Chytej.cz

Šetrné zacházení s rybou necteno

24.3.2009 | 1Mara | 7.171 zobrazení | 89 odpovědí

Vážení rybáři, zajímal by mě váš názor na šetrné zacházení s rybou po zdolání na břeh a focení? Například focení okouna a jeho držení. Je mi proti srsti, když vidím fotky okouna, kde rybář mu strčí palec do pusy a roztáhne mu pusu jeho vlastní vahou. Je pravda, že někteří rybáři si ho při tomto držení podepřou malíčkem, ale myslím si, že i tak ta ryba trpí a hlavně se jí poškozuje pusa i jícen.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Středa 11. listopadu 2009 ve 23:00 ® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

1Mara> Souhlasím. Tak jako je něco jiného kadit v sedě a nebo ve stoje. Jenže tady už řešíme stejnou věc – hov… Nechme tady tohle téma, jak se říká u nás, trochu „spočnut“!

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 ve 22:28 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Prutos> No asi ti toho uniká víc , ale nech to ležet .

zlomiljsemprut> Něco jiného je ho držet svisle dolů a něco ve vodorovné poloze.

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 ve 22:23 ® cercer reakce na …
cercer

zlomiljsemprut> vim,o čem mluvíš:-)

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 ve 21:49 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Robur> Je jasné, že nebudeš strkat prsty do tlamy okounovi, který má 15 cm. Nejen, že by se vyháčkování stížilo, ale hlavně by si mu rozšířil „úsměv“. Ovšem u jedinců nad 30 je to nejlepší volba, jak ho pevně uchytit a šetrně vytáhnout háček. Rybu udržíš i při mrsknutí, takže nevyklouzne. A místa v tlamě je až až. Ten, kdo chytá okouny přes 30, myslím ví, o čem mluvím… :-)

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 ve 21:24 ® Prutos reakce na …
Prutos

1Mara> Proč za tím hledáš výmluvu? Nějak mi uniká smysl.

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 ve 20:56 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Prutos> jenom výmluvi , ( že by se ti mrsknul ? ) No myslímsi že bys sis sním poradil , zas tak moc nevyváděj jako třeba kapr. :-P

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 ve 20:23 ® kubas reakce na …
kubas

nedby> tak zkus si někdy dělat výlov a poznáš, že to taková prdel není. Já je teda docela chápu, že se nedá každej kapřík pěkně položit do kádě

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 ve 20:17 ® nedby

běž se podívat na výlov rybníka jak se zacházý s rybama já to viděl a pak páni porybní kárají tam drží hubu

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 ve 20:00 ® Prutos
Prutos

Sander> jo šedesátka....­.poudám že ne, že stodvacítka :_) Na pracky jsem zmrzlýk.

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 19:57 ® Sander reakce na …
Sander

Prutos > nepsal jsem šestnáctka, ale šedesátka a samozřejmě se jednalo o vtip :-)

Jinak mikina se většinou nosí pod bundou, ale třeba jsi právě uvedl ve známost nový módní prvek :o))

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 19:54 ® Prutos reakce na …
Prutos

Sander> Tobě se taky furt něco nelíbí. Bylo ráno…a to víš že byla kosa. Bundu mám pod tou mikinou :-) A 0,16? ses zbláznil? Měl jsem dvanáctku.

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 19:05 ® Sander reakce na …
Sander

Prutos > hele je to celý nějaký divný. Máš rukavice, přitom nebyla zima – viz mikina. Od špičky prutu jde taková dobrá šedesátka struna, a na tu okoun nezabere. Nehledě na to, že na tak malé vodě je 15cm zázrak. Že tys ho tam někde vyžebral? :-))

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 18:44 ® kubas
kubas

Prutos: Robur jen závidí, protože takový na Svratce nikdy nechytí :-)

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 7:34 ® sus1 reakce na …

Prutos> Asi myslíš ty tvoje,vid??taky si myslime.:-)

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 0:22 ® Prutos reakce na …
Prutos

1Mara> Ta fotka na estetiku nehraje…ani neměla. To jen kámoš stihl během vyháčkování tasit mobil. tak proč mu trošku nezapózovat..na­konec, ryba to byla celkem pěkná. Proč ho držím jak ho držím? Kdych ho měl v dlani a on se mi mrsknul, tak ho budu honit po zemi případně ho zmačknu aby na ni nespad.Ani jedno nechci. Takhle mám jistotu že se mi nevysmekne.

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 0:04 ® 1Mara
1Mara

Prutos> ouplně v klidu :-) , ale co se ti na tý fotce líbý ? přeci by líp vypadalo když bys ho mněl na dlani a byl naježenej né ? :-)

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 23:29 ® Robur
Robur
reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 23:27 ® carpz
carpz

no jo maš se opravdu čim chlubit ještě tak vyhačknout haček, ale ......

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 23:22 ® Prutos reakce na …
Prutos

Robur> sus1> Samé hodnotné příspěvky…

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 23:09 ® Robur
Robur

jo pardon, netýká se Prutosa bo ho má malého:-D , teda někdo to říkal, osobně nevím

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 23:08 ® Robur
Robur

tož já hlavně negómu, když rybě vyndávám háček, tak potřebuji aby tlamu měla volnou, takže nutně musím rybu stejně podržet za tělo, takže cpaní jí prstů do huby už je něco navíc. Smaozřejmě nepíšu o variantě vyháknutí rovnou protipohybem nástrahy, takže se ryby nemusím dotknout vůbec. Každopádně kdyby si ti borci toho okouna nasadili na péro, tak dosáhnou ještě lepšího efektu a ryba se možná bude zdát větší.

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 22:23 ® cercer reakce na …
cercer

sus1> :-D

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 22:13 ® sus1 reakce na …

cercer1> Dicinky ale jenom sobě.:-)) )))

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 22:11 ® cercer
cercer

abych pravdu řekl,takhle jsem ho v životě už párkrát držel… ale jde to i jinak..

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 22:00 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Prutos> Tak to potom jo…

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 21:48 ® cercer reakce na …
cercer

Prutos> áhoj,nemáš proč..svůj názor na věc jsem sem už taky psal..asi 2× :-)

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 21:48 ® sus1

Abych pravdu řek,takhle jsem ho v životě nedržel.Jde to i jinak.

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 21:47 ® Prutos reakce na …
Prutos

zlomiljsemprut> používám bezprotihroty­..takže to jde většinou samo.

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 21:42 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Prutos> Já si toho okouna do ruky radši vezmu, jelikož pro mě se s ním lépe manipuluje a tedy háček rychleji vytáhnu.

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 21:35 ® Prutos
Prutos

Nazdar Vladimíre :-) Víš co, já se jich nebojím :-)

zlomiljsemprut> Já je většinou vyháčkovávám ve vodě. Zároveň si ale myslím, že držení za tlamu okouna nijak nepoškozuje. Teda..je vhodé držet ho spíš svisle a moc mu „nelámat vaz“.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1