Chytej.cz

Neznalec necteno

19.5.2009 | jirous | 2.180 zobrazení | 5 odpovědí

ahoj pánové feedraři, mám na vás otázečku. Chytám už dva roky na feeder, mám dva pruty. Jeden lange a druhý medium. U obuch má označení na špičkách v uncích. Teď jsem dostal nový feeder a o víkendu ho jdu vyzkoušet na závody. Na špičkách má označení v gramech př: 28g, 32g, … to znamená, že nejlepší reakci má, při této hmotnosti zátěže?? Díky za radu

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 29. května 2009 ve 21:22 ® omambik

Tvrdost špičky nemá nic společného s odhovou zátěží ta je daná prutem, špičku je potřeba vybrat podle tahu vody na kterou se chystáš takže na stojáka nejměkčí do mírně tekoucí tvrdší atd…(je to základní a všeobecné info pro začátečníky)

reagovat
Středa 20. května 2009 ve 14:35 ® Flid reakce na …
Flid

ferdoz> jinak jestli budes potrebovat neco ohledne feedru tak prijd na forum feeder.Horní záložka Diskuze o potom feeder :-D

reagovat
Středa 20. května 2009 ve 14:34 ® Flid reakce na …
Flid

ferdoz> Souhlasím,protože i z 1,5 Oz jsem schopný nahodit 40 g krmítko s plnou polní.

reagovat
Úterý 19. května 2009 v 16:55 ® ferdoz

Nie, neznamená. Tie hotnosti (1,5 Oz, 28 g, . . .) popisujú tvrdosť špičky tak, že pri uvedenej záťaži sa špička ohne do pravého uhla (samozrejme v oblúku)tak, že vlasec a koniec špičky budú tvoriť plynulý prechod – nebude tam uhol. Dúfam že som to napísal zrozumiteľne. S ideálnou hmotnosťou záťaže – krmítka to nemá nič spoločne.

reagovat
Úterý 19. května 2009 v 15:39 ® kubas
kubas

jirous: to poznáš tak, že vezmeš ty špičky za špičky :-) a která se víc ohne dolů, tak ta je měkčí, pokud jsi to tak myslel.

reagovat