Vyhledávání
Na P revírech ČRS Úv Ostrava od r.2010 jen s BL
29.3.2009 | bubu | 3.006 zobrazení | 9 odpovědí
Od r.2010 je povolen lov na P revírech ČRS Úv Ostrava povolen lov jen na jednoháčky bez protihrotu. Poslední dobou se ozývají nesouhlasné hlasy,připravuje se i petice,která má toto rozhodnutí zvrátit. Jaký je Váš názor?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 7. dubna 2009 v 19:56 ® bubu
-
Na onom ostravským webu se objevila anketa,kde můžete vyjádřit svůj názor. http://crs-ova.fishnet.cz/index.php
reagovat - Úterý 31. března 2009 v 19:03 ® JiříH
-
V Praze dá li Bůh bude též na pstruhovce hák bez protihrotu, v závodní přívlači už to platí a co si budeme povídat-trojhák s protihroty dá pstruhovi neskutečně na zadek. Tedy přes dršťku. Pstruhaři potvrdí. Takže jen houšť.
reagovat - Neděle 29. března 2009 v 19:57 ® regulus
-
bubu – je to takový trochu úsměvný (myslím ta petice, respektive důvody který jsi napsal). Ta legrace s trestným činem, to snad nikdo nemůže myslet vážně, ten co to sepsal musel být úplnej magor. Nikdo nikoho přece nenutí ucvakávat háčky, jen na ně prostě nesmí chytat (teda na SM na pstruhovejch revírech). Pro úplnost, je asi fakt že se ucvaknutím dvou háků z trojháku ovlivní chod woblera, ale jen z toho důvodu, že se změní váhové poměry, je navržen tak, že se s váhou háčků počítá. Pokud se tam místo trojháků pověsí BL jednoháky o stejné hmotnosti, tak bude chodit stejně jako s trojhákama. Můj názor znáš, ale připadá mi, že se z toho zase začíná dělat něco jako křeč a rybíz. Kdo nepouští všechny ryby je černá ovce, za chvíli to bude to samý s BL háčkama a přitom stačí jen jedno, trochu přemejšlet a snažit se co nejmíň škodit. Je to jak psal Sander na 15 cm woblerech jsou BL háčky nesmysl, z druhé strany na muškách a malých vláčecích nástrahách jsou jen ku prospěchu. Oni by možná i ti z Ostravskýho US mohli trochu přemýšlet. Pokud vezmu v potaz Sanderovu poznámku o štikách, tak to lze ošetřit jednoduše, víceháčky a háčky s protihroty lze použít jen na vláčecích nástrahách delších než 10 cm při lovu dravých ryb, při lovu ryb lososovitých lze použít jen BL jednoháčky. Potencionální problém s dravci by byl ošetřenej.
reagovat - Neděle 29. března 2009 v 19:30 ® bubu
-
albin-Jestli se nepletu tak muškařský karlovarský klub to nechce nechat jen tak. Nějaký aktivity tam jsou. Držím palec.
reagovat - Neděle 29. března 2009 v 18:41 ® albin
-
Řešíte takový věci… Na P revírech ZČ svazu je povolen již od tohoto roku lov na mrtvou a někde dokonce i živou rybku.Velikost rybky je určena jen asi na 3 revírech,jinde si můžete napíchnout třeba i centimetrovej potěr.Háčky na to jakýkoliv.Takže malilinkatej dvojhák na ostro a třícentimetrovou rybku,to vše do proudu na těžko a hurá na ně.Chce se mi blejt.
reagovat - Neděle 29. března 2009 ve 13:26 ® Sander
-
bubu > důkaz pro bod 3 není problém nafotit. Ale to by asi nic nevyřešilo. Kdo chce psa bít, vždycky najde si hůl…a tohle je ten případ řekl bych.
reagovat - Neděle 29. března 2009 ve 13:11 ® bubu
-
Sander-tady jsou důvody uvedené autorem oné petice
- Řada třpytek a zvláště woblerů po uštípnutí háčků ztrácí funkci a tím jde o znehodnocení majetku, jak říkal správně na schůzi MS OV-Mar. Hory jeden člen, jde o skutek hraničící s TČ „Poškozování cizí věci“.
- Jde o právo svobodné volby jednotlivce – a ta je komukoli vyhlášenou restrikcí bezdůvodně upírána.
- Neexistuje jediný NEZVRATNÝ důkaz o tom, že trojháčky něčemu škodí – pokud ano, předložte jej!
- Neděle 29. března 2009 ve 12:55 ® Sander
-
Je to krok správným směrem, který měl být samozřejmostí už dávno a nejen na Ostravsku.
Zajímal by mě důvod zavádění petice proti tomuto rozhodnutí. Je to snad investice do výměny kotev u voblerů? To, že by se na jednoháček u voblera nic neseklo?
Jednu připomínku, která se mě osobně netýká, přecejen mám. Jsou revíry, třeba i pstruhové stojáky, kde se vyskytují štiky v podobném množství jako na MP. Jak by se tyto ryby cíleně chytaly? Sundavat trojháky z voblerů 15cm je hloupost a na mrtvou rybku delší 15cm se vláčet nesmí.
reagovat - Neděle 29. března 2009 ve 12:49 ® bubu
-
Já se mohu vyjádřit pouze k muškaření s BL,jelikož přívlačí nechytám. A s tím nemám sebemenší problém,lovím tak již několik let. Hlavní přínos vidím v šetrnějším odháčkování a tím menší mortalitě ulovených ryb.
reagovat