Vyhledávání
má bolen dravý žaludek?
28.3.2009 | rgb23 | 6.401 zobrazení | 7 odpovědí
Má bolen dravý žaludek?…jednoduchá otázka v testu rybářského svazu na přezkoušení uchazeče pro získaní kvalifikace pro vydání prvního rybářského lístku a přijetí za člena ČRS. Volby: A) ne, B) jen v dospělosti, C) ano. Správná odpověď je A) NE, což mě dost zaskočilo. Nemáte tušení jak/čím bolen tráví potravu? zdá se mi to volaké zmetené.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 31. března 2009 ve 13:49 ® Robur
-
to bych ho tedy mohl zvedat za hubu i za břicho, že?
reagovat - Úterý 31. března 2009 ve 13:31 ® Filip00
-
Toro: no vidiš to jsem třeba vůbec nevěděl,Dík za info
reagovat - Pondělí 30. března 2009 ve 23:39 ® toro
-
Kaprovité ryby (kam patří i bolen) žaludek nemají vůbec. Trávení potravy dochází až ve střevě, proto je také podstatně delší než u typických dravých ryb. Nejdelší střeva mají „vegetariáni“. U tolstolobika se uvádí, že střevo je 15× delší než je celková délka jeho majitele a vyplňuje dutinu břišní v mnoha kličkách. Bolen má střevo zhruba stejně dlouhé jako tělo a tvoří mu v břiše jen dvě kličky. Bílkoviny z rozdrcené potravy (rybek) rozkládá účinkem trypsinu, který vylučuje pankreas a tento děj se probíhá až v zásaditém prostředí střeva. Tolik ichtyologové… Pokud tedy praštíte bolena pěstí do břicha, tak mu žaludek nikdy nezasáhnete (to byl pokus o fór
reagovat)
- Sobota 28. března 2009 ve 12:58 ® Beer.Beda
-
Tak je to asi myšleno tak ře místo žaludku je rozšířené střevo.nevím ale kčemu to je začínajícímu rybáři.Měli by tam být otázky které jsou k něčemu dobré a musí je znát.Tuto považuji docela za nesmyslnou.
reagovat - Sobota 28. března 2009 ve 12:06 ® Robur
-
třeba tím chcou naznačit, že bolen je kaprovitá ryba, ale forma otázky je dost stupidní a její znalost nic neřeší
reagovat - Sobota 28. března 2009 v 10:36 ® Libor
-
usuzuji že Bolen žaludek nemá, protože nechce žrát moje woblery.
reagovat - Sobota 28. března 2009 v 10:17 ® ART
-
to je dobrá kravina jak to taky někoho může napadnout. Přikláněl bych se ale k možnosti že má žaludek, idkyž to není dobře
reagovat