Chytej.cz

jak na líny necteno

3.5.2009 | ART | 9.043 zobrazení | 44 odpovědí

Mnohým se bude zdát že tohle téma tady bylo probíráno hodněkrát. Otravuju tady s novým záznamem, protože nikde jsem nenašel odpověď na můj problém. Na revíru 7ha, který je pod velkým rybářským tlakem bych chtěl chytat líny. Na revíru je hodně vidět kapr, plotice, perlín, okoun a sem tam někdo chytí náhodou lína. Zkoušel jsem všechno. Nějak se jim nemůžu trefit do chuti. Nemáte někdo nějakou radu, nebojte nejsem masař, co chytim pustim :)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 9. června 2010 v 18:08 ® Robur
Robur

tady

reagovat
Středa 31. března 2010 v 11:18 ® tucnak11 reakce na …
tucnak11

džigit> nojistěěěěěě.:-D

reagovat
Středa 31. března 2010 v 10:58 ® džigit reakce na …

tucnak11> pokud unese basu piva,ideální rybářská přítelkyně :-D :-D :-D

reagovat
Středa 31. března 2010 v 10:22 ® tucnak11 reakce na …
tucnak11

timbab> Ja take mam jednoduhe receptu ponožim sosedku do vody a lince se zleti i s innych rybniku po souši:-D :-D :-D :-D :-D :-D

reagovat
foto/forum/2010/th-img12852.jpg
Středa 31. března 2010 v 10:07 ® timbab
timbab

Já mám jednoduchý a učinný krmení na líny ale neřeknu:-D

reagovat
Středa 31. března 2010 v 9:38 ® tucnak11
tucnak11

Byl jisem na feedr v sobotu a 1 kapřyk 20 linu.Moj milačcy se probudily hladove,největši byl 35 cm.Krmeni patentka v nim nasekane hnojaky a měl jisem postarano.Miluji linca zaběry jak okousava pomalu se hra s nastrahou a potom bac.No ještě Valašske platyzy jako cejnu tak s 50 kousku.Chy­tačka na 100 procent.:-D :-D

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 23:02 ® Libor
Libor

Stroft> v poho, pořád se učíme 9-) :-))

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 22:56 ® Stroft reakce na …
Stroft

Libor> Myslel jsem, že ty bublinky jsou od rytí v bahně.....konečně mi to někdo vysvětlil, stačí chodit kolem břehu a nasávat zaprděny vzduch.

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 22:53 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> jo spali a prděli, a na hladině bylo spoustu bublinek :-)

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 22:49 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > to jak spali, tak to omylem vsákli do tlamky. Trefil jsi noclehárnu.

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 22:47 ® Libor reakce na …
Libor

Stroft> je to tak, hodně línů jsem kdysi nachytal tak do šesté hodiny ranní, pak přestali.. .

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 22:28 ® Stroft
Stroft

Zkoušej zrána,nebo na večer v příbřežních partijich, nejlépe v blískosti travin,rákosu a podobně.Krmit sekanými žížalkami nebo sladkou kukuřicí,na háček čiperného hnojáka.Do ruky lehčí proutek se splávečkem a obcházet rybník a zkoušet a zkoušet.

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 22:19 ® džigit reakce na …

Libor> moderní?Strach nad městem už taky něco pamatuje…

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 22:16 ® Libor
Libor

džigit> to je na mě moc moderní, já mám radši Jindřicha Plachtu, Buriana nebo Marvana :-) , ale to moc o línech není.

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 22:14 ® džigit reakce na …

Libor> na ČT2 zuří film s Belmondem a Ty foukáš do ohně :-)

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 22:12 ® Libor reakce na …
Libor

džigit> diskutovat, hádat se, jen ať to tady vře. O tom to je ne?

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 22:03 ® sus1 reakce na …

džigit> Určitě něco požil,hele těch témat, co vytáhnul na svět.:-)

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 22:01 ® džigit reakce na …

Libor> dnešní večer je ve znamení „kostlivců ze skříně“,chápu :-) raději se mrknu zpět na Strach nad městem a božského Jeana :-D

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 21:55 ® Libor
Libor

snad se mi letos podaří pár zelenáčů chytit, u nás je jich čím dál méně.

reagovat
Úterý 23. února 2010 v 16:40 ® chosebaits
chosebaits

Určitě bych danou vodu vyskoušel na několika místeh,nebo na jednom revíru mi spousta lidí tvrdí,že tu líni nejsou a přitom tam jsou a v hojném počtu,bouhžel nebo snad bohu dík burou jen někde a když to nevíš,tak máš smolíka.

reagovat
Pondělí 22. února 2010 ve 21:36 ® tony.bobo
tony.bobo

Na lína je dobré jít ráno nebo na večer na plavačku kousek od břehu.Já sám je chytám cca 1m od břehu u napadanýho šábí do vody.

reagovat
Pondělí 22. února 2010 v 19:15 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

tomin> Já než dodpoledne bych chytal při rozednívání a při stmívání. Ovšem co voda, to něco jinýho.

reagovat
Pondělí 22. února 2010 v 8:09 ® tomin

Na žížalku dopoledne. Loni sem jich tak pár chytil.

reagovat
Úterý 28. července 2009 v 10:46 ® Jeff
Jeff

Ahoj, tak já úspěšně lovím líny asi na 2ha rybníku bez krmení, na kukuřici ve slaném nálevu, nebo na hnojku.Choděj ale brzo ráno, kolem 5h a berou tak hodinku na položenou, potom přes den zabere sem tam nějaký na plavanou, ale to už na nějakou sladkou návnadu(těsto-vanilka,perník, kokos).To jsou ale jen moje zkušenosti z jednoho rybníka,..

reagovat
Úterý 19. května 2009 ve 22:03 ® Oldis

Zdravím Vás. Já chodím na jednu vodu, speciálně na líny. Je jich tam spousta a rybářský tlak je nulový. S tím krmením je to pravda, jak se krmí připlouvá okamžitě nechtěná ryba např. plotice. Ale zase neříkám nekrmit! Chce to krmit rozhodně něčím hrubším (strukturou). Něčím co nevzlíná nedělá kal, tak se na lovném místě nebude dlouho zdržovat nechtěná ryba a když, tak jen cvilku (dokud je co k baště). A proto je důležité krmit po malinkých dávkách a častěji. A právě ta chvilka kdy plotičky zjistí že už nic k snědku není a odjedou je třeba vhodit pár kousíčků toho na co chytáme a přichází chvilka pro líny!!! Trvá jen nekolik minut poněvač lín je hejnovitá ryba takže nikdy nejezdí sám! A tuto chvilku je třeba maximálně využít a snažit se o co nejtišší zdolávání. Když hejno odpluje trvá zas nějakou chvíly než připluje další ale je zde samozřejmě šance že hejno udržíme na lovném místě ale při lovu u rákosí blízko břehu je to docela problém neudělat větší hluk a tak po 3–4 rybě mi hejno úplkem odplouvá. Ono přeci jenom když na 0,18ku taháte lína přez 30 nemluvě o 45cm a víc, tak se nějakému většímu šplouchanci těžko vyhnete. Je to velký bojovník, který Vám nedá ani centimetr zdarma :-) Já chytám nejvíce na plavanou na delší splávky o gramáži 0.5–1 Gr. a tak 2–3m od břehu. No jo, je to s těma zelenejma klukama těžký:-) Přeji hodně zdaru při jejich lovu a hlavně „pevné nervy a moře trpělivosti“! A pamatujte „RYBA JE KÁMOŠ NE ŽRÁDLO“

reagovat
Pátek 8. května 2009 v 16:14 ® -zruseno

Přijeď k nám na Sázavu, líny sem vysadili , fakt berou.:))

reagovat
Středa 6. května 2009 v 19:47 ® ksandik13 reakce na …
ksandik13

Víš proč, protože zrovna nemám kokos

reagovat
Středa 6. května 2009 v 16:31 ® ART reakce na …
ART

ksandik13> Proč teda tak nechytáš když jdeme na ryby. Lín je obou vytoužený cíl, je teda pravda že se vyskytujou v té části rybníka, kde jsme seděli při závodu.

reagovat
Středa 6. května 2009 ve 12:06 ® ksandik13
ksandik13

Taky bych doporučil přidávat do krmení kokos je to paráda když stoupá vodním sloupcem na hladinu.

reagovat
Pondělí 4. května 2009 ve 21:28 ® 1Mara
1Mara

Libor> :-)) )

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1