Vyhledávání
balónková montáž
3.5.2009 | | 4.038 zobrazení | 19 odpovědí | upravit
Zdravím,zajímalo by mě princip,výhody a celková funkčnost balónkové montáže.Mnoho rybářů tuto montáž doporučuje,ale nikde jsem neviděl a ani nečetl od našich sumčařů její vysvětlení. Děkuji všem kdo mě sní bliže seznamí.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 11. července 2009 ve 20:21 ® macek2 reakce na …
-
práve že jo ale naštestí to byla jen 105-ka od té doby toto techniku už nepoužívám.
HaD>
reagovat - Sobota 11. července 2009 ve 20:20 ® macek2
- reagovat
- Sobota 11. července 2009 ve 20:16 ® macek2
-
právě že jo naštestí to byla jen 105-ka od té doby tuto techniku už nepoužívám.
reagovat - Sobota 11. července 2009 v 17:10 ® HaD reakce na …
-
macek2> s koncovým splávkem se mi nikdy nic podobného nestalo. Tobě ano?
reagovat - Sobota 11. července 2009 v 16:37 ® macek2
-
Balokovou montáž nedoporučuji protože se sumec muže hodně zažrat a vytáhneš mu vnitřnosti.
reagovat - Úterý 12. května 2009 ve 2:04 ® HaD reakce na …
-
cyrilhugo> spíše než že by ji nechtěli zveřejňovat ji téměř nikdo nepoužívá. Osobně jsem ji u nikoho v praxi ještě nikdy neviděl.
reagovat - Neděle 10. května 2009 ve 12:17 ® cyrilhugo
-
HaD: Jsi v nějakém článku psal že jste lovili na balón. montáž v Italii.Proč jsi raději nepoužil koncový splávek,který se zdá být lepší? Je mi divný že není žádný rozdíl mezi těmito montážemi.Zdá se mi že sumčaři nechtějí tuto montáž zveřejňovat,ani tobě se nechce mě ji blíže přiblížit.Proč?
reagovat - Pondělí 4. května 2009 ve 20:40 ® HaD reakce na …
-
Jde to všude. Jen se liší způsob nastražení.
reagovat - Pondělí 4. května 2009 ve 20:35 ® cyrilhugo
-
HaD: Díky. Dá se tato montáž použít na stojaté vodě,zamotává se často? Mírný proud je asi lepší? Kdy tuto montáž používáš,nebo kdy by jsi ji doporučil?
reagovat - Pondělí 4. května 2009 ve 20:14 ® HaD reakce na …
-
cyrilhugo> Od prutu jde šňůra k průběžnému kotvícímu olovu. Odtut prochází směrem vzhůru. Asi 50 cm od háčků je připevněn na trhacím vlasci nafouknutý balonek. Délka trhacího vlasce určuje hloubku, ve které budeme lovit.
reagovat - Pondělí 4. května 2009 v 17:56 ® cyrilhugo
-
HaD:Jo viděl jsem tvé video. Mohl by jsi mi to nějak prosím tě nakreslit a zveřejnit balón. montáž? Protože jsi psal,že to lze nahodit-mužeš to trochu upřesnit? Jestli jsem to dobře pochopil,tak se používají 2 olova. Jedno kotvící a druhé nad rybkou?
reagovat - Pondělí 4. května 2009 ve 14:22 ® HaD reakce na …
-
Je to defakto to samé, jako můj koncový splávek. Viděl jsi DVD?
reagovat - Pondělí 4. května 2009 v 0:54 ® cyrilhugo
-
rgb23: ty 2 trojháčky jsem dal jen jako příklad.jinak nevidím důvod proč by tam nemohly být? To co mi popisuješ je klasická trhačka-tu chápu i vím že balónek lze použít místo splávku,ale raději tam každý dává splávek. HaD píše že nevýhoda je v tom že šňůra vede vodou k zátěži. Tak mi to jako trhačka nepřijde. Právě proto chci pochopit v čem je lepší a kdy použí balónkovou m. proti třeba trhačce. A proč ji vlastně nikdo pořádně z našich sumčařů nepopsal.
reagovat - Pondělí 4. května 2009 v 0:38 ® rgb23 reakce na …
-
cyrilhugo: spíš bych řešil proč do té montáže hned cpeš 2 trojháčky
reagovatbalónek bych dal průběžně před zarážkou na trhačku.
- Pondělí 4. května 2009 v 0:06 ® cyrilhugo reakce na …
-
Had. To je vše hezký,ale zajímala by mě samotná montáž. To jest třeba: návazec se dvěma trojháčky nad ním obratlík,olovo no a pak nevím??? Jak ta montáž pokračuje dál,jak tam přidělat ten balónek,zda na pevno či na průběžno?
reagovat - Pondělí 4. května 2009 v 0:01 ® rgb23
-
tohle vysvětlení sice není od našich sumcařů, ale lecos se z toho dá vydedukovat
reagovatprotože nejsem sumcař, nemám to odzkoušené a netuším jestli to opravdu funguje
http://phartattack.tripod.com/balloon.html http://www.catfish1.com/…owthread.php?…
- Neděle 3. května 2009 ve 23:53 ® HaD reakce na …
-
Výhoda je v tom, že se dá nahodit a při zdolávání máš téměř přímý kontakt s rybou. Nevýhoda je, že šňůra vede vodou k zátěži, což znamená, že ve větším rpoudu je lov na větší vzdálenost obtížný. Stejně tak použití více prutů přináší riziko jejich zamotání při zdolávání.
reagovat - Neděle 3. května 2009 ve 21:18 ® cyrilhugo reakce na …
-
Né,já myslel montáž s rybkou a olovem,ke které se přidělá gumový balónek,který se nafoukne podle potřeby.No a právě tuto montáž bych rád viděl nakreslenou,popsanou a vysvětlenou.
reagovat - Neděle 3. května 2009 ve 20:03 ® Robur
-
http://www.chytej.cz/…umec-na-mic/, myslíš toto?
reagovat