Vyhledávání
Přemnožená Ouklej
26.5.2009 | standas | 6.220 zobrazení | 46 odpovědí
Dnes jsem strávil pár hodinek na Berounce a Ouklej mně dost štvala,kolik toho asi miliarda kouslů za den sežere?co s tím? dravci nemaj šanci to korigovat,snad jedině začít dělat domácí salát.Máte lepší nápad?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 24. srpna 2009 v 10:14 ® coatnick reakce na …
-
OK, ja se vyjadruju k Berounce 1(ale napr. i Dobrichovice pod jezem atd.) , co muskarim, tak je to vetsinou zavod, jestli bude vic chycenejch tloustiku ci bolinku..ale oukleji jsem chytil za ty tri roky jen max do 50 kousku. Proto nestacim valit woci, kdyz lidi tvrdej, ze chytaj ouklejky. Osobne vim pouze o jednom miste, kde by se daly cilene nachytat. Nepamatuju si presne vsechny znaky k rozeznani oukleje a bolena abych ponaucoval, ale napr. tu tmavou tecku na hrotu spodni huby ma urcite bolen.
reagovat - Pondělí 24. srpna 2009 v 9:40 ® kamos007
-
coatnick> unás si to nikdo slplést nemůže bo tu boleni nejsou. lol
reagovat - Pondělí 24. srpna 2009 v 9:25 ® coatnick
-
sorry , ze to otviram, ale myslim, ze napady jako salatek a nastrazni rybky by Vas mohly stat papiry, protoze to co vetsina lidi povazuje za ouklej je malej bolen…(alespon kdyz vemu Berounku 1 ve svem okoli)
reagovat - Čtvrtek 20. srpna 2009 v 11:17 ® Libor
-
tak jak jsem chodil poslední dobou řekou, nemůžu s přemnožením souhlasit. Jsou úseky kde ouklej je a taky kde není. Holt si rybář musí pomoci jinými metodami aby jejich záběry odstranil. Navíc je to krásná ryba a řeku si bez ní nedokážu představit.
reagovat - Pondělí 22. června 2009 ve 14:57 ® Mirus
-
U nás na Jihlavě je jich taky dost.Docela mě štvalo, že ve velkem proudu a perejich, kde jsem se pokousel o parmy mi s prutem cloumaly ouklejky.Nechapu jak se tam mohli udrzet
reagovat - Neděle 31. května 2009 ve 13:41 ® standas reakce na …
-
1Mara> asi nic jinýho nezbejvá
reagovat - Neděle 31. května 2009 ve 2:07 ® 1Mara reakce na …
-
standas> No jo no tak co snima do salátu
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 21:09 ® standas
-
hlavní zbranˇ je naně okoun a toho nevidíš vůbec
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 13:20 ® 1Mara reakce na …
-
standas> tak tak vím že třeba na Ohři je jich mraky a jediný dravec co se je snaží slupnout je bolen , candát a štika je tam hrozně málo páááč nemají ani kvůli bolenům klid .
reagovat - Sobota 30. května 2009 ve 12:25 ® standas reakce na …
-
plescarp> ty Oukleje se přemnožují už snad 20 let co já pamatuju tak nikdy nechyběly a víš proč? protože tam žádný dravci skoro nejsou,proto je lidský zásah nutný,osobně bych to raději taky nechal na přírodě ale ta je díky znečištění a bezohlednosti lidí bezradná viz.třeba Losos taky se nečeká na přírodu.
reagovat - Pátek 29. května 2009 ve 20:26 ® plescarp
-
jen to nechte na prirode myslim ze si s tym poradi prvni rok je vice koristi tim padem predatori v lepsi kondici to znamena ze bude lepsi vyter a teoreticky prezije vice poteru dravych ryb ktery druhym rokem zase sezere male ryby kterych bude mene to znamena ze tretim rokem nebude tolik potravy a dravci nebudou v tak dobre kondici jako predtim a zase bude vice plevelnych ryb je to takhle se vsim bylo a bude na nelibi se mi jak lidska ruka narusuje tento kolobeh uspechanymi rozhodnutimi
reagovat - Pátek 29. května 2009 v 1:30 ® 1Mara reakce na …
-
standas> No já sním do roka tak 1–2 candáty ( když je chytím) jinak ryby nejím ale dosela si začínám zvykat na pangase je bezkostí a není sním žádná práce a dělám ho tak že ho dám do pekáče okořeněnýho na čtvrtku másla a do trouby až zmněkne jedna strana tak ho otočím a zaleju ho vajíčkem, to mi móc chutná
reagovat - Čtvrtek 28. května 2009 v 19:32 ® standas reakce na …
-
1Mara> ryby nejíš vůbec a nebo jen některý? Mně ryby chutnaj hl. ty mořský určitě a těch našich moc nesním tak 5,6 kousků za rok,většinou jsem línej to škrábat atd. a taky se zamýšlím nad jejich počtem v danné lokalitě což Ouklej splnˇuje ale kdo to má čistit.
reagovat - Čtvrtek 28. května 2009 v 1:26 ® 1Mara reakce na …
-
standas> Určitě je masař , ale taky má dobrý recepty
reagovat) ještě že ryby nejím
jinak máš pravdu že oklej jako taková není pro štiky a candoše to pravý ořechový
tam jedině bodujou boleni , a to se jim taky daří na houby
.
- Středa 27. května 2009 ve 21:36 ® standas reakce na …
-
kamos007> tak to nevím musím se jich zeptat
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 21:13 ® kamos007 reakce na …
-
standas> ale na noc by měly stejně klesnout ke dnu.
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 21:12 ® kamos007 reakce na …
-
standas> jj to vím.
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 21:07 ® standas reakce na …
-
kamos007> jo zedna berou kur.. taky ale jinak se zdržují u hladiny viz: horní postavení úst
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 21:01 ® kamos007 reakce na …
-
standas> takti boleni kteří tu nejsou.ale já jsem chytal oukleje i skoro odedna.
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 20:59 ® Kubajs
-
po oukleji jde téměř vše ale jak už tu zaznělo nejvíc po nich jdou okouni a boleni
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 20:49 ® standas reakce na …
-
kamos007> to si piš,navíc se zdržujou u hladiny a to není pro štiky a candáty ideální loviště
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 20:27 ® kamos007 reakce na …
-
standas> ale i to by bylo asi málo.
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 20:27 ® kamos007 reakce na …
-
standas> to asi ne.pomohlo by vysadit tak 1000 štik a 1000 candošů.
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 20:11 ® standas reakce na …
-
kamos007> takže taky hlady nepojdete
reagovat - Středa 27. května 2009 v 19:58 ® kamos007
-
Unaás před 2 lety jak bylo sucho vychcípalo 90 % dravců a oukleje se mezitím mřemnožily.a te´d je jich na přehradě asi miliarda možná víc.
reagovat - Středa 27. května 2009 v 17:15 ® Filip00
-
A určitě tam bude i spoustu chutných receptů
reagovat - Středa 27. května 2009 v 17:13 ® Libor reakce na …
-
standas> ale uznejme že stránky jsou to pěkný
reagovat - Středa 27. května 2009 v 17:11 ® standas reakce na …
-
1Mara>: tak jsem na to koukal a tak si říkám jestli ten MANEK není náhodou masař!
reagovat - Středa 27. května 2009 ve 12:23 ® dedacek
-
pošli několik tisíců , dravčí sezona se blíží.
reagovat - Středa 27. května 2009 v 11:16 ® 1Mara
-
standas> co tady by sis nevybral ?
http://manek.bloguje.cz/…s-odkazy.php
reagovat