Vyhledávání
Recepty
21.12.2004 | HaD | 10.445 zobrazení | 37 odpovědí
Do této rubriky prosím pište pouze recepty. Cokoliv jiného bude nekompromisně smazáno. Případné diskuse o receptu, dotazy atd. řešte v Chatu, případně si na to založte ve fóru téma. Odkaz na tuto rubriku naleznete i v hlavní nabídce nahoře.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 27. srpna 2014 ve 14:16 @ anon
- reagovat
- Pátek 7. května 2010 ve 21:14 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
Robur> já to dobrá mňamka,ale já to dělám bez vysočiny.Mary má pravdu,že ta vysočina duhoňovu chuť přebíjí.
reagovat - Pátek 7. května 2010 v 17:21 ® Tommy reakce na …
-
Robur> Jenže nějakej Tommy se na Tvůj recept může,víš co
reagovatJá reagoval na Myceka
- Pátek 7. května 2010 v 16:37 ® Robur
-
http://www.namestecku.cz/…rstvych-ryb/ zítřejší cíl našeho výletu
reagovat - Pátek 7. května 2010 v 16:35 ® Robur
-
ale fakt je, že ta vysočina byla špičková, a kolečka byla tenká jak kopírák, 4 nahoře a 4 uvnitř. Spíš mně fascinuje, jak se na mým objevu snaží přiživt nějakej Tomy /prý x let, pch/
reagovat - Pátek 7. května 2010 v 16:34 ® Robur
-
já z tvých pečenáčů tak cítil kadmium a těžké kovy, a vykládám to někde? Ne
reagovat - Pátek 7. května 2010 v 16:14 ® Mary
-
Robur> Ten salám, to přetluče. Pokud někam nacpu jakoukoliv uzeninu, vždy cítím jen uzeninu.
Grilovací omáčku by ti doktor Cajhamlová vyhodila, že jsou to chemie a kalorie.
reagovat - Pátek 7. května 2010 ve 12:44 ® džigit
-
jestli to nebude nakonec určeno proti průjmu
reagovat - Pátek 7. května 2010 v 11:58 ® Tommy reakce na …
-
Můžu potvrdit,tento recept také používám,již několik let a je to mňamka
reagovat - Pátek 7. května 2010 v 9:05 ® Robur
-
ale neposral
reagovat - Pátek 7. května 2010 v 7:55 ® džigit reakce na …
-
Robur> tys vařil jako pejsek a kočička
reagovat - Čtvrtek 6. května 2010 v 18:43 ® Robur
-
tož dnesk jsem kuchtil a vyšlo to na 1ku¨
prostě duhoňa prdnete do zapékací misky, podhodíte ho kouskem másla, dovnitř trošku a na vrch taky. Máslo je mnohem lepší než olej!! Omatlu to kořením, dvonitř a na něj jsem pak prdnul takovu tu grilovací omáčku s příchutí česneku a sýra a pokladl jemně krájenou vysočinou, kterou jsem dal i do vnitřku ryby. Nejvíc ale překvapila ta bílá dresinková omáčka, která dodala jak chuť tak kůrčičku.
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 v 9:15 ® mycek reakce na …
- reagovat
- Čtvrtek 1. dubna 2010 v 9:09 ® mycek
-
Úhoř trochu jinak.Vykuchaného a stáhnutého z kůže,nakrájime na kolečka asi 5 mm.Vložíme do misky a přidáme sůl,papriku a mouku.Můžeme přidat i něco pikantního,to už záleží na fantazii.Misku uzavřeme a třepeme s ní tak dlouho až se všechny kousky obalí.Pak kousky vložíme na rozpálenou pánev a osmažíme asi 3 minuty.Dobré místo tyčinek nebo brambůrek.
reagovat - Středa 31. března 2010 v 10:00 ® džigit reakce na …
-
tucnak11> tenhle mám taky rád,jen dávám ještě trochu bazalky a čerstvý list vavřínu/list starého bobka/
reagovat - Středa 31. března 2010 v 9:53 ® tucnak11
-
Duhač v alobalu. Větši kousek pstruha tak do 40–50 cm.Sul Anglicka slanina.10 dkg petrzelova nač čerstva žampiony s konservy rajčata 2 kousky Granulače vytistime a osušime,potom posolime, sekanou petrželku vymihame s žampiony a nacpeme do bahora.slaninou Engliš obalime jak spodek tak vrh pstruha,nato položime rajčata no maslo ještě,take do bahora a navrh.zabalime do alobalu a pečeme v troubě na 180 stupni,podivat se někdy.anaesmi byt upečen jen udušeny.nemužu psat bo zaslintal jisem celou klavesnicy.
reagovat - Středa 31. března 2010 v 0:55 ® džigit reakce na …
-
timbab> o.k. zítra,dnes už končím,dobrou
reagovat - Středa 31. března 2010 v 0:54 ® timbab reakce na …
-
džigit> to by šlo ještě sem pozvi Maru a můžete to rozjet
reagovat - Středa 31. března 2010 v 0:50 ® džigit
-
hele,tohle by mohlo stačit…Snad nebude náčelník tak nekompromisní při mazání připomínek,nebo dotazů.Navrhuji pozměnit zadání
reagovat - Středa 26. ledna 2005 ve 12:51 ® ywan
-
Kapor na třeboňský spôsob
- 800g kapra
- soľ
- mleté čierne korenie
- mleté biele korenie
- 1 strúčik cesnaku
- 6 polievkových lyžíc oleja
- 1 stredná cibuľa
- 100g šunky
- 100g šampiňónov
- 1 zelená paprika
- 2 paradajky
- 3cl bieleho vína
Kapra očistíme, vypitveme, umyjeme, pokrájame na porcie, osolíme, okoreníme a potrieme rozotretým cesnakom. Potom opečieme na horúcom oleji a vyberieme. Na výpeku speníme očistenú, pokrájanú cibuľu, očistené, na plátky pokrájané šampiňóny, trocha osolíme, pridáme pokrájanú šunku a zelenú papriku a prikryté dusíme. Neskôr pridáme paradajky pokrájané na mesiačiky a napokon všetko podlejeme vínom, pomiešame a dusíme. Porcie rýb uložíme na plochú misu, obložíme udusenou zmesou a polejeme šťavou. Podávame s pečenými alebo varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
reagovat - Středa 26. ledna 2005 ve 12:43 ® ywan
-
Plnená šťuka
- 1 menšia šťuka
- soľ
- citrónová šťava
- 50g anglickej slaniny
- 1 cibuľa
- 1 žemľa
- 2 lyžice mlieka
- 2 lyžice zelenej petržlenovej vňate
- 2 lyžice pažítky
- olej
Vyčistenú šťuku osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Slaninu pokrájame na malé kocky, rozpražíme, pridáme očistenú cibuľu posekanú nadrobno a opražíme. Potom pridáme pokrájanú žemľu sparenú horúcim mliekom, posekanú petržlenovú vňať a pažítku a premiešame. Plnkou naplníme pripravenú šťuku, potrieme ju olejom, zabalíme do alobalu a upečieme vo vyhriatej rúre domäkka.
reagovat - Středa 26. ledna 2005 ve 12:41 ® ywan
-
Kapor na třeboňský spôsob
- 800g kapra
- soľ
- mleté čierne korenie
- mleté biele korenie
- 1 strúčik cesnaku
- 6 polievkových lyžíc oleja
- 1 stredná cibuľa
- 100g šunky
- 100g šampiňónov
- 1 zelená paprika
- 2 paradajky
- 3cl bieleho vína
Kapra očistíme, vypitveme, umyjeme, pokrájame na porcie, osolíme, okoreníme a potrieme rozotretým cesnakom. Potom opečieme na horúcom oleji a vyberieme. Na výpeku speníme očistenú, pokrájanú cibuľu, očistené, na plátky pokrájané šampiňóny, trocha osolíme, pridáme pokrájanú šunku a zelenú papriku a prikryté dusíme. Neskôr pridáme paradajky pokrájané na mesiačiky a napokon všetko podlejeme vínom, pomiešame a dusíme. Porcie rýb uložíme na plochú misu, obložíme udusenou zmesou a polejeme šťavou. Podávame s pečenými alebo varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
reagovat - Středa 26. ledna 2005 v 11:23 ® Gudaska
-
Rybí salát: 1/2l octa, 1/2l vody, 20kuliček celého pepře, 10 kuliček nového koření, 2ks většího bobkového listu, polévkovou lžíci soli. Ryby v nálevu necháme přejít varem. Vyndáme, stáhneme kůži, vrátíme vychledlého nálevu a necháme 4 – 7 dnů uzrát (dle velikosti a kostnatosti ryb). Poté obereme z velkých kostí, pokrájíme na menší kousky, přidáme lžíci vařené strouhané petržele (NE pastyňák!! – je sladký), vrchovatou lžíci strouhané vařené mrkve, 2 lžíce v soli vařeného strohaného celeru, na drobno posekanou větší kyselou okurku, na kolečka pokrájenou velkou syrovou cibuli. Dle chuti dosolit a dopepřit a vmíchat majolku. (Osobně ji dávám 1:1 s bílým jogurtem.) Kyselá ryba: Rybu omýt a neosušenou protámnout solí. Co nejtěsněji naskládat do misky, pekáče apod. a uzavřít mikroteňákem nebo potravinářskou folií a na 4 dny uložit v chladu. Potom vyjmout, opláchnout, naskládat do sklenice, zalít octem a opět nechat v chladu 4 dny. Poto vytahat velké kosti, stáhnout kůži (u menších ryb nechat), nakrájet na kousky, proložit na kolečka nakrájenou cibulí, olejem, původním octem a kořením (vrstva ryb, lžíce oleje, lžička octa, plátky cibule, cca 5 zrnek pepře, 2 zrnka nového koření, 1 bobkový list). Zakryté mikroteňákem apod. nechat alespoň 10 dnů proležet. Značku a množství piva před konzumací i po konzumaci volí každý sám!
reagovat - Neděle 2. ledna 2005 v 18:03 ® silur
-
RYBI' HROZEN pro 2 osoby 500g kapra (půlka)nebo lina,1 vejce,strouhanka,větší množství oleje na smažení. Zálev k naložení:1/2 porku,2 lžíce sojové omáčky,1/2 lžičky zázvoru, sůl. Omáčka:1/2 l vody,3 lžíce octa,1lžíce sojovky,6 lžiček krupic. cukru, 1/4 lžičky soli, 3 vrchovaté lžičky Solamylu. Postup: je to sváteční dekorativní pokrm. 1/2 kapra vykostíme ale kůži nastahujeme! Položíme kapra kůží na prkénko a po 3 až 4 cm nožem napříč nařezáváme.Řezy vedeme šikmo z povrchu masa směrem ke kůži. Potom udělejte asi 4 řezy po délce. Tyto řezy veďte jen na povrchu(neprořezávat až ke kůži),rovně nožem kolmo k masu. Pozor řezy nesmí narušit kůži!!!!!! Maso naložíme na půl hodiny do kořeněného nálevu s porkem nakrájeným na nudličky. Před obalováním musíte porek z masa očistit. Rybu obalte v rozšlehaném vajíčku a strouhance, která musí být i v hloubce zářezů. Rybu osmažte do zlatova, nechte okapat. Připravte omáčku: svařte vodu se všemi přísadami a nakonec zahustěte Solamylem předem rozmíchaným s trochou vody. Až omáčka zhoustne jako řídký pudink,odstavte ji z ohně a nalijte na rybu. Zbývá ještě konečná úprava,abi ryba na míse opravdu připomínala hrozen.Širší konec ryby podložte několika listy salátu. Podávejte s bramborem nebo pečivem nebo prostě jen tak je to boží. Dobrou chuť mňam
reagovat - Sobota 1. ledna 2005 v 17:40 ® ywan
-
Údený úhor v pive
- 600g údeného úhora
- 5dl piva
- 1 menšia cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 citrón
Z údeného úhora stiahneme kožu a pokrájame na
porcie. Do piva pridáme cibuľu očistenú a pokrájanú na plátky, soľ, korenie a necháme zovrieť. Do vriacej vody vložíme porcie úhora a pomaly asi 15 – 20 minút varíme. Uvarené porcie úhora uložíme na taniere, polejeme vývarom z piva
reagovat
a obložíme plátkom citróna. - Sobota 1. ledna 2005 v 17:39 ® ywan
-
Závitky zo sumca
- 800g sumca
- soľ
- mleté čierne korenie
- biele čierne korenie
- 30g sardelovej pasty
- trochu horčice
- 4 polievkové lyžice oleja
Z očisteného a vypitvaného sumca stiahneme kožu
a ostrým nožom od chrbta mäso vykostíme. Potom ho
pokrájame na tenké plátky, osolíme, potrieme sardelovou pastou, horčicou a okoreníme, stočíme, upevníme ihlicami alebo previažeme niťou, na horúcom oleji opečieme, prikryjeme a v horúcej rúre dopečieme. Po upečení necháme trocu vychladnúť, odstránime ihlice alebo nite, uložíme na misu
reagovat
a ozdobíme zeleninou. Podávame so zemiakmi a šalátom. - Pondělí 27. prosince 2004 v 18:38 ® ywan
- reagovat
- Pondělí 27. prosince 2004 v 18:37 ® ywan
-
Stuka v kyselej kapuste
- 1kg šťuky
- 1kg kyslej kapusty
- 3 kocky cukru
- 2 polievkové lyžice masti
- 100g údenej slaniny
- 1 polievková lyžica mletej červenej papriky
- 2dl smotany
- soľ
Šťuku očistíme, vypitveme, umyjeme, osolíme
reagovat
a dve hodiny necháme na chladnom mieste odležať.
V panvici na masti opražíme cukor na karamel, pridáme kyslú kapustu, z ktorej sme vytlačili šťavu a asi 1/4 hodiny dusíme. Na plech nalejeme trochu šťavy z kyslej kapusty, pridáme polovicu dusenej kapusty.Šťuku na niekoľkých miestach ostrým nožom narežeme a do zárezov vložíme
v mletej paprike obalené plátky slaniny. Brušnú dutinu ryby naplníme zvyškom dusenej kapusty
a položíme ju do plechu na kapustu. Ak nám ešte zostane dusená kapusta prikryjeme ňou šťuku, polejeme smotanou a asi 30 – 35 minút pečieme
v horúcej vopred vyhriatej rúre. Podávame so zemiakovými haluškami alebo hranolčekmi. - Sobota 25. prosince 2004 ve 20:44 ® Tomash
-
Rybí salát
- Ryby (očištěné) vložíme do soli na 3 týdny
- Poté – vyndat ze soli, umýt je a za studena 50:50 ocet/voda do lednice na 2 týdny
- Vyndat. Vyrobit nálev – 2 díly vody, 1 díl octa, cibule, bobkový list, nové koření, pepř celý, hořčičné semínko, 2 lžíce cukru ⇒ vařit!
- Když se nálev začne vařit, vypneme sporák a vložíme ryby nakrájené na kousky (+ zbavit kůže a kostí od páteře)
- Nálev i s rybami necháme vychladnout a na týden do lednice
- Vyndáme ryby
- Podusíme hrášek, mrkev, 2 rozkrájené cibule ⇒ smícháme s rybami
- Přidáme majonézu, nebo jogurt ( raději majonézu!)
- Dokořeníme – sůl, pepř, cukr
- Promícháme…
- A sníme…
Na salát se hodí jakákoliv bílá ryba – z dravců je to škoda masa… jakékoliv nejasnosti, nebo dotazy rád zodpovím…
reagovat - Sobota 25. prosince 2004 v 19:46 ® Tomash
-
Ryba na ohni
Pomůcky – klacek, nůž, sirky, dřevo + jakákoliv ryba Ulovte rybu – nejlépe mírovou. Očistěte ji nožem, rozdělejte oheň. Napíchněte rybu na klacek a upečte ji. Pak ji můžete i sníst…
reagovat