Chytej.cz

pojidaci parem

18.5.2009 | kat | 10.763 zobrazení | 104 odpovědí

chtel bych znat vas nazor na rybare co dokazou zabit a snist tuto nasi nejbojovnejsi rybu. ja sem presvedceny ze parmy se musi vracet zpet vode.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 11. února 2011 ve 20:07 ® kety.vydra
kety.vydra

Přiznám,pár jsem jich snědl.Podle mě mají velice dobré maso-já si nestěžoval.A není problém si maso obrat…Ale je fakt,že je to už nějakých 12 možná i 14 let a od té doby jsem ji nechytil,i když vím o několika hejnech,ale jedná se o pstruhové vody.

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 19:56 ® nedby

Krásná a bojovná ryba si zaslouží po krásném boji svobodu ne pekáč je to nádhera s nimi bojovat díky parmo

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 19:49 ® osprey reakce na …
osprey

nedby> To buď rád. U nás dám tak jednu za sezónu. A lepší místa mám hodně daleko.

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 19:46 ® nedby

PARMA SAMÁ KOST I KDYŽ JE JICH U NÁS DOST LABE 4–5

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 18:56 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

osprey> Jejda to ani neříkej nebo tě ukamenují.Pravda je taková že opravdu u nás je to zázrak.Chytám od 86 a první sem chyt předloni na jevce ( Jevišovce)a koukal sem na ni jak blázen.

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 17:56 ® osprey reakce na …
osprey

tony.bobo> Ona sama o sobě to žádná delikatesa není. V době svých začátků jsem dvě snědl, první jsem chtěl ukázat doma živou, ale nevydržela transport, druhou jsem prostě bacil, protože jsem tak velkou rybu neuměl pustit. Tenkrát prostě ne.

Mají maso, které dost přejímá chutě a samo žádnou nemá, aspoň tak jsem to vnímal. Ale ta chuť se dá dodat – je třeba nakládat nakyselo, kořenit a tak. Dobrý kuchař to podle mě zvládne jako nic.

Ale já už mám vybráno. Parma je u nás na jihu na vymření, myslím, že třetí už v životě nesežeru – proč taky. Kaprů se vysazuje dost a jsou i lepší.

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 17:45 ® tony.bobo
tony.bobo

By mě tedy zajímalo když každý říká že parmy na jídlo jsou hnus kde tedy jsou.Vloni tu HaD dával video o parmách myslím že se to jmenovalo na parmy s kladivem nebo tak nějak a tam to nevypadalo že by parma na talíři byla hnus.

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 15:43 ® Libor reakce na …
Libor

Stroft> souhlas

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 15:42 ® Libor reakce na …
Libor

kety.vydra> jj je to tak.

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 15:19 ® Stroft
Stroft

Jak se tady již psalo, když se bude parma sadit jako kapr, tak ji snězte-nasadí se nová. Ale pokud je ji poskromnu tak si ji važme. Tak jako v lese, málo zajíců-hon nebude.Přemnožený kanec-šípková omáčka.Ps.parmu jsem jako dítě ochutnal-super hnus!

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 15:14 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Libor> Myslím,že i snaha by byla,vytírat říční druhy ryb.Ale asi to u některých druhů bude o náročnosti vytírání a hlavně to bude hodně o penězích.Já myslím,že nemálo MO by chtělo vysazovat i jiné druhy ryb,ale zkrz náročnost práce se zvládne taková ta základní skladba v pořadí. kapr,štika,can­dát,lín,amur a někde i pstruh a lipan.Ale chtít parmu,ostroretku nebo mníka,to už by bylo asi jaksi navíc…Nabízí se vyrovnání typu- ubrat peníze na kapra (a o to míň kaprů vysadit) a použít na zarybnění parmou,mníkem nebo ostroretkou…Ale kdo ti na to přistoupí,že.

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 14:59 ® Libor reakce na …
Libor

Fiser> uměle vysazéného kapra bych k tomu prasátku klidně přirovnal, ale parmu původní přírodní rybu asi ne. Bral bych, kdyby se do vod mohlo vysazovat tolik parem co kaprů.

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 14:31 ® sus1 reakce na …

Fiser> Neuděláš s tim nic, ,, ochranáři" jsou prostě všude.:-)
Někdo používá lína jako nástražku a druhej se nad tim čertí??!!V klidu chodit chytat a tyhle diskuze míjet.:-)

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 13:45 @ Fiser

A jaký názor by jsi chtěl slyšet. Tvá otázka je postavená téměř tak, že kdo zabije a sní parmu je zločinec. A co jiné ryby? Třeba hlavatka na Slovensku? Asi máš k parmám hluboký citový vztah a měl jsi potřebu naám to oznámit. Já pouštím téměř všechny ryby, co chytím, ale kdysi jsme s kamarády nachytali pár kilo parem, pomleli je, rozmixovali a udělali z nich karbenátky. Byly dobré. Kosti byly pryč. A měl jsi vidět, jak ty parmy bojovaly! Napiš do slepičárny, ať nezabíjejí nejkrásnější ptáky a na jatka, že prasátka a kravičky jsou milé.

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 10:24 ® kapr1

Můj názor na rybáře co chiti,zabijí a snědí parmu je že jsou to naprosto normální rybáři. Jsou to naprosto normální lidi co dělají to na co mají právo. A můj názor na lidi co všechno pouští a kážou chyt a pust je že jsou to také naprosto normální rybáři.

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 9:59 ® čingi

No je mi líto,že se najde někdo, kdo zabije něco tak krásného jako je parma nebo lín.Já vím,že RŘ si ponechání takových ryb dovoluje ale to už ten rybář musí být zoufalec.Já bych to nikdy neudělal a naštěstí vím,že nejsem sám.

reagovat
Středa 9. února 2011 v 19:59 ® osprey reakce na …
osprey

paolomaldini> Já myslím, že jsi nikoho nepobouřil, je nás tu hodně takových.

Ono tohle plkání trochu smysl má – lidi si ujasní nějaké věci a vidí, jaký názor mají další kolegové. Samozřejmě máš pravdu v tom, že je potřeba snažit se měnit věci jinde než v těchhle diskuzích.

reagovat
Středa 9. února 2011 v 17:46 ® paolomaldini
paolomaldini

Nemuzu si pomoct ale musim to rict, pokazde kdyz vidim tema podobneho razeni tak kroutim hlavou… nejde mi tu o to zda souhlasim ci nesouhlasim s masarit/nemasarit ale jednou je to rybarskej rad kterej to umoznuje tak to umoznuje a basta, kazdej at si ji podle sve chuti ;-) vsechny tyhle diskuze jsou bohuzel o tom ze se place na spatnym hrobe.. kdyby vsichni rybari kterym vadi masarina byly ochotni napsat dopis na svaz tak to asi smysl ma, tohle plkani ne :-(( (bohuzel)

jen upresnim ze si rocne vezmu pri cca 60× navstevach tak 2–3 kapry do roka + 1–2 ryby jine (vetsinou dravce) a tudiz se za masare nepovazuju ale chyt a pust take ne :-((

a koho jsem pobouril necht mi odpusti , rybarina je prece krasna vec tak si ji uzivejme. na druhou stranu nebudme laxni ale tlucme na spravne hroby!!!

reagovat
Úterý 8. února 2011 ve 20:15 ® břitva
břitva

souhlasím:-) :-) :-) :-)

reagovat
Středa 22. července 2009 ve 13:02 ® Robur
Robur

beebo, taky panny mlely:-D

reagovat
Středa 22. července 2009 v 11:23 ® vondras

všechny naše ryby jsou vlastně pěkné a dělají nám radost bohužel budˇmá ryba štěstí nebo né a vše záleží na kultivovaném chování rybáře a co vlastně od lovu očekává tím nechci říci nevzít si sem tam nějákou tu rybku samozřejmě parmu NE !!!?

reagovat
Středa 22. července 2009 v 11:04 ® Beebo

hele, když už píšeš „Pánové…“, tak aspoň ve slově „mlely“ se píš měkké „i“ . Ať žije čeština !!! Tvrdé Y se píše děti nebo ženy mlely !

reagovat
Středa 22. července 2009 v 7:39 ® Piranha
Piranha

Znam jednoho, ale uz dostal BAN :-)

reagovat
Úterý 21. července 2009 ve 20:59 ® Raf
Raf

Proti gustu žádný dišputát. Osobně to ale mám tak, že snědení parmy mi přijde jako něco nevábného až nechutného. Něco co bych přirovnal k snědení zlaté rybky, vlastního psa, lidského masa, nebo teplého čerstvě stočeného hezky pevného hovna. Je to individuální, ale parmu mám v srdci vzhledem k jejímu řidčímu výskytu, totální bojovnosti a ladným proudným křivkám vedenu jako posvátnou rybu a takové ryby se prostě nejedí (a vůbec to nesouvisí s tím, jak chutnají)…

reagovat
Čtvrtek 28. května 2009 v 10:49 ® kat reakce na …

mozna si plete druhy ryb

reagovat
Čtvrtek 28. května 2009 v 10:48 ® kat reakce na …

kecat umim taky.....

reagovat
Čtvrtek 28. května 2009 v 10:47 ® kat

mas svatou pravdu a dik zes to napsal

reagovat
Čtvrtek 28. května 2009 v 10:47 ® kat

to snad si delas srandu …srovnavat v bojovnosti kapra a parmu…si uz nekdy mel parmu 80 na prutu asi ne

reagovat
Středa 27. května 2009 v 8:36 ® 1Mara reakce na …
1Mara

bolen11> Vy tam máte nějak moc ryb co začínají v republice pomalu , ale jistě chybět ( karas obecný, parma ):-)

reagovat
Středa 27. května 2009 v 1:03 ® bolen11

Libor> To já všechno vím. Ale co nahodím tak parma.Já raději kapra.Kdybys chtěl tak se v létě stav a věřím tomu že nebude problém nějaké ty parmy povodit.

reagovat