Chytej.cz

Otázka muškaření na Berounce necteno

2.3.2009 | bucharovic | 5.137 zobrazení | 16 odpovědí

Chtěl bych znát Váš názor na efektivnost muškaření na Berounce 1 a 2. Mám na mysli hlavně fakt, že je tam voda víc kalná, jestli tam (nebo na obdobném typu nepstruhových revírů) máte někdo zkušenosti s lovem bolenů a jiných ryb právě na mouchu, protože vím, že pstruhů (duháků) a sivenů tam moc není. Díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 3. března 2009 v 16:15 ® bucharovic reakce na …
bucharovic

Jo, díky za rady, má to smysl.

reagovat
Úterý 3. března 2009 v 16:10 ® pupak reakce na …

sorry za chyby, neda se editovat

reagovat
Úterý 3. března 2009 v 16:08 ® pupak reakce na …

Vyroba takzvanych gumovych hadic skoncila pouzitim grafitu jako materialu, v soucasne dobe i pomaly prut je obrovskej rychlik, jen jsme si to prestali uvedomovat neustale masirovani vyrobci a jejich kecama o kosmickych materialech, je pravda ze i v minulosti vyrobci zihanim palakony dokazali udelat prut pomalejsi ci rychlejsi. Podle me je pravda nekde uprostred a kdo ji najde se zas nauci delat pruty. V soucasnosti vyrobci muskarskejch prutu nejak na tento um tech starejch remesniku pozapomeli v okouzleni milionama „nodulu grafitu“. Podle me pro zacatek je lepe pouzit prut rychly, ale ponekud mekci kde dokaze pracovat cela delka a ne pruty jak ja rikam s „chvejivou spici“, kde se zda, ze prut ma neuveritelnou silu a tento mitus probori vetsinou 20 metru lajny venku.

reagovat
Úterý 3. března 2009 v 15:57 ® bucharovic reakce na …
bucharovic

Co si myslíš o akci muškařskýho prutu? Je lepší, když je prut rychlejší, nebo když je to kus gumový hadice??

reagovat
Úterý 3. března 2009 v 15:45 ® pupak reakce na …

Pokud budes chtit neco vedet a ja budu znat odpoved tak se klidne ptej

reagovat
Úterý 3. března 2009 v 15:38 ® bucharovic reakce na …
bucharovic

Pupak – Jo jo, sháním co nejvíc info. Díky, mrknu tam.

reagovat
Úterý 3. března 2009 v 15:29 ® pupak reakce na …

Ha tzs to dal i sem, na MRKu jsem ti napsal nejaky postrehy, tak pokud mas zajem tak je to v rubrice muskareni a pstruzi, nejsem tam registrovanej tak nemuzu psat do otazek

reagovat
Úterý 3. března 2009 v 15:22 ® bucharovic reakce na …
bucharovic

Jo, taky si říkám, že asi bude lepší ta 5 – 6 AFTMA. Dík za názor.

reagovat
Úterý 3. března 2009 ve 14:55 ® modrak reakce na …
modrak

Slušnou osmi až devítistopou čtyřkou nebo pětkou se dá leckam dohodit a lecos uvodit. Pokud se nehodláš vyloženě specializovat na strýmrda a velké dravce, tak je artilerie, v podobě AFTMA 6–7, dle mého názoru, zbytečná.

reagovat
Úterý 3. března 2009 ve 12:52 ® flyfox

Stačí čtyřka,max pětka.

reagovat
Úterý 3. března 2009 ve 12:09 ® bucharovic
bucharovic

Ještě upřesním svou otázku – mám představu o tom, že si pořídím prut na muchařinu, třídy 6 – 7 v délce 2,7 m s poloparabolickou akcí. Co na to zkušenější kolegové s tím, že budu chytat právě na Berounce 1,2 Vltavě 7, 8, Sázavě atd??

reagovat
Pondělí 2. března 2009 ve 12:44 ® flyfox

Kalná voda je tam většinou jen po deštích,jinak se dost vyčistila.Nachytat se tam dá ledacos a velmi efektivně..

reagovat
Pondělí 2. března 2009 v 11:56 ® Filip00
Filip00

to vodní dílo staví v Hýskově, jeď na mouchu tam jinak co jsem viděl v okolí o kterém píšeš tak chodí buď na Vltavu 7 tam jsem muškaře potkal a nebo na Vltavu pod soutok s Berounkou.

reagovat
Pondělí 2. března 2009 v 11:10 ® bucharovic
bucharovic

Mám na mysli, jak jsem psal, úsek od soutoku s Vltavou až po jez v Karlštejně. Kde se staví jaké vodní dílo? Vím jen o stavbě přemostění pod Radotínem, jinak nevím o co go?

reagovat
Pondělí 2. března 2009 v 10:01 ® Filip00
Filip00

Jezdím tam vláčet a potkávám se tam s partou co muškaří chodí vždy 3 až 4 a chytaj bílé ryby občas kapřík, bolen, parma a okoun. Je to v poho, nej chytání když létají chrostíci to jich máš na sobě i 500. Pěkná voda, teď je problém, že tam staví malé vodní dílo a bude to v pr.....

reagovat
Pondělí 2. března 2009 v 8:00 ® albin
albin

Záleží na tom,kde chceš chytat.Pod Plzní je Berounka docela čistá a dají se tu nachytat i potoci.Jinak jestli scháníš MP řeku na mouchu tak mi napiš osobku.

reagovat