Chytej.cz

Tungsteny necteno

12.5.2009 | vagi | 6.779 zobrazení | 32 odpovědí

Vůbec netuším, o co se jedná. Po přečtení fóra jigy se tam o tom zmiňují jako o „wolframovém něčem“, co lze použít na streamrové háčky k vytvoření „jigů na míru“. Přesně ten problém mám, že mi nevyhovuje poměr velikosti háčku a jigové hlavičky. Můžete mi někdo osvětlit, co to teda ty tungstedy jsou? Dík.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 20. května 2009 ve 22:29 ® regulus
regulus

Tak jsem byl za tím kamošem zlatníkem. Neměl jsem čas se stavit pro ty 6mm hlavičky, tak jsem vzal jen to co jsem doma měl a dopadlo to takhle Tungsten 3,8 mm kulička 0,4g, Tungsten hruštička průměr 3,5 mm 0,4g, jigová hlava s označením 3g průměr hlavičky cca 6 mm 2,4g, broček kapinku šišoid průměr 5–6mm 0,8g a rotačka Mepps Aglia 0 2,2g. Nejvíc mě dostala ta Meppska, klidně bych se vsadil, že ta jigová hlavička je o dost těžší. Váženo to bylo na elektronické váze s přesností na 0,1g.

reagovat
Neděle 17. května 2009 v 18:25 ® hecht reakce na …
hecht

Tak to si musím pospíšit. Od června už nebudu mít Tábor v popisu práce, tak se tam dostanu sporadicky.

reagovat
Neděle 17. května 2009 v 11:36 ® HaD reakce na …
HaD

hecht> je to spíše velkoobchod. Chystáme ale prodej smáčků a příslušenství a vše budeme mít skladem v redakci CHYTEJ, pokud bys jel okolo :-)

reagovat
Neděle 17. května 2009 v 11:34 ® HaD reakce na …
HaD

dam> máš zase pravdu. Orientačně jsme to vážili pětka měla něco okolo 1,5g. Od základky dlouho a asi jsem ten objem spočetl blbě. Nebo to nebyl čistej wolfram. Stačí aby ho čičmoni při výrobě řízli železem a hustota je ještě pod olovem :-((

reagovat
Sobota 16. května 2009 ve 20:25 ® hecht reakce na …
hecht

Koukal jsem že mají sídlo v ČB, tak bych si tam zajel osobně.Teda jestli to půjde…

reagovat
Pátek 15. května 2009 ve 22:38 ® regulus reakce na …
regulus

hecht> ale mají v tom kapinku bordel, za prvé 1,5 oz je 42,7g což není 44g ani zaokrouhleně, potom pakliže wolframová kulička o průměru 5,5 mm váží 1,4g, tak hruštička XL má určitě mnohem víc než 0,52g. Takže bůh ví, kolik co vlasně váží. Jinak s tebou souhlasím, že tam mají zajímavý věci, který se jinde nevidí, škoda, že nemají e-shop, ale z druhé strany, pokud nebudeš chtít 3 kuličky, tak asi nebude problém si cokoliv objednat, jen u toho budeš dotovat Českou poštu.

reagovat
Pátek 15. května 2009 ve 21:58 ® hecht reakce na …
hecht

Díky za další tip na prodejce zajímavých doplňků. Jak to tam funguje s nákupem ??? Mají tam dost věcí u kterých není ani cena.

reagovat
Pátek 15. května 2009 ve 21:56 ® hecht reakce na …
hecht

dam> Pokud se podíváš na ten odkaz od HaDa, tak tam mají i kategorii :Tungsten Weights – a tady mají macky až do 44 gr. Ale nejsou to kuličky…

reagovat
Pátek 15. května 2009 v 9:41 ® dam reakce na …
dam

HaD> jen že 5 tungzten neváží 6,5g

reagovat
Čtvrtek 14. května 2009 ve 14:37 ® HaD reakce na …
HaD

dam> asi úplně nerozumím tomu, co jsi tím chtěl říct.

reagovat
Čtvrtek 14. května 2009 ve 14:37 ® HaD reakce na …
HaD

regulus> byl to odhad.

reagovat
Čtvrtek 14. května 2009 ve 14:27 ® mart

ještě vyzkoušenej tip.......nejprve na strímrovej háček navlíknout tungstenovou kuličku a za ní takovou tu plastovou zarážku co se dává ke splávku…a vyrobíš to přímo u vody bez nitě a lepidla.......a hlavně to drží… :-)

reagovat
Čtvrtek 14. května 2009 ve 13:53 ® dam reakce na …
dam

HaD> nemůžeš srovnávat průměr kuličky a hmotnost v olovu a wolframu

reagovat
Středa 13. května 2009 ve 22:18 ® regulus reakce na …
regulus

HaD> tu hustotu vím, to je jasný, ale Tungsteny mají relativně velkou díru a ještě tam je vybrání, takže to zase tak horký z tou váhou nebude, těm 6,5g bych až tak moc nevěřil. Příští tejden se zkusím stavit ke kamošovi do zlatnitví a zvážím ty Tungsteny, kuličky i hruštičky, samotnýho mě to zajímá, hodím sem report.

reagovat
Středa 13. května 2009 ve 21:46 ® Robur
Robur

jj, taky jsem se kál

reagovat
Středa 13. května 2009 ve 21:43 ® vagi reakce na …
vagi

HaD> díík. Já jsem technickej antitalent, takže sám bych na to nikdy nepřišel. Vyzkouším. Moc mi to zajímá, jak to bude vypadat a fachat. :-) Robure, nečteš, nečteš :-)) )

reagovat
Středa 13. května 2009 ve 21:33 ® HaD reakce na …
HaD

vagi> konec háčku u očka podmotáš nití tak, aby šla kulička obtížně navléknout. Pak trochu vteřinového lepidla, rychle ji navlékneš a lehce zakápneš. A je to.

reagovat
Středa 13. května 2009 ve 20:45 ® Robur
Robur

joj, ty se ptáš na ty kulky, sory. Namačkávají.

reagovat
Středa 13. května 2009 ve 20:44 ® Robur
Robur

vagi, neočekáváš odpověď na otázku, jak se přivazuje háček s očkem, že? Že by za protihrot?:-D

reagovat
Středa 13. května 2009 ve 20:18 ® vagi
vagi

Regulus, HaD, dam: jedná se mi hlavně o smáčkovanou. Díky za vysvětlení. Ještě by mě zajímalo, jak to na ten háček přivazujete?

reagovat
Středa 13. května 2009 ve 20:18 ® vagi
vagi

ZANDER> dík za foto

reagovat
Středa 13. května 2009 v 16:45 ® HaD
HaD

Podle www.rybarskehacky.cz by měla vážit jen 1,3 g, ale to je nesmysl. Mají tam chybu. Teď jsem mluvil s majiteli a nechají vše přesně zvážit, neboť se jim údaje od výrobce také nezdají.

reagovat
Středa 13. května 2009 v 16:33 ® HaD
HaD

Trochu jsem se o to zajímal – hustota olova je cca 13300 kg/m3. U wolframu je to 19300 kg/m3. To znamená, že je wolfram cca 1,5× těžší. Hlavička o průměru 5,5 mm bude vážit zhruba (odhadem něco odečítam na otvor a drážku pro provlékání) 6,5 g. Doufám, že jsem to spočetl správně :-D

reagovat
Středa 13. května 2009 ve 13:48 ® dam reakce na …
dam

regulus> myslím si, že na stránkách, co uvádí HaD budou i hmotnosti jednotlivých velikostí

reagovat
Středa 13. května 2009 ve 13:07 ® regulus reakce na …
regulus

HaD> ty wolframový jigy jsou zajímavý, ještě jsem na ně nenarazil, kolik váží, na stránkách jsem nenašel kromě obrázků žádný podrobnější info.

reagovat
Středa 13. května 2009 v 10:43 ® HaD
HaD

Je to tak jak píše regulus. Je to spíše na menší nástrahy. Nicméně na delší háček lze navléci kuličky i dvě, čímž se však takový jig značně prodraží. Já jsem tungsteny nakupoval zde: www.rybarskehacky.cz

Tyhle těžké kuličky jsem dokonce používal jako zátěž před rotačku na vlasci – sice se to občas motalo, ale fungovalo to skvěle

reagovat
Středa 13. května 2009 v 10:33 ® dam reakce na …
dam

regulus> ano, máš pravdu. Není to sice jen o závodění, ale hlavně o lehčí vláčce. Pokud chceš vyrazit na candáty s větší gumou, tak už se to samozřejmě moc použít nedá

reagovat
Středa 13. května 2009 ve 4:20 ® regulus
regulus

No ono to s těma tungstenama je kapinku zavádějící, nedá se říct, že by to plně nahradilo jigový hlavičky, záleží na tom, z jakýho pohledu se na člověk dívá. Debata Dam versus HaD ve fóru o jigovejch hlavičkách s háčky bez protihrotu pro neznalýho vyzněla tak, že je wolfram lepší. To jistě je, ale jen v určité váhové kategorii. HaD to určitě vztahoval ke svým oblíbeným smáčkům a oba dva mluvili především o závodní přívlači a tedy i použití relativně lehkých nástrah. Nikde jsem neviděl Tungstenovou hlavičku větší jak 5,5 nebo 6 mm (čímž netvrdím, že neexistujou) což i při velké hmotnosti wolframu není váhově nic moc. Je to samozřejmě dobrý na smáčky, ale 10g jigovou hlavu tím nenahradíte, to jen na vnesení trochy víc světla do problematiky.

Jinak asi nejlevněji lze Tungstenový hlavičky koupit na polským muškařským e-shopu TAIMEN (odkaz o kousek dál), kvalita je sice kapku horší než to co se prodává u nás, ale účel při vláčce to asi splní. Osobně bych pro účely přívlače viděl jako dobrý hlavičky ve tvaru jakýsi hruštičky viz odkaz http://www.taimen.com/mt/index.php?… , jen je potřeba vyřešit připevnění k háčku, dle toho jaký má kdo možnosti.

Další možností je udělat si formu, např. z lukoprenu a odlívat si zatížený háčky z olova doma ve velikostech a zátěžích dle vlastní potřeby.

reagovat
Úterý 12. května 2009 ve 22:00 ® cormaxx
cormaxx

Libor: Tady něco mají http://www.hobby-g.cz/…-a-tungsteny?…

reagovat
Úterý 12. května 2009 ve 21:50 ® Libor
Libor

Jsem na tom uplně stejně jako vagi, a nějakej link na koupi i těch háčků by nebyl?

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1