Chytej.cz

Catana BX Spinning - 3,0 m necteno

25.3.2009 | inperson | 3.054 zobrazení | 17 odpovědí

Zdravím, chtěl bych si koupit tento proutek a osadit jej shimano exage 2500. Chtěl bych jej využívat zejména na přívlač, ale občasně i na plavanou. Zajímalo by mě jestli máte někdo zkušenost s catanou od shimana, případně co si o ní myslíte. Díky.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 29. září 2009 v 11:10 ® inperson

Zdravím, tedy nakonec jsem se rozhodl naprosto jinak. Zakoupil jsem Skeletor one od Berkly (7–28g). Počas zajímavých vycházek jsem již zapoměl na tuto diskusi :-) .

reagovat
Čtvrtek 26. března 2009 v 17:07 ® skwor
skwor

sethy: Pohoda :-) Bral jsem ho za 1100, což je stejně jako to červené prkno od šíma.

reagovat
Čtvrtek 26. března 2009 v 16:18 ® sethy
sethy

skwor: ty jo ja napsal shwora misto skwora:) promin,
ja si taky myslim a cenove je to zhruba nastejno (pokud budu brat ty TD SE v akci)

reagovat
Čtvrtek 26. března 2009 v 16:09 ® skwor
skwor

Jojo, TD SE mám, ale u vody zatím nebyl, tak je na hodnocení brzo. Každopádně oproti cataně to je rozdíl zřejmý okamžitě.

reagovat
Čtvrtek 26. března 2009 v 15:57 ® sethy
sethy

treba neco z tohoto: http://www.rsp-fishing.cz/…ts/zbozi.php?…

reagovat
Čtvrtek 26. března 2009 v 15:54 ® sethy
sethy

Dival bych se v tvém případě na řadu TD silver edition. nižší ne. Zeptej se shwora ten nejaky TD silver ma.

reagovat
Čtvrtek 26. března 2009 v 11:38 ® sethy
sethy

inperson: zaprve, potrebujes tak dlouhy prut? ja treba chytam na 2metrovky a jsem s tim mnohme spokejonejsi a k tem dlouhanum uz bych se nevracel. K tomu exage. cca pred 4-ma rokama jsem ho koupil pac jsem potreboval na rychlo navi na vlacku a nemel jsem tenkrat skoro ani kacku. Po mesici LEHKE vláčky jsem ho vyřadil na plavanou, jinak by se rozpadl. Podle me to neni vlaceci navijak a za tu cenu se daji koupit jiny lepsi, ale ne shimana. Mrkni treab na RSPfishing tam si vyber nejakej dragon v akci (i prut i navi) a budes na tom lip nez s tema shitanama:-)

reagovat
Čtvrtek 26. března 2009 v 1:35 ® inperson reakce na …

Všechno špatně? A já se divím proč likviduji jeden naviják za druhým :-) . Jemější vláčku mám (16g.), používám ji tam na jelce, sem tam zkouším i mušku. Mám také starší esox 240 (50–100g.) strasně tvrdý. Nový prut bych chtěl tak něco mezi tím. Myslíš, že Force Master 3m (15–40g.) je pro exange vpořádku?

reagovat
Čtvrtek 26. března 2009 v 0:55 ® sethy
sethy

Ou, tak pokud chces fakt prut ktery by zvládl woblery do 60g a treba jeste v proudu na rece tak to bude chtit urcite aspon 100gram. Navíc tohle bude prut na sumce max. na velky stiky, ostani ryby si na tom nevychutnas a tlouste spis ani neucítiš:-D to je težké radit, ale jedním vláčákem to nepokryješ:( , kor 3m prut pri této gramáži bude tak težký že vydržíš vláčet hodinu, max 2. a použít exage 2500 na tak těžké nástrahy…po pár týdne pravidelné vláčky s težkýma wobama se ti rozsype pod rukama.

reagovat
Čtvrtek 26. března 2009 v 0:30 ® inperson reakce na …

Dobrá tedy, tento prut bych chtěl využít na vláčení woblerů a rotaček cca do 60 g. Zaměřil bych se na štiky, boleny, candáty, ojediněle tlouště a parmy, jenž se mohou připlést k nástraze. Ideální cena kolem 1500,–. Vím že takovýto problém řeší spousta rybářů, jednoduše neexistuje univerzální řešení pro každého. Myslím, že ve finále zajdu do kameného krámu a včechny vláčky si osahám.

reagovat
Středa 25. března 2009 ve 22:59 ® sethy
sethy

Michal: ano, stim ze kazdemu vyhovuje neco jineho souhlasim. Ale oznacit jednu z nejnizších řad jako vynikající prostě nejde. Mě nepřipadly vynikajici ani beasty ani speedy. Kdybys oznacil catanu jako vynikajici tak jak bys pak oznacil treba takovej antares, aspire, lesath…a to jsme je nu shimana.

reagovat
Středa 25. března 2009 ve 22:53 ® Michal/
Michal/

sethy< A už jsme zase u toho. Každýmu vyhovuje něco jinýho :-) Já jsem spokojenej s Catanou. Nevlastním ji, ale měl jsem ji už v ruce a sedla pěkně. ( nejednalo se jen o 5 minut) :-) Ale to máš fuk. Proti gustu…

reagovat
Středa 25. března 2009 ve 22:45 ® sethy
sethy

V tehle cenove relaci vlacaky nekupuju:-D mozna kdybys vic specifikoval na co to ma byt (nastrahy, voda, ryby) jakou gramaz, délka(jestli jen ty 3m) a do jake ceny, tak by se vybiralo lip. Ikdyz podonych otazek je tu mraky.

reagovat
Středa 25. března 2009 ve 21:54 ® sethy
sethy

Michal:napsat o tomhle prutu ze je vynikajici muze jen nekdo kdo nemel v ruce nic jinyho. inperson: Osobne si myslim, ze za ty penize koupis lepsi pruty nez low-end shimana.

reagovat
Středa 25. března 2009 ve 20:51 ® skwor
skwor

inperson: Ta myšlenka je rozumná. Catana je tyč, Force master už je docela slušný.

reagovat
Středa 25. března 2009 v 18:45 ® inperson reakce na …

Díky, našel jsem ji za cca 1220,– Což je za takový proutek zajímavá cena. Jen se mi vkrádá myšlenka jestli by třeba nebyl lepší Force Master Spinning.

reagovat
Středa 25. března 2009 v 18:14 ® Michal/
Michal/

Sám s tím nemám zkušenosti, ale myslím si, že řada Catana je velice dobrá. Držel jsem v ruce víc proutků z téhle řady a vždy se mi zdály být vinikající. Kdybych měl trochu víc financí, tak bych do řady Catana určitě šel.

reagovat