Chytej.cz

pojidaci parem necteno

18.5.2009 | kat | 10.620 zobrazení | 104 odpovědí

chtel bych znat vas nazor na rybare co dokazou zabit a snist tuto nasi nejbojovnejsi rybu. ja sem presvedceny ze parmy se musi vracet zpet vode.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...
Pátek 18. února 2011 v 15:26 @ Fiser reakce na …

cercer1> Máš pravdu. Parmy se v zimě stahují do velkých hlubokých jam s pomalu proudící vodou a pažraví masaři, kteří ta místa znají, je tam chodí těžit. Před časem mi ukazoval známý takové místo na Slovensku na Váhu. Přímo pod hradem Strečno, na strmém břehu, jsou přístřešky takových „lovců“. Kdo má v prosinci k dispozici velké dešťovky, tak má úspěch zaručen. Mne by to ani nebavilo. Když už si v prosinci zajít pro dobré maso na uzení, které se nedá čerstvé koupit, tak na tresku. S dešťovkami na mníčky od 60 výš.

reagovat
Pátek 18. února 2011 v 15:15 ® devils9 reakce na …
devils9

1Mara> K povolenkám se dostává pokoukaz na slevu, že je lístek za 100 Kč teda v MO Děčín jsme ho dostaváli

reagovat
Pátek 18. února 2011 v 15:03 ® 1Mara
1Mara

Mám dotaz , sic jsem línej tohle vše číst , páááč zase letím do rachoty , ale nevíte kolik stojí vstup na FF . ? Nebo existují nějaké slevy ? :-)

reagovat
Pátek 18. února 2011 ve 2:45 ® cercer reakce na …
cercer

bowler> možná že jsi se jen náhodně trefil do místa,kde se shromažďují,to ted na Labi dělají..jinde bys o ně třeba ani nezavadil,ikdyby jsi na ně cíleně šel..ale hlavně..jak říká hering-Úhel pohledu.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 22:39 ® hering
hering

bowler> Ok.Beru :-) Ale současnej stav populace parem na Labi je dle mě sotva třetinový oproti stavu před 20 roky.O to se budu klidně přít.Pro Tebe současnej stav znamená mraky,pro mě málo.Úhel pohledu :-)

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 19:34 ® 1Mara reakce na …
1Mara

bowler> Nic ve zlém , ale necháme to raději být, ty si chytej ten mrak parem , a já budu bránit i srdcem to ,čemu ty neruzumíš a víš prd. Ende .

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 15:31 @ Fiser reakce na …

osprey> Já parmy nevraždím. Vždyť jsem psal, že jsem konzumoval karbanátky z parem 1× v životě. Jinak je pouštím. Pobavím se, zabojuji s ní v silném proudu s jemným prutem a pustím. Pokud tu ponorku na 3 mušák vůbec vytáhnu. Možná proto je jich tam, kam 1× ročně chodím stále mnoho. Pokud jsem tam viděl jiné rybáře, nějak jim to nešlo. Možná proto, že močili cajk u břehu a parmy se zdržují jinde, ve středu vody v okolí víru pod silným proudem. Kdesi jsem četl, že parmy prolezou za den i 10 km řeky. Já vůbec nerad čistím ryby, i když z nočního lovu mníků v minulosti, mám návyky udělat to i po slepu.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 15:24 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

osprey>Tady je celej problém!

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 15:24 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

bowler> otázka času a bude.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 14:26 ® devils9 reakce na …
devils9

bowler> Tak já to s listinou ohrožených druhů myslel tak obecně na živocichy:-)

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 14:21 ® bowler reakce na …

devils9> Okoun je na listině ohrožených druhů??Odkdy??

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 14:10 ® devils9 reakce na …
devils9

bowler> Třeba okouni na Nechranické přehradě.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 14:08 ® bowler reakce na …

devils9> Ukaž mi který mrak splaskl díky rybaření/pominuli rybolov do sítí/.

cercer1> za třihodiny chytání bez cíleného zaměření se ti to zdá málo?

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 13:43 ® devils9 reakce na …
devils9

bowler> Všeho bylo ze začátku mraky, než se dostali na listiny ohrožených druhů:-)

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 10:25 ® cercer reakce na …
cercer

bowler> tak z takového mraku rozhodně nezaprší..

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 10:18 ® bowler reakce na …

hering> Minulý víkend 3ks,ale neměřil jsem je třeba měli 41cm nevím.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 10:11 ® hering reakce na …
hering

bowler> Mraky?!?! Se prober ze sna :-(( Se zeptám kolik parem o velikosti do 40cm jsi jich z těch tvých mraků nachytal.Asi minimum.Takže až se vybijou,anebo poumírají stářím ty 50+ kterých je v Labi jěště „relativně“ dost tak tu máme problém!

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 9:40 ® bowler reakce na …

1Mara> Na názor jsem se neptal,jen jsem zděloval svůj.Jak to tak vypadá jsi odborník přes parmy có?Nevím o jakém problému je řeč,já s chytáním parem problém nemám.V Labi jsou jich mraky.Ryby nejím ani nerozdávám,přesto ctím současný RŘ a dle něj si může každy kdo chce odnést i parmu. Ps:Prosím pouč mně o problému.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 2:14 ® 1Mara reakce na …
1Mara

bowler> Ptáš se na názor ? Já ti odpovím , to co jsi napsal je blábol a přijdemi s prominutím že jsi pan rybář co je i na tom videu , né že jí bacíš do hlavy a sníš , ale že o tomhle problému víš prd :-(( .

reagovat
Středa 16. února 2011 v 7:55 ® Piranha reakce na …
Piranha

osprey>

chosebaits> Má, nemá, levná grundle to jest :-))

reagovat
Středa 16. února 2011 v 1:16 ® osprey reakce na …
osprey

chosebaits> Mě je to jasné, navíc roční parma 10 cm většinou nemá, takže by jich za těch 40 kč bylo možná i šest.

reagovat
Úterý 15. února 2011 ve 14:15 ® chosebaits
chosebaits

Hoši,parma je na trhu a není takovej problém ji sehnat..Mám jí sehnanou pro náši vodu za cenu 1 cm za 1 kč.Kraj jako uživatel jí nechce a tak jí do naší vody nedostanu i když jí mám zamluvenou.Mužu jí koupit a vysadit,ale na vlastní náklady.Proč to mám dělat já,když je tady uživatel který by to měl dělat normálně a hlavně na to dostává peníze z naših povolenek??? Nebude tady problém tento??????? Čtyři roční parmy ve velikosti cca 10 cm za čtyřicet korun a nikdo se nenažere a nebo za čtyřicet korun a kilovej kapr a spousta lidí bude jásat,hurá nasadily kapry,mužem chytat a dělat,řízky,sa­lát,karbanátky a ještě podělím vnoučata a sousedy.

reagovat
Úterý 15. února 2011 ve 12:02 ® bowler reakce na …

CeP> Od tohoto místa jsem bydlel asi 40m více než rok a nic se nejí tak horké jak se uvaří.Jestli chceš natočím video o masakru jiného druhu ryb.Netvrdím,že se tam parmy nebrali a neberou ale zrovna tak níže po proudu se berou cejni,podoustve,per­líni......

reagovat
Úterý 15. února 2011 v 11:56 ® bowler reakce na …

kety.vydra> to byla parafráze zadávané otázky/s těma karmoránáma/,také je nemám rád tak jako ortodoxní názory na cokoliv.

reagovat
Úterý 15. února 2011 v 11:09 ® tomashr reakce na …

CeP> Jiná věc ale je, že na Otavě pravděpodobně za pokles stavů rybáři tolik nemohou, vypadá to spíš na kombinaci povodní, změny kyselosti vody, atd.
To přirozeně nelze překroutit do názoru, že to „ústecké vybíjení“ ničemu neškodí, to by byl nesmysl, spíš to jen ilustruje, že vývoj v našich řekách je daleko zamotanější, než by se mohlo zdát.

reagovat
Úterý 15. února 2011 v 10:58 ® CeP reakce na …
CeP

bowler> Ze je u vas parem dost a dost? Netvrdim ze z Labe vymizi uplne, ale v Otave jich bylo pred 15 lety taky relativne dost a kde jsou dneska?
Jestli se v jednom nejmenovanem krajskem meste na Labi stale nemilosrdne vybijeji na svem zimovisti tak teda potes kozy. viz video Jak na parmy? S kyblíkem a kladívkem aneb takový normální den na Labi

reagovat
Úterý 15. února 2011 v 10:48 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

bowler> To myslíš vážně,že by se měl kormorán přikrmovat kupovanýma rybama? Si děláš srandu,ne.Kolik dáš z vlastní kapsy,aby se ten zmetek měl dobře? A pokud tě zajímají naše názory,stačí si přečíst fórum Kormoráni nebo si přečíst Ospreyův článek a názory pod ním.

reagovat
Úterý 15. února 2011 v 10:11 ® bowler

Chtěl bych znát Váš názor na rybáře kteří nemají rádi našeho nejlepšího lovce kormorána,jsem přesvědčený,že by se mněl přikrmovat kupovanýma rybama. Už je mi z těchto odsuzovačů šoufl.RŘ to dovoluje tak o co jde?V Labi je parem dost a dost,a že nejsou u vás tak to zakážem všude?! Ps:sním ročně 2ks uzených makrel ale nikdy nikomu nebudu vyčítat odnesenou jakoukoliv mírovou rybu.

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 21:04 ® osprey reakce na …
osprey

Fiser> Važ si toho, stačí pár let. Tady taky byly. Akorát jsem jim tu nymfu pouštěl na plavačkovém prutu, bo jsem mušák neměl a kdybych měl, tak bych to neuměl. Dneska ho mám a je mi k…

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 20:40 @ Fiser

Strofte, jak poskrovnu? Jak kde. Tam kam chodím já na potočáky a na duháky, je v hlavním řečišti parem jako dřeva. Feeder prut, olovo 5–10 g, dešťovka jako prst a účinnost téměř 100%. Prúměrná hmotnost cca 3 kg, běžně 5 kg.. Kdo nevěří ať tam běží,neptejte se, nepovím. Já je offšem drápu většinou na zlatohlavou (wolfram, idioty nazývaný po cizím zpúsobu nesprávně tungsten)nymfu Red tag, vázanou na jig-háčku 12.

reagovat
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...