Chytej.cz

Krmení s boilie necteno

1.5.2009 | sumecryba | 2.803 zobrazení | 9 odpovědí

Vážení kolegové rybáři.Myslíte si že je vhodné na určitých rybářských revírech krmit boiliem z pytlů.Není to překrmování?A vůči ostatním kolegům rybářského cechu správné.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 30. června 2009 v 18:57 ® Tibor
Tibor

Nie, neni!

reagovat
Neděle 28. června 2009 v 19:50 ® superweb
superweb

Osobne krmim spis malo. Je to otazka reviru, rocniho obdobi a spousty dalsich faktoru. Na stojatych vodach bohate staci 10 – 20 kulicek za den – z mych zkusenosti vyplyva ze kdyz jich tam nasypu denne vic(treba 50), taham mensi ryby, ale zase casteji. Mel jsem jeden oblibenej asi 2ha rybnik asi 10min cesty autem od baraku. Zhruba obden jsem tam zajel nastrilet tak 20 kulicek a tak 1× az 2× do tydne na par hodin zachytat(odpoledne po praci). Tahal jsem tam krasne nizke bojovne kapry kolem 70 – 80cm, neprilis casto, tak kazdou 2.vychazku jednoho(tj cca kapr za 5 hodin lovu). Obcas jsem si ke brehu nasypal kilo kuku a chytal pro zabavu „50ky“, co 20min to kus :-) Asi po roce se naproti me zacal ukazovat expert co tam sypal tak kilo boilies kazdou pulhodinu, co jsem vypozoroval, chytil tak 1 „50ku“ kazdy 2–3 hodiny. Problem byl, ze od ty doby to tam na koule ty vetsi ryby neberou ani me. Naproti tomu treba na rece se nebojim krmit vic, ale hlavne kukurici. Tak 2–3kg kuku denne, do toho 20 kouli a pak jeden prut na kouli a druhej feeder s kukurici..vet­sinou to funguje dobre. Naposledy kdyz jsme takhle tyden krmili a pak 2 dny chytali na Labi, chytil jsem na kouli 2 cejny, kolega nic. Zato na kuku na feeder dostal 8 a 9kg kapriky :-)

reagovat
Sobota 23. května 2009 v 7:43 ® lukass456
lukass456

ja chytam na 65ha vode …na začiatok sypem 1,5kg method mix a ktomu 1kg partikel a 20guličiek boiles potom po 2–3hd prihadzujem 10–15 guličiek a uplne to stačí vela zdaru

reagovat
Středa 6. května 2009 ve 21:11 ® chosebaits
chosebaits

ksandik13 -HaD -Pokud nejsem na opravdu hodně zarybněné vodě,začínám krmnou dávkou pul kila a pak přikrmuji dle aktivity záběru.Pokud je nějaký kaprodrom a nebo je tam spousta ryb ,co přijímají bobky v pohodě,nemá cenu krmit a házím jen montáž s pva,nebo na takové vodě je krmení k ničemu.

reagovat
Středa 6. května 2009 v 15:57 ® Alov
Alov

Malá voda? Velká voda? Jaké roční období? Jaké zarybnění? Stoják? Řeka? Je mnoho aspektů, které krmení ovlivňuje. Na Hartě pravidelně v léte vystačíme s metrákem kukuřice s řepkou na víkend a kulkama jen přikrmujem na chuť jak se říká :-D Dycky na pva niť 5 kuliček a šup to tam. Nevlastním banku, takže to je tak, jak píše chose :-)

reagovat
Středa 6. května 2009 ve 12:22 ® Robur
Robur

tuším že v posledním či předposledním Rybáři je článek o nějaké oslavě narozenin na VrbeNském a autor tam popisuje, jak tuším ve dvou lidech nakrmili 1 či 2 metráky, nechce se mně to hledat, takže nenapíšu, zda šlo o bobky či kuku, ale matně tuším, že metrák toho a metrák toho druhého. Snad se autora nedotknu.

reagovat
Středa 6. května 2009 v 11:59 ® ksandik13
ksandik13

Když jsou kapři při chuti,tak půl kila neznamená vůbec nic.

reagovat
Neděle 3. května 2009 ve 23:41 ® HaD
HaD

Tam kde je ryb hodně, tak půl kila není nic. Sezobou to za chvilku.

reagovat
Pátek 1. května 2009 ve 12:49 ® chosebaits
chosebaits

To opravdu nemyslím,spíš si myslím,že je to zbytečné.Pul kila krmení denně stačí,pokud najede víc ryb,je možné tuto dávku zvednout,ale většinou to neukrmíš a nebo neutáhněš finačně.Chodím občas na kapříky bez krmení,jen tak s pva a tahám taky.

reagovat