Vyhledávání
Vnadění patentkami
4.4.2009 | r.y.b.a.r.k.a | 3.131 zobrazení | 11 odpovědí
Dobrý den, chtěla bych se zeptat co znamená ,,vnadění patentkami." Předem děkuji za odpovědi.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 7. února 2010 ve 23:08 ® drobcek
-
V novinách len patentky na háčik…
reagovat - Neděle 7. února 2010 ve 23:08 ® drobcek reakce na …
-
Libor> ja ich prechovávam priamo v hline a je to lepšie…
reagovat - Neděle 7. února 2010 ve 23:07 ® Libor reakce na …
-
drobcek> to je pravda, přechovával jsem je na chladném místě v novinách, ty jsem jim měnil a vlhčil je, je s tím starost.
reagovat - Neděle 7. února 2010 ve 23:01 ® drobcek
-
Vnadenie patentkami sa prevádza vo väčšine prípadov pomocou hliny.Ja používam hlinu od Top Mixu (vyrába 3 druhy na rôzne druhy vôd). Ale patentka je naizaj alchýmia… Hlavne jej uchovanie v živom stave (mŕtva nestojí za to) a na bežný lov použijem radšej pinky alebo kostňáky.
reagovat - Neděle 7. února 2010 ve 22:16 ® Libor
-
kupoval jsem je jeden čas hodně na litry pro akvarijní ryby, teď už jen nítěnky, pro druhy které máme jsou lepší.
reagovat - Neděle 7. února 2010 ve 22:11 ® osprey
-
Pokud člověk nezávodí, vyniknou jen nevýhody patentek – jsou drahé, náročné na přepravu a skladování, špatně se shání a chytne se na ně o pár kusů bílé ryby víc než když člověk přidá do krmení bílé červy a chytá na ně.
Zatím jsem se nesetkal s člověkem, který by nebyl závodník a používal patentky při rekreačním lovu.
reagovat - Neděle 7. února 2010 ve 21:56 ® Stroft
-
Pro běžného rybáře je to velký problém.Jednak se k samotným patentkám dostat(prodavají se jen na závodech) a sběr v bahně chce značnou trpělivost a vhodnou lokalitu.Další problém je v uchovavání patentek.Při maximalní péči vydrží max týden.Nakonec samotné vnadění, provadí se zpravidla pomocí hlíny,která musí mít určité vlasnosti.Pro rekreační chytaní raději zapomeň.
reagovat - Neděle 7. února 2010 ve 21:38 ® vondras
-
v tom je právě ten HÁČEK chce to živé patentky mrtvé už zdaleka nejsou tak učiné navíc můžou být už zkažené a to je pak velká chyba nejlepší je zeptat se na tuto záležitost plavač, závodníků snad vám poodhalí trošku z tohoto tajemství jak se chytá na PATENTKY !!!
reagovat - Neděle 7. února 2010 ve 13:48 ® tomin
-
Ja vnadím patentkama mraženýma v kostkách. na stojatych vodách. Házím je do vody a jak se rozpouští tak dělají krmný mrak. Moc to nepoužívám, berou mě pak jen malí cejnci.
reagovat - Úterý 22. prosince 2009 v 19:15 ® tom_f
-
zkoušel jsem je přidávat do šrotu ale nic moc radši jsem toho nechal
reagovat - Sobota 4. dubna 2009 v 0:45 ® dudu
-
Patentkami se nazývají pakomáří larvy. Dají se běžně koupit jako krmivo akvarijních rybek. Nemám zkušenosti, ale asi se tím dá i vnadit při lovu.
reagovat