Vyhledávání
Transport navijáků
19.4.2009 | Rico | 3.255 zobrazení | 16 odpovědí
Pro někoho možná jasná věc, pro někoho hlavolam a někdo se nechá inspirovat. Zajímalo by mě v čem přemisťujete Vaše milované navijáky k vodě a zpět. Jestli je nechaváte na prutu, nebo v krabicích ve kterých byly koupeny nebo máte vyrobeny vlastní pytlíky… Prostě vše k trasportu navijáku aby se nepoškodil… Díky za nápady a postřehy (Předpokládám, že se asi víc rozepíší hlavně majitelé děliček.)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 10. června 2009 v 8:50 ® Robur
-
nemáte někdo nějaký další zajímavý nápad nebo postřeh, třeba Sander?
reagovat - Pátek 1. května 2009 v 0:58 ® hecht
-
Léta jsem byl ke svému cajku taky lempl.Akorát vláčáky jsem se snažil šetřit. No ale dospěl jsem k tomu že aspoň matchka, feedr a jemnější vláčáky si zaslouží něco lepšího.
reagovat
Viděl jsem v obchodě docela pěkné pouzdra, a použil jsem lidovou tvořivost.K tomu co ukazuji stačí pouze mirelonová roura a kus hranatého mirelonu (snad od našich euro oken) no a nějaká látka na pošití. Ta látka tam ale ani nemusí být, fungovalo by to třeba i jen přetažené gumičkou.Dle mého názoru to ochrání dobře jak prut, tak i naviják.Pro ty více esteticky citlivé – kamarád Char když to viděl prvně, tak se zeptal jestli s sebou táhnu kulomet - Čtvrtek 23. dubna 2009 v 11:13 ® HaD
-
Já jsem známý tím, že se ke svým věcem nechovám příliš dobře a z toho vyplývá, že navijáky z prutů nesundavám a k vodě vozím skompletované. Jediný případ, kde to vadí, je mušák – tam mám občas díky tomuhle stylu zohýbanou šňůru. Pokud jedu na delší výpravu a auto je nabité věcmi, navijáky shodím a většinou je zahrabu do tašky s oblečením. Jedině tak jsou chráněné i před nárazem. Pytlíčky je ochrání leda před prachem a škrábanci a to nepovažuju za tak podstatné.
reagovat - Čtvrtek 23. dubna 2009 ve 2:13 ® sumecryba
-
Když jdu na feeder tak je mám v pouzdře i s nasazeným navijákem.Ale když jdu na mušku tak prut mám v tubusu a naviják mám v kapse muškařské vesty v pouzdře které jsem k navijáku dokoupyl.Když příjdu k vodě vyndám prut z tubusu nasadím naviják a skompletuji ho.Je to pro mě takoví rytuál.Pak se v klidu podívám na vodu trochu si jí přečtu a pak zahájím lov.U vody se nemá pospíchat.Co svatý Petr pro nás připraví kvapem to neurychlíme.
reagovat - Středa 22. dubna 2009 ve 22:31 ® rgb23
-
1)Když beru víc prutů, tak na prutech ve vaku. Pytlík podle mě nic neřeší, mechanickému poškození nárazem x tlakem nezabrání stejně jako kartonová krabička, prachu a bahna si užijou více u vody než při přepravě. Náhradní cívky s jiným silonem x pletenkou ,pokud beru, nosím v plátěných pytlících, aby se ve vaku nekutálely nahoru a dolu.
- feeder x plavajdu nebo vláčák nosím k vodě většinou „naostro“ v ruce s navijákem a navázanou sestavou, k tomu baťůžek. Mám přehled o nechtěném zkroucení špičky prutu vypnutím silonu atp.
Už lehce mimo téma, akorát jsem se naučil, že když už beru vak, tak do prostřední přepážky dávám jako výstuhu dřevěnou násadu na koště, nebo deštník, podle počasí, opět spíš ochrana prutů než navijáků.
btw: je to spotřební zboží a když ho zničím nebo poškodím, tak většinou spíš vlastní chybou a zbrklostí než špatnou dlouhodobou péčí
reagovat - Úterý 21. dubna 2009 ve 22:50 ® cormaxx
-
Já nosim pruty s navijákama vcelku, ve futrálech. Montáže vždy sundavam. Letos chci alespoň na vláčáky pořídit tubusy a na navijáky pořídim polstrovaný brašny na foťáky( v Tescu jsem je viděl za pár korun).
reagovat - Úterý 21. dubna 2009 ve 22:38 ® Sander
-
Naviják na feeder, vláčku a plavačku vozím v polstrovaných pouzdrech, které jsem obdržel při koupi navijáků. Navijáky na položenou nechávám na teleskopických prutech, které převleču plátěným vakem a za navijákem zatáhnu smyčkou. Tak je chráněn prut i naviják. Nechce se mi to teď fotit, ale považuji to za moc dobrou věc.
reagovat - Úterý 21. dubna 2009 ve 22:32 ® Michal/
-
Mno já navijáky k vodě nosím v krabicí ve které sem je koupil. Ale už mě přestává bavit neustále celej feederovej prut smontovávat dohromady, tak si asi pořídím futrál, ale pořád nwm kterej. Nevešlo by se mě tam všecko a navíc na ryby jezdím jen na kole, tak sem uvažoval o tomhle http://feeder-shop.cz/…cormoran-109 dá se tam složit celej feederovej prut i s navázanou montáží a je to, pak už to jen rozložim a hurá na ně. Stejně si k tomu musim vzít batoh
reagovat - Úterý 21. dubna 2009 v 10:44 ® Robur
-
správně, je to spotřeba, neavíc demontáž a montáž sotjí čas a zvyšuje riziko ztráty jednotlivostí. Navíc už pár špiček i oček jsem urval při provlékání vlasce a tahem za šńůru. Vyrábět tuto situaci uměle odnímáním navijáku je šílenost.
reagovat - Úterý 21. dubna 2009 v 10:17 ® inspo reakce na …
-
Rico> Moc to řešíš. Všechno je to spotřební zboží. Já se kdysi taky přepečlivě staral, ale pak si stejně jednou nedáš pozor a je to v pr…, takže to ted už neřeším.
reagovat - Pondělí 20. dubna 2009 ve 23:33 ® Rico
-
no to se zase bojim o delicky kdyz tam necham navijak…
reagovat - Pondělí 20. dubna 2009 v 19:09 ® kaapr reakce na …
-
Mě to teda nebavi sundavat to bych musel znova při příchodu k vodě navazovat tak to nechavam na prutech. A tak jednou do měsíce celí navijak rozdělá, promažu, vyčistím,.....a mam od toho pokoj
reagovat - Pondělí 20. dubna 2009 v 8:49 ® Libor
-
Rico > a co hrozí tomu naviáku? podle mého akorát silný náraz, nebo silné zmačknutí, od toho ti pytlík nepomůže. Jestli jde taky o prach, v terénu ho je habakuk a tak je lepši ho doma jednou za čas vyčistit. Bych se zbláznil sundavat a nandavat to dokola.
reagovat - Neděle 19. dubna 2009 ve 23:52 ® Rico
-
Libor> prave mam strach o oboje, takze delicky rozdelat, do fusaku a jeste do dvojkomoroveho futralu (obe delicky do jedne komory ale ve fudakach) a pak mam vzdycky hlavolam co s navijakem..
luk888> soupnu je vzdycky do hadrove tasky, ale na ty pytlicky asi jednou dojde..
reagovat - Neděle 19. dubna 2009 ve 23:44 ® Libor
-
transportuji je namontované na prutech, naviják mi přijde bytelná věc, spíš mám starost o pruty, koupil jsem si proto dvoukomorové vyztužené pouzdro kam dam mačku a feeder i s navijákem.
reagovat - Neděle 19. dubna 2009 ve 23:33 ® luk888
-
Z kapřáků děliček navijáky vždy sundávám na cestu a mám na ně vyrobeny látkové pytlíky.
reagovat