Chytej.cz

pravidelne krmeni necteno

7.5.2009 | recek | 3.186 zobrazení | 25 odpovědí

Dobry den zajimali by me vase skusenosti s pravidelnym krmenim.Krmil bych na potoku ktery je siroky okolo 10m nekde o trochu vyc vym ze kapri na toku sou par sem jich uz chytil.Krmil bych varenou psenicí a pridaval bich do ni i trochu kukurice.Jak dloho a pravidelne je treba krmit nez by se na ni ryby naucili?A jak velkym mnozstvym bych mel krmit.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 2. července 2009 ve 23:11 ® albin
albin

No já tedy na kapry nechodím a tudíž ani pravidelně nekrmím,ale mám kamaráda,který už několik let vybere flek na řece,která mu teče kousek od baráku.Začne krmit,za pár dní chytne dva kapry a potom přijde velká voda a je po krmnym fleku.Když začne krmit nanovo tak ryby jsou fuč..Tak letos řek,že se na to může vyprdnout.

reagovat
Čtvrtek 2. července 2009 ve 22:19 ® Kubajs
Kubajs

Piranha:na mín nereagujou prostě celou konzervu tam musim za ten den vyházet

reagovat
Čtvrtek 2. července 2009 v 19:38 ® Piranha reakce na …
Piranha

Kubajs> nesmis je tolik přežírat :-)) )

reagovat
Čtvrtek 2. července 2009 v 19:25 ® Kubajs
Kubajs

Znám revíry kde si musim chodit tři až 5dní dopředu chodit krmit a pak to jde ale tam je to s rybama hodně mrtvý např u nás na řece když každý ráno a večer vyházím celou plechovku kukuřice a pak jdu chytat dostanu 1maximálně 2záběry od kaprů který jen tak tak vytáhnu a pak je to poplašený že můžu jít domu a půjde to znova tak 6–8hodin a zase tak 1–2záběry max

reagovat
Čtvrtek 2. července 2009 v 19:20 ® 

Ale jestli to je správně,to co jsem napsal,fakt nevím.Je fakt,že je to hodně individuální podle mě na lokalitě v který chytáš..Myslim si,že první co bys měl najít,tak spíš lokalitu kde se vyskytujou často,kde to maj rádi..Sám s timhle mám problém,ale je to o cviku.Na stojáku to samý,když si chceš zachytat měl bych uvažovat trošku o tom,kde by se teď mohli pohybovat.Jak říkaj známý rybáři,základ je vybrat to správný místo,to ostatní ikdyž je důležitý neni zas tolik..Ale i já s tim mám kolikrát problémy :-D ..

reagovat
Čtvrtek 2. července 2009 v 19:14 ® 

Nad tím dlouhodobým krmením přemýšlím už dlouhou dobu,zatím jsem se k tomu neodhodlal,ale někdy to možná skusím..Já si myslim,že pokud by si chtěl rybu fakt naučit na nákej flek,nezáleží zas tak na množství krmení,ale na tý době.Je jasný že pokud to je potok,nebo je tam velký tlak ostatní ryby musíš nějak improvizovat.Já sám přemýšlel a krmil bych na stojatý vodě tak deset kuliček boilie,ale opravdu denně.A na tekoucí těžko říct,máme u nás labe(tam bych asi šel cíleně na kapry),kachny sice uměj všechno pěkně vyzobat,ale házet tam po půl kilu kukuřice a půl kilo řepky by nebylo od věci..

reagovat
Úterý 30. června 2009 ve 13:10 ® Kubajs
Kubajs

recek:někde si bez krmení ani neškrtnu jinde nepotřebuju do vody hodit ani zrnko

reagovat
Úterý 30. června 2009 v 11:53 ® Robur
Robur

recek,jak jsi uspěl, doufám, že ti je jasné, že v ybařine je kouzlo experimentu, ale myslím, že pšenkou s kukuřicí /obě povařené či naklíčené/ nic nemůžeš pokazit. Co je přiměřené musíš určit sám s ohledem na proudnost a výskyt bílé ryby.

reagovat
Úterý 30. června 2009 v 11:40 ® Piranha reakce na …
Piranha

kurva, ZASYTI :-)) ) uz zase lajdačim.

reagovat
Úterý 30. června 2009 v 11:18 ® Piranha reakce na …
Piranha

Robur> :-)) ) :-)) )tva 1. odpoved mne velice pobavila pane lekarniku.

Racek> myslim si ze na tak male rece se i ryby dost zasiti.Myslim si ze by bylo lepsi krmit v den lovu a to spis nejakym lehcim krmenim s trochou partiklu, nez dva, nebo tri dny dopredu.Je to podobne jako u nas na Biline.Behem dne se ryby celkem nasytily a zbytek vyluxovaly kachny.Kachna dokaze pekne vyluxovat misto kor pokud je to voda s mensi hloubkou.

reagovat
Úterý 30. června 2009 ve 2:03 ® mekvak reakce na …
mekvak

proč chudáci?

reagovat
Neděle 28. června 2009 ve 20:01 ® superweb
superweb

neblbnete, nekdo by to mohl vzit s tou nevarenou suchou psenici vazne a co pak chudaci kapri..

reagovat
Pátek 29. května 2009 ve 21:07 ® plescarp

zkus a poznas:D nejlepsi metoda je pokus a omyl

reagovat
Pondělí 25. května 2009 ve 22:37 ® Robur
Robur

však to házení se musí vypilovat, ne?

reagovat
Pondělí 25. května 2009 ve 22:30 ® Kubajs
Kubajs

Robur:sakra a co na hloubce když je tam nemůžu vyskládat rukou:D:D:D:D

reagovat
Sobota 23. května 2009 ve 23:25 ® Robur
Robur

ale zohlednil, ale je vidět, že neznáš základní fígl, asi to zařadím do vychytávek.Jde o to, zrnka pšenice se musejí házet delší stranou po proudu, pak mají na dně větší stabilitu a nedriftují.

reagovat
Sobota 23. května 2009 ve 3:44 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Robur> tokající kapr je prevít, ale při těch 1,157 kg suché pšenice jsi určitě nezohlednil proudnost toku vzhledem k hlubce. Důležitý faktor je taky množství plevelné ryby živící se ve vodním sloupci:-) Když tam budou příkladem mraky ouklejí, musíš množství násobit tím co sežerou:-)

reagovat
Čtvrtek 21. května 2009 ve 21:55 ® bejmák
bejmák

cus mám zkušenosti z podobným revýrem,velice dobře se mně osvědčilo krmit pravidelně a to 3 dny před samotným chytáním vařenou kukuřicí 1 až 1,5 kg na zákrm.hlavně ticho.Pšenici bych nedával pak najedou v
čudly a máš vyplašeno.

reagovat
Pátek 8. května 2009 v 17:25 ® recek

Jak si myslite ze bude dlouho trvat nez se ryby na psenici s kukurici nauci.

reagovat
Pátek 8. května 2009 ve 14:47 ® -zruseno reakce na …

1Mara> Nejlepší je Bonduelle :-) .

reagovat
Pátek 8. května 2009 v 0:46 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Robur> Ale nesmí smazat nebo strhnout nálepku která firma to vyrobila , aby kapři věděli od koho to mají a jaká firma je lepší :-)) )

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 v 19:19 ® Libor reakce na …
Libor

Robur > čekal jsem že to napíšeš :-)

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 v 19:16 ® Robur
Robur

ale s otvírákem, jinak to ty ryby nesežerou

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 v 19:10 ® Libor
Libor

hoď tam denně plechovku sterilizovaný kukuřice.

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 v 18:59 ® Robur
Robur

tokající kapr je strašně opatrná ryba. Je třeba vzít v potaz sílu proudu, množství bílé ryby a úživnost vody. ASi někde v nadjezí bych krmil 1,157 kg pšenice suché. Když jí budeš namáčet, tak by neměla mít víc jak 1,750Kg. Kukuřice pak tak 0,45 max, 049Kg, pokud má potok 10 metrů. Přidával bych do toho vůni armagnaku.

reagovat