Chytej.cz

Nedostupnost autem k vodě necteno

6.5.2009 | standas | 7.291 zobrazení | 65 odpovědí

V posledních letech si všímám přibývání zákazů a různých závor k vodě, proč? někde se budují pro ciklisty stezky a rybáři tam nemůžou,přitom platíme silniční danˇa jsme v nároku k přístupu k vodě. Co stím? Jaké jsou vaše zkušenosti?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Pátek 2. dubna 2010 ve 21:13 ® Hony reakce na …

pepa-č> Souhlasím, dříve jsem šel k vodě i jeden km, ale po posledních skušenostech, kde nevidím na auto, tak tam nejedu.

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 1:01 ® dvorak reakce na …

pepa-č> přesně tak,přesně tak. Těch víc ryb co se na takovejch místech nachytá je jako bonus.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 20:10 ® 

silniční daň platí jen podnikatelé a právnické osoby. A podnikatel (právnická osoba na ryby jet nemůže) jedoucí na ryby je soukromá věc, která se silniční daní málo souvisí. dopravní obslužnost nemůže být granatována až do vody. Stejně jako nejde autem dojet na Sněžku.

Auto k vodě nepatří. Tečka. Zaparkovat na vhodném místě a dál pěšky, kolem, plazením dle libosti.

Voláme po ochraně přírody, proti regulaci řek atd., ale autem všude bychom chtěli. Fujtabl.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 v 15:27 ® Mary reakce na …
Mary

Hony> Co bylo ve zprávách, nemusíš k vodě, stačí odvézt dítě do školky. Což potom, letos jet autem na houby. A bude to přibývat a přibývat. Dle toho jak, to stát vede. V Praze jim zbourali chatovou oblast i s majetkem, nikomu se nic nestane.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 v 15:03 ® Hony

Když jsem neviděl na auto, tak mě to stálo okno a erbeg u spolujezce, příště oba erbegy. tak, když nemám auto pod kontrolou, tak tam nechytám.

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 14:43 ® jersey
jersey

No, přiznám se, že jezdím autem skoro až k vodě.Ne tedy úplně za zadel,ale auto fakt musím vidět.Mám ho třeba 100m od vody,ale pořád na dohled.Dnes je o šajstlich nechat auto u lesa, když jdu na houby. A s autem na rybách je to to samý.Spousta rybářů, co chodí v Praze na Hostivařskou přehradu by mohli vyprávět, jaký to je nechat auto kilometr daleko…Takže chytat z kufru auta nemusím, ale řekněme do 100m ho mám vždy.

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 14:41 ® sus1 reakce na …

Mary> Já na letošek počídil 130 brašnu a to pruty jsou teda taky pořád stejné délky.:-)

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 14:23 ® Mary reakce na …
Mary

sus1> Když jsem začínala měla jsem batoh 90cm. Pruty velikost mám stejné dosud, pořídila batoh 1,10m a taky, včera jsem chtěla jít na ryby, ale ta představa, že to mám těžký, tady u nás chodím pěšky, Tak už jsem ho přebírala 3× a ono to moc neubylo. dříve jsem tam neměla př: pilku nožovou,deštník pláštěnku, si říkám, že ji potřebuji atd. Asi se vrátím k 90cm. Ale do batohu 1,10 dám vše. I bundu a v ruce si nesu kýbl na sezení, v tom, krmení,pivko… ani židli nenosím . No a bordel který sbírám po ostatních, pak naházím také do kýble, nebo úlovek,

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 14:13 ® Mary
Mary

chosebaits> tak, takhle přesně to vidím já. U nás si invalida s dejcháním zajel až ouplně k vodě a pak sháněl traktor, aby ho vytáhnul. V dnešní době seš klidnej, když na to auto vidíš. Pokud je to blbý že na něj nevidím, tak radši změním revír, nebo dle možností, kolo.......pěšo

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 14:11 ® sus1

Mary> No je pravda, onehdá jsem tam koukal a tam sou tě(vám) věci??!!:-))

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 14:08 ® Mary
Mary

sus1> Tak si přeber baťoh, budeš to mít lehčí. 2 pruty ti stačí.

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 13:58 ® džigit reakce na …

b.gun> sorry,Doktore

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 13:51 ® b.gun reakce na …

džigit> Jen pro pořádek – když už jsme u toho doplňování obecného přehledu – jsi si jistý tím §18 zák. č. 283/1991 Sb.? Já bych zkusil raději §42 zák. č. 273/2008 Sb. …

reagovat
Středa 31. března 2010 v 10:49 ® džigit reakce na …

jersey> ahoj,ber to tak,že se musí držet listiny lidských práv.Ta je nejvýš a z ní musí vycházet i tyhle zásahy do našich práv a svobod.Pokud Ti poleze do auta,zdůvodní to ústně,ale do bytu to je složitější :-) Teď prchám na „přívlač“ za Tučňákem,zatím

reagovat
Středa 31. března 2010 v 10:43 ® jersey reakce na …
jersey

džigit: :-)) … jen jsem juknul, než jsem šel do práce.

reagovat
Středa 31. března 2010 v 10:38 ® džigit

tucnak11> to je dobrý,kde to kupuješ?Když,tak pojď do „přívlače“

reagovat
Středa 31. března 2010 v 10:34 ® tucnak11
tucnak11

džigit> To jisou te krabice na kařdy vobik zvlašč na 24 vobu a na 35 vobu teras jisem trohu to vylepšil vniček,tak jak se uvidime tak ti ukařu.

reagovat
foto/forum/2010/th-img12853.jpgfoto/forum/2010/th-img12854.jpgfoto/forum/2010/th-img12855.jpg
Středa 31. března 2010 v 10:17 ® tucnak11
tucnak11

Nehat auta tam kde muže stat a šmatlat par kilaku do loviště,potom se vratiš a s auta ti zustala jen kostra:-D :-D :-D :-D :-D a ty bečiš:-(

reagovat
Středa 31. března 2010 v 9:54 ® džigit reakce na …

jersey> ale jen tak pro doplnění,pokud chceš doplnit svůj „obecný“ přehled najdi si §18,zák.283/1991 sb. Ona prohlídka auta,jako dopravního prostředku, a prohlídka bytu či jiného nebytového prostoru má trochu jiná pravidla :-)

reagovat
Středa 31. března 2010 v 9:18 ® džigit reakce na …

jersey> nedělej,že sis kvůli toho přivstal :-D

reagovat
Středa 31. března 2010 v 7:16 ® jersey reakce na …
jersey

džigit: na zákonný důvod musí mít stejné povolení, jako na prohlídku bytu…do kufru ti smí policajt pouze při důvodném podezření z trestné činnosti.(např. dělají šťáry na silnici, když hledají pachatele,který vyloupil banku).Nevím přesné paragrafy,ale ve své podstatě to pro Policii není jednoduché vlézt ti do soukromého majetku.Z jejich pohledu jde minimálně o překročení pravomoci.

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 23:39 ® džigit reakce na …

jersey> no počkej,jsou i zákonné důvody,kdy může.Nechtěl bych to teď řešit,je pozdě,změnili čas a ráno vstávám.Vše se dá zjistit :-) Přeci jen to už z hlavy nevím…

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 23:28 ® jersey reakce na …
jersey

Nemůže, ale pokud by chtěl a ty mu to umožníš… :-))

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 22:42 ® 1Mara reakce na …
1Mara

jersey> když se to veme kolem a kolem tak se ti policajt může podívat i pod trencle a houby stím naděláš .

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 22:05 ® jersey
jersey

Regulus: nejsem jist, že se ti policajt může podívat do kufru auta,ale myslím si, že ne.

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 21:46 ® sus1 reakce na …

tomashr> Kdo se moc ve věcech štourá a zbytečně laboruje??( někdy mi to tady v některých forech tak připadá,ta přehnanost),tak je …:-)

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 21:41 ® tomashr reakce na …

sus1> Dobré řešení :-D :-D

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 21:39 ® sus1 reakce na …

tomashr> Já to beru obecně a proto jezdim fšude.

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 21:01 ® tomashr

Tohle je učebnicový příklad otázky, kterou nemá v obecné rovině smysl. Je to prostě jak kde – třeba v okolí mé chaty kus od Třeboně je dost zákazů, které mě sice osobně trochu omezují, ale respektuji je a pokládám za celkem správné, protože tamnímu charakteru oblasti by přílišný počet aut jednoznačně škodil. Na druhé straně ale třeba tady v okolí Prahy u Vltavy je k vidění dost zákazů, které lze jen těžko brát jinak než jako čirou buzeraci, která žádný smysl nemá a na pár místech by podle mě klidně mohl ČRS i zkusit zalobovat. Tohle se opravdu musí brát individuálně pro každou lokalitu, ne jako „obecný výkřik“.

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 20:25 ® sus1

chosebaits> No jasně,chce to s rozumem.:-)

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1