Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 784.869 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 8. října 2009 v 15:45 ® Libor reakce na …
-
tomashr> ja vidíš Sigma 70–200 mm F 2,8 II EX DG MACRO HSM ? díky
reagovat - Čtvrtek 8. října 2009 v 15:12 ® tomashr
- reagovat
- Čtvrtek 8. října 2009 v 15:12 ® tomashr reakce na …
-
ZN> Ten autor blogu by potřeboval nakopat do zadku – to použití automatického překladače je šílené… Navíc ten soubor vykradl nejspíš tady – http://pinguy.infogami.com/blog/vwm6 – a jen „přeložil“
Z podobného přístupu k blogování je mi lehce na blití…
Jinak ale fotky zajímavé. Doporučuji něco podobného s podrobnějším popisem zde http://www.neatorama.com/…d-the-world/ případně pro zájemco i o novější „aktuálnější“ fotky zde: http://photosthatchangedtheworld.com/ .
reagovat - Čtvrtek 8. října 2009 ve 13:53 ® Libor reakce na …
-
ZN> některé znám, i tak dík za dobrý link.
reagovat - Čtvrtek 8. října 2009 ve 13:21 ® ZN
-
http://gumovasobeslav.blog.cz/…zmenily-svet
reagovat - Čtvrtek 8. října 2009 v 11:57 ® Libor
-
osprey> problém je i pochopit že je je to jiná rovina oproti focení ryb. Ty který ryby fotografuješ při jejich lovu šetrně, dobře víš jaké to má úskalí a kdo to nepoznal nepochopí. Jako se vším je to dřina aby se člověk zlepšoval a dokázal v určitých situacích udělat fajn snímek. Záměrně používám snímek a ne fotku
reagovat. Sám toho málo umím, střípky pomalu ale zapadají do sebe a lepších výsledků je víc. Jsem rád za toto fórum. P.S. Ať žije odpadkový koš
- Čtvrtek 8. října 2009 v 11:49 ® Libor reakce na …
-
sus1> já nic u toho Arnold Newman pro mě uchvacujícího nenašel, ale to nic neznamená. Našel jsem o něj pár pěkných fotek, ale i takové, které bych vymazal ještě na foťáku. Každý to vidí jinak a každému se líbí něco jiného. Právě ty místa kde fotil je samo výhoda že vznikne něco zajímavého. Jr to věda.
reagovat - Čtvrtek 8. října 2009 v 11:10 ® osprey
-
sus1: To je právě to umění porušit pravidla způsobem, který ostatní nutí přemýšlet. Jinak by byly všechny fotky stejné.
Ale důležité je napřed přesvědčit ostatní, že pravidla znáš a pak je porušovat způsobem, kdy výsledky jsou sice provokující, ale svým způsobem jedinečné a zárověň kvalitní.
Je to těžké, neumím to a navíc fotím hlavně ryby. A z dvojice člověk – ryba je mnohem kreativnější ta němá tvář
reagovat - Čtvrtek 8. října 2009 v 9:04 ® sus1
-
ZN> Ten Arnold Newman se dostal na dost pěkný místa??koukam.
reagovatTy portréty,co sem od něj viděl,tak některým lidem chybí kousek čela, jinde zase kus tváře.To je schválně??nebo záměr? Tady,ve foru, je třeba kousek chybějící kritizován?!
- Čtvrtek 8. října 2009 ve 3:06 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> Ten potočák „Z LOVU“ se Ti velmi vydařil
Libor: Kapřík fajn, líbí se mi jaký si udělal pod sebou „vodní důlek“ škoda jen, že není „face to face“
reagovat - Čtvrtek 8. října 2009 v 1:39 ® Beebo
-
a nebo třeba tahle, zdá se mi to pořád takový mdlý…
reagovat - Čtvrtek 8. října 2009 v 1:32 ® Beebo
- reagovat
- Čtvrtek 8. října 2009 v 1:30 ® Beebo reakce na …
-
třeba tahle, ale tu už jsem tady měl
reagovat - Čtvrtek 8. října 2009 v 1:18 ® Libor reakce na …
-
Beebo> stačí BISMARK
reagovat - Čtvrtek 8. října 2009 v 1:14 ® regulus reakce na …
-
Beebo> myslím, že se nikdo neurazil a proč myslíš, že to není ve stádiu, že by se to tu dalo publikovat. Po rameni (pokud je to jak píšeš) tě asi nikdo plácat nebude, ale myslím, že ti někdo určitě poradí čeho se vyvarovat, co je blbě.
reagovat - Čtvrtek 8. října 2009 v 1:07 ® Beebo reakce na …
-
regulus> vím přesně jak to myslíš, za tímto záměrem jsem chtěl tuhle diskusi tochu rozvířit, už tady byla trochu nuda. Samozřejmě že bych se rád něco přiučil, proto jsem tohle fórum taky navštívil. Hlavně to bylo míněno s nadsázkou, myslím že ti co mi odpověděli to i taky tak pochopili. Taky občas něco vyblejsknu, ale zatím to není ve stádiu, že bych to tady mohl publikovat, tak se aspoň snažím něco odchytit, ale když to tady nikam nevede, tak jsem se tímto právě snažil tuhle diskusi tím směrem nasměrovat. Doufám tedy, že jsem nikoho neurazil, to bych fakt nerad
reagovat - Čtvrtek 8. října 2009 v 0:52 ® regulus reakce na …
-
Beebo> někdo ti šlápl na kuří oko nebo co???
reagovat
Myslím, že to tady bylo několikrát jasně řečený, je tu několik jedinců, kterým tato debata vyhovuje a různě si ji podle toho o čem se chtějí či nechtějí bavit usměrňují. Dilema jestli to sem patří či nikoliv nech koňovi, ten má větší hlavu. Máš možnost se zapojit, zeptat se, nechat bejt nebo jen rejpat, v tom posledním případě počítej s tím, že tě někdo pošle … však víš kam. - Čtvrtek 8. října 2009 v 0:47 ® Beebo
-
chlapci......hlavně zdraví!!!
reagovat - Čtvrtek 8. října 2009 v 0:46 ® regulus reakce na …
-
ZN> amen
reagovat)
- Čtvrtek 8. října 2009 v 0:44 ® Beebo reakce na …
-
Libor> ..no vidíš, přesně tohle jsem se v tomhle fóru chtěl dozvědět, teď už vím, že když budu mít hodně světla, tak se mi kapr nemázne.
Jo, a musím na to mít EOS MARK nebo mi stačí BISMARK?
reagovat - Čtvrtek 8. října 2009 v 0:40 ® Beebo
-
koukám, že jsem se strefil do živýho
jasně, že chápu princip tohohle fóra, akorát se docela usmívám nad nějakými debatami, jen jsem zkoušel jestli se někdo chytí.
Jen tak mimochodem, díval jsem se na stránky MP-E65mm, dost dobrý makro fotky!!!
reagovat - Středa 7. října 2009 ve 23:18 ® osprey
-
No a ještě dvě, co mi zbyly poté, co jsem zbytek roztrousil porůznu po serveru. Spíš je sem dávám, aby tu bylo vidět ryby než že bych si myslel, že jsou něco extra.
Jedna dost dobrá mi ale dneska utekla o chlup. Snad příště.
reagovat - Středa 7. října 2009 ve 23:14 ® osprey
-
Libor: Zato lipan bude mázlý, kdy se mu zachce, bo je to fiška mrštná a neposedná.
reagovat - Středa 7. října 2009 ve 23:13 ® ZN reakce na …
-
Libor> na fotoservru se tím zabývat budou, to se pleteš. Jen se tam hodnotí fotka, a ne kapr.
reagovat - Středa 7. října 2009 ve 23:04 ® Libor
-
Beebo> všechno souvisí se vším ač se to nezdá, jestli vzneseš dotaz jak třeba fotit kapra, někdo Ti určitě odpoví. Na fotoserverech se s tím nikdo nebude zabývat a kort ne amatérama rybářema jako jsme my. Mě osobně toto fórum přineslo dost poznatků.
Kabr mázlý nebude když bude hodně světla, pak se může mrskat jak chce.
reagovat - Středa 7. října 2009 ve 23:03 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Přesně tak.Pokud tady někdo nenajde nic pro sebe zajímacího,tak musí jinam a nebo založit holt svoje forum.Už se to tady probíralo několikrát,nemá cenu se k tomu vracet a dál to pitvat.
reagovat - Středa 7. října 2009 ve 22:56 ® ZN reakce na …
-
Beebo> při vší úctě, jsme všichni rybáři, je to rybářský, volně přístupný server, toto je otázka o focení. Otázek je tady spousta, každý má možnost se účastnit debaty, kde má co říct čí se něco dozvědět. Pokud nic takového nenajde, má možnost založit otázku, která ho zajímá, kde se může aktivně účastnit. Nikdo z tady diskutujících není žádný profík, tak proč do toho šít? A co by jsi čekal? To je přece fuck.
reagovat - Středa 7. října 2009 ve 22:32 ® Beebo
-
když se tady tak pročítám těmi vašimi debatami, začínám vážně přemýšlet o obsahu tohoto serveru, samozřejmě, že jsou vaše dohady absolutně oprávněné a v pořádku, ale asi by měly patřit na úplně jiný server. Dokážu si tady docela dobře představit fotky ryb nebo něco spojeného s rybářskou tématikou, ale odborné diskuze o „profi“ focení asi patří někam jinam. Nic proti, taky občas něco vyfotím, sice blbě, ale když o tom budu chtít diskutovat, tak někde jinde, tady bych spíš čekal debatu na téma „jak chytit rybu… popř. chcete-li "jak vyfotit kapra aby nebyl mázlej, když se mi ten hajzlík furt mrská“
reagovat - Středa 7. října 2009 ve 21:52 ® MP-E65mm
-
Libor> Já si nemůžu pomoc , ale motýl s rozcáplýma křídlama mě neoslovuje, ano , motýl je víceméně o křídlech. Koukatelných fotek jsem na webu viděl opravdu moc moc málo. Asi to bude tím, že je to vcelku o ničem fotit
reagovat - Středa 7. října 2009 ve 21:37 ® ZN
-
zlomiljsemprut> fotím dlouho, moc dlouho. Převážně to, co mě momentálně zajímá. Ale… o tom to není, je jedno, co člověk fotí. Musí to však být nějaké vyjádření, pocitů, nálady, situace. Chyby, obecně, nejsou to podstatné. Podstatná je myšlenka. Čím víc jí člověk do fotky dostane, tím je fotka lepší. Vyvarovat se základních chyb není tak těžké. Chce to o fotce a focení něco vědět (což není zas tak složité), a pak fotit a fotit. Taky se hodně dívat na fotky, které jsou obecně uznávané jako dobré. Já osobně jsem hodně inspirace hledal ve starých fotkách (dnes už tak ne)a obrazech, hlavně impresionistických. To mě baví čím dál tím víc. Přitom mám nejraději dokumentární fotky, hlavně z období začátků agentury Magnum, pak ještě dřívější, Langeová, Evans, Salomon, atd. A z jiného soudku, Ralph Gibson, Sam Haskins. Portréty A. Newmana a Y.Karshe jsou pro mne nepřekonatelné. Zkus zagůglovat a uvidíš sám.
Tím vším ti chci říct, že focení je cesta, osobní, která je u každého jiná. Výsledek musí být jeden, FOTKA. Pro někoho brnkačka, pro někoho složitá věc, pro někoho nedosažitelný sen. To však nic nemění na faktu, že je nutné, aby to člověka bavilo a moc ho nezajímalo, co tomu řeknou lidi, ale aby měl z focení radost. A ta radost se časem na fotkách určitě projeví. Někdy dřív, někdy později.
reagovat