Chytej.cz

pojidaci parem

18.5.2009 | kat | 10.763 zobrazení | 104 odpovědí

chtel bych znat vas nazor na rybare co dokazou zabit a snist tuto nasi nejbojovnejsi rybu. ja sem presvedceny ze parmy se musi vracet zpet vode.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pondělí 18. května 2009 ve 14:32 ® toro reakce na …
toro

Robur> Aha, pán je fajnšmekr – karbenátků bez kostí se mu zachtělo! Udělej si brokolicový, protože v hafaních, kočičích, nebo ježčích kosti být můžou :o)))

reagovat
Pondělí 18. května 2009 ve 14:14 ® Robur
Robur

třeba je to jak s prasetem:-D , nejlepší maso je od kosti

reagovat
Pondělí 18. května 2009 ve 14:13 ® Robur
Robur

:-) , hezký, nemáš nějakou tabulku na karbenátky?

reagovat
Pondělí 18. května 2009 ve 14:04 ® toro reakce na …
toro

regulus> Našel jsem historickou tabulku počtů kostí ve svalovině sladkovodních ryb. Výzkum dělala nějaká německá univerzita. Podle soudruhů z NSR má z kaprovitých ryb nejmíň kůstek karas (79) a nejvíc parma (145), která se ocitla na úplnem chvostu hned za bolenem (143). Z dravců jsou na tom dobře úhoř, mník, sumec, sumeček am. a kupodivu i ježdík (21). Na druhou stranu je zajímavé, že např. štika (103) se umístila až za kaprem (99) a dokonce i za perlínem (100)! Fčůl mudruj!

reagovat
Pondělí 18. května 2009 ve 13:34 ® Filip00 reakce na …
Filip00

1Mara> a kde pod mostem? jako homeles? jestli jo tak musíme sehnat barel na oheň a bude to copyright made in U.S.A

reagovat
Pondělí 18. května 2009 ve 13:16 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Filip00> 13.6.2009 v 9 ráno a přes noc :-)

reagovat
Pondělí 18. května 2009 ve 13:06 ® Filip00 reakce na …
Filip00

regulus> tak mě kosti vadí i když si je zaplatím, koupil jsem si uzeného sledě a celého jsem vyhodil, on má kostí ja s....., zlatá makrela

reagovat
Pondělí 18. května 2009 ve 12:54 ® regulus reakce na …
regulus

Robur> no u nás se dycky říkalo, když chceš někoho nasrat, tak mu dej parmu. Ryby nejím, takže nemůžu posoudit, ale údajně má parma spoustu jakýchsi mezisvalových kůstek. Nicméně, i v dobách dávno minulých (70 léta), kdy byla Svratka doslova plná parem a chytit ji nebyl vůbec žádnej problém, si nepamatuju, že by si ji někdo bral a v tý době žádnej křeč a rybíz neexistoval. Možná se od té doby něco změnilo a když je to maso „zadarmo“ tak ani kosti nevadí.

reagovat
Pondělí 18. května 2009 ve 12:48 ® Filip00 reakce na …
Filip00

1Mara> tak kdy máte tu slezinu nebo už byla?

reagovat
Pondělí 18. května 2009 ve 12:38 ® 1Mara
1Mara

Parmu nebrat :-)

reagovat
Pondělí 18. května 2009 v 9:54 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Robur> já taky slyšel, že parma má chlupatý maso :-D a je samá kůstka, vlastně jsem se přiklonil k tomu, že to tak je a proto ji ani ochutnat nechci. Máš pravdu ,že každá ryba se dá připravit a je výborná, ale zrovna v tomto případě mi vyhovuje má slepá víra k informacím.

reagovat
Pondělí 18. května 2009 v 9:22 ® Robur
Robur

mám dva kamarády, každý si vzal parmu z čisté a proudné vody a pochutnali si a říkali, že byla dobrá. Podobné řeči se vedou o bolenech a cejnech. Dobře udělaná ryba je dobře udělaná ryba. A jako každá činnost musí mít únosnou míru. Nemám rád takhle vyhroceně položené otázky, kdy už z potextu vyplývá, že ten, kdo tak činí, je eaný člověk. Zkusím si vybrat druhou stranu mince, kdo přepere silnou a bojovnou rybu a zabije ji, tak je sám ještě silnější a lepší lovec.:-D

reagovat
Pondělí 18. května 2009 ve 2:28 @ vazbo

Parma je dobrá akorát na udici.Můj táta říkal parma je lejno obaleno v plevách.A sku­tečně je to pravda, sama kůstka a maso nic moc.Tak je raději pouštět a o pět lovit pro radost!

reagovat
Pondělí 18. května 2009 v 1:48 ® noba
noba

pokud někomu chutná tak at si jí klidně dá. když jich nepotáhne domu každej den 7 kg( byť na to má právo)tak bych v tom neviděl problém.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1