Chytej.cz

Jeseter necteno

5.4.2009 | Libor | 5.035 zobrazení | 20 odpovědí

Dnes jsem vyfotil tohle. Vím že jsou hodně v soukromákách. Jaký je to přesně druh? Co žerou? odkud jsou původně? Kolik se dorůstají? Osobně bych chytil radši úhoře či parmu, ale když už to člověk potká na prutě, tak bych o tom chtěl něco vědět. Jaký máte názor na to vysazovat je do našich vod?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 20. dubna 2009 v 15:42 ® Filip00
Filip00

Ahoj dobrej článek o jeseterech je v tom rybářském časopise za 39 Kč, ale ted nevím jak se jmenuje. Chytali v Kanadě a chytli 3 metrovou samici (prej tam jsou nej)

reagovat
Neděle 19. dubna 2009 v 11:39 @ ???

_Aston_> měl by si taky rozeznat vyzu od víz, když chceš psát o tomto tématu. Přeji mnoho štěstí při lovu víz.

reagovat
Sobota 18. dubna 2009 ve 14:47 ® dedacek

_Aston_> Ku podivu mám trochu přehled o těchto rybách, jen foto se mi zdálo jako fotomontáž.

reagovat
Sobota 18. dubna 2009 v 0:35 ® _*Aston_* reakce na …
_*Aston_*

Nejvetsi jesetery co maji u nas v Čr jsou Mydlovary u Hluboke nad vltavou.chovaji i jesetery vizy… a maji generacni hejno Veslonosu.A potom je pry chovna stanice v karvine.V My­dlovarech se daji krmit i z ruky peletama.To je asi na ne nejlepsi.Ja chytam v jestrabicach na pelety Halibut,Donnut­s.A nebo od CDB vel.4 mm Patentka. Za den kdyz mas stesti i 10 jesetru.Nej­vetsi 125,130cm.

reagovat
Sobota 18. dubna 2009 v 0:31 ® _*Aston_*
_*Aston_*

dedacek> Ty ses taky fotomontaz…vys kolik lidi uz to ma na soukromich revirech?? nectes nevis.. :-)

reagovat
Pátek 17. dubna 2009 v 10:32 ® ferdoz reakce na …

V čechách asi nie, ale na Sloveensku (možno aj v povodí Moravy) sa začína znovu v hojnejšom počte vyskytovať jeseter malý, pôvodný druh, ktorý je aj vysadzovaný (Dunaj, Váh, Bodrog, Latorica . . .)

reagovat
Úterý 7. dubna 2009 v 0:07 ® regulus reakce na …
regulus

Už jsem to tu kdysi psal, nejen jesetera, ale všechny „přivandrovalý“ ryby ve vodě docela nerad vidím, jediný štěstí asi je, že se u nás nejspíš běžně nevytřou.

reagovat
Pondělí 6. dubna 2009 ve 23:51 ® Libor
Libor

foceno z blízka širokým ohniskem, jde o optický efekt pro dosažení dojmu co největší ryby.

reagovat
Pondělí 6. dubna 2009 ve 23:41 ® dedacek

ruce na jeseteru neodpovídají chlapci, myslím stáří chlapce a stáří rukou je rozdílné.

reagovat
Pondělí 6. dubna 2009 ve 23:32 ® Libor
Libor

dedacek : ne neni, proč myslíš?

reagovat
Pondělí 6. dubna 2009 ve 23:30 ® dedacek

není ta fotografie montáž?

reagovat
Pondělí 6. dubna 2009 ve 23:21 ® Libor
Libor

Regulus : JJ, asi jsem to špatně napsal, já osobně bych je do svazovky neházel, a zajímal mě názor ostatních. Podle toho jak ta ryba vypadá ji snad ani sumec nesežere.

reagovat
Pondělí 6. dubna 2009 ve 23:17 ® regulus reakce na …
regulus

Dík, já jen že to ze zadání působilo dojmem, že by to snad mohlo být ze svazovky. Jinak pokud tě to zajímá, v Jestřabkách brali na klasický kostňáky. S tím určením má rgb asi pravdu.

reagovat
Pondělí 6. dubna 2009 ve 23:10 ® Libor
Libor

regulus : není to svazová voda

reagovat
Pondělí 6. dubna 2009 ve 22:50 ® regulus reakce na …
regulus

Libor – no dobře, informace jestli jsi ho chytil ty nebo ten kluk je mi celkem jedno, zajímalo mne kde byl chycenej, už vím že v rybníce, ještě jestli je ten rybník soukromák nebo svazovka??? -:)))

reagovat
Pondělí 6. dubna 2009 ve 22:16 ® Libor
Libor

regulus: nene, chytil to ten kluk u jednoho rybníka

reagovat
Pondělí 6. dubna 2009 ve 21:35 ® regulus
regulus

Libor -to jsi chytil na svazovce???

reagovat
Pondělí 6. dubna 2009 v 15:09 ® Libor
Libor

díky rgb23

reagovat
Neděle 5. dubna 2009 ve 23:29 ® rgb23
rgb23

Pravděpodobně je to jeseter sibiřský, živí se hmyzem, rybkami, korýši atd. Původem je z Ruska, běžně dorůstá kolem 1 metru, údajně může dosáhnout za příznivých podmínek i ke dvěma metrům.

Každopádně je to atraktivní ryba a na soukromácích bych se jí nebránil.

reagovat
Neděle 5. dubna 2009 ve 22:24 ® Libor
Libor

a foto..

reagovat
foto/forum/2009/th-img8421.jpg