Chytej.cz

vláčecí prut necteno

28.3.2009 | OndraČ | 6.559 zobrazení | 43 odpovědí

Ahoj chtěl bych se vás zeptat jaky vláčesí prut by jste si vibraly? Shimano Catana BX Spinning délka 240cm zátěž 5–20g a nebo Shimano Catana BX Spinning délka 270cm zátěž 5–20g?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Sobota 30. května 2009 ve 22:32 ® vondras

řadu catana bych nechtěl vůbec jsou to vyhozený peníze a za rok budete chtít jiný a mnohem lepší !!!??

reagovat
Sobota 30. května 2009 ve 20:16 ® Skrabi

Mne vyhovuje Colmic 10–30g 2,40m ,má perfektní akci.

reagovat
Pátek 29. května 2009 ve 21:11 ® dodorider
dodorider

pouzivam znacku gull a shakespeaer mam pruty co mi proste padli do ruky v cene od 2500–5000 navijaky taky a sem spokojenej kamos pouziva shimana druhej dam a vsichni si s rybou jen hrajeme. Muj otec ma navijak za 500 prut za 800 a nikdy nemel problemy myslim si ze by si clovek mel tu vybavu poridit podle toho jak casto a co chce chytat kdyz do toho jdes naplno tak naplno kdyz jen rekreacne tak preci koupis vybavu na kterou mas a jdes ne :-)

reagovat
Neděle 17. května 2009 v 16:27 ® rybář233

Shimano Catana BX Spinning délka 240cm zátěž 5–20g

reagovat
Neděle 12. dubna 2009 ve 14:41 ® pipa
pipa

Robur> ten Tactic je dobrej,ale ten navijak moc nestiha.. ale s tim se musi počitat,že je jakoby gratis .

reagovat
Neděle 12. dubna 2009 ve 14:31 ® pipa
pipa

regulus> souhlas

reagovat
Neděle 5. dubna 2009 v 0:01 ® Hatko reakce na …

neboj neni som zaťažený len na shimano,ja na woby do 10cm používam daiwu 270cm 10–40g,na pstruhy mám berkley tactix…Skorej mám tiež radšej dlhší prút ale je to na každom ako komu sadne..

reagovat
Sobota 4. dubna 2009 ve 13:27 ® Robur
Robur

a nebude to práce?

reagovat
Sobota 4. dubna 2009 v 11:23 ® sethy reakce na …
sethy

Robur: jenze s kratsim prutem zas rychleji svihnes:) ale nebudu se hadat. Klidne to muzem nekdy zkusit.ty si vem 270cm ja 200cm dame stejnej vlasec stejnej wob (treba kolem 10g) a uvidime:) myslis ze bych na takovy pruty chytal na morave kdybych s tim nikam nedohodil. Kamos ma stikovej prut 270 ja 200. mame stejnou snuru a ja dohodim dal (ale je to zase ovlivneny akci prutu) A neboj vím co je páka fyziku ja rad.

reagovat
Pátek 3. dubna 2009 ve 23:02 ® regulus reakce na …
regulus

OndraČ – například já bych si na woblery pořídil prut s lehce vyšší vrhací zátěží, dejme tomu do 30g, je to takovej universál na střední přívlač. Chceš poradit, ale nezadal jsi vstupní data, otázka zněla který ze dvou prutů bychom si vybrali, připadlo mi blbý ti sem napsat, že ani jeden. Pokud má otázka znít jestli bychom volili prut o délce 240 nebo 270 cm, tak ti stejně nemáme jak relevantně odpovědět, protože nevíme kde s tím budeš chytat, to je to samý jako s těma woblerama, netuším jestli myslíš woblery v průměru 5, 8, 10 nebo 15 cm. Mám rád delší pruty, tam kde jiní chytají s prutem 210 nebo 240 cm, já vláčím s prutem 3m, tím ti chci naznačit, že pokud ti jde jen o tu délku, tak je tvoje otázka zbytečná, protože ti každej odpoví podle sebe a tobě to vůbec nemusí vyhovovat.

reagovat
Pátek 3. dubna 2009 ve 22:50 ® regulus reakce na …
regulus

Kubo, jistě, s velkým těžkým jo, ale u menších má pravdu Robur, termín menší – větší tu myslím rozebírat nebudem. -:)))

reagovat
Pátek 3. dubna 2009 ve 22:16 ® Robur
Robur

sethy, nesouhlasím. Chceš říci, že princip páky přestane u woba platit?

reagovat
Pátek 3. dubna 2009 ve 22:13 ® sethy reakce na …
sethy

OndraČ: na co to chces? Jaka ryba, voda, nastraha?

reagovat
Pátek 3. dubna 2009 ve 22:11 ® sethy reakce na …
sethy

robur: to ze dal dohodis plati jen u twisteru. u wobleru dohodim stejne daleko s 2m prutem jak s 3m prutem.

reagovat
Pátek 3. dubna 2009 ve 21:44 ® OndraČ
OndraČ

no chtěl bych chytat na woblery

reagovat
Pátek 3. dubna 2009 ve 21:42 ® OndraČ
OndraČ

tak mi sem někdo hodte prosím nějaky odkazy

reagovat
Pátek 3. dubna 2009 ve 21:42 ® Robur
Robur

na velké vodě dál dohodíš a v dálce lépe zasekneš, na malé vodě či omezeném prostoru se naopak nerozmáchneš, budeš narážet do větví, zamotávat vlasec atp. Ani nepíšeš, co chceš vláčet.

reagovat
Pátek 3. dubna 2009 ve 21:40 ® OndraČ
OndraČ

A jakou bude mít ta 270 víhodu bude se to líp nahazovat? a dál?

reagovat
Pátek 3. dubna 2009 ve 21:28 ® sethy
sethy

Hatko: Mel jsem twin power xt-rb a pak stardic (jeste japan) a rikam ze uz nikdy vic. Ale nektery vec od shimana mam rad:)

reagovat
Pátek 3. dubna 2009 ve 21:23 ® Robur
Robur

rozmysli si tu 270, jinak ti kluci určo doporučí dragony či mikada a hafo dalších. Já jsem spokojen i s berkley scherywood či jak se to píše. Teď je to tuším berkely tactic a ještě k tomu seženeš v akci naviják. Pokud nejsi vláčko fanatik, tak se nenech rozhodit kritikou koncového očka. Pokud ale budeš chytat velké vody, tak zase pátrej po 270. Osobně 240 považuji za univerzálnější prut.

reagovat
Pátek 3. dubna 2009 ve 21:18 ® OndraČ
OndraČ

Tak jo tak mi někdo sem prosím dejte nějaky odkazy na nějaky lepší pruty ale cenově stejny! já si tu catanu ještě rozmyslím

reagovat
Pátek 3. dubna 2009 v 19:13 ® regulus reakce na …
regulus

Hatko – používám termín fšimano, ale to shitmano je u některých jejich výrobků asi výstižnější a věř mi, že mluvím z vlastní zkušenosti. Pokud si u těch značek, tak právě Shimano je ukázkovej příklad firmy, která dělá velice kvalitní věci za hodně peněz a ty co jsou lehce dražší než běžná cenová relace jsou často shity. Neskrývám nechuť k této značce, několikrát jsem tu napsal, že bych si po několika velice špatných zkušenostech od nich už nic nekoupil a taky jsem napsal, že od nich mám navijáky víc jak 15 let a furt šlapou jako hodinky. Obvykle se velice čertí jen slepí zastánci této (nebo jiné) značky, kteří nikdy nic jinýho v ruce neměli. Ano Shimano je u más pomalu nejrozšířenější rybářský vybavení, dělají spoustu velmi kvalitních výrobků, spoustu výrobků ve kvalitě srovnatelné s jinými značkami v lehce vyšších cenových relacích než jsou ty konkurenční a taky dost těch nekvalitních. Na základě dlouhodobé reklamní kampaně, si někteří lehce ovlivnitelní jedinci nejsou schopni připustit, že výrobek jiné značky může být klidně stejný nebo mnohem lepší a při tom levnější. Znám dost lidí, kteří jsou už tak zpitomělí, že si nic jinýho než Shimano nekoupí a samozřejmě pokud má někdo z jejich okolí něco neshimano, tak mu to patřičně pohaní.

reagovat
Pátek 3. dubna 2009 v 17:42 ® Hatko

Ano za značku sa platí ale značka znamená kvalitu…Ja mám naviják stradic som s ním spokojný a teraz som si kúpil Speed master a je to parádny prútik,viem že tí čo používajú túto značku tak sú s ňou spokojný takže keď tu niekto píše že shitmano tak asi nehovorí z vlastnej skúsenosti…

reagovat
Čtvrtek 2. dubna 2009 v 17:44 ® Skalenejřízek
Skalenejřízek

OndraČ:Jeden z nejhorších vláčáků co jsem měl v ruce. Za ty love koupíš mnohem lepší klacek než je catana.

reagovat
Čtvrtek 2. dubna 2009 v 17:04 ® sus1

mckvak8:To máš jedno ,Karel nebo Kadel,pořád Ti rozumíme..-))

reagovat
Čtvrtek 2. dubna 2009 v 16:13 ® ART
ART

Omluvte že ještě jednou vstupuju negativně do téhle diskuze, ale někde jsem slyšel né Shimano ale Šitmano. Příspěvek není k tématu proto to omluvte

reagovat
Středa 1. dubna 2009 v 15:27 ® skwor
skwor

Libor: Nešlo odolat :-)

reagovat
Středa 1. dubna 2009 v 15:25 ® Libor
Libor

Skwor : i ty srandisto :-)

reagovat
Středa 1. dubna 2009 v 15:02 ® skwor
skwor

Shimano dělá skvělý přehazovačky.

reagovat
Středa 1. dubna 2009 ve 14:40 ® sethy
sethy

Albin: zalezi na tom jaky mas na sumcovlacku prut a jaky nastrahy na tom chces tahat. Par otázek o sumcové vláčce tu už je:) Ale za 1500 se bojim, bojim že nic nevybereš:(

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1