Vyhledávání
jaké je nejlevnější použitelné vybavení?
1.4.2009 | | 4.179 zobrazení | 17 odpovědí | upravit
Zdravím všechny,
jsem úplný začátečník, amatér. Stojím před pořízením prvního vybaveni a potřeboval bych trochu poradit. Jelikož nevím, jak mě to bude do budoucna bavit a kolik času budu moct rybaření věnovat, chci zatím pořídit co nejlaciněji. V budoucnu uvidím a pak budu třeba ochoten přidat a koupit něco lepšího. Kromě toho že chci pořídit levně a že chci do začátku teleskopický prut nevím vůbec nic. Nevím ještě co budu chytat jakou technikou a tak podobně. Lze koupit něco univerzálnějšího, než si udělám nějakou představu a vytyčím priority a zájmy? Mám v úmyslu navštívit nějaký bazar a podívat se po použitém vybavení. Na druhou stranu mě dost překvapilo za jakou cenu se dá pořídit asi ne kvalitní zboží, ale již nejsem schopen posoudit zda by mi to do začátku stačilo, či jsou to vyhozené peníze. http://www.potreby-rybarske.cz/catalog.php?… Je tam startovací set asi za 200 Kč ale o tom si moc valnou představu nedělám a tak zas moc šetřit nemusím, idelální by bylo kdybych sehnal prut s navyjakem do 1000Kč. Chtel bych se Vás teda zeptat, co si o tom myslite, zda bude lepsi koupit neco kvalitnejsiho z druhe ruky, nebo neco zakladniho noveho a kde se najde hranice aby to bylo opravdu levne ale ne k zahozeni.
Děkuju moc každému kdo jakýmkoli způsobem poradí nebo naznačí, jelikož jsem zatím úplný zelenáč.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 22. února 2010 v 11:42 ® Robur
-
lídl
reagovat - Neděle 17. května 2009 v 19:10 ® rybář233
-
prut DAM Onliner Tele Spin 60 délka 2,40m zátěž 30–60g cena kolem 300Kč , naviják DAM Quick HPN 100 RD návin 0,30mm/100m cena kolem 400Kč
reagovat - Čtvrtek 2. dubna 2009 ve 13:23 ® Rico
-
znackou DAM nic nezkazis… myslim ze jsi udelal na 1*
reagovat - Čtvrtek 2. dubna 2009 v 0:56 ® Rico
-
ja mel 100g a taky to slo
reagovat - Čtvrtek 2. dubna 2009 v 0:31 ® čabi
-
Já když začínal chytat ryby tak jsem měl prut 21Ocm a 30–60g.Chytal jsem s ním na těžko,plavanou i přívlač.A stačilo to.Ovšem jsem chytal jen na malý řece a rybnících.Jako univerzál bych ti doporučoval prut 270–300cm,s tím už můžeš chytat úplně všude a krom dvoumetrových sumců všechno.A gramáž do těch 6O,max 80g.Lepší univerzální prut snad není,podle mého názoru.
reagovat - Středa 1. dubna 2009 ve 22:34 ® 1Mara
-
No vidíš Sus a já 18 a furt se mi zdá že jich mám málo
reagovat - Středa 1. dubna 2009 v 19:44 ® sus1
-
regul:Noooo, ty vogo,že sem nezačal až tet
reagovatMam doma 12 prutů a koukam,že stačí dva
Hergot?!!
- Středa 1. dubna 2009 v 19:38 ® regulus
-
Ve své podstatě bych asi souhlasil s Roburem, ale ty nejspíš 3 pruty nechceš, že? Pokud vezmu v úvahu ten teleskop, tak už to není něco takovýho, jak bývaly Sony, ale z druhé strany to není dělička. Vzhledem k tomu, že ve svojí podstatě moc nevíš co chceš (myšleno, že nemáš reálnou představu), tak bych viděl radu asi takhle: Pokud budeš převážně chytat na nezarostlých místech, řeka nebo menší nádrže, tak bych pro začátek doporučil něco mezi 3–4m, jedno jestli teleskop či děličky, s vrhací zátěží do 20g. Obsáhneš s tím plavanou na řece, brčko na stojáku a na těžko pokud na to nepověsíš půlkilový krmelce to půjde taky, prostě taková pohodová rybařina-čudlařina. Pokud budeš chytat na menších a zarostlých tocích, tak si kup vláčák 2,4m s vrhací zátěží do 15g (cena do 1000 Kč) a můžeš s tím chytat prakticky to samý co v předchozím případě a navíc se s tím jak vyplývá z náznu dá i vláčet. Jinak, pokud seš spíš typ člověka, co u tý vody nechce cestovat a spíš si sedne do křesílka, tak bys mohl uvažovat i o feederu, kromě metody ke které je určen, se dá (dle typu asi s nejtvrdší špicou) v pohodě chytat na brčko, rybník i řeka.
reagovat - Středa 1. dubna 2009 v 19:03 ® Rico
-
z lidlu mam ten teleskop 4,2m… navijak je slusnej ale to je tak vse, ze nejsem zadny tintitko a nejakou tu paru mam, tka s timhle zdolavat 50ku kapra je docela horor, je to tvrdy, proste klacek k rajcatum, ten vlasec co je tam namotanej se nepotapi a ma prutaznost az do Rima… Co se tyce toho mansiho teleskopu tak, je docela slusnej a nebal bych se ho za tech par korun.
Nakoupil jsem to tusim pred 3 roky… A kdyz jsem si na ten maly po roce pouzivani slapnul, tak mi vratili penize, a stacilo donyst pouze samotny prut bez ostatnich veci co k tomu byly… Tot moje zkusenosti…
reagovat - Středa 1. dubna 2009 v 16:50 ® standas
-
několik let jsem prodával ryb.potřeby,tak ti radím nekupuj žádný šitky a investuj,ten drašší ale mnoho kvalitnější cajk totiž mnohem lépe prodáš!dobrej kup je přes bazar atd.
reagovat - Středa 1. dubna 2009 ve 14:57 @ vlastas
-
jj to taky vsem rikam…
reagovata ted kdyz tam maj dva pruty s navijakem i s obalem za 700 tak se tam nahrnu. ale chci se zatim je podivat, ja totiz neverim ze to bude nejak extra pouzitelny ikdyz to asi sam nepoznam. Ale za podivani nic nedam
- Středa 1. dubna 2009 ve 14:14 @ vlastas
-
nav"y"jak … heh, nevsim jsem si, to je trapas…
kazdopadne vsem dekuju, byl jsem ted o poledni pauze v jednom obchodu, myslim ze jsem narazil na slusneho prodejce, dosli jsme ke „kaprarskemu“ setu prut s navijakem plus vlasec za 1250.
nabidka Lidlu z meho laickeho pohledu vypada take zajimave (teda cenove myslim) asi se na to mrknu, jeden mam par kroku od baraku a uvidim.
reagovat - Středa 1. dubna 2009 ve 13:52 ® Robur
-
ideální je, když má rybář minimálně 3 pruty, 2* položená a jeden jemnější naplavku. Spíš ty napiš, kde, co a jakým stylem chceš chytat. Pak budeme konkrétnější i my. Jinak si myslím, že dobrý prut s navijákem se dá za cca 1000Kč pořídit. KDybych já dnes začínal a věděl co vím, tak si koupím 1* fídr, 1*plavačkový a 1*na položenou. Ale určitě zde někdo napíše 100 jiných doporučení. MOje doporučení se zakládá na tom, že tak mě rybařina bude bavit /hodně záběrů/ a cílová ryba bude menší a střední. Prostě žádné obkludy, ale s takovým cajkem už budu mít docela naději je chytit a zdolat.
reagovat - Středa 1. dubna 2009 ve 13:10 ® sethy reakce na …
-
Když jsem začínal cca v 8 letech chytat, dostal jsem prut a navijak teleskop od silstaru (240cm 20–40g) za celkem 2tis. 5 let jsem s tím vydržel chytat jak plavanou, na těžko, na přivlač a ve všech podmínkách:) Ale ted uz se v tech levnych věcech nějak neorientuji. Moje rada: vem si do obchodu nějakého známého co chytá ryby at ti s výběrem pomůže!
reagovat - Středa 1. dubna 2009 ve 13:07 ® Beer.Beda
-
Nebo jestli máš poblíž Lidl tak koukni na http://www.lidl.cz/…opicka_udice Je to hodně levné ale myslím že na úplný začátek to může být.
reagovat - Středa 1. dubna 2009 ve 12:57 @ vlastas reakce na …
-
Děkuji za reakce, do obchodu se určitě půjdu zeptat. A na net už koukám dlouho, ale opravdu tomu moc nerozumím. Kdž mi v obchodě řeknou že nemá cenu kupovat prut pod (třeba) 1.000 Kč tak nevím jestli mám věřit, nebo by mi třeba stači do začátku nějakej za 300 Kč. Našel jsem ruzne na internetu nazory na Shimano (coz by asi mely byt kvalitnejsi veci), ale jejich pruty zacinaji asi od 900 Kč což už je pro mě dost. Ale co takove znacky jako Eurocort, X-force a podobne?
reagovat - Středa 1. dubna 2009 ve 12:48 ® Beer.Beda
-
Co bych ti poradil tak ten set za 200 určitě ne.Jestli máš poblíž nějaký obchod s rybařinou tak tam zajdi a občas mívají akce.Nebo koukni na net a najdeš toho docela dost.
reagovat