Chytej.cz

Neskutečné ryby! Aneb jsme skuteční RYBÁŘI... necteno

20.12.2004 | Tomash | 3.896 zobrazení | 30 odpovědí

Zajímalo by mě, jak často slýcháte od ostatních rybářů o obrovských rybách, jejichž velikost je opravdu neskutečná… Já jsem se například od jednoho rybáře dozvěděl, že na jednom rybníce ulovil jeden den cejna velkého o délce 85 cm a váze 8,5 kg a druhý den tam jeho známý ulovil také cejna, ale o délce 110 cm a váze 12 kg!!! Tento rybář nebyl pod vlivem omomných látek a ani to nebyl žádný začátečník. Prostě si to na mě vymyslel. Jiný rybář mi zase na Labi přísahal, že před dvěma dny ulovil karasa obecného o délce 65 cm!!! Opět to byl rybář, který rozezná kapra od karase. Dlší rybář se dušoval, že ulovil úhoře na jednom malém rybníčku o délce 220 cm, který byl tlustý jako roura od kamen! … Nebyl to žádný začátečník… Je to prostě rybářská latina jako řemen!!! Zajímají mě vaše zážitky s podobnou rybářskou latinou. nebo jsou takové úlovký možné??? To snad raději ani né…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 25. ledna 2005 ve 14:25 ® ywan

To s tým cejnom je podľa mňa pekná blbosť, preboha veď to vyzeral nie ako lopata, ale ako betónový panel

reagovat
Středa 19. ledna 2005 v 11:57 ® pif
pif

pro mě je vždycky největší ryba,kterou nevidím a upadne mě. tak musela mít vždycky strašnou velikost

reagovat
Úterý 18. ledna 2005 v 18:04 ® okis

esox: diky za odkaz – vagneromanie , dloho jsem se tak nepobavyl.

reagovat
Úterý 18. ledna 2005 v 16:33 ® Padis
Padis

Vy se divíte někteřírybáři jsou takoví z 50cm kapra udělají 80cm a tak

reagovat
Úterý 18. ledna 2005 v 9:23 ® twert

No vidite, jak jsou nasi rybari uspesni! Hehh.. Ale jinak, ta hlaska s tim rybnikem, kdy byl vypusteny a pak se tam za 4 roky chytl 80 (nebo kolik) bych docela veril. Mel jsem rybnik 2 roky vypusteny, pak se 1/2 odbahnila, hodil jsem tam par kolecek hnoje a prirustky pak byly neskutecny! Zvlast u kapra. Vsichni se na to chodili divat a nechapali. Ten clovicek, ktery mi prodal nasadu si malem vydrbal plesku na hlave.

reagovat
Středa 22. prosince 2004 v 0:35 ® Klon
Klon

DEATH: Mooooooooooc dobrej vtip,tan ještě neznám myslel jsem že se po. ru smíchy,fakt dobrej,krátkej a výstižnej,10 bodů

reagovat
Úterý 21. prosince 2004 ve 23:45 ® DEATH

Bych to přirovnal k ftipu...... Potkají se dve rybáři a jeden povídá :„Tak sem ti chytil 98cm dlouhýho kapra!!!“,Druhej na to:„To já sem chytil lampión a ještě svítil!!“. Na to se první zamyslí a povídá:„Zhasni ten lampion a já zkrátím toho kapra!“

reagovat
Úterý 21. prosince 2004 ve 23:25 ® jiris
jiris

no je možny, že sem to splet s těmi 53

reagovat
Úterý 21. prosince 2004 ve 23:23 ® Tomash
Tomash

jiris : Český rekord karasa stříbřitého je 53 cm, tak se mi těch 65cm na karasa obecného zdá hóóóódně moooc!

reagovat
Úterý 21. prosince 2004 ve 21:59 ® jiris
jiris

Tomash – opravdu se mi to nechce hledat, ale zdá se mi, že je rekord ČRS 63, nevím zda to byl obecný nebo stříbřitý, ale spíš ten druhý, je možné, že jse mýlim.

reagovat
Úterý 21. prosince 2004 ve 21:57 ® Tomash
Tomash

jiris : Kdepak v Rybářství je nej karas 43 cm o váze 3,3 kg – což je skutečně kravina!!! Otec ulovil minulý rok karase obecného 44cm o váze 1,9 kg!!! A to ho ulovil v létě!!! Další „podvod“ je jelec jesen 50 cm o váze 3 kg!!! o není možný… Jeseny chytám už delší dobu. Ulovil jsem 2 přes 50 cm – oba ,měli 51 cm a 2,2 kg – byli v dokonalé kondici. Nevím, kdo z toho co má, když váhu jen tipne, nebo si ji upraví, aby měl odznáček…

reagovat
Úterý 21. prosince 2004 ve 21:24 ® Kato

jiris: Cejn 110 cm je na naše podmínky blbost a ani nikde ve světě to nejde. Těch 85 cm je svět. rekord. Na NM chytám už 10let, na Cejny se celkem specializuju a můj nej Cejn je 67 cm. Karas 65 se mi taky nezdá, ale o těch moc nevím. Mě se stalo, že jsem chytl kapra 67 cm, na feeder na řece a celkem dlouho jsem ho tahal (0,18 vlasec, 0,16 návazec a 10 háček) Za 3 hodiny doletěl chlap, ať mu ukážu tu 75 co jsem chytl a na druhý den za mnou chodili, co jsem udělal s tou 90, co jsem tam předešlý den chytl a pak že tiší blázni

reagovat
Úterý 21. prosince 2004 v 19:02 ® HaD
HaD

Proč by mě měl hladit u srdce. myslíš, že mám radost z toho, že spousta rybářů, a to i těch známých lže jak když tiskne? Pak vznikají 50kg těžcí sumci o délce 150 cm atd. Jak pak někomu chceš vysvětlit, ten tvuj měl 20 kg a nebyl nijak podvyživenej…

reagovat
Úterý 21. prosince 2004 v 18:54 ® jaryn

Had co pošleš esoxovi když tě tak pěkně pohladil u srdce? Jinak s tím velkým okounem to je pravda. Od 80cm už ztrácejí pruhy výraznost. V Itálii jim říkali Stizostedion lucioperca

reagovat
Úterý 21. prosince 2004 v 18:39 ® rybar11

Jednou jsem četl knížku, jak týpek rybařil v Austrálii! Tahal tam úhoře okolo 250cm na vařené hovězí!!!!!!! Ale u nás si to nedokáži představit, máme ůplně jiné přírodní prostředí.

reagovat
Úterý 21. prosince 2004 v 17:41 ® esox

tady sou taky neskutecny ryby:

a dasli je tady, docela prdel sweb. cz

reagovat
Úterý 21. prosince 2004 v 17:27 ® jiris
jiris

Tomash – v rybářství, se mi zdá.

reagovat
Úterý 21. prosince 2004 v 16:59 ® Tomash
Tomash

Had : Tak to je síla!!!!

reagovat
Úterý 21. prosince 2004 v 16:59 ® Tomash
Tomash

jiris : Kde si našel karasa 63cm ???

reagovat
Úterý 21. prosince 2004 v 10:11 ® HaD
HaD

Já znám člověka, kterej má taky zajímavý úlovky, zážitky i metody. Např v zimě chodí prý s echolotem po ledě, najde si ležícího sumce, vyseká díru v ledu a chytí ho na žížalu. Před několika lety zase tvrdil, že chytil na 5 rousnic na trojháku 3/0 okouna 88 cm. Prej jak byl tak velkej a starej, tak už vůbec neměl pruhy . A do třetice: jednou v květnu v noci prý měl brutální záběry na rousnici a nemohl nic chytit. Tak dal trojhák s 5 rousnicema a začal tahat jednoho metrovýho kapra za druhým.

Je toho hodně, ale ještě se mi moc líbí tahle story: jeden rybář, taky z Tábora, jednou údajně na Jordáně chytil asi 15 okounů mezi 40–60cm. No a chtěl je pěkně živé vyfotit. Naskládal je hezky do vějíře na vezírek a když vzal foťák, tak mu všichni odskákali do vody. Takovej, pech, že nevyfotil ani jednoho:-D BUHŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮ­ŮŮŮŮŮŮŮ

reagovat
Úterý 21. prosince 2004 v 9:26 ® jake
jake

To zedus: No přece lipani – líni začíná a končí to stejně, tak co děláš obštrukce Jinak cejn 85 cm – věřím, 110 cm je podle mne totální hňupina stejně jako ten úhoř. I ten karas se mi zdá nepravděpodobný. Ale já jsem toho zas až tolik nechytil, abych mohl posuzovat – je to jen můj názor. Nicméně nechápu rybáře, kteří si takovéto úlovky vymýšlejí – co z toho mají. nechci být moralista, ale v životě by mně nenapadlo si k chycené rybě, se kterou se chci před někým pochlubit, přidat byť jen jediný centimetr.

reagovat
Úterý 21. prosince 2004 v 1:44 ® Klon
Klon

mě zas tvrdil jeden rybář že na jednom soukromým revíru chytil kapra 103 cm a že ho prodal na vrbenský za 13000 kč (10000 kč za metr + za každý centimetr 1000kč),když jsem mu pak řekl že ten rybník funguje 4 roky a předtím byl vypuštěnej,že tam jsou největší tak kolem 80 cm,tak odpověděl že od někad musel připlavat,když jsem znovu odvětil že rybnik nemá přítok,jen spodní vodu tak zas na mě skoušel že někteří exempláři rostou ve stejných podmínkách rychleji,tak jsem se s ním už radši nehádal a myslel si svý. Jinak rybář balamutí dál a pořád né a né nic chytit.

reagovat
Pondělí 20. prosince 2004 ve 21:54 ® dwarf
dwarf

jiris: tak ten karas je pro mě nová informace .. beru na vědomí a připojuji se k tobě, že karas 65 je reálný

reagovat
Pondělí 20. prosince 2004 ve 21:42 ® jiris
jiris

dwarf – 63 karas se už chyt tak proč ne 65?! ten cejn je už se science fiction – ale možná bychom se divili. 90 je reálná

reagovat
Pondělí 20. prosince 2004 ve 21:36 ® zedus
zedus

Kdyby mi někdo tvrdil to co tobě, tak si budu myslet, že si ze mě dělá blázny. Ale u nás mi kdysi tvrdilo pár rybářů, že v Moravě jsou krásní lipani. Nechápal jsem kde by se tam vzali a tak jsem vyrazil s nima, dopadlo to tak, že to nebyli lipani, ale líni.

reagovat
Pondělí 20. prosince 2004 ve 21:35 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

jiris:tomu bych věřil taky!!a NM si zajede někam doprosřed,počká,co mu tam vlny donesou a ani nemusí skočit na háček,že??Ale přesto by to byla vyjímka!!

reagovat
Pondělí 20. prosince 2004 ve 21:35 ® dwarf
dwarf

to jiris: NM jsou sice velmi úživná voda, ale 110 cejn se mi zdá jako moc silný kafe.. úhoř: blbost karas: asi si ho fakt splet s kaprem..

reagovat
Pondělí 20. prosince 2004 ve 21:30 ® jiris
jiris

Tomash – toho cejna 84 bych věřil. karasa 63 taky. A na takovejch NM bych se nedivil ani té 110?! Uhoř – blbost.

reagovat
Pondělí 20. prosince 2004 ve 21:30 ® jiris
jiris

Quote: On 2004–12–20 20:30, jiris napsal: Tomash – toho cejna 85 bych věřil. karasa 65 taky. A na takovejch NM bych se nedivil ani té 110?! Uhoř – blbost.

reagovat
Pondělí 20. prosince 2004 ve 21:26 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

To jsou pěkné blbosti,jo a já jsem včera chytil štiku 654cm a sumce 15m:-) :-) :-) Podobná latina-kravina

reagovat