Vyhledávání
rybářské auto
27.3.2009 | Robur | 86.858 zobrazení | 416 odpovědí
mám složite dilema, rozhoduji o větším rod. voze a mám dost suprové nebídky, ale autům nerozumím, krom toho, že dobře smlouvám:-D. Poraďte. 1/ Roomster 1,4 63kw, prům. spotřeba 6,8 zavazadl. prostor 450 – 530, elektrony, central s DO, klima, rádio, sign. parkování, okna v elektrice, bez metalízy cena 304700
2/ oktávka kombi tour 1,6, 75kw prum. spotřeba 7,1 , plech. kola, klima, central bez do, rádio, bez parkovacího senzoru, bez metalízy za 327 000
3/ můj favorit Dacia logan MCV arktica 1,5dci, 63kw v plé výbavě, s metalízou a elektrony 295000, spotřeba 5,2. S tím, že Renault by tu mojí fábii combi vykoupil za 100000 1,2 rv 2004/6 a najeto 61000 bez klimy.
Co byste vybrali, 4 členná rodina + větší pes?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 9. dubna 2009 ve 2:37 ® regulus reakce na …
-
Rico vidím, že si sežral Šalamounovo hovno. Já jen reagoval na to, že jsi psal o Renaultech že to není nijak slavný a před tím jsi básnil o japoncích. Nikomu nic nevymlouvám, nikomu nic nejnucuju, netvrdím, že se nepracuje na deformačních zónách, ale že jsou dnešní auta křehčí než ty před dvaceti lety za tím si stojím. Všimni si, že jsem nepoužil termín bezpečnější, ale křehčí a zrovna tak tvrdím, že když se picne R 11 s R Megane, tak je R 11 lehce zmuchlaná a R Megane na sračky (záměrně jsem použil stejného výrobce). Pokud se tvýho Volva XC týká, tak jednak Volva jsou dlouhodobě nejbezpečnější auta a zrovna tento typ není zrovna drobeček nicméně bych v tom Volvu v situaci co jsi popisoval sedět nechtěl ani omylem. Chtěl bych tě vidět jak v pohodě rozdejcháš zajet rypákem do airbagů rychlostí 180 km/h, protože ten tahač se směrem dozadu ani nehne, když bude bez návěsu tak má cca 7 tun.
reagovat - Čtvrtek 9. dubna 2009 v 1:46 ® Rico
-
Jen jsem chtel jeste dodat ze deformacni zony nejsou jen o absorbci kineticke energie ale i o jeji rozsireni do casti vozu kde nikomu neublizi…
reagovat - Čtvrtek 9. dubna 2009 v 1:44 ® Rico reakce na …
-
Regule tak zase klidek, ja se na ty skole nestouram jen do prdele a dostal jsem se na mista kam se jen tak nepodiva.
Priklad VOLVO XC čelni střed s tahacem tahac 60km/h XC60 120km/h to mas pokud dobre poctam 180km/h celni naraz a muzu te ubezpecit ze by jsi pobouchanej byl ale v zadnem pripade ne mrtvej ani zmrzacenej! Ja ti dam televizni reklamy. PS: ja se rozsvihal v mitshubishi lancer (spolujezdec) a jsem rad ze to byl japonec… Druha stranka je ze takovej Citron Xantia zachranila kamaradovi kejhak......
Jen sjem chtel rict ze to co tady s prominutim placas o krehkosti tak jsi trochu vedle. Protoze cim bytelnejsi a masivnejsi neznamena bezpecny!!! To kouzlo se jmenu je DEFORMACNI zony a jejich vypocty simulace a nasledne skutecne testy je beh na dlouhou trat, porad se v necem zdokonalovat ale uz dnes jsou auta hodne bezpecny… diky v podstate nejnakladnejsi casti navrhu celeho auta a to je ten samotny projekt bezpecnosti… A co se tyce prave Logana tak je na tom hodne mizerne protoze presne tahle faze je na nom totalne zanedbana…
reagovat - Čtvrtek 9. dubna 2009 v 1:17 ® regulus reakce na …
-
Rico – mám pátý francouzský auto, čtvrtýho Renaulta a nemůžu si stěžovat. Mimochodem ten můj současnej a předchozí byly ve své době jedny z nejbezpečnějších aut. Před pár lety jsem měl takový nepříjemný bum, vohnul jsem V3Sce zadní nápravu o asi 10 cm. Sedět tehdy v nějaký škodárně nebo japoncovi, tak s váma tady dneska neplkám. Nicméně jsou to plky o ničem, zabít se můžeš spolehlivě v jakýmkoliv autě, pokud tě fest sejme kamion, tak nemáš šanci v žádným osobáku. Připadne mi, že se spousta z vás moc dívá na televizní reklamy. Všechny dnes vyráběný auta jsou daleko křehčí než ty, co byly vyráběny před 20 lety, výrobci šetří, dělá se to z tenších plechů karoserie je méně tuhá, ale to vám nikdo v reklamě kvákat nebude. Ve finále kdyby došlo na bum 20 let starýho auta a toho novýho ve zhruba stejné velikosti, tak za předpokladu, že by to starý bylo zachovalý a nezhnilý, bylo by to nový na sračku a starý by bylo lehce pomačkaný.
reagovat - Čtvrtek 9. dubna 2009 v 0:11 ® Rico
-
Tak tohle chci ja
reagovatPak Vas vsechny nalozim a pojedem na fishky
- Středa 8. dubna 2009 ve 23:46 ® rgb23 reakce na …
-
Alov: tož ať slouží
reagovat - Středa 8. dubna 2009 ve 23:40 ® Alov
-
rgb> No to je kráva. Ale mám to tak na půl na práci a na soukromí no. Snad poslouží
reagovat - Středa 8. dubna 2009 ve 23:28 ® rgb23 reakce na …
-
tak oceníš větší výkon, možná si o litr pápne víc, ale asi to o fous sníží životnost motoru. Jako auto pěkný, ale na mě je to kráva obrovská
reagovat - Středa 8. dubna 2009 ve 23:24 ® Alov
-
To je dlouhá historie. To je na článek. Kámoš tam je vedoucím pobočky, tak že to prý troušky vyšperkoval nebo co. Já jsem na auta ras, takže nevím, jestli to docením…
reagovat - Středa 8. dubna 2009 ve 23:18 ® rgb23 reakce na …
-
ale proč přečipovanej?
reagovat - Středa 8. dubna 2009 ve 23:13 ® Alov
-
U 807 ky jsem slintal taky, ale tu bych neutáhl. Ale autíčko super a cena na ni šla o 350t dolů
reagovat - Středa 8. dubna 2009 ve 23:12 ® Alov
-
rgb23 > Expert Teepe. Pažout samo
reagovatD
- Středa 8. dubna 2009 ve 23:06 ® rgb23 reakce na …
-
Alov: co to je? pažout kříženej s transitem?
reagovat807?
- Středa 8. dubna 2009 ve 22:47 ® Alov
-
Já dneska dovezl tohle. Teda né přímo tohle, protože toho svého nemám foceného. Mám to úpravu polokombi. Motor 1,6 HDI + chip tunning, tak uvidíme. Je to pro 6 lidí, výbava slušná vč. klimy.Ted ještě tu lízačku utáhnout
reagovatD
- Středa 8. dubna 2009 ve 21:06 ® Libor
-
Robur > už jsi na něj nalepil samolepku chytej.cz ? Jinak gratuluji. L.
reagovat - Středa 8. dubna 2009 v 18:19 ® Rico
-
Robur> jasny v pohode
reagovatMohl by jsi prosim udelat foto plne nalozeneho auta pri zitrejsim vejlete?
- Středa 8. dubna 2009 v 18:04 ® Robur
-
symbilická 100. odpověď: Auto stojí před domem. Přijelo, nepřevrátilo se, žijeme a dál se uvidí. Prodejce byl v pohodě, vše trpělivě vysvětlil. Zítra jedeme na rod. výlet s dětmi, psem, králikem, fídrem a mušákem.
reagovat - Středa 8. dubna 2009 v 16:31 ® Rico
-
regulu> dohadovat se o prostoru – ANO souhlasim s tebou, dohadovat se o bezpecnosti – NE nikdy ! Ja to auto nikomu neberu. Kdo chce tam, pomezme mu tam. Ale ja videl bouracku logana s podstatne starsim autem, jel jsem v tom. Asi nemam najezdeno jako nekteri tu, a tatove od rodin tady, ale neco uz v merku mam a cele Dacii byhc se vyhnul velikym obloukem, von i celej renanaul neni kdo---vi jak slavnej…
reagovat - Středa 8. dubna 2009 v 1:55 ® regulus reakce na …
-
yersey – dá se říct, že mám k Loganu neutrální stanovisko, osobně bych si ho nekoupil ani omylem, ale z druhé strany to nebudu hanit, když jsem v tom nejel. Pokud se tvýho odkazu týká, tak bych to bral hodně s rezervou. Četl jsem hodně oslavných článků na Octávi a z mýho pohledu je to tragický auto. Pokud vezmu konkrétně Renault, před několika lety oslavovaný Scénic s množstvím místa (jak všude psali), měl vlastně míň prostoru než Megane combi, opticky ovšem vypadal větší. Novináři si prostě sem tam napíšou co chtějí, případně jak je kdo zaplatí. Nechci tím říct, že nemáš pravdu nebo ti nějak oponovat, jen prostě z jinýho odvětví vím jak to chodí, je to normální oblbování veřejnosti a nemůžeš si být jistej co je pravda a co kec.
reagovat - Úterý 7. dubna 2009 ve 20:53 ® Alov
-
Robur> Ano máš pravdu. Někdo veme, vrazí do rumuna své celé úspory a pak řekne. " Mám auto na p*ču!" Dělej jak myslíš. Hodně štastných km
reagovat - Úterý 7. dubna 2009 ve 20:12 ® jersey
-
Robur: ale kdepak,nejel jsem a ani nehodlám.Chtěl si přece poradit,vzpomínáš? Je vidět,že jsi se rozhodl a nehodlám tě nijak viklat.Je to tvé rozhodnutí a já ho respektuju.Jen se divím,že než si takové auto koupíš,že si neprolítneš net,abys o tom něco zjistil.Mě stačilo jedno kliknutí do googlu a hle: http://news.auto.cz/…m-testu.html .....ale jak říkám,nic ti vymlouvat nebudu.Přeju ti hodně štěstí a šťastnou ruku.
reagovat - Úterý 7. dubna 2009 ve 13:45 ® Berty
-
Tak ať pořídíš, dej vědět termín dodání, já jsem v pořadníku
reagovata začíná červencem
- Úterý 7. dubna 2009 ve 12:55 ® Robur
-
pánové co píšete neagtivní reakce? Jeli jste v tom, znáte nějakého majitele Logana, který vám to auto poflusal nebo jde jen o vaše dedukce a myšlenky?
reagovat - Úterý 7. dubna 2009 v 11:27 ® Rico
-
Robur: je to skoda financi, a pohodlny to neni ani trochu, bezpecny to neni ani trosku, po ceste do plzne jsem to videl zmuchlany ve skarpe…
reagovat - Úterý 7. dubna 2009 v 10:59 ® Robur
-
hoši klid, dnes či zítra jdu pro Logana
reagovat - Úterý 7. dubna 2009 v 1:26 ® Rico
-
taaaaaaaaaaaaak JAPONEC AŽ NAKONEC! Toyotka je v mém vlastníctví teprve druhé auto ale už jich pár kočíroval a doma se jich taky několik protočilo… A když auto tak bych bral jak říkáš Japonce
reagovatTřeba LandCruiser, to je auticko a ve stejne cenove relaci co hledas.
- Pondělí 6. dubna 2009 ve 23:45 ® jersey
-
Kolem dopravy a aut dělám 25 let,já sám vlastním už 12. auto.Jezdil jsem se spoustou aut,ale jedno vím jistě.Nekupuj si proboha Dacii!Špatné zpracování,nespolehlivý a pokud ti jde alespoň trochu o bezpečnost,tak v tom je Logan totální propadák…Z těch tří aut,co jsi psal na začátku je volba jasná.Octavia.Slušnej standart po všech směrech.Ve spolehlivosti,bezpečnosti,nákladů…Jinak já zatím ze všech aut co jsem měl,jsem nejspokojenější s japoncema.Ale je to věc názoru,spousta lidí ho nemusí.Já mám v rodině dva a jen leju benzín a jezdím.Absolutně bezproblémový auta.(Toyota a Mitsubishi).Z evropskejch bych šel asi do Audi,Mercedesu nebo BMW.Ale to jsme cenově „trochu“ jinde.
reagovat - Pátek 3. dubna 2009 v 19:02 ® vagi
-
Robure, já myslel, že chceš auto, tak proč tu píšeš o Dacii? Neblázni, Dácii nebrat!!!!! Pokud jí nechceš pouze na tři roky a pak jí poslat do světa, ale i v tomto případě provaříš. Pozn. Jak se daří tvému mechanikovi živnost, když ti radí takový blbosti?
reagovat - Úterý 31. března 2009 ve 22:34 ® soj
-
robur-urcite dacii ma ji kamos uz patym rokem,ale on ma sedana jestli je to kombik nebo sedan to je jedno,ale za ty many?neni na co si ztezovat jasne sou i hezci auta,ale ta dacie je supr
reagovat - Úterý 31. března 2009 v 15:17 ® Alov
-
Robur> Ono samozřejmě každý ti řekne, že koupil auto na hovno že. Však známe tu českou ješitnost
reagovat