Vyhledávání
Dotaz mladé rybářky
8.3.2009 | r.y.b.a.r.k.a | 7.225 zobrazení | 45 odpovědí
Dobrý den, jsem začínající muškařka a chtěla bych se optat jestli je nějak dáno od kdy do kdy mohu touto rybolovnou technikou chytat na mimopstruhových revírech? Povolenku již mám a nejsem si jistá, jestli už můžu jít chytat.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 16. března 2011 v 17:31 ® osprey reakce na …
-
sus1> Máš pravdu, nějak jsem tam viděl září 2009, ale je tam březen. To se stává i v lepších rodinách…
reagovat - Středa 16. března 2011 v 17:23 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Ehm, 2 celé roky.
Alov> Ta už dnes asi chytá dobře.
reagovat - Středa 16. března 2011 v 17:18 ® osprey
-
Pánové, hlavně nezapomínejte, že slečna začínající muškařka se dožadoval pomoci před půldruhým rokem.
reagovat - Středa 16. března 2011 v 16:54 ® reakce na …
-
Alov> je treba si do karty napsat ze jsi zena
reagovatDD Asi se jdu taky zeditovat na zenskou
- Středa 16. března 2011 v 16:53 ® reakce na …
-
Alov> je to zcela jasné, muškaření a žena= skoro vyhynulý druh, proto je nutné ženy vládnoucí muškařskému prutu hýčkat a usnadnit jim cestu:)
reagovat - Středa 16. března 2011 v 15:12 ® Alov reakce na …
-
Zde v RŘ to máš napsané jasně. Není žadné kalendářní omezení, takže celý rok
Jinak nedá mi to si nerýpnout. Zde jde krásně vidět, jaka je výhoda být ženou. Pokud by podobnou otázku založil muž či kluk, byl by peskován za to, že není schopen si přečíst RŘ, že zakládá zbytečnou otázku, když stačí se zeptat ve všeobecné diskusi či v muškařském foru, případně, že se nebudem bavit s někým, kdo má nevyplňenou kartu a odpovědi by se našli i jiné, málo se týkající dané otázky.
reagovat
Podle mého je tato otázka naprosto zbytečná. Takže trošku nadhledu pro příště pánové a stejný metr na všechny - Středa 16. března 2011 ve 14:55 @ Fischer
-
Jsi případ s raritním výskytem. Podle toho, co píšeš, soudím, že na „to“ jsi sama, což není ideální. Pokus se tady, nebo na MRK.cz najít parťáka, co ti pomůže. Začít v muškaření jako totální „sám voják v poli“, není rozumné. Těch fíglů je mnoho a z knih, i když je jich dnes dost a dobrých, se to nenaučíš. Někdy stačí, že se na tebe někdo podívá a poradí. Já když jsem začínal (taky sám), furt kolem mne létala šnúra nepředvídatelným způsobem. Teď budu psát proti tomu, co doposud.Když jsem začínal, koukali na mne zkušení muškaři a neporadili. Potom jsem ve staré knížce od Zdeňka Šimka našel důraz, na vnímání tahu šnúry v ruce. Šel jsem na kouku, zavřel oči a šlehal. Od té doby to umím. Časem jsem se naučil všelijaké speciality, jako valivý hod, hod Spey…
reagovat - Středa 16. března 2011 v 10:55 ® juráš reakce na …
-
ano naprosto souhlasim,zakazáno je použití mušky s vrtulkou nebo plíškem.
reagovat - Středa 11. března 2009 ve 20:06 ® regulus reakce na …
-
yerrx – chytat na muchu můžeš, ale cituji " Nástraha nesmí být vybavena zařízeními např. rotující plíšek, vrtulka, které při jejich pohybu zvyšují dráždivost pro ryby. Tato zařízení jsou považována za třpytky." toto je z BP MRS, ale pokud vím je to stejný nebo podobný i v ČRS. U některých jedinců z řad RS by mohl být problém např s goldy nebo u mušek z lesklých materiálů, asi bys to vyhrál, ale byla by to nepříjemnost. Já se tomu raděj vyhýbám. Můžeš i streamrovat i když tady bych už viděl problém s RS na 90%.
reagovat - Středa 11. března 2009 v 18:50 ® yerrx
-
ono se fakt může na Mp už teď? to sem už 8 let v omylu já myslel že je to stejně jak s přivlačí…
reagovat - Středa 11. března 2009 v 18:41 ® r.y.b.a.r.k.a reakce na …
-
Ale já mám na mimopstruhovku papíry a dokonce i na pstruhovku a nejsem tak neznalá, že bych to nevěděla už pár let chytám a mimopstruhovku jsem si koupila až letos, jinak v naší místní organizaci a na pstruhové vodě chytám už nejméně pět let!!!!
reagovat - Pondělí 9. března 2009 v 16:50 ® Robur
-
možná to zní blbě, ale taky musíš mít na mimopstruhovku papíry, páč pstruhová povolenka tě k tomu neopravňuje
reagovat - Pondělí 9. března 2009 v 16:27 ® r.y.b.a.r.k.a
-
děkuji moc za odpovědi
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 12:42 ® LojzaRybka
-
Zákaz je snad jen na Ohři 7 441042 a to od 1.1 do 15.3
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 12:33 ® Sander
-
Muškařit na MP můžeš celoročně, pokud to nějaké místní nařízení nezakazuje.
reagovat