Chytej.cz

Srazová degustační grilovací soutěž

5.5.2009 | Robur | 11.916 zobrazení | 116 odpovědí

Na srazu by se udělala soutěž o nejlepší klobásku či buřt na gril, případně i vařený. Ale gril vidím pro 1. ročník jako jednodušší.

Prostě kdo si myslí, že u něj v místě bydliště se dělají mňamikózní buřtíky /možná klobásky – teoreticky by byly 2 kategorie/, tak by je přihlásil do soutěže. Pak by se výsledky nakrájely na kousky a zvolení porotci by koštovali kolečka. Myslím, že by se nominace povolila tak max. 15 vzorkům, páč si musím nechat místo na živáňskou, stejky, guláš, ražničí a koleno. Nechal bych soutěžit jen průmyslové vzorky. Domácí výrobky bych vyloučil, páč při výrobě mohou dopadnout pokaždé jinak a stejěn je pak skoro nikde neseženete.

Takže pravidla: provede se na srazu Chytej 1/ účastnit se mohou jen průmyslově vyráběné masné výrobky vhodné k opékání /klobása, špekáček možná umletina/. Nechceme domácí specialitky. Prostě my to budem jen grilovat, žádné vaření atp. nepřichází v úvahu./ grilovat bude nezávislý kuchař.

2/ nominovaný dodá 1 kg uzeniny z nichž se z části udělá anonymní očíslovaný vzorek a předloží se porotě /v rámci nominace se musí dodat přesný název výrobku, cena a složení od výrobce/

3/ přijímáme maximálně 15 přihlášek

4/ z 15 vzorků vyberem 3 – 5 nejlepších, z nichž se udělá velké finále, kde bude prezentována ochutnávka pro všechny zájemce a ti budou dávat body 3, 2 a 1 za 1. až 3. místo. vítěz bude mít nejvíce bodů.

5/ vítěze určo Had nějak odmění a vítězné výrobky se pak objednají na daLŠÍ sraz :-D

6/ jsem to vymyslel, tak jsem prezident, Had se hlásil jako druhý, takže může být můj zástupce.

ještě hledáme 15 porotců, s tím, že předost mají v případě projevení zájmu dodavatelé soutěžního materiálu.

7/ ve fóru se můžete přihlašovat a nominovat svoje speciality, případně pište, zda chcete být i v porotě.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 15. července 2009 ve 13:56 ® Beebo

pokud by bylo třeba dosadit do degustační komise někoho zkušenýho a nezávislýho, tak se hlásím dobrovolně. Co nesmrdí masem zaručeně poznám :-)

reagovat
Středa 15. července 2009 v 8:18 ® Mary reakce na …
Mary

pane Presidente, omlouvám se, na historii, nemám toliko času. Až budu v důchodu, tak si ji přečtu.

Vůbec jsem nemyslela na pečenáčky, každý má recept, tak, ať si je udělají.Jen jsem myslela od klobásek pryč. Co víc by se na nich dalo vylepšit. A jestli kupované, nebo domácí, je ouplně fuk. Jelikož je důležité uskladnění při přepravě.

reagovat
Úterý 14. července 2009 ve 20:41 ® Robur
Robur

cercer, co potřebuješ?:-D

reagovat
Úterý 14. července 2009 ve 20:24 ® cercer
cercer

prezidentova smrt??Hm…prezident umřel-ať žije prezident!!!:-D

reagovat
Úterý 14. července 2009 v 17:34 ® Libor
Libor

hmm..že bych na ten sraz taky přijel..

reagovat
Úterý 14. července 2009 v 17:29 ® Robur
Robur

Mary, projdi si historii, jsem dokonce prezidentem této soutěže a odvolat se mohu jen já:-D . Do poroty se automaticky nominuje ten, kdo dodá vzorek. Pod hrubým nátlakem jsem místo porotce dal tuším ještě Hadovi a ještě někomu. Jiank ochutnám rád cokoliv, ale jde o 1. ročník, takže moc vzorku by byla prezidentova smrt.

reagovat
Úterý 14. července 2009 v 17:11 ® regulus reakce na …
regulus

Mary> ty jistě narážíš na tvoje sqělý pečenáče, mě se tím nezavděčíš, já ryby nee, ale myslím že si všichni co ochutnali při vzpomínce poslintají klávesnici. :-)) )

reagovat
Úterý 14. července 2009 v 15:25 ® Mary
Mary

Roburku a jak víš, že bychom tě zvolili deguštátorem? Ale, pokud by jsi potřeboval do poroty koštýře, nebyl by problém.

Myslím, že by to nemusely být jen klobásky. Co takhle zavařeniny, okurky, houby, čalamády atd.?

reagovat
Pondělí 13. července 2009 ve 22:45 ® Robur
Robur

tak mně udělejte radost, termín srazu i místo je známo, tak by se mohl někdo přihlásit. Osobně mu u Hada domluvím fischbon.

reagovat
Středa 24. června 2009 ve 21:52 ® Frk
Frk

nur, bur, to je fuck

reagovat
Středa 24. června 2009 ve 21:30 ® vagi
vagi

Mám dalšího favorita. Ochutnal jsem 3 produkty od řezníka z Volduch u Rokycan. Neskutečná lábuž. Ještě rozmyslím, co od něj budu nominovat. Jinak Ronure, jestli nám tu budeš tlačit ty tescoblafy, tak budeš vyloučen z poroty pro ztrátu veškeré soudnosti. :-D

reagovat
Středa 24. června 2009 ve 21:24 ® Frk
Frk

koukám: teskoRobur :-))

reagovat
Úterý 23. června 2009 ve 23:05 ® Padis reakce na …
Padis

Robur>možná se to trošku rozhýbe,až bude více info o srazu.

reagovat
Úterý 23. června 2009 ve 22:29 ® sus1

Zrušte akci,kapela nepřijela.:-)

reagovat
Úterý 23. června 2009 ve 22:26 ® Robur
Robur

tak co masaři, žádný přihlášky, to máme zatím každého účastníka na medaili

reagovat
Sobota 6. června 2009 ve 22:23 ® Robur
Robur

v pohodě, platí původní zadání, ale ty špekáčky fakt bodovaly, tak stály 77Kč/kg apůvodní cena byla 99Kč

reagovat
Sobota 6. června 2009 ve 22:18 ® regulus reakce na …
regulus

Robur – teda jestli tam chcete soutěžit, co je horší, jestli Tesco, Albert nebo já nevím jakej jinej obchodní řetězec, tak to budou mít v Kyjově na pohotovosti asi fofr. :-)) )

reagovat
Sobota 6. června 2009 ve 20:33 ® Robur
Robur

tak ty pikantní špekáčky z Tesca se na utopence velmi velmi osvědčily, a to byly levnější než ten kabanos.

reagovat
Úterý 2. června 2009 ve 23:01 ® Robur
Robur

Regule, a dnes panímám přinesla z téhož místa exklusivní kabanos /lečo bylo eňo něňo/, tmavej a samé libové masénko, zítra otevřeme utopence z pikantních špekáčků a polského točeného.

a vy blbouni začněte přihlašovat vzorky bo je to jak na vegetariánské svat­bě

reagovat
Pondělí 18. května 2009 ve 23:15 ® vagi
vagi

sus: asi máš s těma klobásama pravdu, myslím, že byly klatovský. Pokud tedy nepočítám domácí výroby. Že Frku :-)

reagovat
Neděle 17. května 2009 ve 22:14 ® Robur
Robur

Regula, tak u toho řezníka mají dva druhy buřtů, 1/ Hadač a Zapletal a ještě jedny lepší pod názvem Svitavy

reagovat
Čtvrtek 14. května 2009 ve 22:36 ® Robur
Robur

tak výš cos kupoval ne, zatím budeš nejhůř třetí. Za to určitě dá Had oranžovou kšiltku.

reagovat
Čtvrtek 14. května 2009 v 19:16 ® sus1 reakce na …

Robur> Čoveče v tomhle se nějak moc nevyznam,né že bych nepoznal slané a nebo pálivé,ale mě chutnají uzeniny skoro všechny,moc si nevybíram,takže moje hodnocení by asi bylo vše za 1.:-)

reagovat
Čtvrtek 14. května 2009 v 18:57 ® Robur
Robur

sus, je pravda, že jsi se camral, že je máte dobré, ale neochtnával jsem, chceš otevřít dvířka do poroty?:_D

reagovat
Čtvrtek 14. května 2009 ve 14:15 ® sus1 reakce na …

vagi> Sem si vzpoměl,že v Mníšku jsem měl klobásky tady od nás,tak jestli si jedl zrovna ty,nevim.:-)

reagovat
Středa 13. května 2009 ve 22:10 ® vagi
vagi

robur: TřemOšná, Třemešná bude asi někde jinde :-) nebo Křemešník :-)) ) A co nějaké klobásky? Nikdo nic?

reagovat
Středa 13. května 2009 ve 21:06 ® Robur
Robur

to je frajer ten njesek, z toho si vemte příklad

reagovat
Středa 13. května 2009 ve 20:56 ® njesek

Robur:není to tak dlouho jsem si dobře pochutnal,výrobce sice neznám,ale zkusím je sehnat

reagovat
Středa 13. května 2009 ve 20:49 ® Robur
Robur

nikdo nic? Aspoň Ripka by se mohl přidat.

reagovat
Čtvrtek 7. května 2009 v 16:34 ® Robur
Robur

předseda, nepředseda. Zatím bez soutěže vyhrává Majer Třemešná. Jsem tedy čekal víc nominací. Takhle to vypadá, že nejvíc Chytejáků je ze Somálska:-)

reagovat