Vyhledávání
FISHING TACKLE - zbytečný nákup
12.3.2009 | fikus | 3.282 zobrazení | 7 odpovědí
Zajímalo by mne, jakou výbavu (pruty, lajny, střelné hlavy, brodící
hole, svěráky, skalpy apod.) jste si koupili s vědomím, že ji nutně
potřebujete (nákup veden třeba jen plkami kolegů na webu) a později jste
zjistili, že vám leží buď ve skříni nebo její využití je
minimální.
U mne to je třeba rotační svěrák který jsem prostě MUSEL mít
a později zjistil, že pákový Tvrdek mi odvedl stejnou službu:-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 14. března 2009 ve 20:50 ® Rico reakce na …
-
ale je to hezké…
reagovat - Sobota 14. března 2009 v 16:17 ® Cudla
-
To už je taková lidská vlastnost,podívej třeba některý ženský(děvčata nechci vás napadat,jsou tací i chlapi)vydí něco a hned ty botičky nebo ten svetřík miláčku to musím mít.To samí jsme i my rybáři,znam kolegu který nevláčí,ale doma má snad 5–600kusů woblerů.Jemu se prostě líbí tak jde koupí ,pokochá se sníma šup a už je ve ve sřínce.Skrátka máme rádi hezké věci tak je schromaždujem,jinak to nevidím a nevysvětlím.
reagovat - Pátek 13. března 2009 v 18:27 ®
-
fíkus – o vláčkařích si nech vyprávět…kdysi jsem firmě RYNA Hradec Králové přenechal něco jako návrh na určitý druh vláč. nástrahy do vázek a jako vyrovnání místo udělení patentu jsem přijal nabídku, že mi věnují „nějaké“ nástrahy. Donesl jsem toho domů obrovskou krabici od margarinu a několik sezon to nosil k vodě. Než jsem si uvědomil, že vlastně nerybařím, jen pořád měním nástrahy a tak jsem skoro všechno rozdal. I tak si ovšem doma hýčkám pár skutečných zbytečností, nicméně…jak píše Cudla, když si občas uděláš radost, nemusí to být nutně praktická záležitost. A vvvvvo tom to je!
reagovat - Pátek 13. března 2009 v 9:54 ® fikus reakce na …
-
Cudla> No právě o to mi jde, o informaci s čím nejvíc chytáš nebo používáš a co ti doma leží v koutě. Například někdo vyjede 4× do roka na stoják a má na to tři jezerní pruty, 6 lajn a tři střelné hlavy, přitom stejně chytá jen na jeden prut a dvě lajny. Ovšem to je jen příklad. Zajímají mě (myslím, že nejen mě) i důvody nákupu těchto krásných zbytečností. Právě ten červíček kde se vzal
regulus> budu rád za každý názor i ten mimo muškařinu, myslím, že třeba vláčkaři jsou na tom zcela stejně.
reagovat
O tom svěráku jsem si říkal přesně to samé. Ovšem touha vlastnit rotary byla velmi silná. Jenže, po uvázání krabičky mušek jsem došel k závěru, že pákový by funkčně obstál úplně stejně. Pocit je to ovšem trochu jiný, o tom žádná… - Pátek 13. března 2009 v 1:18 ® regulus
-
Jeden můj známej při nahlídnutí do mýho rybářskýho kumbálu prohlásil, jestli si chci otvírat obchod (tak zlý to zase není, 30 prutů ještě nemám -:))) ). Ano je odpověď na tvoji otázku, mám tu pruty když jednou za 3 roky zcela náhodou jedu na Mušov nebo na Prígl si zabobkařit, dalo by se říct, že to je zbytečnej nákup, mám pruty, co používám jen 1 měsíc v sezoně, mám nástrahy, který jen nosím v krabičkách a použil jsem je jen jednou nebo dvakrát, ale může se stát, že bude jejich den a chytím na ně trofejní rybu nebo taky ne. Je mi jasný, že tvoje otázka je tak trošinku zaměřená na muškařinu. Ano i tam jsem udělal zbytečný nákupy, některý matroše a v některých případech za přímo nekřesťanský peníze, ale určitě to není rotary svěrák. Ne, že by se v pákovým nedalo vázat, ale v rotačním je to, alespoň z mého pohledu, podstatně pohodlnější a vzhledem k životnosti to určitě není špatná investice.
reagovat - Čtvrtek 12. března 2009 ve 22:09 ® Cudla
-
záleží na tom,musím mít nebo si tím udělám radost.Občas se najde nějaká zbytečnost,která ti udělala momentální radost později zjistíš že stála za h…O tom ale rybařina je taháš plno krámů ale nepřiznáš si to.hromadu mušek použiješ 5–6 vzorů třpytky jak by smet,les prutů halda navijáků vzpomen si na „Harpagona zlat´áčky moje…“je to to semé nejsem vyjímka,mam taky plno ale když něco vidím tak červíček hlodá…
reagovat - Čtvrtek 12. března 2009 v 16:49 ® crazykapr
-
Pár prutů by se našlo . . .
reagovat