Chytej.cz

Zahradní jezírka a rybníčky.... necteno

19.3.2009 | kuki1996 | 153.845 zobrazení | 392 odpovědí

Zde si můžeme pokecat o naších nebo něčích zahradních jezírkách nebo rybníčkách.Také si předat své skušenosti a fígly…=)A pochulib se svími fotografiemi..svích ryb v jezírku…=)atd..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 18. ledna 2013 v 15:50 ® casper reakce na …
casper

IV.TO.ŠIRDA> jj, přítelkyně udělala návrh a nakreslila ho, máma ho pak vytvořila, je udělanej z obyčejných květináčů :-)

reagovat
Pátek 18. ledna 2013 ve 13:31 ® lunimus reakce na …

casper> len pre zaujimavost … co vsetko a v akych poctoch v tomto rybnicku chovas?

reagovat
Pátek 18. ledna 2013 ve 12:34 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

casper> ten vodník je úžasný to je vlastní výroba?

reagovat
Čtvrtek 17. ledna 2013 v 15:22 ® casper
casper

předtím se mi nenahrály fotky :-((

reagovat
foto/forum/2013/th-img91565.jpgfoto/forum/2013/th-img91566.jpg
Úterý 15. ledna 2013 ve 22:26 ® OBr reakce na …
OBr

Knak> zkušenost nemám, uvažoval jsem o tom, ale nakonec zavrhl pro tyto možné trable: solárek mi někdo ukradne, nejvíce je to potřeba v noci a to slunce nesvítí, záložní baterie pro noční provoz bude hodně trpět v mrazech, vyšší cena za solárek se mi nezaplatí na ušetřené spotřebě.

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 ve 20:09 ® Knak
Knak

Tak kvůli tomu zamrzání dám pozor na ten sklon břehu. Koukal jsem že se dělá solární vzduchování, má tu s tím někdo nějakou zkušenost?

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 16:32 ® lunimus reakce na …

OBr> kamarat vyriesil vykradanie zahradnej chatky tym, ze ku dveram nalepil staru jednoduchu solarnu kalkulacku, vytlacil a zalaminoval maly napis – napojene na centralny pult ochrany policajneho zboru

2 tip:
videl som nedavno celkom peknu fotku. Chlapik, ktoreho pravidelne vykradaju ma hned za dverami na stolceku polozenu latexovu masku (zrejme na svoj xicht), lepiacu pasku, velky kuchynsko-zabijacky nozik a este nejake uchylacke drobnosti. Tvrdi, ze odkedy to tam ma vylozene, ze ma sice pravidelne zamok vylomeny, ale odvtedy mu nikdy nic neukradli :-)

sklon brehov to odporucam max 45° … idealne, aby klesanie bolo pozvolne … jedna sa o zimne zamrzanie. Pri moc kolmych brehoch ti lad vytvori prilis velky tlak a moze skaredo poskodit foliu. Ak mas sklon mensi, tak sa bude rozpinanim v podstate zdvihat dohora.

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 16:19 ® casper
casper

tady je náš :-) rekonstrukce proběhla minulý rok, tohle je těsně po ní. Dřív jen jezírko, podklad byl z nějaký černý folie, celý jsme to vybagrovali, zvětšili asi třikrát a hlavně prohloubili, až se dostanu domu, pošlu Vám ještě fotku která je pár minut po dokončení revitalizace :-D jáááma po granátu :-) tady už je to hezký, zahrabaný, zasetý, zvonička :-) paráda :-)

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 15:59 ® OBr reakce na …
OBr

valcha186> díky za tip, nějaké konkrétní poznatky z provozu? Koukám i na možnost kamery + záznamu, ale i s kabeláží a více kamerama najednou (potřebuji zajistit 3×dveře a okna na 25m) to vyjde dost draho – i když v porovnání s tím co mi tam už za dva roky ukradli…

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 15:20 ® valcha186 reakce na …

Knak> To je malé, dobrá hloubka je 1,8 m a rozměr tak 5×5 s šikmé břehy 45 st.

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 15:17 ® valcha186 reakce na …

OBr> Když tě vykradli, dej fotopasti. Teď to frčí a je to supr.

reagovat
Neděle 13. ledna 2013 ve 21:47 ® vlčák
vlčák

Hloubka 1,2m.

reagovat
foto/forum/2013/th-img91489.jpg
Neděle 13. ledna 2013 v 18:48 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

Knak> jj, jak píše veleObr, akorát s tím rozměrem bych to ještě zvážil, já mám 6×4,5 a kdybych do toho šel znovu tak bych dělal větší. Líp se tam udržuje biologická rovnováha. Já mám hloubku v tom nejnižším místě 1,5 a ryby nevyndávám.

reagovat
foto/forum/2013/th-img91482.jpg
Neděle 13. ledna 2013 v 16:05 ® OBr reakce na …
OBr

Knak> čím větší hloubka, tím lépe(minimálně bych jim dal tak 1m), takže bych kopal dokud se nezačnou hroutit břehy. Folie je lepší kaučuková, ale je zase dražší, takže to bude o penězích. Co se zimování týče, tak doporučuji koupit nejlevnější akvaristický vzduchovátko a nechat to přes zimu bublat přes vzduchovací kamínek. Rybky budou mít postaráno o vzduch a bude jim fajn.

Dneska jsem byl na kontrolní revizi a kolem vzduchování je tak 1.5×1m volný prostor. Rybky jsou OK.. takže nebýt zjištění, že nám nějakej idiot zase vykrad barák, byl by to celkem fajnej den.

reagovat
Neděle 13. ledna 2013 v 9:16 ® Knak
Knak

Zdravím. připravuji se na jaře na stavbu malého jezírka, tak 2×2m jakou hloubku bych měl v jezírku mít pokud tam bude jen nějaký ten zlatý karas který by tam i zimoval? Koukal jsem na folie PVC a lepší kaučukové, jakou by jste doporučili?

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 v 17:07 ® Samcak

Zdravim, tak sem zazimoval rybky, letos je to vlastně poprvé co zimuju, ale k věci. Mám takovej dotaz na zkušenější, ryby mám v nádrži o objemu 600l s filtrací a se vzduchováním. Ryby jsou v klidu ve studeném sklepě takže bez hluku a samozřejmě ve tmě. Jediný co mě vlastně zajímá je teplota vody, protože pod ledem je teda cca 4C, ale já mám 10 a dolů už to asi nepujde. Proto se ptám jestli krmit nebo nekrmit, předpokládám že tam zůstanou tak 3–4 měsíce a bojím se, že v 10 budou moc aktivní na to aby to přečkali v pohodě. Děkuju za rady.

reagovat
Středa 21. listopadu 2012 v 18:06 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

OBr> Jo domobrana je nej. řešení. Tady co nemáš řádně zabezpečený jako bys neměl. :-O

reagovat
Středa 21. listopadu 2012 v 10:38 ® valcha186 reakce na …

OBr> To králíkářské má malá oka. Musí být to větší.

reagovat
Středa 21. listopadu 2012 v 9:48 ® OBr reakce na …
OBr

MIG-35> pár takovejch nápadů jsme taky měli, mělo by to i preventivní účinek na pytláky, když by takovým železem protáhli zdolávanýho kapříka a na břeh dotáhli jenom ukousnutou půlku, třeba by je to drobet zarazilo, že tam máme kousavýho žraloka ;-) Blbý je, že to není selektivní nástroj, bere každýho, takže se radši pořádají hlídky…

reagovat
Úterý 20. listopadu 2012 ve 23:16 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

OBr> A k tomu sem tam šoupnout do dna železa.. „jako na zvěř“ a máš tuplem klid. :-D

reagovat
Úterý 20. listopadu 2012 v 10:24 ® OBr reakce na …
OBr

valcha186> Asi by na to stačilo to klasický na králíkárny… Jak tak o tom přemejšlím, tak to bude asi nejelpší řešení

reagovat
Pondělí 19. listopadu 2012 ve 22:12 ® valcha186 reakce na …

Dát pletivo a háky zatlouct do dna. Lekníny prorostou a nevykopou to ani ryby. Tak to děláme a máme klid.

reagovat
Pondělí 19. listopadu 2012 v 10:50 ® OBr
OBr

Řešíme teď zajímavou situaci – jak zabezpečit nově zasazené lekníny v rybníčku. Poslední pokus dopadl tak, že do roka všechny ukradli. Teď budeme sázet další várku a nechci to nechat jen tak v bahně, aby to zase někdo vyškub…nemáte někdo tip, jak se o ně postarat? Rybníček je to nevelký (50×70m trojúhelník), volně přístupný a relativně mělký – tam kde budou je i s bahnem tak přes 1m vody…

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 10:56 ® OBr
OBr

Vlaďka> 50m je sice daleko, ale taky záleží, jak je ten rybníček velký. Pokud bude mít do těch 40m2 tak se to dá nazvat bazénem. Co se nakládání s vodami týče, tak na to je zákon 254/2001 díl 2 §6 Obecné nakládání s povrchovými vodami odstavec 1):

(1) Každý může na vlastní nebezpečí bez povolení nebo souhlasu
vodoprávního úřadu odebírat povrchové vody nebo s nimi jinak nakládat
pro vlastní potřebu, není-li k tomu třeba zvláštního technického
zařízení.

Takže díra v zemi, pokud k ní nevede vydlážděné koryto s přepadem a stavidlem z potoka je dle mého názoru bez problémů.

Z vlastní zkušenosti musím říct, že především bude záležet na úředníkovi, se kterým se jedná, protože on může dělat případné problémy. Když ale člověk není nepřiměřeně arogantní, tak se i ten úředník dá rozumě přesvědčit… dejte vědět, jak to dopadlo..

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 8:58 ® Axamith
Axamith

V případě, že tě začnou tlačit do kouta trvej na vypracování posudku. Sice riskuješ, že pokud ho nechají vypracovat a ty prohraješ by ti ho mohli nechat uhradit, ale spíš se dá předpokládat, že takhle daleko to nenechají dojít. Nebo naopak, pozvi si nezávazně na debatu odborníka, který by takový posudek mohl vystavit a prober to s ním. Najdou se tací, se kterými se dá mluvit. Podle jeho názoru pak zvážíš, jaké máš šance a podle toho zvolíš strategii. P.S. Ač se mi to příčí, někdy pomůže malé všimné … Rodiče si nechali vrtat studnu, povrchová skruž nad vrtem měla průměr 50 cm a hloubku cca 60 cm, pak už byl samotný vrt. paní na úřadě trvala před kolaudací na umístění stoupacích madel do skruže, prostě blbost. Krom toho, že se do tak malé nedá vstoupit, madla by se tam ani nevlezla. Po několika měsících bojů vše vyřešila bonboniéra a láhev vína …

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 17:43 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Vlaďka> Veď si stále svou a cituj zákon! To na tyhle hovádka platí!! Vydžáj pijaňér! :->

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 14:11 @ Vlaďka

Ahoj všichni. Tak mám za sebou první den sporu s úřednicí-ing.., která zastupuje vodoprávní úřad. Byla nejspíš zaskočena, že jsem vybavena odbornými termíny a znalostí zákona např: vodní dílo atd…Vůbec nevěděla o čem mluvím, tak jsem jí řekla, že to najde ve druhém odstavci, kde se říká, že vodní díla nejsou jednoduchá zařízení mimo koryta vodních toků a stavby k zachycení vody a ochrany jednotlivých pozemků proti škodlivým vlivům povrchových i podzemních vod atd…Ona pořád argumentuje: Nakládání s vodami.. Dnes půjdu opět bojovat za svou věc na úřad, protože úřednice vyhrožuje, že to stejně budu muset zasypat a ještě zaplatit pokutu, plus náklady za správní řízení…?! Pane OBr, jediné co mě trápí, je ta vzdálenost 50m od budov :-(( Držte mi pěsti, přátelé rybníčkáři !

reagovat
Středa 31. října 2012 ve 22:04 @ Vlaďka

Chlapi, děkuji Vám za rady, je fajn, že si s váma můžu takto pokecat a jsem ráda, že mi držíte pěsti.Rozhodně sem budu za vámi chodit a budu Vás informovat o tom, jak to dopadne 6.listpadu ! Do teď jsem dělala ramena, ale jak se blíží termín, začínám mít třesavku…:(

reagovat
Středa 31. října 2012 ve 21:02 ® 

Vlaďka> držím pěstě ať to obhájíš a nepříjdeš kvůli té „nádrži na vodu na zalévání zahrádky“ k problémům. Bohužel jak se najde někde nablízku blb, pak je to prostě všechno blbší. Blbost je nakažlivá nemoc a závist je uplna prasarna.

reagovat
Středa 31. října 2012 ve 20:18 ® nnnap
nnnap

Vlaďka> kterej dobrák tě naprášil?

reagovat