Chytej.cz

pojidaci parem necteno

18.5.2009 | kat | 10.630 zobrazení | 104 odpovědí

chtel bych znat vas nazor na rybare co dokazou zabit a snist tuto nasi nejbojovnejsi rybu. ja sem presvedceny ze parmy se musi vracet zpet vode.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 27. května 2009 v 0:49 ® Libor reakce na …
Libor

bolen11> parma je přírodní ryba která oproti kaprovi a štice roste sakra pomalu. Její populace se pak těžko vzpamatovává. Nejde to srovnávat s kaprem a ostatními co se vysazují na tuny.

reagovat
Středa 27. května 2009 v 0:43 ® bolen11 reakce na …

Já nevím jak u vás ale na severní moravě jich opravdu je dost.Za sezonu jich opravdu nachytám až kolem padesáti kusů.A vem to tak že většinou jdu na kapra a ona to veme parma.Samo že je domů neberu,taky mi moc nechutná a raději je pouštím.

reagovat
Středa 27. května 2009 v 0:34 ® 1Mara reakce na …
1Mara

bolen11> Až nebudeš mít dva roky záběry od parmy tak se sám sebe ptej kde jsou :-)

reagovat
Středa 27. května 2009 v 0:21 ® bolen11

Pánové a co kdyby parma měla tak chutné maso jako štika,candát ,kapr?????To byste taky mlely takové blbosti že se má pouštět????Asi těžko.To že se pouští je opravdu jenom o tom že maso má samou kost.Bojovnos­t???Ano má ale pěkný kapr,štika snad taky nebo ne????A že je jich málo????Jak kde.Tak samo jako štika atd.

reagovat
Úterý 26. května 2009 v 17:25 ® standas
standas

prasata! žerte oukleje těch je jak nas…

reagovat
Úterý 26. května 2009 v 17:05 ® 1Mara
1Mara

I vy masařky jedny :-)) )

reagovat
Úterý 26. května 2009 ve 13:03 ® Robur
Robur

jasně, aspik já rád a nemusí být z parem

reagovat
Úterý 26. května 2009 v 11:50 @ all4fish

Vážení, jestli je zájem mám bezva recept na aspik z parem!

reagovat
Středa 20. května 2009 v 19:54 ® sus1 reakce na …

vagi> Jen počkej, na každýho jednou dojde.4týho.:-))

reagovat
Středa 20. května 2009 v 11:29 ® toro reakce na …
toro

Robur> Když ne na „gyndě“, tak proč ne… :o)

reagovat
Středa 20. května 2009 v 10:28 ® Robur
Robur

jak znám Vagiho, tak možná na ušním, jejich štěstím bude, že ORL vlastně obslouží všechny

reagovat
Středa 20. května 2009 v 9:53 ® toro reakce na …
toro

vagi> Prosím, vem mě s sebou (nemyslím na parmy, ale na grilovačku). Zatímco většina hostů bude na krčním, já řádně proberu předsvatební tabuli (a družičky) :o))

reagovat
Úterý 19. května 2009 ve 23:52 ® cercer
cercer

díky za inspiraci

reagovat
Úterý 19. května 2009 ve 23:49 ® vagi
vagi

cercer: dobře děláš, ty karboše jsou good. :-)

reagovat
Úterý 19. května 2009 ve 23:47 ® cercer reakce na …
cercer

vagi> tak tos mě navnadil!!Zejtra vyrazím a když se zadaří,zkusím ty popsaný karboše..dám vědět.

reagovat
Úterý 19. května 2009 ve 23:25 ® vagi
vagi

Tak včera se přikalila voda, takže super chytačka, parmy šly jak divé. Skoro jsem se odchytal, ale podmírové jsem samozřejmě vracel. Nejmenší měla 50 a největší 65 a šest něco mezi tím. Bude předsvatební grilovačka. Ještěže mi sus1 prozradil ten top flek. Ale vláčel bych, až bych brečel…

reagovat
Úterý 19. května 2009 ve 22:14 ® cercer
cercer

cejn má nejméně kostí z bílých ryb..

reagovat
Úterý 19. května 2009 v 18:34 ® Kubajs
Kubajs

aby dokončil cejn má strašně málo kostí samo sebou myslím kusy 45-výš

reagovat
Úterý 19. května 2009 v 18:33 ® Kubajs
Kubajs

Robur:co se týče cejnů tak na grillu jsou fakt bobmbový a ploticový zavináče taky bomba ale třeba

reagovat
Úterý 19. května 2009 v 11:54 ® toro reakce na …
toro

cercer1> třeba to byl jiný, zcela nezávislý výzkum, např od ukrajinských akademiků z Černobylu :o) K parmám ještě poznámku. Jednou mi kamarád ze Slovenska dovezl rybí čabajky a byly samá chuť. Dělal je z parem, protože ty prý nejsou cítit rybinou a bahnem jako cejni a bílá ryba vůbec. Klobásky byly delikatesní! Kdo by se s nimi ale patlal. Jen příprava a samotné uzení byly na dva dny a další čas sežralo shánění koření, střívek, dřeva a samozřejmě „mren“.

reagovat
Pondělí 18. května 2009 ve 23:34 ® Filip00 reakce na …
Filip00

LuboO> úhoře jsem jedl v polsku na trhu a bylo to super, ale uzený mi šmakoval i sumec a tolstolobik a pak klasa pstruh. jsou to ale pěkné pálky za uzené ryby

reagovat
Pondělí 18. května 2009 ve 20:51 ® LuboO
LuboO

Filip00> aj ja som mal teraz udeneho sleda z rybieho trhu z Hodonina, je tam fakt kosti jak nas*ano, ale masicko posusnanicko. trapil som sa s nim asi hodinu, ale zvitazil som. Nabuduce beriem toho uhora, co tam maju. Len cena je horuca…

reagovat
Pondělí 18. května 2009 ve 20:18 ® cercer
cercer

a ještě něco..pro toto téma jsem hlasoval o smazání-je o ničem..stačilo by vše toto komentovat ve fóru o pár řádků níže..od téhož zakladatele a o témž stejném..,,parma".

reagovat
Pondělí 18. května 2009 ve 20:16 ® cercer
cercer

asi je to fakt věc názoru.Nikdy jsem parmu nevzal a ani zřejmě nikdá nevemu ale dostal jsem se k jedné pečené..a ze zvědavosti ochutnal-to ,,jedovaté,blátivé maso plné kostí" a můžu říct,že je to ryba jako každá jiná..průměrná chuť s průměrným počtem kostí.Mimochodem-někde jsem se dočetl v podobném průzkumu jako toro,že nejkostnatější ryba vůbec je..KAPR.

reagovat
Pondělí 18. května 2009 v 17:59 ® Robur
Robur

Toto, uznej, je lepší namlet rybu, klidně i parmu než ježka nebo psa, bo se to lépe mele. Takový karboš osmažený, do sladkokyselho nálevu ponořený…

reagovat
Pondělí 18. května 2009 v 16:57 ® Libor
Libor

já parmy zpátky nepouštím, sekám je sekáčkem slepicím aby měly žlutý vajíčka… (pokus o černý humor)

reagovat
Pondělí 18. května 2009 v 15:50 ® Alf
Alf

Jako malý jsem vzal parmu přes 60 a na kosti si dobře pamatuju, maso taky nebyl žádný zázrak. Navíc jsem se tehdy dočetl, že má jedovaté jikry a vnitřnosti, takže to možná přidalo jistou nechuť. Nevím, co je na tom pravdy. Takže parmu nebrat a nežrat, ale pouštět. Zaslouží si to a nejen kvůli kostem. Jinak níže zmíněný bolen není špatný, párkrát jsem vzal kousek 65+ a kosti má, ale velké, dobře se vybírají a maso bylo dobré.

reagovat
Pondělí 18. května 2009 ve 14:52 ® kat

super prispevek asi je to pravda

reagovat
Pondělí 18. května 2009 ve 14:50 ® kat

spravne

reagovat
Pondělí 18. května 2009 ve 14:49 ® kat

no tak to je tvuj nazor …ja mam zcela jiny

reagovat