? páááč prý na ně tak štiky dobře neberou
nevím je to každého věc , ale udělal bych karasovi zákonou míru stejně jako u okouna a dalších ryb kterých unás ubívá